Inlägg

Inlägg som Sylvass har skrivit i forumet
Av Sylvass
Skrivet av Knightogus:

Jag tycker att ett 1070 är en jättebra uppgradering för dig. I alla fall om du ska spela "vanliga"(inte vr) spel i 1080p. Jag har i5 2500k @4.4 med 8 GB ram och ett 1070. Jag köpte 1070 för att kunna spela Doom, och blev väldigt glad då jag maxade allt med 120+fps. Kör just nu destiny 2 med höga, inte högsta, inställningarna och det rullar på utan lagg. Titlar som bf1 får jag dock sänka inställningarna för att få 120+fps. PUBG är dåligt optimerat och rullar på 70-110fps med allt på lägsta. Det är så sjukt dyrt att uppgradera cpun att jag inte kan motivera det, den presterar fortfarande bra i de flesta spelen.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack, det låter bra! Roligt att 2500K:n fortfarande går att lita på någorlunda

Skrivet av Tpk:

Jag skulle även rekommendera att du OC din cpu lite högre, gratis prestanda. 4.3GHz är lite konservativ för 2500k, den kan oftast OC ganska enkelt till minst 4.5GHz och du redan har bra kylning. Bara håll Vcore under 1.40V, eller även under 1.35V (som jag gör) om du vill vara extra säker. Jag kör min 2500k på 4.7GHz @ 1.33V, silicon lottery spelar sitt roll självklart. Vet inte vilket RAM du har, det kan kanske överklockas lite också

Bra poäng! Jag får se om jag kan skrämma upp den något mer

Skrivet av hardmann21:

Kör fortfarande min 2500k och har 1070 i datorn, fungerar klockrent och kör många av dagens nya spel utan några problem kör min 2500k i 4.4GHz

Härligt att höra att tvillingprocessorn presterar!

Skrivet av Alling:

Ett 1060 skulle vara en massiv uppgradering för dig (någonstans runt tre gånger så snabbt som ditt GTX 570 och mycket mer VRAM), och ett dyrare kort än så är nog inte värt att köpa, med tanke på omständigheterna.

Tack för ditt inlägg. Jag ska hålla utkik på priserna. Eventuellt blir det ett begagnat kort för att få ner priset lite (även om även de begagnade korten ligger rätt högt). Din signatur känns relevant, jag ska ha den i baktanke i fortsättningen

Av Sylvass
Skrivet av Vangen:

Ja det räcker absolut, och ännu kanske bättre om du sitter på 8GB och kanske uppgradera till 16GB om också vill.

Topp! Juste, bra att du skrev det, jag glömde skriva - sitter på 16GB RAM.

Av Sylvass

Uppgradera, klarar sig en i5-2500K OC 4.3GHz fortfarande?

Hej!

Mitt grafikkort har börjat krångla så jag ser mig om för att uppgradera. Försöker navigera mig bland de nya delarna, då det var ett tag sedan jag gick i köpetankar. Har mest spelat CS:GO och H1Z1 den senaste tiden, men har tankar på att testa på nyare titlar (ex. PUBG) om jag uppgraderar datorn.

Nuvarande:

Intel® Core i5 2500K, 3.3GHz, 6MB - OC 4.3GHz
Asus GTX570 1280MB PCI-E DC
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 - ATX / Intel Z68 / DDR3 / 2xPCI-E (3.0)
Noctua NH-D14 CPU-kylareS1156/1366/775/AM2/AM3
Corsair AX 750W Professional Series Gold/Modulära kablar

+ två SSDs som jag är nöjd med.

Räcker det med att uppgradera till ett 1060/1070 för att komma undan med en billig lösning? Förstår att en mer omfattande uppgradering skulle ge större skillnad, men vill undersöka denna möjlighet först för att sedan eventuellt uppgradera mer vid ett senare tillfälle.

Tack för hjälpen!
Sylvass

Av Sylvass

Erbjudande hos tre i helgen (25-27 maj 2012)

Verkar inte vara någon som har tipsat om detta. Hittar inget om det på forumet.

http://www.tre.se/Privat/Erbjudande/forst-till-kvarn/

Klippt från länken

Apple iPhone 4 - svart eller vit

  • iPhone 4 8GB ingår

  • Abonnemanget 3Pott 199

  • 10GB data/månad ingår

  • Surfa i Sveriges bästa mobila datanät - i upp till 10 Mbit/s

  • 24 månaders bindningstid

  • 199 kr/mån - använd hela potten för att ringa, messa och köpa tjänster

Sedan skriver de att det är "först till kvarn"...

