Inlägg

Inlägg som Stefan93 har skrivit i forumet
Av Stefan93

och snälla nästa gång säg modellen på RAM minnet du använder eller hela datorns specs så man får en bättre bild

Av Stefan93

nope

Av Stefan93

Avinstallera drivrutinerna på ditt grafikkort via felsäkertläge eller ta ut grafikkortet och rensa samt byt ut kylpastan !

Av Stefan93
Skrivet av SuperSverker:

Vill bara säga att det fungerar inte bättre med 2, det är precis lika bra med fyra. Sålänge det är par, och samma sorts minnen Dual-channel innebär inte att den jobbar bäst med 2 minnen, utan att den körs i två kanaler = behövs 2 minnen

haha aa vet det trodde bara att detta moderkortet var avsedd för att optimera just på det sättet jag vet att dual memory channel betyder att 2 minnen behövs men i och med det han skrev så tänkte jag bara out of the blue .. men som sagt kolla in med ditt moderkort att dom ens kan ta in dom ram minnerna du har

Av Stefan93

hahaha nej då det är dom inte .. det som är avsett för bärbara datorer är bara specifierade moderkort .. du förstår väl att moderkortet måste passa laptopens chassi?

Av Stefan93

oftast finns det self test innut i bioset annars ladda ner något program eller kolla med windows

http://windows.microsoft.com/en-gb/windows-vista/Check-your-h...

Av Stefan93

något fel på hårddisken kanske? och glöm inte att flasha bioset!

Av Stefan93
Skrivet av ronnylov:

Prisjakt har en funktion där man ser vad de kostar i kr/GB. Fast det är lite lurigt eftersom de går på lägsta listpriset och sedan när man går ner och kollar butiker som har dem i lager och lägger på fraktkostnader så blir läget annorlunda. Men det kan ju vara en riktlinje ändå på vilken som ger mest utrymme för pengarna.

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=358&o=eg_1198&rev=1#pro...

Lågvarviga diskar på 2TB verkar ligga bra till, med vissa undantag med någon enstaka på 3TB eller 7200 rpm.

kolla även rankning för att se vilken som folk gillar generellt mest!

Av Stefan93
Skrivet av sorksat:

Jag fick exakt likadant fel när jag försökte på min zenbook.
För mig var det att Windows 7 USB tool inte skapade en felfri Win7 boot USB.
Testade skapa Win7 boot USB via annan dator och då funkade allt som det skulle igen.

Sant! kan också vara datorn eller att du inte kör programmen som administratör när du fixar detta bootable USB det är jäävligt viktigt att köra programen som admin . Men testa en annan dator det kanske också fungerar!

Av Stefan93

well then mister .. time to delete everything thats in ur Harddrive and then installing windows which comes with a quick format of the NTFS filesystem!

Av Stefan93
Skrivet av Immort:

A8 ligger rätt långt efter phenomII x6 i testet här på swec, kör du ett high-end grafikkort kommer du verkligen märka av vilka käppar i hjulen den kommer sätta. Dock om du ska köra integrerat ellr nått billigt spelar det nog mindre roll.

supporting whatever he said!

http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php

Kolla vilken rank dom båda ligger på som individuella cpu's om du räknar bort att A8 har integrerat grafikkort så är ju 1055 bättre period.

Av Stefan93

4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 1866/1600/1333/1066 Hz ECC, Non-ECC, Un-buffered Memory
Dual Channel Memory Architecture

Ja du står här att ditt moderkort ska klara av det! men jag tror nog att ditt moderkort ser ut för ditt bästa då den kör bara 2 st av dina minnen eftersom det ger optimal prestanda .. (oftast så att 2 är svarta och 2 slots är vita som ett exempel) det är ju inte så randomly det är så att moderkortet körs bättre med 2 st ... samt att ditt kort inte är så kompatibel med RAM

om du hade tagit din tid att söka i typ 1 minut på google hade du nog kommit med svar

http://uk.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/SABERTOOTH_990FX/...

had a quick look at http://uk.asus.com/M...OOTH_990FX/#MSL and your ram config seems not on the qualified vendor list document.

I have the same board, and it is a bit picky with ram. I had bought amd performance ed ram (patriot) and get all sorts of weird issues. Swapped for corsair vengance, all good.

