Inlägg

Inlägg som FaatIII har skrivit i forumet
Av FaatIII

Gtx 1080 och i7 6700k var inte overkill after all...

Något som gör mig lite fundersam är när det gäller speltester för just first person shooters är varför inte inkludera 1080p som standard?

För det är väl 144hz skärmar som FPS-spelarna lirar på? (mig veterligen är det svindyrt att driva 144hz konstant på 2k/4k upplösning, om ens möjligt)
Eller är det bara jag som lirar på 24" 1080p?

Av FaatIII

750w räcker för 1080 sli.. men 850 kanske är att föredra. Absolut räcker 650 men jag kör på 750w.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FaatIII
Skrivet av Gyhlen:

i3 6100, 8GB 2133Mhz ram och ett GTX 760 2GB driver min sambos WoW lätt på preset 7 (Gamla ultra) iaf.

Så nej en dator för 9000 är absolut inte nödvändigt för dom spelen!

// Marcus

Kommer inte ihåg senaste gången jag köpte en dator som kostade under 15.000 för att lira spel på.. Min nuvarande dator Gtx 1080 1.9 ghz och i7 6700k 4.2ghz har svårigheter att få 144hz i alla lägen i wow, speciellt när man raidar eller går där det är mycket folk.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FaatIII
Skrivet av huttala:

@FaatIII:
Ducky är just nu bättre för att dom kör med double-shots på sina tangenter. Annars kunde jag inte se någon skillnad byggkvalitémässigt mellan Ducky One och Masterkeys-S från Cooler Master.

Med det andra mindre TKL tangentbordet vet jag inte vad du menar? Menar du det kompakta tangentbordet som faktiskt har en tenkey? Det var iaf inga konstigheter med det heller, såg ut att vara samma byggkvalité som Masterkeys-s, sen hur länge de LED'sen håller låter jag vara osag, men man får väl hoppas de lärde sig av misstaget med Rapid-i.

Och för att faktiskt komma med något förslag på det du vill ha så skulle jag rekommendera Filco. Du missar belysning, men då du inte verkar gilla l33tg4m3r5tuff så borde Filco passa utmärkt för dig!

Det har MX Blacks och finns med Svensk ISO, dessutom slipper du betala tull från keyboardco då de ligger i UK. Frakten är nästan lika snabb som från Sverige, har tagit 3-4 dagar när jag beställt därifrån.

http://www.keyboardco.com/keyboard/swedish-finnish-filco-maje...

Annars om du kan stå ut med MX Red istället för MX Black skulle jag faktiskt rekommendera Coole Master Masterkey Pro S. Det har allt du är ute efter utom MX Black.

Filco känns lite no name brand för mig. Var en tidigare som rekommendera det, men iom att jag aldrig har hört talas om företaget så blir jag skeptisk till sådant.
Leds är ju inte nödvändigtvis "l33tg4m3r5tuff", finns faktiskt en logisk förklaring till att ha leds på sitt tangentbord... men att ha musmattan pulsera i regnbågens alla färger känns lite... tveksamt.

Tack för din input, kanske blir ett Cooler Master trots allt.

För övrigt är jag inte en tangentbordsnörd direkt, jag gillar mus(en) mer.. doubleshot? :T

Av FaatIII
Skrivet av Daniel.Lil:

Finns billigare chassin på matx-fronten: https://www.inet.se/produkt/6901595/fractal-design-core-1000-...

Ett med genomskinlig glaspanel för 200* spänn extra känns som bortkastade pengar med tanke på dels komponenterna som sitter i och ljudnivån.
Annars bra jobbat. (vet dock inte om det ingår kylare till processorn, det kanske du har bättre koll på)

WoW är för övrigt ganska CPU-krävande.

Av FaatIII
Skrivet av Kaptenks:

Hej alla på sweclockers jag och min sambo letar efter en stationär dator som går att spela lätta spel på txp LoL, wow.

vi har en ganska liten budjet på 5000-6000kr går det att fixa en dator som klarar av spelen ?

