Inlägg

Inlägg som AlexanderGson har skrivit i forumet
Av AlexanderGson

Trevlig artikel. Hade inte haft något emot att den återkom varje halvår, eller åtminstone en gång per år. Kanske i samband med Sommardatorn/Vinterdatorn.

Så redaktionens val presenteras i ena artikeln som vanligt och att det sedan kommer en systerartikel med vad forumet rekommenderar för delar och vad för dator det hade blivit för budget och för prestanda som i denna artikeln.

Personligen har jag för mina två senaste datorer använt mig av https://www.logicalincrements.com/ för att få en bra överblick och har alltid satsat på en dator kring Exceptional-Enthusiast-nivån. Min förra dator landade på runt 14k och min nuvarande på runt 30k och den har nog tuffat på i fem år nu och jag känner sällan att jag kämpar med prestandan och får den där hungern efter en ny dator (jag uppdaterar väldigt sällan komponenter utan kör allt nytt).

30k för en dator som används 2-4 timmar per dag i fem år är bra kostnad per timme. Bra mycket billigare än en hamburgare eller pizza

Av AlexanderGson
Skrivet av cyklonen:

Håller med. Det är som att jämföra att gå på bio med att shoppa på ett köpcentrum.

De tävlar ju om exakt samma sak dock? Din tid och uppmärksamhet. Det är därför de jämförs.

Av AlexanderGson

Sitter precis och går igenom hela min Bitwarden och uppdaterar alla lösenord som inte är auto-genererade och ändrar de till 32 karaktärers långa lösenord. Så snart har jag inget lösenord kortare än 20 karaktärer som är autogenererat, någon enstaka 16 där sidan inte klarade längre lösenord.

Har redan 2FA med Yubikey på det mesta men märkte att jag saknade på några sidor, bland annat SweClockers.

Längtar dock till att Bitwarden ska kunna stödja Passkeys som de sagt att de hoppas släppa nu i oktober. Vill hoppa på det så snart jag kan.

Av AlexanderGson

Känns som att DisplayPort 2.0 borde vara aktuellt för en sådan här skärm om den ska släppas till slutet av året, då DisplayPort 2.0 borde börja dyka upp. För att undvika att behöva göra kompromisser med färger, upplösning, uppdateringsfrekvens.

Av AlexanderGson

@Zoyadog:

Det finns en redditomröstning på /r/classicwow där man kan få ett litet ungefärligt hum om var folk kommer gå bland de nya servrarna som släpps på måndag.

Excelfilen finns att läsa här.

Om jag endast går på namn så låter "Razorgore" coolast. Antar att många andra tänker så också så den blir säkert high population eller kanske full den med. Svårt att veta om folk från Gehennas kommer dra där ifrån när väl kön visar sig vara 2+ timmar. Många har säkert bara två timmar per kväll de kan lägga.

Jag och polarna ska rolla Gehennas då den är den inofficiellt "Nordiska" realmen. Kommer kanske inte kunna övertala alla polare att göra en ny karaktär på måndag. Får se hur köerna ser ut. Annars var det kul att se att SweC gör en guild, har inte letat guild ännu men kanske blir en del av guilden framöver!

Om köerna blir galna får vi hoppas att Blizzard erbjuder gratis realmbyte framöver för att balansera spelarna på alla servrar.

Av AlexanderGson

Jag har fortfarande en i7-920 i min 9-åriga dator som jag under året velat uppgradera men inte kan motivera priset för.

Köpte den datorn för 13 000 under slutet av 2008 eller 2009 tror jag det var. Den var nästintill en värsting då. Kollar på att bygga ihop en sista värstingdator som ska hålla i 10 år till, troligtvis min sista verkligen gaminginriktafe dator. Men idag kostar det 30 000kr +- 5 000kr för en hel dator med chassi och ett gäng SSD och hela köret. Särskilt inräknat de nya 2080ti.

Min i7-920 får nog tugga upp till ett år till om priser på grafikkort bland annat inte går ned till vettiga priser. Men jag har fullt förtroende att den klarar av det!

Skickades från m.sweclockers.com

Av AlexanderGson

Media-NAS alternativ

@Niczo: Du skriver i din sammanfattning att det är en bra NAS men för de som önskar en renodlad Media-NAS med PLEX finns det bättre alternativ. Jag hade denna DS218 Play på utkik då jag ska köpa en NAS och två 6TB diskar.