Av Stefan93
Skrivet av Kimolsson:

Hej. Jag undrar om en AMD A8 x4 3870k 3.0ghz (möjligen överklockad) Är bättre än en phenom 2 1055t 2.8ghz? Är nämligen sugen på att gå över till Mitx och då köpa det här http://www.inet.se/kundvagn/visa/2162476/itx-gaming .

Tack på förhand!

Ett AMD A8 är mycket bättre om du inte har något grafikkort definitivt annars kör på ett phenom 2 1055t om du har ett lite uppscale grafikkort för sisådär 1000 kr .. men jag hade nog kört på A8! 4 cores räcker en bra bit samt ett grymt integrerat grafikkort

Av Stefan93

Bara en uppdatering att "dölja" inte ett större problem om du frågar mig .. jag kan även skicka andra upplagor av windows 7 eller så är det bara att ladda ner en annan och skriva sedan in din äkta licens nyckel! men det jag vill komma fram till är att den kopian du har är det säkert fel på eftersom att det där aldrig hänt mig när jag bootat via usb

Av Stefan93
Skrivet av ronnylov:

Finns visst något serverkort:
http://www.sweclockers.com/forum/122-server/1136343-supermicr...

Har ju intel grafik och allting så visst borde man kunna ha sådana i stationär dator också. Men de är något dyra...

sånt är livet ju haha det är bara att välja det billigaste ! skriv ned i tråden vad du helst vill ska finnas på kortet så hittar jag nog det billigaste eller så hittar du det sj haha

Av Stefan93

kan också vara så att Windows boot manager är korrupt då du behöver en windows xp/vista/7 skiva vilket operativsystem du nu har och reparera den eller formatera om hårddisken

Av Stefan93
Skrivet av Victor50000:

@Stefan93 Tror jag du blandar ihop namnen lite. Jag har ännu inte löst mitt problem.

Använder ett usb-2.0 kort, dock i ett usb3-uttag (finns bara sådana). Är ganska så säker på att W7 är korrekt överfört på usb-stickan. Har provat att ha den både i Fat-32 och NTFS, har fått olika felmeddelanden varje gång.

För att klargöra: Jag bootar upp och kommer in i W7-installationsprogrammet. Väljer språk osv. och trycker install windows. Där är här jag får felmeddelandet att "A required CD/DVD drive device driver is missing...". Väljer rätt drivers som jag har på samma usbminne och även på den ännu oformaterade hårddisken. Får "No new devices could be found. Make sure the driver files are correct and located on the driver installation media."

Förövrigt ska jag prova Sammyc51:s metod i brist på annat och även prova att installera W7 proffesional på Svenska istället för Home Premium på Engelska, fast efter att jag tagit bort en viss fil som ska göra att man får välja vilken W7-variant man ska installera (?)
.

Tack för all hjälp hittills!

Gör du en vanlig formatering eller snabbformatering?
Testa en annan windows 7 Kopia jag har sj Windows 7 Ultimate 32/64-Bit kan gärna skicka den till dig! Glöm bara inte att dölja uppdatering KB971033

Av Stefan93
Skrivet av Tedwallpro:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2162714/2012-08-17

sådär ja, med alla dina kriterier uppfyllda som du tyckte var viktigt är nu ihop plockat. Ja du, priset drog iväg lite...

Och det TS har sagt från början. Han vill ha den färdigmonterad dvs prisjakt och köpa delar från alla möjliga ställen är inte ett val tyvärr. Uppmana också tidigare att han skulle spara en bra slant på att montera själv och köpa från olika ställen.

Det ang. ram minnen, tänker inte fortsätta argumentera om det då det G-skillen har i fördel, har också corsairen.

