Inlägg

Inlägg som Lexius har skrivit i forumet
Av Lexius

wow perfekta kort.... men kommer sälja slut för folk ska mina

Av Lexius

Den första äkta 480 hz den är 479.81 hz Sweclockers så inte äkta än.......jag vet jag är rolig på fester

Av Lexius

Dem borde döpa om boten till Anna

Av Lexius

Jag löste det tack för svaret klisk det var Asus thunder fx ljudkort som jag hade inkopplat som inteferade efter jag koppla ut det externa ljudkortet försvann all stuttering (:

Av Lexius

Koppla pc till hemmabio (går nvidia hdmi?)

Tjena audiofiler om det finns några jag har precis införskaffat ett hemmabiosystem och kör från pc´n till receivern via optisk kabel. Det ända valet för mig är 5.1 Dolby digital live som funkar problemet är att ljudet försvinner var 10 e sekund i typ 0.5 sekunder så det låter som stuttering.

Jag har alltid kört analogt innan så är novis med det digitala . Har läst att man kan få ut 5.1 ljud via grafikkortet till receivern är detta möjligt kanske dum fråga men. Så min fråga, om det nu går hur gör man har inte fått några bra svar när jag googlat . Är oerhört tacksam om nån kunnig kan hjälpa mig att lösa detta.

Av Lexius
Skrivet av prozzac:

10/10 såklart!
AMD Forever

Skickades från m.sweclockers.com

ofta! har du en bild på Lisa su på väggen också eller :D?

Av Lexius

Fick 9/10 ska ha detta på cv´t när jag söker jobb hos AMD

Av Lexius
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Hur kan man möjligtvis lipa över detta? Gå vidare! Tänk var de kan lägga sin energi på nu istället

Det du menar är att nu är man i alla fall medveten om det. Det var ju knappast så att Microsoft inte samlade in användardata från XP och Vista.

Nja dem gjorde ju inte det på samma sätt. Man var ju inte tvungen att uppgradera till windows vista eller xp liksom. Men microsoft va ju extremt desperata med att få alla att installera windows 10 och det installerades även om man inte ville ha det. Orsaken va ju främst att få koll på va alla gör.

Av Lexius

Microsoft måste ju spionera på windows xp och vista användare med så det är ju snällt av Blizzard att hjälpa dem med detta .

Nu finns det fler anledningar att byta till win 10 så bloatware får reda på allt man gör

Av Lexius
Skrivet av Drygman:

@Lexius: Jag har tyvärr svårt att tro på den siffran inte ens med ob-ersättning så får jag ihop det, var inte du typ Poolia konsult till Volvo's produktionslinje?

Vill absolut inte vara otrevlig men med den lönen så kan jag nog tänka mig att byta yrke.

Vet inte vem som sagt att jag var Poolia konsult men inte jag iallafall . Jo den lönen fick jag med alla övertider 29 876 som jag avrundar till 30k

(lönen när den är som högst då jag jobbade lördagar +extra övertid varje dag)

Av Lexius

För man får forfarande lön efter sparken? De inte som att lönen i juni försvinner för dem dagarna jag jobba. Men bra att du har koll Luffie(:

Av Lexius

45 000 före skatt och 30 000 efter

Av Lexius

Fler program och spel sluta funka efter att jag installera creators update till windows 10 ångrar att jag inte nöjde mig med windows 7/8.1 windows 10 är f´n cancer

Av Lexius
Skrivet av Trackmaster:

@Lexius:

Du blir aldrig anonym för dom kan garanterat relatera händelsen till just dig.
Jag rekommendera att inte svina till i media. Ta det via facket och få istället hjälp juridiskt.

Har snackat med facket dem kan inte hjälpa mig eftersom det är en provanställning . Jag är glad att jag inte betalade för facket gick med i unionen och fick 3 månader gratis . IF Metall hade varit totalt slöseri med pengar för dem hade sagt samma sak .

Av Lexius
Skrivet av improwise:

Vidhåller att du har allt att förlora och väldigt lite att vinna på att gå den vägen. I värsta fall blir du stämplad som en trouble maker även utanför Volvo/Lernia och då har du genast ett klart större problem än det nuvarande.

Förlorar man på det även som anonym?

Av Lexius
Skrivet av bandless:

Jag har inte läst hela tråden, men om du skall försöka att nå ut genom medier och dylikt, se till att försöka göra det anonymt. Jag hade aldrig i mitt liv anställt någon vars namn finns taggat på aftonbladet där han målar ut en arbetsgivare. Det kan slå tillbaka.

Du är medveten om att gå ut anonymt betyder att man inte hänger ut sitt namn?

Av Lexius
Skrivet av AkUs:

Det är JÄTTE tråkigt att du kommit i klämm. Men det du varit med om är rena smekmånaden jämfört med vad som sker ute i arbetslivet. Ett av mina första jobb var via Proffice uthyrd. Den historian var 10x värre som innefattade att vi fick kicken för vi
påpekade brister i arbetsmiljön (blockerade nödutgångar m.m). 1 månad efter att man blev utslängd blev man uppringd av just Proffice som nu ville ha ens hjälp (!!!) med vittnesmål att sätta dit kunden pga. att dom hade förlorat dem helt.