Vad är det för bättre alternativ du tänker på? Jag har för mening att endast använda min NAS som en PLEX-server så jag slipper starta min dator endast för att kolla på film.

Tack för svar.

Av AlexanderGson

Om man hade kunnat köpa tv paket där man väljer X antal kanaler ur deras utbud hur man vill hade jag gärna köpt ett TV-abonnemang.

Till exempel:

TV-paket Small - 10 valbara kanaler, max 2 HD kanaler.

TV-paket Medium - 20 valbara kanaler, max 5 HD kanaler.

TV- Paket Large - 30 valbara kanaler, max 10 HD kanaler.

TV-Paket Mega - 50 valbara kanaler.

Vill man ha SVT 1 HD så slipper man ta SVT1. Så trött på att ha dublettkanaler bara för att man har en HD kanal.

Så trött på att köpa ett TV-paket där man får 2/3 skitkanaler som man aldrig kollar på.

Och utöver detta så ska man kunna köpa till kanalpaket så som C+ eller Viasat sport och sådant som inte ändrar ens befintliga kanalpaket.

Dagens TV-paket är råpiss. Man får typ 50 kanaler varav 15 är bra som bäst och sen om man vill ha HD på typ SVT, TV4, etc etc så offrar man ju extra kanaler för HD kanalen. Man anväder ju aldrig SVT1 om man har SVT1 HD till exempel. Så då köper man basically 1 mindre kanal bara för att man vill ha HD för samma pris.

Och en person som gillar film men inte sport kan välja sina kanaler så att denna får mer film och ingen sport och vice versa för en sportintresserad person. Dagens TV-paket är alldelles för låsta och slänger in massa fluff bara för att kunna höja priset.

Därför är det lockande att köpa IPTV olagligt för man får helt enkelt ALLA kanaler som finns basically. Även fast man inte kollar på afrikansk tv så gör det inget, för man får ALLA svenska kanaler för typ 150kr i månaden PLUS kanske amerikanska kanaler så man kan kolla Game of THrones live eller liknande.

Av AlexanderGson

Rockstar kan ju dra åt helvete honestly. Inget Red Dead Redemption och inget GTA V. Var hypad som fan för GTA innan release men det verkar inte som att det kommer till PC. Har förlorat suget totalt nu. Finns inte en chans att jag köper spelet. Som bäst laddar jag ner det ifall det kommer ut bara för att. Men inte ens säker att jag har lust att ens göra det... Ger hellre mina pengar och mitt stöd till andra spelföretag som förtjänar det.

Av AlexanderGson

Förstår verkligen inte varför de tog bort startmenyn i först taget. If it works, don't fix it.

Själv fixade jag Stardock's Start8 typ första dagen när jag fixade Windows 8. Att det inte finns någon riktig startmeny är den enda anledningen till att jag inte rekommenderar Windows 8 till bekanta som frågar om råd när de ska köpa laptop eller liknande. För jag vet att de inte kommer förstå sig på det nya systemet och bara blir frustrerade. Särskilt äldre personer, de klarar knappt av windows 7.

Av AlexanderGson

Äntligen någon som pushar upplösningen på laptops. Det har fan varit pinsamt att de flesta laptops varit kvar på 1366x768 medans små smartphones är uppe i 1080p.

Av AlexanderGson
Skrivet av Beltet:

Är det bara jag som hoppas på att emulatorer för dessa konsoler kommer bli snabbare att få ut om de påminner så mycket om vanliga PC.

Kommer att bli intressant att se deras presentationer när de kommer.

Skickades från m.sweclockers.com

En emulator kräver väldigt mycket mer kraftiga komponenter än den ursprungliga konsollen krävde för att kunna köra ett spel.
Om du kollar på Dolphin Emulator så krävs det en extremt bra dator för att kunna köra 60fps 1080p upskalat på gamecube spel. Och då inkluderar jag att man kör med LLE ljud istället för simulerat HLE ljud.
Då har vi inte ens börjat prata om buggar som förekommer.

Av AlexanderGson

Jag förstår verkligen inte varför folk har sådant extremt hat mot Windows 8. Jag köpte mig en SSD(älskar den) för ungefär en vecka sedan och installerade Windows 8 RTM på den, jag är en techie och vill hellre testa på något nytt när jag har tillfälle.

Jag installerade Start8 av Stardock för att få tillbaka startmenyn för det är det enda extremt dumma Microsoft gjorde med Windows 8. Start8 ger en startmeny samt gör att man inte loggar in i Metro UI't vid uppstart utan skrivbordet.