- 800 ang självmonteringen det går nog att ordna gratis .. och - 500 ang grafikkortet då det kostar 2699 på cdon.com och ta ett fractal svart USB 3.0 xD som inet inte har btw ..

då landar vi på 1300 - 9800 = 8500 .. och det är ju för grafikkortet som ligger på 2699 då jag sa att ett 6950 kostar 1900 kr vilket även går närmare hans budget .. så -800 igen

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2162848/dator använder bara 560ti som en mall då den står för ett grafikkort som kostar 1900 kr.. datorn du byggde gick på 8253 kr datorn jag byggde med ett 6950 gick på 7713 (utan montering) .. med ditt får man ett bättre grafikkort men man måste uppoffra ett bättre power supply .. bättre chassi samt ta ett mATX moderkort som inte stödjer SLI. jag hade kört på det jag valt plus ett 660ti från Cdon så med andra ord

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2162853/dator använder bara grafikkortet återigen som en mall då jag hade hellre tagit EX OC versionen med 3GB Minne .

Final answer .. Sapphire HD 6950 + WDC green 1 TB (eller barracuda 6Gb/s om du inte ska upgradera till en SSD in the near future tbh HDDs har inte så stor skillnad om du frågar mig bara i LJUDNIVÅ haha) + Fractal Design R3 + 650 W PSU Gold Cert + G.Skill Ram + MSI Z77A G45 + Optiarc DVD brännare + 3570k .. ! allt går på 7500 kr ungefär give or take .. men värt det! thats it for me Cy@ och ang monteringen om du bor nära stockholm kista så skulle jag gärna montera den helt gratis .. det är inga problem

Av Stefan93

oj my bad ..

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1371671

Samma pris som den du länkade bara att den är den jag länkade för 3200 kr på inet men på Cdon.com kostar den 2699 ..
http://cdon.se/hemelektronik/nvidia_kfa2_geforce_gtx_660ti_ex...

Av Stefan93
Skrivet av Tedwallpro:

#1 Att sitta på en Green-disk som systemdisk skulle jag inte vilja göra frivilligt, om TS budget var högre hade jag valt en SSD och en Green som lagring. Dock inte i detta fall av självklara orsaker.

#2 Okej, för det första så blir inte Ram-minnen varma på en intelbräda och du KAN inte överklocka dem på intels Z77 utan att skada andra komponenter. Vilket gör det närmare onödigt att ha kylflänsar på dem. Corsair är fö. kända för sina minnen, livstidsgaranti säger en del också. Det ang att G-skill skulle vara bättre bara för dem "bara håller på med RAM" är lite som att säga: Samsung är sämre på att göra mobiltelefoner än Nokia för att Samsung inte "specialiserar" sig inom det.

#3 Det du länkar till är ett stort Tower och har sin prisklass på ~700:- mot mitt för ~300:- är inte precis en schyst jämförelse. Hade jag lagt till det i mitt paket, skulle summan blivit lite väl över "7000".

#4 Okej, "dålig PSU" bara för den inte är guld certifierad, då har vi många PSU's där ute som är skräp med andra ord! Och 150:- mer för ett 650W guld, dela gärna med dig av den.

#5 Åter igen så handlar det om att priset, hade blivit lite väl mycket över "7000" och tror inte TS är i behov av 1GB mer på sitt grafikkort, trots allt sa du ju att 6950 2GB dög jättebra!

6950 är bara ifall han inte vill gå över 7000 kr .. psut du ville jag skulle länka http://www.inet.se/produkt/6909625/fsp-650-80egn-650w-80-gold varsågod my friend 650 W .. Gold cert .. Ram minnena well dom har kylflänsar samt att dom är låga vilket är najs när man ska lägga en stor kylare som t.ex. evo 212 eller noctua nh-d14 .. tower chassit jag länkade eller aa mid tower chassi enligt webhallen .. är grymt bra för ett par hundralappar extra ! om inte det chassit kör på Antec three hundred gamer case! grymt chassi det med. och JA dom andra PSUn som är där ute är skit som inte är guld om du frågar mig .. jag hade aldrig köpt bronze PSU bara silver och uppåt .. och ang 660ti är det så att den du länkade kostar 2 699 kr medans den jag länkade som är ett EX OC och 3gb Grafikkort för 3200 kr .. btw sweclockers rekommenderar den! det är bara att kolla vad som säger ANG referenskylare .. ■Plastig och högljudd referenskylare

http://www.sweclockers.com/recension/15750-nvidia-geforce-gtx...

iaf jag hade nog kört på en green HDD eftersom att en SSD upgrade kan man göra väldigt snabbt efter sitt dator köp . 900 kr borde nog gå och fixa med nästa löning som kommer in eller vad säger du?