Inlägg

Inlägg som BrutalSwede har skrivit i forumet
Av BrutalSwede

public void Add_Product() { int choice = 0; choice = int.Parse(Console.ReadLine()); do { Console.WriteLine("Please choose one of the following products"); Console.WriteLine("1.Apple", 15); Console.WriteLine("2.Banana", 25); Console.WriteLine("3.Egg", 30); var customersProducts = new List<Products>();//detta är kundvagnen switch (choice) { case 1: Console.WriteLine("An Apple has been added"); customersProducts.Add(new Products("Apple", 15)); break; case 2: Console.WriteLine("A banana has been added"); customersProducts.Add(new Products("Banana", 25)); break; case 3: Console.WriteLine("An Egg has been added"); customersProducts.Add(new Products("Egg", 30)); break; default: Console.WriteLine("Sorry invalid choice please choice another product"); break; } } while (choice != 0); }

Eftersom koden som hanterar användarinput ligger utanför loopen så kommer användaren bara kunna välja en gång, efter det så fastnar den i en oändlig loop ifall input inte är 0. Sedan kommer även kundvagnen tömmas vid varje iteration, då du skapar en ny lista varje gång användaren gör ett val.

Av BrutalSwede
Skrivet av Will Sheza C:

Hej,har fått i uppgift att skapa en simpel butik shop där användaren ska kunna skapa en användare,logga in med förbestämda user och password,lägga till produkter och se kundvagnen.Jag har kunnat få till det mesta men kan inte köra programmet då jag inte har kunnat listat ut denna kod delen.Jag behöver lite tips kring hur jag ska skapa en en kund klass som innehåller namn och lösenord för användaren,en lista av alla produkter som finns och i en separat klass vill jag få till en lista för alla produkter som kunden har valt. Tack i förhand.

Här är github länken till det jag har gjort än så länge: https://github.com/SwiftBinaryCode/Labb-2-del-2

/*
public class Customer
{
public string Name { get; private set; }

private string Password { get; set }

private List<Product> _cart;
public List<Product> Cart { get { return _cart; } }

public Kund(string name, string password)
{
this.Name = name;
this.Password = password;
this._cart = new List<Product>();
}
}
*/

Snälla börja använd [code][/code]-taggar runt koden när du postar här.

I övrigt så saknar du ett ; i din Password property, vilket Visual Studio garanterat berättar för dig.

Av BrutalSwede
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag inser nu att företaget som säljer den svenska komprimeringsprodukten har ett förtroende problem tack vare denna tidiare skandal från ett helt annat företag.
Det är lite som när Microsoft ringer upp en för att hjälpa med problem på ens dator. Man är då genast väldigt skeptisk. Och Microsoft har faktisk ringt upp mig i seriösa ärenden, men jag är så misstänksam varenda gång.

Har aldrig hört talas om att Microsoft skulle ringa upp utan att man begärt support i förhand.

Av BrutalSwede
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Bara jag som tänker på alla scamprodukter som Softram som påstod sig gör liknande?
https://www.youtube.com/watch?v=8rxssVFeKr8

Nå iden då som nu var teoretisk full möjligt. Jag är dock skeptisk på en lösning som inte försämrar prestandan. Vi pratar om extrema datamängder som går till ddr5 minne. Och bara den minsta bearbetning av denna data så får cpu problem. Speciellt när cpun inte ens har högre klockfrekvens än vad som går ut emot ram.

*edit* Softram annonserade i typ alla svenska pc-datortidningar den tiden. Väldigt många inklusive mig trodde produkten gjorde det den påstod sig göra runt år 1995. 700 000personer köpte skiten enligt filmklippet ovanför.

Detta var ju det absolut första som jag kom att tänka på när jag läste rubriken

Av BrutalSwede

Fan, jag kände att något saknades när jag vaknade i morse och var på bra humör. Tack.

Av BrutalSwede

Amazons hemsida är ju fortfarande skit, så jag ser ingen anledning att börja använda den istället för svenska ehandelssidor. Leverans samma dag väger inte upp hur dålig deras site är.

Av BrutalSwede
Skrivet av relevantia:

funkar inte. felplacrd verkar ha rätt.

Ah, så klart. Missade hans svar.

Av BrutalSwede
Skrivet av relevantia:

får error på kommatecken. tack ändå. det har blivit bättre med bold på allt iaf.

Det är semikolon (;) mellan properties i CSS, se svar nedan som visar hur du gör.

Skrivet av towhatend:

a:link {
font-weight: bold !important;
}
a:visited {
color: #EAECEE !important;
font-weight: normal !important;
}

?

Av BrutalSwede
Skrivet av Pirum:

100 % nötkött, salt och peppar. Stekes så att den inte är rosa inuti (tycks vara på mode med roséburgare numera).

Sedan kör jag antingen (mycket fräscha) spartanska varianten med tomat, chili och färsk basilika som blad eller all-in varianten med ost, ketchup, tomat, paprika, smörgåsgurka, chili eller tabasco, lite grönpynt. Bacon är gott på men skulle aldrig orka steka det enbart för att lägga på hamburgare.

Dressing och lök undviker jag. Stekt lök kan vara ok, men rå lök klarar jag inte längre av, inte eftersmaken heller (kan lätt sitta i till nästa dag).