Av Sylvass
Skrivet av n_sandstrom:

Här har du en tråd som handlar om samma sak, den går igenom det mesta :http://www.sweclockers.com/forum/55-intel/1066745-mer-ram-men...
Du borde kunna få bort upp till 24GB av det.

Tack och bock!

Av Sylvass

Tack för hjälpen allihopa!

Skrivet av n_sandstrom:

Har du mycket ram? Med 16GB och uppåt tar Windows så mycket plats direkt efter installation, pga swapfil och hibernationfil.

Jag har 16GB. Vad gör man åt swap- och hibernationsfilen?

Av Sylvass

Värt att tillägga - När jag trycker på formatera försvinner det använda utrymmet och disken blir tom. Men som sagt när jag kommer in i operativsystemet efter installationen är så inte fallet.

Av Sylvass
Skrivet av Oneone:

Startar du installationen ifrån windows? då får du problem , boota upp datorn ifrån skivan eller USB där du har installationen, då kan du formatera disken INNAN du installerar ett nytt OS.

Nej, jag bootar från skivan och formaterar i "installations-guiden".

Av Sylvass

Byte från windows 32-bit till 64-bit - 32-bits delen är kvar!

Hej!

Jag installerade i all hast 32-bits (x86) Windows på min nya dator. Efter att jag installerat allt det vanliga med drivers och program (+ swtor) så märker jag att det är fel version. Inga problem egentligen då det går otroligt snabbt att installera om allt på en ssd.

Det som däremot händer är att efter jag tryckt på formatera hdd i win7 installationsmeny samt valt var jag vill ha operativsystemet installerat är att när jag sedan kommer till min "nya fräsha win 64-bits win" så används redan 40gb (till skillnad mot vad som borde vara ca 11gb) vilket i mina beräkningar måste vara 32-bits versionen (plus program och swtor) som ligger kvar. Jag gör om prosiduren men med samma resultat.

Hur gör jag?

Det sista alternativet jag kommer på är om jag tar ur sdd:n och ber en kompis formatera den, men det måste finnas något annat sätt?

Mvh

Av Sylvass

Tack och bock för ännu en bra frågelåda! Trevlig helg!

Av Sylvass

Er erfarenhet av ASUS P8Z68-V

Hej!

Asus har tillverkat ett moderkort som ser, ur min synvinkel, strålande ut på pappret - ASUS P8Z68-V PRO/GEN3. Då jag kikat runt på datordelar till min nya konfiguration så var ett sådant kort spikat sedan jag först såg det. Men eftersom att det är ett förhållandevis nytt kort så tar det ett tag innan användaromdömen bubblar upp från ytan. Ju längre tiden har gått har fler och fler trådar dykt upp då användare har problem med just detta moderkort. När användare här på Swec frågar om moderkort så är det en relativt stor andel som rekommenderat just detta kort. Jag utgår ifrån att Swec-medlemmar har hög standard.

Det jag frågar är;

Ni med detta kort. Skulle ni rekommendera det till andra? (Dela gärna med er om vad ni fått göra för att felsöka och ordna problemen som uppstått)

Ni som rekommenderar detta kort. Underlag för detta (mer än "på pappret är det ett 'hyvens' kort")?

Alternativ till detta kort och erfarenheter av dessa?

Mvh

Av Sylvass

Stämmer i kören. Riktigt trevliga nyheter. Nu slipper man kompromissa för att välja skärm. Man behöver bara göra ett val nu, vilket märke. Resten är givet.

Synd att det är så långt till nästa höst bara...

Av Sylvass

Tack för den genomgången! Ser fram emot nästa!

Av Sylvass
Skrivet av Deathdancer:

Jag har en BenQ M2700HD och den gör sitt jobb. Gillar den dock mest eftersom att den har alla ingångar man någonsin skulle kunna önska sig Kan liksom ha NES, X360, Dator, HTPC, Server, Digitalbox och telefon inkopplat samtidigt på den

Aja...

Något jag undrar är varför alla säger att 1080p är för lite för en 27", men på en 50" TV går det alldeles utmärkt. Kan ha med avståndet att göra, men en 52" TV bör ju vara på samma nivå som en 27" datorskärm ^^

Det ligger något i det sista du nämner där, helt klart!

