Inlägg

Inlägg som Stefan93 har skrivit i forumet
Av Stefan93

37 grader i Core men DNo i chassit och det är normala grader! 25-45 = normala temps för en CPU

Av Stefan93

tystaste HDDn är Western Digital Green Caviar det finns nog ingen tystare om du frågar mig! den gör ABSOLUT och då menar jag verkligen ABSOLUT INGET LJUD! inte ens när den skriver eller något den e grym för lagring! och btw det finns inget konkret som säger att 7200 RPM är bättre än 5400 RPM allt beror på kontroller och en massa andra faktorer samt om du har stöd för SATA 3 .
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1059944

Av Stefan93

dålig GPU .. 310m http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-310M.22439.0.html om du kollar där så är ditt grafikkort ett KLASS 4 vilket inte är något vidare bra grafikkort .. så blir inte förvånad när du försöker köra 1920x1080 upplösning på en 46 tums skärm med det där skit grafikkortet!

Av Stefan93

Samma sak händer mig .. dåligt program för att överclocka om du frågar MIG så fixa MSI afterburner och GPU-Z för att se om det är i effekt! jag hatar det där programet Asus Smartdoc ..

Av Stefan93

Testa ta ut ett 6970 och sedan installera och sedan poppa tbx det!

Av Stefan93

testa MSI afterburner och GPU-Z för att se om det fungerar! kolla dom originella clocks etc och sedan sänk ifrån dom clocksen t.ex. 1000 MHz Core clock 1000 MHZ Shader clocks och 2000 MHZ Memory clock då sänk bara och se vad som fungerar eller så kanske dom har en profil som heter 50 %! xD

Av Stefan93

yup! och om inte det fungerar kör på att försöka avinstallera via enhetshanteraren och om inte det fungerar skriv i P.M till mig så ordnar vi det!

Av Stefan93

det är ett li-polymer som är gjort utav bättre kvalite och den borde klara av att ha i sladden hela tiden !

Av Stefan93

hahaha trodde att det var det du gjorde hela tiden! xD du ska alltid ta boot selection istället för att ändra prion i BIOSet det är alltid bättre! men men glad att det fungerade för dig!

Av Stefan93

Gör inte det där med en VÄRME pistol bara en VÄRME penna som han använder eller använd dig utav ugnen (men då måste moderkortet vara raaaaakt och balanserat när den går in i ugnen! 250 grader i 8 min! och du får ej röra den på ett bra tag när du väl värmt upp det! btw det där är ett TEMPORÄRT fix ! bara ett riktigt Reballing BGA station kan fixa det där permanent! och det finns en risk att om du värmer den så blir det bara värre eller slutar funka so .. the choise is urs!

Av Stefan93

och då menar jag med MBt utanför chassit så du slipper montera hela datorn igen och ta isär saken när du behöver kolla en sak istället ha isär det hela tills det är Fixat! då montera du tillbaka det

Av Stefan93

ohh .. well då borde det inte vara ett Cell Li- Ion batteri eftersom det vore inte rimiligt! så ha i sladden hela tiden bara när du spela spel och för Sims och andra spel som inte kör med det dedikerade grafikkortet (GPUn) högerclicka bara och välj vilket grafikkort!

Av Stefan93

testa formtera om skiten det kan vara ett el fel .. från hddn om jag vore dig hade jag connectat skärmen/minne/kontakten för elen/hddn/CMOS batteriet och koppla in ett USB keyboard ! det är vad jag gör för att testa sånna här issuses ..

Av Stefan93

någon sladd som poppat ur? kolla innut i datorn om du vill ha svar! och om du menar en ssd som man kopplar in som ett WLAN kort då kanske du borde trycka in den ordentligt och sedan kolla sladdarna och skruva fast ordentligt! det borde nog vara orsaken

Av Stefan93
Skrivet av Raz0r-X:

Tjejens dator börjar bli slö.. Har stäng av lite autostart program osv men inget som blir direkt snabbare.
den har 4 gig minne och har en i3 processor på 2.1 ghz.

Funderade på om man skulle köpt en ssd disk till den? Känns som det är smartaste uppgraderingen?
Vad behövs för att koppla in en ssd? är det standard hårddisk kontakt som finns i bärbara?

Kolla om ditt BIOS stödjer AHCI (för att aktivera TRIM stödet) om det är ett JA då kör på en Samsung 830 som kostar 1k eller en Plextor M3 Pro men kör på 128GB varianterna bara! och ett annat tips är att du kanske vill ta säkerhetskopiera alla bilder/filmer/musik filer och sedan reninstallera ditt OS på datorn och om du har plats för 2 st HDD/SSD då är det ju guld eftersom du kan ha både SSD för program och HDD för lagring :D!

Av Stefan93

Kolla in något form av en Guide eller en service manual som det heter och glöm inte att hålla reda på vart alla skruvar ska ! och hur alla sladdar SATT innan du drog isär dom samt lägg ny kylpasta på GPUn/CPUn och rensa bort allt damm!

Av Stefan93
Skrivet av bingobelle:

Hej

Har lite funderingar och frågor angående optimus funktionen som finns i många lapptops.