Picklad eller karamelliserad lök är väldigt gott på burgare.

Av BrutalSwede
Skrivet av Will Sheza C:

Hej ,siffrorna ska skrivas ut så här i konsolen fast då att 2953512 ska vara highlightad och på nästa rad något annat men hela inmatningen ska skrivas ut också.
29535123p48723487597645723645
29535123p48723487597645723645

Skit bra förklarat men har svårt att förstå vad det är jag ska skriva i min loop så att den tar fram dem hittade talen.

Steg 1 har jag gjort tror jag med denna metoden.

/* jag sätter string user input som detta värdet varje gång för att testa den:29535123p48723487597645723645.

for (int i = 0; i < userInput.Length; i++)
{
Console.WriteLine(userInput);
}

sen med denna ska dem hittade numrorna byta färg
for (int x = 0; x < foundNumbers ; x++)
{
Console.BackgroundColor();

}

För att hitta delsträngarna i den stora strängen, så behöver du ju stå på första tecknet i strängen, och spara dess index och värde temporärt. Sedan så stegar du fram i strängen tills du hittar en till siffra som är likadan. När du har hittat en delsträng så kan du spara den (eller dess start- och slutindex) och börja stega fram från andra tecknet i huvudsträngen.

Börja med att få till så att du kan få en lista över alla delsträngar som bara skrivs ut på skärmen (strunta i färgerna så länge tills du löst den första delen)

Hint: Du kommer antagligen behöva en loop innuti en annan loop.

Av BrutalSwede
Skrivet av krösus:

Väcker liv i den här gamla tråden.

Hur ser det ut på för .NET-utvecklare nu för tiden? Funderar nämligen på att gå 2-årig YH-utbildning.

Tack på förhand!

Finns gott om jobb inom .NET. Ingångslönerna brukar ligga runt 30k +-3k (I de större städerna, ex. Sthlm, Gbg och Malmö)

Av BrutalSwede
Skrivet av clabbe46:

Tanken är att jag ska läsa vidare antingen som NET utvecklare, JAVA utvecklare i 2 år, men som jag skrev här hade varit kul om man kunde jobba med det under tiden som man läste. Men ser att det verkar inte vara svårt. Får ta på mig uppdrag själv och testa mig fram.

Tack ändå för svaren

Kan vara svårt att få jobb innan praktiken. Ifall du är självgående och duktig så kanske du kan kontakta företag i början av din utbildning och sälja in deltidsarbete och LIA samtidigt.

Av BrutalSwede
Skrivet av clabbe46:

Hej
Tänkte höra med er här, många som har kunskap.
När man gått programmering 1 & 2
Finns det någon jobb efter dessa kurser eller måste man
sedan läsa vidare, tänkte läsa vidare men skulle kunna vara jätte kul att jobba under tiden. Studerar C#

Tacksam för svar.
Mvh Clas

Skulle rekommendera YH ifall du inte är intresserad av att plugga längre. Då får du ~6 månader LIA (praktik) där du kan skaffa kontakter i branchen och man är nästan garanterad ett jobb ifall man tar examen.

Av BrutalSwede

Gick .NET på IT-högskolan i Göteborg. Var en helt OK utbildning och nästan alla som tog examen hade jobb innan eller direkt efter.
Det är väl en lite nyare skola, så de var inte så stora när jag började där 2017, men nu har de expanderat lite mer.

Av BrutalSwede

Nu när man har ett grafikkort som kan köra VR så är man ganska sugen på att skaffa ett headset. Blir nog inte i år dock.

Av BrutalSwede
Skrivet av Hiraeth:

Precis, och det går inte att åtala kommunen. Det uttalandet känns inte helt genomtänkt. Om de nu inte har en särskild person som förtalat.

Har inte gått igenom exakt allt kring detta, men Öppna Skolplatformen är väl inte ett företag? Ifall kommunen har sagt att utvecklarna bakom öppna skolplattformen är brottslingar eller begår brott så innebär det väl att de förtalar alla de enskilda frivilliga som utvecklar plattformen?

Ser ju att de skapade ett företag som heter "Not free beer AB", men detta registrerades väl *efter* att de hade blivit polisanmälda?

Är långt ifrån juridiskt kunnig, mest bara en fundering.

Av BrutalSwede

Fruktansvärt pinsamt för Stockholms stad. Hoppas de går vidare med förtalsanmälningen.

Av BrutalSwede
Skrivet av Gerkan:

[...]
Har försökt få upp lönen på varje lönesamtal rejält, haha, men får svar som typ "om du skulle få så mycket så skulle du ligga på 40k inom ett par år" eller "dom nya måste också få lite högre lön, så vi kan bara ge dig bla bla...". Så att byta jobb är nog det enda alternativet för att få upp lönen.
[...]

Liksom det som är hela poängen med löneförhöjning.

Sök nytt, din arbetsgivare utnyttjar dig. Lojalitet belönas sällan, högsta bud är det som gäller, och med din erfarenhet så har du inga problem att få mycket högre lön.

Av BrutalSwede
Skrivet av allstar16:

960 här. Blir lite bättre: 960 v 1070

Hade ett 970 tidigare, och fick ett 1060 tillbaka på RMA från EVGA för ~4 år sedan.

Av BrutalSwede

Jahapp, då blev det dags att pensionera mitt 1060