Tack på förhand

Datorbyggets svåra del är egentligen att inse sina begränsningar i form av budget, World of Warcraft anser jag knappast vara ett lättdrivet spel.. men det går ju att diskuteras.

Det går absolut att fixa en dator som klarar av spelen, med räkna med att lägga ut cirkus 9 tusen med operativsystem och lagring inkluderat.

Hade hjälpt att få reda på vilka krav ni har på prestandan, upplösning samt inställningar ni förväntar er att burken klarar av.

Av FaatIII
Skrivet av huttala:

@FaatIII:
Vad pratar du om? Cooler Master gör bland dom bästa tangentborden som går att köpa i Sverige. Det var mig veterligen bara en modell som hade LED's som dog hej vilt och det var Quickfire rapid-i.

Har själv recenserat deras nya RBG tangentbord masterkeys-s och det är väldigt avskalat, förutsatt att du inte drar på blinkiblinkfunktionerna på LED'sen.

Jasså du. Då kanske jag får ta tillbaks det jag sa om cooler master, jag vet att cooler master är en av dom få som tillverkar tenkeyless tangentbord med nordisk layout med rgb som finns tillgängliga.
Men men.. känns som ducky är mer kvalitativt men det kanske har att göra med att jag avskyr cooler masters chassin.
Finns en viss bias dvs..

Jag har inget negativt att säga om mitt gamla steelseries tangentbord med svarta mx brytare, bortsett från all misshandel jag själv åstadkommit.

Vad tyckte du det fanns att säga om den mindre tenkeyless modellen då?
Skickades från m.sweclockers.com

Av FaatIII

Om jag inte missminner har den några lägen, men inte 16.7 miljoner färger.

Av FaatIII
Skrivet av seville57:

Finns detta i UK https://www.cclonline.com/product/206136/DKON1687S-AUKADAAB1/... har inte RGB LED å Nordisk layout, i värsta fall bara att slänga på ett keycaps set med Nordic layout, då t-bordet har standard botten rads mått.

Mycket bättre än corsairs t-bord, då dessa inte har standard botten rads mått.

Edit: Visar ett ANSI t-bord på bilden men är ISO/UK layout, då Ducky har väl inte orkat att ta foto på ett ISO bord.

Står något ovisst här om Ducky One Nordic TKL: http://www.sweclockers.com/forum/trad/1437306-ducky-tangentbo...

Frågan är ju även om dessa RGB TKL t-bord kommer att släppas i old sweden i ISO/Nordic layout: https://mechanicalkeyboards.com/shop/index.php?l=product_deta..., då mitt ANSI Ducky One RGB YOTG Cherry MX Black aldrig blev släppt i ISO/Nordic layout.

Blev bara släppt med Röda å Bruna brytare i ISO/Nordic layout.

Är ooså en Cherry MX Black diggare men använder även MX Red.

Ducky verkar ju intressant, ser ut som jag får avvakta med tangentbord tills deras "langare" börjar leverera här i Sverige.
Ducky verkar ju ha förstått sig på minimalism.
Tyvärr så är det enda alternativet på tenkeyless-fronten som finns tillgängliga i sverige från "CM storm" och Cooler Master, företag som skriker g4ming4kidz.. sketen kvalité rakt igenom.. ledbelysning som slutar lysa för majoriteten av reviewsen man hittar..
Usch.

Det enda Cooler Master verkar ha gjort bra ifrån sig är den där budge-kylaren för 300spänn som verkar vara någon slags go-to CPU-kylare för dom som inte överklockar.

Deras chassin och allt annat är ju ett skämt.

Corsair är väl likadana på den fronten, ett amerikanskt företag som helt tappat kontrollen på sina produkter:

http://images.anandtech.com/doci/8556/CG_Primary_WEB_1A.png

Svanktatuering som märke.. säger väl allt. Stay classy Corsair.

