Inlägg

Inlägg som zetrri har skrivit i forumet
Av zetrri

Lista över hörlurar

Misstänker att ett par hörlurar med öppen konstruktion skulle va passande isåfall. nackdelen är ju att de inte bara släpper in ljud utan även är väldigt bra på att "släppa ut" ljud, dvs alla i omgivningen hör allt som bäraren gör.
prisjakt har en bra lista på alla hörlurar med mikrofon som har en öppen konstruktion, de är nog generellt i den dyrare klassen men kanske värt att kolla upp?

Av zetrri

Lyckades lösa det genom att sätta stickorna i plats A2,B2 och inte i A1,B1 och sedan manuellt sätta DRAM voltage på 1,5 V. Visst är de ingen fara att ha dem på 1,5 v?

Av zetrri

Kan ej använda XMP på ASUS Z490 prime p

Hej!
har ett rätt så nytt system med:
i7 10700K
ASUS Z490 prime p

och ett par Corsair minnen från med numret CMK16GX4M2Z3200C16 som finns med asus QVL lista, MEN när jag väljer XMP 1 eller XMP 2 så vägrar datorn starta förens den tvingas till "BIOS Safe mode". har även testat att manuellt sätta DRAM voltage på 1,5 v samt ha allt på auto förutom att manuellt sätta dessa på 3200 mhz. minnena har fungerat utmärkt på ett system med 3700x och x570 förut så de ska ju fungera. något mer jag kan testa eller är det bara att köpa nya?
mvh
Léon

Av zetrri

Om du ska använda Telia routern måste du sätta den i bridge mode så den bara skickar vidare trafiken till nesten och tvn. Att ha båda igång är mycket dumt

Av zetrri

Gör såhär , lägg ut allt på tradera var för sig och beskriv tydligt defekter eller skavanker . Sedan kommer marknadspriset styra vad du får . Då får du som mest

Av zetrri
Skrivet av anon301768:

Ser att CPU finns på tradera till salu, pris just nu 367 kr så de säger väl en hel del om priserna.

Det är ju en sak vad de ligger ute för , men när aktionen väl avslutats går de väldigt sällan under 7-800 kr eftersom alla budar i sista sekunden

Av zetrri
Skrivet av skynick:

@Viita: Tack för hjälpen med temperaturer, då har man lärt sig något nytt! Här är alla temperaturer som visas: https://imgur.com/a/d04TZBC Är dom för höga?
https://imgur.com/a/d04TZBC

"Det framgår inte om du spelar endast WoW eller andra spel också." Jag spelar i princip bara WoW

misstänker starkt att det där är idle temperaturer, kan ta kolla temperaturerna medans du spelar så blir det lättare att se om något är fel på det hållet.

Av zetrri

Vilken router , nätverkskort och dator gäller det kan vara värt att skriva

Av zetrri

Jag har alltid köpt från livekort.se 2ggr och det har funkat galant , kör på PRO när det ändå är så billigt

Av zetrri

På ibas hemsida står det att de har ”gratis felsökning ” , kanske skulle va nåt att testa för att se vad de kan ta ? Om informationen är så ovärderlig så hade jag aldrig experimenterat själv , desto mer du gör desto mer kommer du förmodligen göra det svårare att för någon att rädda filerna på disken . Ja, det kanske är ett enkelt fel som går att lösa enkelt , men är det värt risken att allt försvinner ?

Av zetrri
Skrivet av aamidala:

Kan vara värt att tillägga att den bara restartar när jag överbelastar den intensivt. Kan ha uppe 20 tabbar på chrome, spela bla bla. Bara när jag gör belastar den väldigt intensivt

vanligast är Spela - tabba ner för spotify - tabba tbx - tabba ngt annat - krasch

värt att notera är att du borde kolla temperaturerna när den belastas och inte i idle, dra igång nåt krävande (Cinebench, prime95) och se var du hamnar med hwmonitor. du kan också kolla vad avstängningen beror på i event viewer (sök i startfältet så hittar du det)

Av zetrri

Skulle ställa mig tveksam till 5700 xt och den serien, det är fortfarande rätt många inlägg på reddit i /AMD om skärmar som flimrar, spel som hackar sig fram och ojämn prestanda. Men för vissa fungerar de superbra, men det verkar vara en chansning om hur väl den funkar med just din dator

Av zetrri
Skrivet av Strandbollen:

Okej, tolkar det som att andra fått det att fungera och då borde det ju gå. Funderar på att skaffa testa en lösning där jag har en router med ExpressVPN:s firmware installerat, sen ansluta den via ethernet till Comhem-modemet.
Frågan är väl om routern är up and running direkt eller om man måste ändra inställningarna i Comhem-modemet?

du behöver brygga comhem routern, det görs i routerns gränsnitt och kallas "bridge mode". därefter kopplar du den nya routern.

Av zetrri
Skrivet av Pelle:

Jo precis, har precis gjort reset och bara kört igång dom viktigaste apparna, får se om det är bättre nu

värt att notera är ju att även någon av de "viktigaste" apparna kan va boven

Av zetrri

tror nog det är lättast att göra en factory reset och installera en app i taget tills du hittar den som slukar batteri. fortsätter det även när du inte har dina appar installerade så borde du nog skicka in den för att få den utbytt

Av zetrri
Skrivet av Networker:

Kollade runt lite nu, 4770K på Tradera 145kr.
https://www.tradera.com/item/344504/408859154/intel-core-i7-4...

Verkar vara rätt många som säljer av sina gamla i7:or nu, antagligen har de uppgraderat till Ryzen "nu i dagarna".

Beg minnesmodul har jag inte kollat på, men kan knappast röra sig om stora belopp.
Alltså under femhundringen totalt, inklusive ny "evo"-kylare. Snackar man med snubben man köper CPU:n av, kan man nog köpa en kylare billigt också. (Så länge det inte är en stock, för de är värdelösa).

Nja när aktionen väl avslutats brukar de ha letat upp sig i närmare 1500-2000 kr

Av zetrri

Det lättaste är om du öppnar den och fotar moderkortet så kan man lättare så vilket typ av fläkt som skulle passa , beroende på om moderkortet är någorlunda standardiserat eller inte

Av zetrri
Skrivet av BaggeBagg:

@zetrri: ok så det är egentligen ingen fara för komponenterna då?

Nejdå de är gjorde för det temperaturspannet, och datorn throttlar ju som sagt ner när den behöver för att inte skadas vilket är helt normalt .

Av zetrri

Bärbara datorer blir oftast så varma i krävande situationer . Hade en ny hp laptop för ett år sen och den var uppe och nosade precis vid 100 grader under lätt fotoredigering, men för att hålla temperaturerna nere så thottlar den ner Istället när kylningen inte räcker till

Av zetrri
Skrivet av boffzorr:

pumpen lyser, de är de enda jag kan säga om den fungerar eller ej

Bytte du kylpasta samtidigt som du bytte processor ?