Inlägg

Inlägg som autonomi har skrivit i forumet
Av autonomi

Du kan ha en poäng att det ligger precis på gränsen så att en uppgradering av ljudkort inte kommer märkas lika mycket som om man kör FLAC. När youtube kom var det bedrövligt men idag låter det riktigt bra, och ja om jag lyssnar på musik så är det förstås på HD-klippen.

Av autonomi
Skrivet av .maker:

Du förstår att det här är typ legalismfetishism; det sätt som vårt juridiska system ser på bland annat piratkopiering är en högst politisk inställning. Precis som bland annat alkoholmonopolet, skolplikten och säkerhetspolisens rättigheter.

Jag säger inte att du inte har en legitim åsikt; men det är knappast en moralisk truism eller något sådant. Den här föreställningen att man ska "göra rätt för sig" och att man i allmänhet ska "följa lagar" är ett löjligt ställningstagande, inte i alla fall, men absolut i ett fall som piratkopiering, som är otroligt färgat av politiska alternativ och profitjakt.

Det finns en stor skillnad mellan vad som är juridiskt rätt och vad som är rätt i "the grand scheme of things".

Bra inlägg!

Av autonomi

Söker BRA ljudkvalitet, extern eller intern lösning, från USB till hörlur eller högtalare via hörlurskontakt.

Jag har Linux Ubuntu11 på en stationär Core2Duo med dåligt ljudkort. Hörlurar bra Grado 1500kr (kommer verkligen inte till sin rätt) och sådär-högtalare via hörlursuttaget på datorn. Nån gång lär jag uppgradera högtalarna. Nuförtiden allt oftare Youtube sedan Spotify började snåla. Vid sällsynta tillfällen mp3/flac.

Pris max 1000kr men om ni tycker det finns nåt för 2000kr som är 10x bättre så...

Ni nämnde här NuForce udac, asus xonar DX båda under 1000kr. Vilka andra finns som är bra, hur skiljer de sig i ljud, etc?

Tack

Av autonomi

Dolphin funkade t.o.m. med Hotmail! Tack för bra tips.

Av autonomi

Jag tycker webbläsare har vissa problem. Jag har försökt använda både den inbyggda webbläsaren (Chrome?) och Opera men det är massa konstigheter i båda, framförallt på Hotmail. Opera ställde jag in på user agent desktop vilket hjälpte men fortfarande långt ifrån bra. Tycker renderingen ser likadan ut på de två läsare jag testat så jag tror de använder något i OS för att rendera, men om någon har ett tips på något bättre så vore jag mycket tacksam för detta.

Edit: Obs jag vill inte ha mobilversionen av Hotmail som man får t.ex. om man inte ställer om Opera eller om man kör Firefox som man inte kan ställa om till "desktop".

Av autonomi

Jag gillar Aldiko och föredrar den framför "MyLibrary" som jag tror kom med padden, men kanske finns ännu bättre.