Ett tangentbordsmärke jag fann på den amerikanska marknaden jag gillade var Keyed Up Labs aka. "KUL"

http://www.keyeduplabs.com/assets/es87_iso900.png

Sexigt värre, gillar att dom intrigerade lamporna under tangenterna för att indikera att caps lock och liknande är igång.
Synd att vi européer inte har samma lyx när det gäller kringutrustning.

Av FaatIII
Skrivet av bärplockaren:

"Och vart ser du dig om 5år?"
Då har jag ditt jobb

-Som din chef*

Skickades från m.sweclockers.com

Av FaatIII

Vill slå ett slag för EVGAs 1080 FTW.
Hade brutal coil whine på bägge mina MSI gaming x kort, men mitt EVGA klockar högre, ser snyggare ut och låter mindre.
Dessutom 500 spänn billigare, blir det mer win än så?

Mitt tips är att köra på en 500gb SSD och inte ha någon HDD i datorn, låter bara och slöar ner burken.
Rekommenderar istället att börja med 500gb för operativ och några spel, sen när du känner att du behöver lite mer lagring så köper du en till 500gb för en billigare peng än vad du ursprungligen köpte 500gb för.

Brukar bli billigare med lagring med tiden, så länge vi inte snackar thailand-katastrofen med översvämningar och HDD's som kostade över 2lax som i vanliga fall gick för några hundralappar..

Av FaatIII
Skrivet av sitrus:

Är det någon här som kör kortet i ett Mini-itx chassi? Var intresserad om det går bra med tanke på temp och om kortet klockar ner sig

Generellt sett är det ingen bra idé med så pass stora kort i ett mini-itx chassi. Alldeles för nära nätagget i många fall på kort som tar upp bara 2 expansionsplatser. Tror inte det blir mycket andrum med chassin som har en "shroud" för nätagget.

Av FaatIII
Skrivet av Tomika:

@FaatIII:

Nog kan en människa med all förmodan seriemörda, mörda och massmörda utan diagnos. Låt säga en individ blir hotad till det eller övriga orsaker som ej faktiskt är relaterat till att individen som begår detta har en psykotisk störning.

Och fortfarande, är det luftpastej för en individ med en diagnos? Dom ser det väl inte så? Men du kanske kan tala för alla enskilda individer som har en diagnos och ge mig någon fin one-liner till svar.

Lägg märke till att jag ej besvarat med namn då allt som sker i denna värld inte alltid finns dokumenterat. Men betyder det att det är omöjligt bara för att du säger/tycker så?

Vi människor definieras inte av vilka diagnoser vi har, vilken bil vi kör, vilka kläder vi har.. du vet vad jag tänker komma med det här..

Att jag säger att det är luftpastej innebär bara att jag tycker diagnoser har blivit mode på senaste tid, kärringar ägnar stor tid att leta fel på sina stackars barn.

Klart diagnoser kan vara viktigt för rätt hjälp och dylikt men snälla nån, umgås med några läkare får du se vilka stolpskott som droppar diagnoserna på patienterna.

Klart det finns bra läkare där ute som kan sitt jobb men ville bara få dig att förstå min vinkel.

Hoppas jag inte gör någon läkare sur nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FaatIII
Skrivet av Tomika:

Så en diagnos är luftpastej även för den som har en diagnos, t.ex borderline? Jag håller inte med dig där. Spela besserwisser är det faktiskt du som gör nu. Finns väl två sidor av myntet här. En seriemördare behöver inte vara psykopat heller. PTSD, akut stress och depression kan utlösa tillfälliga tillstånd t.ex, gör inte individen till psykopat/sociopat för det. Man får inte diagnosen hursom heller, och dessutom sitter inte psykopater hos psykologer och erkänner detta vind för våg. En psykopat ser ju inte direkt sig själv som en psykopat när den tittar i spegeln.

En psykotisk/neurotisk människa som agerar i ett affekt tillstånd är inte kapabel till att seriemörda särskilt mycket, tro mig.