Jag tycker verkligen om Windows8. Jag saknar verkligen inte Aero gränssnittet för oftast så fick jag faktist problem med att Windows 7 behövde stänga av det vid tufft arbete, så som att spela BF3 eller använda mycket multitasking och program så som Photoshop. Jag har ett GTX460 grafikkort.
Windows8 gränssnittet är som en blandning av de båda och är mycket bra gjort. Att göra utforskaren som Microsoft Office med menyer på toppen ser bra ut i min mening och gör alternativ relativt enkelt att hitta, skräpkorgen saknar dock "Töm papperskorgen" knappen och gör att man behöver trycka en gång mer än innan för att komma åt den.

Aktivitetshanteraren är fan GULD nu, så mycket mer värdefull information. Samma när man kopierar över objekt, man ser mer vad som händer, vilken hastighet det händer i och man får ETA till filerna är färdiga är inte 1 tim när det egentligen är 7 min. Att se en graf över hastigheten från start till slut är också riktigt snyggt.
Hastigheten i Win8 är också märkbart bättre. OS:et är helt enkelt snabbare och snyggare än Win7. Många kommer skippa Win8 pga små uppgraderingar, men jag gillar det väldigt mycket.

Dock kan jag verkligen förstå att Microsoft har tabbat sig med systemet. En casual användare kommer ha svårt att vänja om sig vid systemet. För mig var det mycket enkelt att få reda om hur jag fick tillbaka startmenyn med Start8 redan innan jag installerade OS:et. En vanlig användare hade troligtvis inte ens försökt få tillbaka den med ett tredjepartsprogram utan bara blivit irriterad över att inte få upp startmenyn. Att behöva dra muspeklaren till valfritt hörn utan någon indikator att det är där man hittar inställningar hittade jag efter ungefär 2 minuter för att jag visste om det samt var nyfiken.
Att "Tabba ut" ur program eller appar som det nu ibland heter genom att dra muspekaren upp till det vänstra hörnet hittade jag inte direkt och blev lite sur över, men vänjde mig snabbt vid(Att trycka esc fungerar ej).

Summerat så kommer Windows8 vara så här http://www.youtube.com/watch?v=v4boTbv9_nU för en casual användare. Och jag tror att till Windows9 kommer de största ändringarna vara användarvänlighet och Windows8 Service Pack 1 kommer troligtvis att ta tillbaka startmenyn och kanske göra det möjligt att skippa Metro vid uppstart så som Start8 gör pga ilsken feedback från användarna.

Min egna summering är att jag älskar, eller nej, tycker om, windows8 väldigt mycket. Jag tycker det är en uppgradering från Windows7. Men jag förstår också väldigt väl att det inte är för alla på grund av användarvänlighet. Dock förstår jag inte allt hat det för, särskilt inte hur allt detta hat är från folk som inte är "casual" användare som mig själv som lätt funderar ut nya perks och så vidare.

Som en side note ska jag också säga att jag kanske har varit inne i själva metro gränssnittet, eller windows8 gränssnittet som Microsoft kallar det, i mer än kanske 2 timmar denna veckan. Det är verkligen skräddarsytt för tablets och telefoner. Det är ungefär så som Microsoft Media Center var i Ultimate versionerna av Vista och Win7. Det är inte särskilt snyggt eller användarvänligt och många skippar det, för andra alternativ så som XBMC eller bara Media Player Classic till exempel. Det folk hatar för är på grund av att man inte kan stänga av det. Jag märker knappt av det efter installation av Start8, därav varför jag tror att Service Pack 1 kommer ge tillbaka startmenyn och alternativ att stänga av Metro vid tillfällen, så som vid uppstart.

Skrivet av RedSparowes:

Tycker Windows 8 är super. Som windows 7 fast snabbare och med snyggare gränssnitt.

Kort och bra summering, om man undantar Metro.

Av AlexanderGson

Att bli bortrövad valfrihet är väl den enda nackdelen.
Jag talar så klart om Metro, eller well det hette metro, user interfacet. Det är inte för alla personer, vissa älskar det, vissa hatar det. För de som hatar det och tycker att det är sämre än vad de är vana vill borde få ha möjligheten att välja bort det.
Start menyn är också onödigt borttagen för casual users. Den finns att få tillbaka med 3rd party program, så som stardock. Men gemene man vet inte om det och kommer känna sig förvirrade utan den igenkännliga startmenyn.

