Inlägg

Inlägg som tquist har skrivit i forumet
Av tquist

Haha aa jag trodde också först att det var sladdar, men det visade sig vara en pytteliten bit av den stora klisterlappen som satt på kortet för att skydda från fingeravtryck som hade fastnat i fläkten Jag fiskade upp den med en tandpetare och en pincett och det verkar som att ljudet är borta!

Så om nån annan har ett liknande problem kan det vara värt att kolla fläkten så att det inte sitter nåt litet där.

Edit: Moderator kan låsa tråden.

Av tquist

Gtx 680 konstigt rasslande fläktljud

Tjenare!

Mitt Palit Gtx 680 (referens) ger ifrån sig ett konstigt rasslande "rrrrrr"-ljud
http://www.youtube.com/watch?v=eGTvOwUDyZo

Är det här nån typ av coil whine? Och är det någon annan som har haft liknande problem med 680 med referenskylare?

/Johannes

Av tquist

7970s referenskylare är mycket tystare än de tidigare tydligen. Jag har ett referensdesign 7970 just nu och man kan höra det när man spelar, men det är inte alls nåt i stil med 6990s kylare. Tror det beror på att kylaren dels är bättre, men också att kortet i sig är mycket strömsnålare. Men det är större fara med 7970s referenskylare om du inte måste ha ett kort som du inte kan höra överhuvudtaget.

Men asus 7870 dcII ska inte heller vara jättetyst har jag läst nånstanns (den är två slots, inte tre). Tydligen ska sapphires dual fan kylare vara bland de tystare http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1157804, men vore jag du skulle jag nästan hellre satsa på http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1161244 bara för att det är så sjukt sexigt!

Av tquist

Jag köpte ett kort genom den här kampanjen, jag blev lite förvirrad när jag tog fram kartongen ur påsen. Tejpen var redan öppnad på ena sidan och något var överstruket med markeringspenna bredvid "HDMI" på baksidan. Jag har inte fått ett begagnat ex? Det stod det inget om på hemsidan.

Av tquist

Jag vet inte hur det är längre (har inte spelat på säkert ett halvår eller mer) men jag har aldrig haft det problemet när jag lirat League of Legends. Folk verkar inte ta det på lika blodigt allvar som jag har hört att folk gör med HoN. Men det kan ha förändrats iom att tydligen otroligt många fler spelar LoL idag än för typ ett år sen, ingen aning.

Av tquist

Ett gtx 560 ligger väl på runt 1500kr nytt? Jag skulle råda dig att vänta på radeon hd 7870 som jag tror ska släppas här i dagarna. Det verkar prestera precis under ett gtx 580 och kosta runt 3000 kr.

http://www.sweclockers.com/recension/15131-amd-radeon-hd-7870...

Av tquist
Skrivet av pajsarndansar:

eller så köper du ett 580 från usa eller tyskland för 2400kr

Från vilken sida skulle man köpa t.ex. om man skulle köpa från Tyskland?

Av tquist

Jonas, du är nog inte bara förkyld, det ser ut som att du är allergisk.

Av tquist

http://www.sweclockers.com/recension/13087-nvidia-geforce-gtx...

Nu är detta iofs utan skärm och lite mindre hårddiskar och så (ssd:er drar ju typ 1 miliwatt så de behöver man nog inte oroa sig för) men det ser hyffsat lugnt ut!

Av tquist

Grymt snyggt! Riktigt bra jobbat!

Det enda är att jag tycker temat och bakgrundsbilden ser lite creepy ut. Tror det är kombinationen av svart och rött som gör att bakgrunden påminner mig om ett rum någon mördats i.

Men annars, verkligen bland de absolut coolaste byggena jag nånsin sett!

Av tquist
Skrivet av emahex:

Tycker dock näst sista raden är väldigt missvisande, duger ju att stänga av programmet, inte datorn...

Jag tror att det åtminstone är det som är tanken (jag vet inte exakt hur det funkar med windows 7, utifall att det tömmer ramminnet), men min gamla bärbara dator som hade 4gb ramminne och Windows Vista blev alltid SJUKT långsam om jag jag råkade tabba när jag spelade t.ex. League of Legends, och då var jag tvungen att starta om den för att få hyffsad prestanda.

Av tquist
Av tquist

Jag har 2 st asus gtx 560ti i sli och det är inte alls några dåliga kort, men jag kan verkligen inte rekomendera en sli-lösning med två billigare kort (typ 560 ti eller 6950 osv) eftersom jag ofta har haft strul med att hitta sli-profiler (kanske inte så ofta till nyare spel som bf3, men många andra spel har dåligt eller obefintligt stöd för sli vilket ger resultatet att du får likvärdig eller ibland t.o.m. SÄMRE prestanda än med ett av korten).

