Inlägg

Inlägg som Omitron har skrivit i forumet
Av Omitron

Om tio år kommer alla att säga, "shit vad rätt han hade och vad fel vi alla hade, är det för sent att bli bonde? Men alla vet ju så klart mer än vad en CEO och multimiljardär som skapade Nvidia och tog det till världens snart högst värderade bolag genom tiderna. Särskilt här i Sverige.

Av Omitron

En cool funktion men jag hejdade mig från att testa då jag började fundera på om jag verkligen vill att allt jag skriver skickas till Bings AI team?

Av Omitron

Två saker:

1) Blir det en vapourware som med 30 serien? Dvs ett papperssläpp där korten inte kommer att vara tillgängliga förrän 1.5 år efter släppet?

2) Priset lol, det ökar ju för varje release. Kan fortfarande sälja mitt 3070 för samma pris jag köpte det för hösten 2020.

Av Omitron
Skrivet av Lodisen:

Sjukt att du får högre maxpoäng än min 5950X när den körs utan PBO.
https://i.imgur.com/9Oxjvz0.png

Ja du borde ju ligga på över 12000 med max trådar.

Av Omitron

Av någon anledning kan inte 3D Mark identifiera mitt system men kör på Ryzen 3950x och MSI x570 Unify.

https://i.imgur.com/GtONS5K.png

Av Omitron

Har AMD 3950x och ett msi x570 och har haft de problemen ända sen jag byggde datorn i september 2020. Dock efter senaste Bios uppgraderingen, A80 så försvann problemen. Någon annan som erfaret samma?

Av Omitron

För alla som ursäktar Nvidias misslyckande så finns det intressant läsning här och jämförelser med andra giganter inom tech produkter som inte har några problem med massleveranser.

"The gaming industry keeps failing miserably at selling its most important products

Microsoft’s Microsoft’s Xbox Series X and Series S preorders went live on Tuesday, capping a rough week of product rollouts that included similarly messy situations for preordering Sony’s PlayStation 5 and buying Nvidia’s RTX 3080 graphics card."

https://www.theverge.com/21451144/sony-ps5-preorder-microsoft...

Av Omitron

Prenumererar inte på några kanaler alls på YouTube då det tar för lång tid att titta på klipp så jag orkar inte det formatet. Artiklar kan man skumma igenom snabbt när man vill och direkt hoppa till summeringen vilket jag föredrar.

Av Omitron

No shit

Oh, really? Har påven en lustig mössa?

Av Omitron
Av Omitron

Någon som hat testat stolar från Noble Chairs? De verkar vara väldigt bra kvalitet på dem.

https://www.noblechairs.com/

https://www.elgiganten.se/brand/Noblechairs

Av Omitron

"Nu meddelar dock bolaget att konkursen inte blir av. Detta då en grupp tidigare anställda gått ihop för att köpa upp konkursboet och därmed kunna fortsätta driva verksamheten."

Hur kan man köpa ett konkursbo om konkursen inte blir av?

Av Omitron
Skrivet av arkhanari:

Personalen på lastpass har fysisk tillgång till min databas om jag använder deras tjänst - det har de inte till den plats där jag har mina databaser idag. Därtill är det trevligt att inte bli av med mina databaser om de lämnar ut någon av sina lagringsenheter till polis eller rättsväsende. Misstänker att de inte har fysiskt separerad lagring av sina kunder databaser - har de ens mjukvaruseparerad lagring?

Lastpass är ett väldigt bra steg för den som inte använder ett databasverktyg och genererar slumpade lösenord alls i dagsläget.

Det spelar ingen roll med fysisk åtkomst till en databas ingen kan dekryptera, vare sig de på Lastpass, polis eller andra.
Oavsett var du har dina databaser idag så går de att komma åt såvida du inte använder Internet och du har garanterat sämre IT-säkerhet än Lastpass.

https://lastpass.com/whylastpass_technology.php

Av Omitron
Skrivet av arkhanari:

Bara jag har den fysiska tillgången till den enhet vari i min lösenordsdatabas ligger. Använder jag Lastpass har deras personal och/eller datahallspersonal fysisk tillgång.

Hur jag förvaltar mina finansiella tillgångar är en annan fråga. Självfallet försöker jag riskdiversifiera och ha så litet som möjligt i osäkra tillgångar vars värde och/eller ägande endast är beroende av digitala funktioner eller... hmm.. vänta nu.. det var ingen seriös fråga va? Du ville bara raljera?

Personalen på Lastpass har fysisk tillgång till din databas men de kan ej kryptera den. En hackare kan ta sig in i din dator utan större problem om viljan finns då du har långt sämre säkerhet än vad de på Lastpass har.

Av Omitron
Skrivet av EazeR:

Jag litar inte på passwordmanagers, och jag förstår inte hur man kan göra det. Tänk om tjänsten man använder som passwordmanager blir hackad? Då är man ju körd...