Ge mig gärna ett exempel på en seriemördare som ej har drag av anti-social personlighetsstörning. John Ausonius? Aka. "Lasermannen", hade inte han diagnostiserats med anti-social personlighetsstörning vid ett tillfälle? Skön snubbe som för övrigt stabbade sitt försvar med en penna under rättegången.

Ted Bundy? Hoppsan, ordet seriemördare uppfanns efter den karln. Solklart fall av anti-social personlighetsstörning.

Du kan gärna försöka. Nämn inte Breivik eller dyl. då dessa herrar inte är seriemördare utan som bekant massmördare.

Enorm skillnad.

"Man får inte diagnosen hursom heller, och dessutom sitter inte psykopater hos psykologer och erkänner detta vind för våg. En psykopat ser ju inte direkt sig själv som en psykopat när den tittar i spegeln."

Det är just det jag nämnde i ett tidigare inlägg, psykopater upptäcks vanligtvis i rättspsykiatrisk undersökning.

(Lägg märke till att jag sa ordet "serie-mördare" och inte "mördare" eller något annat, då du babblar om tillfälliga tillstånd.)

Av FaatIII
Skrivet av Tomika:

Antisocial personlighetsstörning gör inte individen per automatik till psykopat/sociopat. Man kan uppfylla vissa kriterier under diagnosen och därför få diagnosen, betyder inte att man uppfyller samtliga kriterier och därmed stämplas som fullblod psykopat, trotts att en fullblod psykopat även den eventuellt endast går under "antisocial personlighetsstörning" diagnosen.

Däremot kanske man kan se det som en fingervisning när en individ har en diagnos, som blivit satt med hjälp av psykolog/psykiatriker och grundlig utvärdering. Vet flertal personer som har ADHD men även med diagnosen på papper så skiljer det sig mycket åt mellan dem. Så en diagnos är inte en person.

Spola tillbaka bandet.

Psykopati är en pseudovetenskap i dagsläget, så försök inte spela besserwisser med mig min vän.

För övrigt är diagnoser i sig luftpastej, men dom existerar för att just kategorisera människor och ge en fingervisning av problem dom har.

Alla "psykopater" är inte mördare men alla serie-mördare är "psykopater". (massmördare=/=seriemördare), seriemördare dödar för nöjes skull.
Ikr

Skickades från m.sweclockers.com

Av FaatIII
Skrivet av -=Mr_B=-:

Spännande, Eftersom jag har papper på det. Extra kul att du nämner narcissister... Du är välkommen att se underlaget till min sjukpensionering vilken dag som helst. Anti-social, narcissistisk, personlighetsstörning, och något spännande de kallar intermittent explosivitet disorder. Du bjuder på fika, jag tar med papperna, vilket fik i Helsingborg väljer du?
B!

Då folk med anti-social personlighetsstörning ofta får sina diagnoser i en rättspsykiatrisk undersökning så avböjer jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FaatIII
Skrivet av Friterad:

Tänkte bara uppdatera med att jag inte tänker gå vidare med henne. Fick reda på att hon tar droger, dricker väldigt mycket dessutom. Känner man mig så vet man att det är ingenting jag vill ha att göra med.

Din hjärna fungerar som den ska åtminstone, det kan du tacka Gudarna för!
Jag spendera mina senaste två nätter hos en mycket trevlig kvinna, givetvis mycket störd (som hon hävdade själv dessutom).
Men jag hade det grymt trevligt i hennes sällskap.

Människor med drogrelaterade problem är ingen hit.

Du tar rätt beslut min vän.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FaatIII
Skrivet av -=Mr_B=-:

Personangrepp? Spännande taktik. Inte helt ny förstås, men i alla fall. Och om vi låtsas att det var en riktig fråga, nä, jag är inte autistisk, jag har en anti-social personlighetsstörning, och känner mig förbannat förolämpad när du påstår att rättspsyk, eller kriminalvården skulle vara det minsta intresserade av mig. Inte för att jag är speciellt säker på att de kunde ha erbjudit någon hjälp överhuvudtaget, men i verkligheten, som den ser ut i dag, så kan du inte få någon hjälp, med en anti-social personlighetsstörning. Ingen instans, ingen hjälp. På sätt och vis praktiskt, eftersom jag får sköta mig själv, utan en massa inhopp och åsikter från andra.