Denna lenovo edge 530 har dels ett integrerat intel hd4000 kort samt ett lite kraftfullare nvidia 630m kort.

Det jag har lite problem med är att kunna bestämma och se vilket kort som används för tillfället. Provade att installera cod4 och i detta fall verkar det fungera nästan helt okej. Förvalet i nvidias kontroll panel är att nvidia kortet skall användas för detta program vilket det också gör. Man kan se i den lilla ikonen i verktygsfältet att det är nvidia gpu´n som används. Men, så fort man drar ur strömadaptern så sjunker fps till knappt hälften dvs intel kortet tar över o nvidakortet stängs av.

Det spelar ingen roll om man i kontrollpanelen väljer det manuella valet för nvidias "högpresterande" grafikkort eller det automatiska valet. Så fort man drar ur strömkabeln kör systemet på intel kretsen istället.

I tex sims 2 ( har köpt lapptoppen till dottern ) så kan jag inte få nvidia kortet att köra överhuvudtaget, varken med eller utan strömadapter inkopplad. Det automatiska valet säger att nvidakortet skall användas. Hon har även tillvalspaket som heter studentliv och där säger det automatiska globala valet att det är det integrerade kortet som skall användas. Tänkte att det kunde bli konflikt så ändrade manuellt till nvida på båda samt manuellt på de andra prylpaketen ( som för övrigt inte hittas automatiskt utan jag måste bläddra bland hundratals spel ) och ingen uppdate funktion verkar finnas. Men som sagt, det verkar som om nvidia kortet vägrar att gå ingång på sims 2 spelen. Anledningen till att jag tror det är att jag får sämre fps där än på cod4 o cod4 bör vara mer tungdrivet. I cod4 ligger fps på ca 40 till 100 och med intelkortet är det inte spelbart. ca 18 till 35 fps. I sims när man zommar in lite och det rör sig lite simar så ligger fps på ca 35 men flukterar väldigt mycket. Dessutom så säger den lilla ikonen att det inte är ngn aktivitet på nvida kortet.

Så det jag undrar över, måste till att börja med strömadaptern vara inkopplad för att nvidakortet överuvudtaget skall gå igång och jur kan man tvinga andra program att köra på nvidakortet som tex sims 2 som faktiskt verkar behöva det lite kraftfullare kortet.

Intels integrearde grafikkretsar är ju inte några fartmonster direkt.

Vet inte riktigt vad jag skall säga om optimus, när det fungerar är det ju bra men verkar som om det också finns en del problem.

Mvh

Det enda jag kan säga är att när du ska köra sims högerclicka på ikonen där det ska stå något i stilen av Välj grafikkrets eller något sånt och sedan ta bara Nvidia GT630M ! vissa spel har inte fixat eller adaptat till det där med optimus!

Av Stefan93

och btw fixa ett EVO 212 om du vill ha en bättre kylare! jag hade inte velat köra på H70 tbh! eller kör på Noctua http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/106019-noctua_cpu-kyl...

Av Stefan93
Skrivet av jeppe3:

Hejsan, låt oss ponera att ni besitter min nuvarande dator-rigg. Vad skulle ni uppgraderat/ändrat i den?
Anledningen till frågan är att jag fick ett rejält sug på att meka lite med den och någon ny komponent är ju alltid lika roligt!

Skärm: BenQ G2420HDBL 24"
Mus: Mionix Naos 5000
Tangentbord: QPAD MK-50

CPU: Intel core i5 2500k @ 4,5 GHZ
Kylning: Corsair Hydro H70
GPU: Zotac Gtx 680 2GB
MOBO: Asus Sabertooth p67 b3
RAM: Corsair Vengeance 16GB 1600 MHZ
SSD: OCZ Agility 3 120GB
HDD: 500GB - okänt märke.
PSU: Corsair AX 650W 80+ Gold
Chassi: SilverStone Raven RV02-E

beror på hur mycket pengar du har! men men .. fixat ett Samsung 830/plextor M3 pro ssd kanske? OCZ agility 3 är skit har den do not like it one bit

om du kan eller vill fixa ett till grafikkort .. det är nog den enda uppgraderingen som jag tkr du borde fixa nu in worst case scenario om du är tålamodig vänta tills Intel 2013 släpps ut så kör ett nytt MB samt en liknande variant till 2500k som Ivys 3570k ! och ta en WDC green caviar HDD for gods sake dom låter ingenting och är perfekt för att förvara saker och ting!

Av Stefan93

Hej! en dator fungerar bäst med sladden i om du frågar mig .. t.ex. med optimus så vägrar den köra spel i hög grafik (Dvs använda det dedikerade grafikkortet för att köra spel) om du använder dig av bara batteriet men om du har i sladden så gör den det! men anyways to the point..

ta ut batteriet när du inte använder det och vet att du kommer sitta på en och samma plats och när du ska röra dig poppa in batteriet och ta ut sladden o rör dig dit du ska och om du ska tillbaka lägg in sladden och dra ut batteriet! och JA om batteriet överladdas försämras batteriet den blir varm och dödar cellerna samt att datorn blir generellt sämre !