Om du hade läst på lite om hur password managers som Lastpass fungerar så hade du sett att allt sparas krypterat i molnet och inte ens de som jobbar på Lastpass kan dekryptera lösenorden då de inte har tillgång till ditt masterlösenord. All kryptering och dekryptering sker lokalt på din dator med ditt masterlösenord som inte sparas i molnet. Masterlösenordet används för att låsa upp de långa krypteringsnycklar som i sin tur används för att kryptera och dekryptera lösenorden.

De har ett dedikerat säkerhetsteam som ständigt jobbar med säkerhet och proaktivt för att förhindra intrång men skulle Lastpass trots allt det ändå bli hackat så kan ingen knäcka din krypterade databas så länge du har ett bra masterlösenord.

Jämför nu med hur du troligtvis gör idag, har samma lösenord på flera sajter då det inte är möjligt att komma ihåg några hundra olika lösenord (så många sajter har de flesta) och faktumet att du aldrig kan få samma säkerhet hemma som på ett datacenter med professionella säkerhetsexperter så har du bra mycket sämre säkerhet än vad du haft med en passwordmanager. Lägg där till faktumet att du troligtvis har ganska enkla lösenord med då du aldrig kan komma ihåg komplexa lösenord som man genererar i en passwordmanager.

Du har redan dina pengar i molnet...

Av Omitron
Skrivet av arkhanari:

Om jag får en hårddiskkrasch så har jag så klart säkerhetskopior av mina lösenordsdatabaser.

Jag har bättre IT-säkerhet i den meningen att endast jag kan komma åt den krypterade databasen med mina lösenord och har kontroll över hur många gånger den dupliceras.

Och endast jag kan komma åt min krypterade databas på Lastpass med mina lösenord då ingen annan har tillgång till mitt masterpassword.
Att hacka din dator är oändligt enklare än att hacka Lastpass. Har du även dina pengar hemma eller har du dem i molnet?

Av Omitron
Skrivet av Banco:

Okej. Hur gör du när du vill kolla din prisjakt hos en kompis? Nyfiken.

Då visar du på din telefon. Okej men det borde finnas situationer där du måste logga in på något av dina konton på någon annans dator. Då måste du ladda ner lastpass antar jag? Detta kanske inte är något problem. Men vore intressant att höra din syn på det om du försöker att vara objektiv och inte försvara varför du betalar för det. För jag förstår att det är bra jag vill bara veta hur praktiskt det är.

Själv loggar jag aldrig in med Lastpass på någon annan dator än mina egna, det är ju därför man har LP även på telefonen. Det finns även 2-faktor lösningar till LP där man även måste ha en fysisk nyckel på tex USB om man nu måste logga in på en annan dator. Då kör man det på ett säkert USB med hårdvaruaktiverat skrivskydd.

Av Omitron
Skrivet av arkhanari:

Använder KeePass som bara sparar saker lokalt på datorn av just denna anledning. Vågar inte använda en lösenordstjänst där mina lösenord sparas i "molnet".

Och om du får en hårddiskkrasch?

De lösenord som sparas i molnet är starkt krypterade och inte ens de som har hand om tjänsten kan dekryptera dina lösenord då all kryptering och dekryptering sker lokalt på din dator.

Menar du även att du har bättre IT-säkerhet hemma än de har på datacenter med dedikerade säkerhetsexperter som driver och utvecklar systemen?

Av Omitron

Det förvånar mig väldigt mycket att så många här på Sweclockers säger att de inte kör med någon passwordmanager. Nog trodde jag att den allmänna kompetensen här var bättre än så?

Tex har jag själv inloggningar på ca 250 (normalt för de flesta) olika sajter och utan en passwordmanager så hade det varit helt omöjligt att ha unika och svåra lösenord på alla de sajterna.

Se nu till att höja säkerheten en gång för alla och skaffa en passwordmanager om ni inte har det. I Lastpass tex kan man göra en säkerhetsgenomgång av alla sparade lösenord och få varningar för svaga, enkla eller gamla lösenord samt varning om någon av dina sparade sajter har blivit hackade. Har man väl gått igenom allt så har man ett bra skydd. Varje gång man ska ha nytt lösenord så genererar man ett långt och komplext i Lastpass så man alltid har svåra och unika lösenord på varje sajt.

Ett måste är även två-faktor login på de viktigaste kontona som mail osv, likt bankdosa. Finns för flera av de vanligaste mailtjänsterna som Gmail, Outlook osv.

Av Omitron
Skrivet av anon5930:

...tills LastPass får sina användares information läckt.

Lösenorden i Lastpass är starkt krypterade och inte ens de på Lastpass har ditt masterlösenord så de kan ej dekryptera dina lösenord. All kryptering och dekryptering av lösenorden sker lokalt på din dator.