Inlägg

Inlägg som Stefan93 har skrivit i forumet
Av Stefan93

försök att formterara om enheten på Kontrollpanelen->Administrationsverktyg->Datorhantering (kör som admin)->Diskhantering och sedan formatera och efter det avinstallera det via enhetshanteraren och stoppa in det igen!

Av Stefan93

Du menar att du har typ som Optimus? btw dra ner på din ljusstyrka och en massa andra saker som kan ändra på faktorn så du får mer batteritid!

Av Stefan93

Jag gör oftast så här .. Kontrollpanelen->Administrationsverktyg->Datorhantering(Kör Som Admin)->Diskhantering och sen formatera om ditt USB till NTFS format (INTE SNABBFORMATERING) efter det kör Command (CMD som Admin) och sedan efter det skriv T.ex. F: Boot CD (varav F = där ditt windows 7 sitter t.ex. en virtuel disk eller en cd skiva) och sedan Boot CD och sedan Bootsect.Exe /nt60 h: (varav H = ditt usb minne) och sedan när du kan skriva igen i CMD så är det klart. efter det dra in alla filer från din virtuella disk eller din cd skiva till ditt USB minne och voila!

Av Stefan93

Har du tagit bort den värmeledande tejpen som satt på GPU:n?

Av Stefan93

Compaq Presario CQ50-108EO PROBLEM!

Okej jag börjar med att säga den här datorn stängdes av randomly från ingenstans när jag hade fixat kylningen (dvs moddad kylaren samt tagit bort damm) efter det så formaterade jag HDDn från dens OEM windows vista home premium 32-bit. Jag fixade sedan Phobya värmeledande tejp istället och det fungerade så datorn slutar stängas av Randomly . Men! nu fungerar det inte att installera något OS på den överhuvudtaget .. testat installera Windows 7/Vista (basic & home premium)/Xp på min egna dator och den kommer alltid med någon error code. Försökt installera via Compaqen och det går veeeeeeerkligen inte. Jag har försökt bootat med Xp/Vista/7 samma sak (error code av någon sort). Jag har försökt installera via USB 7/Vista to no Avail. jag skulle gett upp sure NP men! det jag undrar över är ju att den kom ju in i Vista när den hade installerad OEM? men den stängdes bara av randomly och nu när jag försöker installera Vistan så fungerar det ju bara inte .. btw i BIOS så går det inte att ändra AHCI/RAID/NATIVE IDE vilket suger i might add.. iaf! Det jag undrar är då datorn kanske behöver drivrutinerna för dens grafikkort/sata drivers pre-installed så det fungerar? men isf hur fixar man det ..

Av Stefan93
Skrivet av Throme:

Här har du ett bra minne.

http://www.inet.se/produkt/5315261/corsair-4gb-1x4096mb-cl9-1600mhz-so-dimm-vengeance

Sedan för att överkliocka skulle jag rekomendera Nvidia Inspector, smidigare än Afterburner just nu i alla fall. Du ser vad boost clocks blir mm.

http://downloads.guru3d.com/NVIDIA-Inspector-1.9.6.6-download-2612.html

Stefan93: Ett tips i all välmening, lite radbrytningar skulle inte skada.. sedan har den faktiskt en Blu-Ray brännare i sig tom. Men du säger du har SIM kortsplats? det saknas på min, står det inte "No UTMS" på din låda, eller menar du det faktiskt sitter ett 3G modem i din, har du testat?

Edit: Är det någon som kan bekräfta att dom faktiskt HAR fått ett 3G modem i sin modell, ska ju finnas i både I3 och I7, men det kan vara tänkt för annan marknad än EU.

Optional spot för ett 3G kort om du märker så har du 2 sladdar samt en docking spot för att lägga in ett 3G/4G kort!

Av Stefan93
Skrivet av Purjolöken:

Hej,

Jag lånar tråden lite och Undrar vilken modell som räcker för att köra spel i hon, dota2, sc2 samt lol klassen? (gärna på high dock ej krav på tex sc2 mdn hon och dota iallafall)
Den jag har nu, en hp probook 4520s dör stup i kvarten och fläktarna spinner så man tror att datorn ska lyfta och flyga iväg när jag spelar och måste köra tex hon i low.

Men vilket var bäst nu igen?
Grafikkort: NVIDIA® GeForce® GT 640M LE 
Eller
Grafikkort: nVidia® GeForce® GT 525M 1GB 
Samt vad förlorar man på att ta 17 tum mot 15tummaren?
Tack för ordet

Ps
Är denna i samma klass som fujitsun?
http://cdon.se/hemelektronik/acer_as5742g_i3-380m_4gb_320_15%...
Ds

Vill bara svara med att säga att Fujitsun dödar den där datorn och att ett 640m le är mycket bättre än ett 525m 1gb jag har sj kört LoL med datorn (ungefär som dota/HoN) och den klarar VERY HIGH aka Ultra utan problem!