Av Sylvass

Tack för alla svar och input! Hjälper mycket med ett bollplank!

Skrivet av dodo1:

snart kommer ju Asus VG278 (27 tum 3d med nividia vision 2) enligt tester jag har läst så ska de vara en bra skärm

Efter din rekommendation har jag kikat på Asus VG278 och det är faktiskt den hetaste kandidaten då jag tror att den bäst kommer möta mina behov samt hålla i framtiden. Tack!

Av Sylvass
Skrivet av Zienx:

u2711 är riktigt trevlig även att spela med. men som widl sa så äter ju den ju rätt mycket mer kraft av gfxkortet pga upplösningen. med min så kör jag BF3 och allt fungerar utan bekymmer. Men det handlar ju också om vad du är van vid att lira med. om du är van vid 120hz så kommer det nog kännas jobbigt att gå ner och lira FPS spel på 60hz etc

Då jag tänkt att främst använda skärmen till ett nybygge med ivy bridge och 28nm grafikkrets så hoppas jag att native inte ska vara ett problem.

Jag är med på det du skriver om att det handlar om en vanesak, som med så mycket annat. Måste bara vara säker att jag gör en bra investering för mig...

Av Sylvass
Skrivet av Failbygge:

Att köra FPS på en 27tum blir du trött av efter ett tag... Om du inte sitter på rätt långt avstånd. Därför röstar jag på en 24tummare. Tex en för 3K sen köper du en 27 tummare tex en samsung som är lite biliagre än dell då kanske?:-)

2 skärmar? Hmm, gillar hur du tänker... Men jag har tänkt att med en 27" har man alltid möjlighet att göra bilden mindre för fps (om man så önskar) sedan full screen vid MMO, film osv. Jag har faktiskt en http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=616598 som jag impulsbeställde i helgen (17% rea då). Dock var jag ute på stan igår och såg hur en 27" såg ut. Detta fick mig att omvärdera mitt tidigare val.

Av Sylvass
Skrivet av Zienx:

i ditt fall hade jag valt en 23,24 tums 120hz istället för en 27. 1920x1080 på en 27 är alldeles för dålig upplösning. allt ser bara helt fel ut enligt mig (kan vara för att jag är van vid 2560x1440 på en 27 som jag kör med 80% av tiden)

Det är det jag varit rädd för. Känns trist att behöva gå ner i storlek bara. Men flytet är viktigt för mig helt klart.

Av Sylvass
Skrivet av widL:

För mig var valet enkelt. TN-panel var uteslutet, efter att ha använt en IPS-panel i ett par år, och jag tycker att 1920x1080 är för lågupplöst för en 27-tummare. Blev en Dell U2711 när den kostade lite drygt 6k - jag är störtnöjd. Enda nackdelen är att spelen blir väldigt tunga att köra i native.

Dell U2711 är ett intressant val, helt klart! Hur tycker du att skärmen ter sig i FPS-spel?

Av Sylvass

Val av 27"

Hej!

Jag sitter och letar febrilt efter en skärm som når upp till mina uppsatta kvalifikationer.

En 27" drömskärm vore en som klarar 120 hz, 2560x1440, 2 ms (samt 3D) men jag synes inte hitta någon. Panelen skulle helst vara IPS (men vad jag förstår blir responstiden samt inputlag lidande och då kan TN bli aktuellt istället). Det jag kommit fram till är att man antingen får välja 120 hz med 1920x1080 eller 60 hz med 2560x1440. Vad jag förstår har det att göra med att det inte går att få 120hz i 1080p+, men jag har bara skumläst så någon kanske vet mer om just den saken...

Med vad jag vet nu så måste jag alltså välja mellan dessa två kategorier. När jag kikat runt lite har jag förstått att en del inte skulle välja 1920x1080 på en så stor skärm som 27". Jag förstår varför men enligt mig väger 120hz tyngre än 2560x1440 då jag tänkt använda skärmen främst till gaming.

Jag vill därför höra med personer som just nu sitter (eller har suttit) på en 27"; vad ni tycker och varför ni valt som ni valt?

Dessutom undrar jag om det är någon skärm "på kommande" som man istället bör vänta på då jag inte har speciellt bråttom med ett köp.
(edit: även 16:10 skärmar är aktuella. edit 2: skärmen skall användas till en ny dator som byggs med ivy bridge och 28nm grafikkrets så native antas inte vara ett problem)

Mvh