Det är det enda negativa jag har mot W8. Alla andra uppdateringar är jag någorlunda positiv mot. Främst hur det verkar mera optimerat och uppsnabbat.

Men om inte Metro kan avaktiveras så är det en alldeles för stor nackdel för att kunna vägas upp av de mindre fördelarna man får för att uppdatera i min mening.

Av AlexanderGson
Skrivet av theBoosing:

Efter att ha spelat WoW i 8 år gick jag till GW2 och jag ångrar mig inte en sekund.

Jag kom till level 9 sen blev jag trött på GW2. Tråkigaste jävla leveling jag varit med om. Man gör sitt main quest tills det blir för svårt sedan går man till scout för att få reda på vart det finns events och så gör man de. Så det är i grunden fortfarande bara "gå dit gör det". Och det är alltid samma sorts quest. Man ska döda något som stör lokalbefolkningen eller så. Ingen dynamik i levelingen alls. Och eventen som kommer då och då känns nästan mer som att man måste göra de för att inte få några jobbiga myggor på sig eller någon stor mask för att den råkar vara precis där man har sitt "quest".

Jag blev trött på WoW och körde Star Wars och tyckte det var mycket dåligt finslipat, jag köpte nyss GW2 och tyckte det sög och jag har inte beställt MoP efter att inte ha spelat WoW på 9 månader, med undantag för en 7 dagars gratis vecka pga scroll of resurrection.
Jag har kommit fram till att MMORPG genren är extremt uttjatad och att det inte finns något spel som kommer bli bättre på det än WoW och endast WoW kan vara en "WoW-killer".

Så jag spelar helt enkelt andra spel genren. Jag spelar BF3 då och då, Heroes of Newerth när jag kör med kompisar, och single player spel så som Metro 2033 när jag känner för det. Så mitt tips är: Spela spel av andra genre. Du är inte trött på WoW, du är trött på MMO spel.

Av AlexanderGson

Tur att folk utvecklar sådant här i alla fall.

Microsoft verkar inte ha fattat uttrycket "If it ain't broken, don't fix it".

Av AlexanderGson

En hacker är en person som tycker om att hitta svagheter i datorer eller datornätverk. Sedan beror det på vilken typ av hacker man är, det finns generellt black- white och bluehats.

Blackhat hackar för att förstöra system eller utnyttja de.
Whitehat hackar för att hitta fel och åtgärda de.
Bluhat jobbar för företag för att hitta problem innan ett system går live.

Det som många menar när de säger hacker är en cracker, eller blackhat.
Men eftersom att många säger det till folk som cheatar så är det mer scriptkiddies de menar troligtvis. Någon ignorant unge som använder ett program någon annan programmerat för att uttnytja ett system. I ditt fel är "systemet" spelet Call of Duty.

Av AlexanderGson

Inte en enda. Har haft en HTC Desire, HTC Desire HD och nu en Samsung Galaxy S3.

Desire droppade jag från cykeln en gång från skolan rakt ner i asfalt och den fick bara en liten buckla i ena hörnet samt att batteriluckan åkt av. Desire HD har knappt någon repa. Samsung Galaxy är jag lite oroligare över dock, Gorilla glass v2 verkar suga ganska hårt, bara för att man kan göra glaset smalare med samma "motstånd" så borde man inte göra det för att få telefonen ett par ynka gram lättare. Jag känner knappt ens att jag har min galaxy i fickan. Hade hellre velat känna tyngden så jag vet om den är där så jag slipper känna efter samt känna mig tryggare i att glaset inte krasar om jag tappar den på hårt underlag.

Av AlexanderGson

Jag skulle säga Wii då Nintendo är bäst på att inrikta sig till simplicitet och är att föredra för barn.
När han blir lite äldre är förmodligen ett Xbox720 att föredra då det troligtvis kommer ha något kinect liknande "inbyggt".

Jag spelar själv PC mest eller PS3 så det är inte mina preferenser, förutom Nintendo då, utan vad som troligtvis passar ditt barn bäst.
Kom ihåg dock. Jag fick börja spela SNES själv när jag var cirka 6 år och dator när jag var kanske 8. Var inte som min pappa och gnäll på att jag är ute för lite och är spelberoende när han är grunden till "problemet"

Av AlexanderGson

Håller mig nog till BSPlayer lite istället. LAN funktionen på den fungerar smidigt och jag har inte haft några problem med uppspelningen förutom med 1080p som har en bra bitrate. Samsung Galaxy S3.