Av Stefan93

Bästa datorn för pengarna

Den här laptopen är nog det bästa man kan få för 7 tusen kronor .. den har en Blu-Ray läsare, full HD upplösning en I7 processor (Ivy bridge må jag tillägga det är det dom senaste Alienware datorerna har) 6 GB DDR3 Ram minne, 17.3 tums skärm , Anti glare display det betyder då att från vilket stå punkt du står ifrån eller om du tar ner/upp skärmen ser du fortfarande hela bilden ist för att du ser andra färger. 3 x 3.0 USB portar + en E-Sata/USB 2.0 port. hdmi,vga,rj45 portar ganska standard . ett bra grafikkort för att spela dom flesta spelen och även BF3 på medium kanske .. bra märke på hddn (western digital blue caviar 500 gb) inte skit som toshiba/hitachi som går sönder efter ett par år, Full HD cam bra mic, plus att man kan använda sig av ett 3G/4G nätverkskort där man sätter bara in ett simkort ist för att använda sig av ett USB för att få 3G nät plus att den har bluetooth, en grej jag verkligen gillade i och med att jag är en som alltid byter bort standard kylpastan på allt och alla varor jag får med en CPU/GPU är att man tar bara bort bakpanelen så kan man ta ut fläkten för att rengöra ifall att damm samlats plus att HELA kylflänsen lr w/e är gjord i koppar inte den där skiten där det är en metal platta och sen en lite bit koppar som sedan leder bort skiten. det enda jag skulle fixa ifall jag hade den här datorn (en kompis har köpt den och den är GRYM med en Plextor M3 Pro SSD) det är att lägga in en SSD enhet. en till grej är att jag skulle ominstallera windows 7 (clean copy) sedan fixa alla drivers + anti virus program + office + youcam mjukvaran som medföljer och sedan byta kylpasta om man kan göra det. allt som allt grym dator för pengarna kollat ÖVERALLT det billigaste jag hittar är Asus http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1333892 och den har ett 630M inte ett 640M LE plus att den kanske inte har samma bakpanel som jag gillar. enda sökkriterierna jag skrev in på prisjakt var Intel + Quad Core + 1920x1080 och då var det här den billigaste med en 3610QM processor (ivy bridge) . kollat även blocket och hittar inte en dator me ivy bridge eller bättre GPU för 7 tusen kronor samt att jag kollat mediamarkt och andra butiker som inte lägger ut sina varor på deras websites .. well jag har bara talat bra om datorn och det är nog för att det finns inget NEGATIVT att säga så för alla hatare som inte gillar den .. your nuts .. för alla som gillar den good for you! Cy@

Av Stefan93

Motsvarande

https://www.inet.se/kundvagn/visa/1980672/motsvarande-8k-dato...

https://www.inet.se/kundvagn/visa/1966493/motsvarande-10-5k-d...

https://www.inet.se/kundvagn/visa/1980691/lyxig-spel-dator-15...

Alla 3 motsvarar sweclockers val av komponenter, 8k datorn skulle jag nog fixat grafikkortet ifrån Pixmania och sedan flashat grafikkortet till ett 6970 men det är nog det enda
Samt att den lyxiga datorn hade jag nog gått för ett bättre chassi ist som t.ex. Corsair 650D men men thats just me!

Av Stefan93
Skrivet av xZistence:

jag kommer bygga min egen men han vill inte (kan inte) så han vill köpa en.. Och det är brådska då han gamla inte funkar

kolla greattech eller någon annan hemsida som bygger billiga datorer!

Av Stefan93
Skrivet av TheFreak:

Har kollat runt lite angående HD6860x2, är det bara jag eller får den ganska stora fpsdrops i tester ?

länka tack!

Av Stefan93

Tell me Judge Judy which is better .. the GTX 580 or the powerful Dual GPU 6870x2

http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=661&card2=637

och kör på ett 6970 då är 6870x2 fortfarande bättre ..

och som sagt 6870x2 är snäppet dyrare än 6970an och billigare än 580n men fortfarande bättre än båda.

Av Stefan93

det jag menar är att det inte finns någon GPU uppgradering för 700kr därför säger jag kör på I7an + 6870x2 ..

Av Stefan93

hahaha nej nej asså jag menar länka vilken del I5an är bättre i.

för jag kollar nu och ser att I7an spöar skiten ur i5an .. not by far men endå!

Av Stefan93

Var mer specific vilken del menar du .

länka vad du menar

Av Stefan93
Av Stefan93

vad är hjulen bra för? angående SSDn dom har ju fixat firmware updates för att fixa bluescreen freezes.

Av Stefan93
Av Stefan93

bara för att det är ett billigare val ? enligt Cpu benchmark så är 2500k:an under 2600k:an! något BRA svar på det tack! och UTFÖRLIGT

Av Stefan93

http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=661&card2=648#

Multi-Gpu på 6870x2 så ser du sj vad jag menar! dom 4 sista statsen är det som avgör vilket som är bäst.