Hela grejen med bemanningsföretag har spårat ut helt. Det är ett moraliskt mellanfilter som gör svenska trygga arbetslagar värdelösa. Det värsta utav allt är att det kommer bli värre. Jag är personligen helt med på ideén att ha trygghet. Men jag är
ganska säker på att enda sättet att få bukt med det hela är att politikerna måste sluta fantisera och göra om lagarna.

Jag mycket skit sker där ute men 10x värre är svårt att tro på . Jag har presterat som en robot 1 min frånvaro på 4 månader inga sjukanmälningar . Ställde upp alla helger alla övertider på vardagar för att sen få sparken som tack . Den minuten var inte riktigt mitt fel heller tänkte fråga en viktig fråga gällande samåkning till en kille men en flexare skulle flörta lång tid innan passet börja jag ville inte avbryta deras lilla tillfälle så jag ställde frågan efter hon var färdig och blev 1 min sen vilket jag fick en utskällning för .

Men du verkar ha lite sympati iallafall folk som skrivit här har varit oerhört kalla och dryga folk tar ens ord föregivet utan att ens riktigt veta va man gått igenom .

Jag håller nu på att ringa facket får jag dem på min sida ska jag gå till sociala medier . Kommer även ha flera kollegor som givetvis ställer upp anonymt .

Av Lexius
Skrivet av Selmalagerlöf:

japp, instämmer. Ditt beteende i tråden och påstådda händelser som har skett lämnar dig med 0 trovärdighet då du inte berättar hela historien. Det finns absolut INGEN, och då menar jag verkligen INGEN anställd som är perfekt.. folk gör fel hela tiden och det är ett bevis på att man arbetar. Anledningen till jag tror att du fick gå är attityds problem eller personer runtom inte vill jobba med dig (välkommen till arbetslivet. Företag tar mycket hellre emot en anställd som har mindre erfarenhet fast är trevlig att arbeta med än en person som besitter universums kunskap men är en pina att arbeta med.). Bit i det sura äpplet och gå vidare med livet å sluta lipa, det finns jobb överallt och det är bara att söka nytt.

Okej så om jag nu verkligen hade varit den här hemska människan med attitydsproblem varför tror du jag fick vara kvar så länge? Varför låta en människa som söker konflikt jobba i nästan 5 månader? Däremot är jag extremt frustrerad och arg när jag blir utpekat och sparkad i en grupp där bara jag får konsekvenser . Men tack för ditt inlägg du har fått mig att må så mycket bättre

Av Lexius
Skrivet av Klanders:

Hela historien luktar skunk. Som någon annan redan har påpekat så frågade ni lagledaren om ni fick gå till en annan fabrik?! Det gör man inte under arbetstid såvida man inte har ärende där, driftstopp eller ej, och man frågar rätt person. Dessutom ger du ett väldigt konfrontativt intryck, där du söker konflikter. Är du likadan på arbetstid? Jag tycker att man ska stå upp för det man tycker är rätt och fel, men beroende på chefen så kan det slå tillbaka. Dessutom, som många gånger har påpekats, så har du i princip bara rätt att förbli vid liv när du är provanställd via bemanningsföretag. Jag hade inte gått ut i Radio eller Tidning med ditt rätta namn, då det skulle ge ett mindre än positivt intryck av dig hos framtida arbetsgivare. Däremot så kan du ju försöka nå ut till cheferna och fråga vad anledningen var, varför dom inte är nöjda så du kan undvika det i framtiden.

Jag har själv missat att jag hade bytt pass med en kollega när mitt yngsta barn på under ett år blev akut inlagd för lunginflammation och RS virus i vintras. Då blev en avdelning obemannad i cirka en timma, då jag utgick från mitt vanliga schema. Prickade mig själv hos chefen, som ansåg att situationen var förmildrande men också uppskattade ärlighet. I slutändan är det mitt tips: Var ärlig, och fråga, och ta ansvar för vad som har hänt.

Jag är en person som hatar drama och konflikter har inte haft några problem senaste 2 månaderna alla mina kollegor gillade mig och blev chockade. Jag blev precis sparkad i orättvisa och du sitter där och säger att min story luktar skunk.

Av Lexius
Skrivet av Kronvrak:

Jobbar som arbetsledare/lagledare.
Vi har under våren och inför semestern haft behov av extra personal, för att hinna med.

Vi fick en drös folk från MENA-länder via bemanningsföretag. Alla vänliga och arbetsamma men med bristande svenska.
En blev avskedad inom en vecka
Bristande svenska och gjorde arbetet halvdant. Var borta en heldag då han bara sagt till om 3-4 timmars ledigt.
Samt tog "egna initiativ", vilket ofta blev galet, för att han blandade ihop liknande artiklar trots att de var/är klart märkta med olika art.nr.

Till sist gick jag och sa till om att han inte var lämpad för vårt lag och jobb.
Vår produktionsledare (min närmsta chef) tog kontakt med bemanningsföretaget som omedelbart avskedade personen, när vi inte ville betala hyra för honom!

En mindre katastrof för den drabbade från bemanningsföretaget kan jag tänka.

På Volvo? Vilken station?