Inlägg

Inlägg som tquist har skrivit i forumet
Av tquist

BF3 skulle jag säga är ett av de mest poänglösa spelen att maxa eftersom det är i stort sett omöjligt att se skillnad på High och ultra även på screenshots. (Det går säkert att se skillnad, men jag har aldrig sett någon) Klart om du vill kunna säga att du kan maxa det för att få en större e-penis så satsa på ett 690 eller ett 680 (men då får du leva med att frameraten går under 60 ibland).

Edit: med 680 alltså, inte med 690 självklart.

Av tquist

Roller Coaster Tycoon-serien kan jag varmt rekomendera! Speciellt spel 1 och 2.

Av tquist

Jag skulle gärna vilja ha en nyckel, skickar tillbaka 3 till dig.

Av tquist
Skrivet av Absurd:

Fel i vad? Ögat uppfattar inte högre än 30 fps och en TV visar 30 fps, hur kan det bli fel?

Att ögat bara kan uppfatta 30 hz är en väldigt vanlig myt, hjärnan arbetar inte riktigt i bilder/sekund, men den kan uppfatta mycket mer än 30. Prova själv att låsa ett spel till 60 fps (om din skärm klarar det) och sen 30 fps med ett program som t.ex. bandicam så kommer du se att det finns en märkbar skillnad. Däremot över 60 fps är poänglöst för de flesta, inte för att ögat inte kan uppfatta det, men för att deras skärmar inte kan rita upp mer än 60 bilder per sekund.

Av tquist

Till Sweclockers crew om ni läser detta: Det "rasslande" typ av coil whine ni snackar om, låter det lite som mitt kort i den här videon? http://www.youtube.com/watch?v=eGTvOwUDyZo&feature=plcp

Jag hade ett problem med ett rasslande "coil whine" på mitt gtx 680 referensmodell, men det visade sig att det inte var nåt fel på fläkten utan bara en liten bit av "klisterlappen" som satt på kortet som "fingeravtrycksskydd" (den typen som ofta sitter på skärmen på nya mobiler) som hade fastnat på kylaren vid fläktöppningen och slog emot fläkten.

Om inte kanske det faktiskt är så att kortet har coil whine, men om det är samma problem på erat kort kan det lösas väldigt enkelt

Av tquist

Jag hade också väldigt dålig prestanda i Minecraft förut med dator i sign (förutom att jag då hade 2x560 ti istället för ett 680) och det berodde på att trots att jag har 16 gb ram så kunde inte minecraft utnyttja mer än typ 500-900 mb av det. Vad som funkade för mig var att allokera mer ram till java. http://www.youtube.com/watch?v=D_YjOaTMCAQ Den här videon förklarar precis hur du ska göra. Funkar inte det kanske det är ditt grafikkort som strular.

Av tquist

Min första tanke var "han har förmodligen inte mer än 4gb ram" för jag hade alltid samma problem med min bärbara dator när jag spelade vad som helst (speciellt om jag tabbade, men även om jag inte gjorde det) som hade 4gb ram.

Det behöver ju inte vara det, men eftersom två personer i samma tråd som har moderna komponenter (i5-2500k, 560 ti, 6870) känns det som en möjlighet.

Ram är ju snorbilligt nuförtiden, köp till 4gb för en spottstyver om ni kan köpa mer av samma typ som ni har så lär det förmodligen bli mycket bättre.

Av tquist

Såvitt jag vet så är det ju så att dubbel-gpu-korten funkar på samma sätt (jag kan ha fel här, men jag har fått för mig att jag har sett en bild på nvidias kontrollpanel för någon som hade ett 590) som två singelkort i SLI, alltså: kortet kör sina två kärnor i SLI och du kan stänga av SLI som med vilken sli-koppling som helst och bara använda ett kort.

Av tquist

Hur hög upplösning har din skärm?

Av tquist

Köpte din vän kortet i en butik nära sig? Då skulle han eventuellt kunna gå till den butiken och se om de kan testa kortet i butiken. Då skulle han slippa köpa ett nytt nätagg (åtminstone för att bara felsöka kortet).

Av tquist

Har ni provat i din dator?

Av tquist

Fan hur blir alla så hög nivå?

Avser perioden 2007-07-04 – 2012-05-09.

Skickade/hämtade ordrar: 14
Postorder: 1
Hämta i butik, Postorder/Fruäng.: 4
Hämta i butik, Stockholm: 9
Genomsnittligt antal artiklar: 1.6
Totalt antal artiklar: 23
Genomsnittlig köpsumma: 2019 kr
Total köpsumma: 28274 kr

Jag är bronze!

Av tquist

Jag tror IdrA eller nån annan snackade om att de har extremt rigorösa träningsscheman. Många har Starcraft: BW eller Starcraft II som ett heltidsjobb och tränar åtta timmar par dag. Sen bor de ofta i klanhus så att de kan träna mot varandra och ge varandra feedback + att de ofta har coacher som hjälper dem att hitta fel de gjort och saker de kan förbättra osv.

Av tquist
Skrivet av m1n1h0p:

Ah men då är det ju lugnt med tanke på att spelindustrin tack vare piracy har växt

Hur har piratkopiering hjälpt spelindustrin?

Av tquist

Det behöver inte nödvändligtvis bli bättre prestanda. Linus från linus tech tips gjorde ett par benchmarks där han använde ett gtx 580 som huvudkort och lite olika andra kort som physx-kort och i vissa fall där prestandaskillnaden var tillräckligt stor blev det till och med långsammare att ha ett extra kort till physx än att bara använda ett kort.

http://www.youtube.com/watch?v=cbww3dhzK0M

Men du kan ju prova själv och se vilka resultat du får om du ändå redan har båda korten.

Av tquist

Många av kylarna som företag som Asus, Gigabyte, Sapphire osv. sätter på är säkert väldigt tysta, men de behöver inte nödvändigt vara jättemycket tystare än referensdesignen för den är VÄLDIGT tyst för att vara ett referenskort. Jag har ett palit 680 referens och det är t.ex. MYCKET tystare än mitt gamla 560 ti DCII som var 2-slot. Däremot kan det säkert inte tävla när det gäller kylprestanda och ljudnivå vid överklockning.

Du kan titta på t.ex. kitgurus recension av 680 och jämföra ljudnivåerna med några olika versioner av 7970 (kom ihåg att du inte kan jämföra ljudnivåerna med recensioner från andra hemsidor då de har andra sätt att göra mätningarna på)
Edit: här är länken till den recensionen: http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/asus-g...

Av tquist

http://www.youtube.com/watch?v=oZzkmMSLYnU&feature=related runt 3:30 och framåt visar han vilka kablar du ska koppla in.

Av tquist

http://www.webhallen.com/hardvara/150787-asus_geforce_gtx_680... Finns 1 i uppsala och ett i malmö just nu

Av tquist

Kom ihåg att 8 GB med det där minnet blir 4 st minnesmoduler så det fyller upp upp moderkortet redan där. Sen kostar det där minnet skjortan också. Kan varmt rekomendera Corsairs vengeance-minne som kostar mindre och som du då får som 2st 4GB moduler istället.

Av tquist
Skrivet av dbxxx:

Jag skulle gissa Battlefield: Vietnam

http://cdn4.spong.com/screen-shot/m/o/motorhead58984/_-Motorhead...