Strålande. Du medger alltså att du har haft fel. Här:
skriver du nämligen att män med borderline "brukar" få diagnosen anti-social personlighetsstörning, och ofelbart får hjälp av rättspsyk, och kriminalvården.
Något som helt enkelt är tvärfel, och vad jag vänt mig mot från början. Borderline och anti-social personlighetsstörning är inte samma sak, man "förväxlar" inte det ena med det andra, och "behandling" för anti-social personlighetsstörning, finns inte. Möjligen kan du erbjudas någon att prata med, men mer än så kan inte psykvården erbjuda, eftersom lobotomering har bedömts som... nå, inhumant.

Fast den typen av beteende är som sagt inte ett krav för diagnosen. Det är en möjlig konsekvens, men inte på något sätt ett krav. Och, exakt samma intresse blir man föremål för, helt utan diagnos, eller om man har en annan diagnos. Det är med andra ord handlingarna, och inte diagnosen som är relevant.

Jaha, och? Det är fortfarande inte detsamma som att någon med antisocial personlighetsstörning får, eller ens kan begära att få, hjälp av rättspsyk, och / eller kriminalvården. Rättspsyk får man möjligen kontakt med, om det bedöms aktuellt, vid en förundersökning. Kriminalvården, efter en dom. Något som, inte har någon som helst exklusivitetsklausul som förbehållen anti-socialt diagnosticerade, utan alla inblandade i ett brottsmål "kan" råka ut för. Och pratar vi just "anti-social personlighetsstörning" så har rimligtvis kriminalvård, och rättspsyk precis lika stora möjligheter att erbjuda "hjälp" och behandling, som det civila sjukvårdssystemet. Med andra ord... Det finns ingen hjälp att få, ens om du vill ha det.

B!

Inte för att vara den som är den men människor som faktiskt är diagnoserade med anti-social personlighetsstörning går inte runt och säger att dom är psykiskt störda/ev hävdar att dom är psykopater.

Samma princip gäller narcissister och mytomaner för övrigt.

Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Av FaatIII

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9774093/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9774093/

Trust me on this one. Kommer se grymt ut och prestera som en beast. Vill avråda dig från slutet vattenkylningsystem i ett så pass litet chassi, låt oss säga att pumpen pajjar och det blir en läcka så är det tack och adjö till samtliga komponenter i chassit. (varit med om det en gång)

Min rekommendation kommer dels vara tystare och prestera bättre, samt även vara snyggare än tidigare förslag. (no offense boys)

Snälla, för Guds skull, bygg ihop datorn själv. Kolla på en guide medan du gör det: https://www.youtube.com/watch?v=16f0Jg7zwZs

Läs noggrant manualerna så går det inte att misslyckas. Visst, kanske tar två dagar men det är roligt och lärorikt.

För övrigt, för att svara på din fråga angående invändningar:

Välj ett helmodulärt nätagg. Du kommer tacka mig när det kommer till kabeldragningen.

Satsa på ett högkvalitativt 550W istället för ett 750w "meh" agg.

För 19000 skall du absolut klämma in ett GTX 1080 istället för gtx 1700.

Av FaatIII
Skrivet av anon42512:

Har TS redan OS skulle jag lägga den tusenlappen på grafikkortet och ta ett 1070 istället.

Jaaadu. Sådär kan man alltid resonera, en tusenlapp hit och dit resulterar i många tusenlappar över TS's budget till slut.
Tycker det är lite väl mycket skriverier om minnes-relaterade problem hos gtx 1070 dock, känns som att 1060 är ett säkrare kort. (för budget-speldatorer tycker jag man skall leta efter bang4thebuck och sen uppgradera om man känner det börjar gå trögt.

vill påminna dig om att det finns grafer som indikerar vad som är mest "bang4thebuck" http://www.videocardbenchmark.net/gpu_value.html