Sen finns det problem i många spel att man får något som kallas micro stuttering (Sweclockers gjorde en frågelåda där de tog upp bland annat det) vilket gör att även om man har 60+ fps helt utan dips så känns det som att man har typ 30 fps eller bara laggigt.

Om du inte redan har ett 560 ti så kan jag inte rekomendera att du i dagsläget köper två av dem. Vore jag du skulle jag antingen köpa ett 7970 (även om det är lite dyrare så drar det mindre ström och du kommer få en bättre upplevelse när du spelar) eller vänta till Nvidia släpper keppler och köpa ett av dem korten eller då köpa ett 7970 då de förmodligen lär ha gått ner i pris för att konkurera mot nvidia.

Av tquist

Jag har en plasma hemma och den är jättebra som TV, men jag skulle vara försiktig med att använda en plasma som datorskärm (iaf som huvudsaklig datorskärm) eftersom att man till skillnad från en lcd kan bränna in dem och "förstöra" bilden permanent.

Av tquist

Asså är det egentligen så viktigt att spela på high? Jag kör 2st gtx 560 ti i sli och kan köra antingen High stabilt på båda korten eller medium (Edit: i 1920x1080) stabilt på ett kort i multiplayer och jag kan inte se någon skillnad överhuvudtaget.

Eventuellt om jag skulle ta screenshots och jämföra noga sida vid sida skulle jag upptäcka något, men det är verkligen en SJUKT liten skillnad på hur spelet ser ut i de olika grafikinställningarna, medans skillnaden i hur bra det flyter är definitivt större.

Jag skulle rekomendera att köpa ett 7970 (eller eventuellt vänta tills Nvidia släpper Keppler och amd förmodligen sänker priset på 7970) och en bättre processor istället för 2st 6950 i crossfire då flerkortslösningar i min erfarenhet (i alla fall i dagsläget) för mer sig mer problem än det löser.

Om du inte redan har sett den skulle jag rekomendera att titta på avsnittet frågelådan där Emil och Jonas tar upp SLI och CF och problemen de kan föra med sig innan du köper eller rekomenderar en SLI- eller Crossfirelösning till någon.

http://www.youtube.com/watch?v=4fQrmk1fwlk

Av tquist

Jag skulle inte köra 2 6990 hemma även om de presterar bättre än två 6970, 6990 låter typ i stort sett lika mycket som en dammsugare.

Av tquist
Skrivet av thunderinternet:

Skulle förespråkat ett kortnamn. långa namn skiter folk i att skriva ut eller förkortar ner till något mindre nick.

Håller helt med.
Ex: I<3Men

Av tquist

Ska du bara ha ett kort snarare än att köra i SLI/Crossfire spelar det ingen större roll om du tar 1 eller 2 GB eftersom korten inte själva är starka nog att köra exempelvis battlefield 3 med grafikinställningar som kräver mer än 1 GB grafikminne.

Edit: Om du vill köra 2 grafikkort skulle jag snarare rekomendera 6950 med 2gb minne eller hellre ett GTX 580 eller 7970 för att slippa huvudvärken med sli/crossfire (brist på kompabilitet och micro stuttering osv.)

och: om du vill köpa gtx 560 ti dcII säljer webhallen dem just nu för 1790 kr http://www.webhallen.com/hardvara/132372-asus_geforce_gtx_560... (det är däremot inte top-versionen, men du kan självklart klocka det själv)

Av tquist

Tänk på att även om prestandan kan vara likvärdig (eller lite bättre) så kan upplevelsen ändå bli mycket sämre vid en crossfire-/sli-lösning eftersom det kan bli väldigt mycket micro stuttering. Jag har två 560 ti och i vissa spel kan det märkas tydligt (effekten blir att det känns som att man har runt 25-30 fps trots att man ligger på stadigt 60 fps) Och i många fall finns det inte ens bra stöd för crossfire/sli och då får man ibland ingen extra (eller ibland sämre) prestanda en med bara ett av korten.

Av tquist

har du redan ett likadant grafikkort och vill köra crossfire? (det här är inte svar på din fråga om processor) Annars skulle jag vänta typ en månad eller hur länge det nu dröjer på radeon 7000 serien. Är ju typ ingen som helst tid alls tills den släpps.