Inlägg

Inlägg som Lexius har skrivit i forumet
Av Lexius
Skrivet av Selmalagerlöf:

instämmer, han har inte sagt på vilket volvo han arbetar, lastvagnar eller pv, oavsett så har dom strikta regler vad som gäller när det kommer till skyddsutrustning som arbetarna skall använda. Om du så är en hög chef eller nyanställd så är det en varning + direkt grund till uppsägan om man missköter säkerheten inne i fabrikerna. Och volvo säger inte bara upp folk för att dom känner för.. TS kontrakt har antagligen gått ut och han är kinkig eller så har han misskött sig på något sätt. (Med det sagt så vet vi inte hela storyn)

satt precis och skrev hela storyn i början av tråden . Tog 5 min efter jag klicka skicka står det att jag måste vara inloggad ......aså sjut mig , Ärligt talat jag orkar inte har kämpat och gått all in och fått sparken bara sådär . Mår fruktansvärt dåligt folk får tro vad dem vill. Att man missköt sig men i dagens läge sparkar dem bara folk hur som helst har jag lärt mig . Jag har ett permanent ärr på ansiktet för resten av livet som jag fick från jobbet .

Värt att nämna när jag fick den skadan och det forsa blod från pannan ville chefen att jag skulle åka och sy efter jobbpasset var över . Jag klarade inte av det eftersom jag var yr och fick ta taxi till akuten mitt på natten eftersom både cheferna totalt sket i mig . Har delat med min upplevelse till er ni får tro vad ni vill inkl dig Selmalagerlöf. Tackar alla som skrivit positiva saker som tipsen om jurist och facket .

Av Lexius
Skrivet av aki04:

jag tror det finns mer till historien som TS inte nämner, kanske att han tex misslyckades på ett drogtest bla,,

och som impowise skriver så går volvo på högtryck nu, inte sparkar dom insatta arbetare som sköter sig bara för att ta in nya och behöva lära upp dom och med det förlora många timmar . nåt som inte stämmer här

misslyckas på drogtest aså vah då får man inte ens jobbet? Ja det är nåt som inte stämmer jag bara fick sparken sådär trots att jag skötte mig . Hade också varit skeptiskt om jag var du . Men jag har skrivit ner alla anledningar och håller inget borta . Jag fick dra in på ett möte kring dem grejerna jag behövde förbättra i slutet av mars sen upprepa jag aldrig dem igen . Skötte mig fullständigt sen ville mina kollegor hälsa på den andra stationen vi gick dagen efter fick jag sparken .

Är du ute efter nåt som ska stämma är du på fel tråd . Jag har fått sparken av helt ologisk anledning vi fick inte skit i grupp utan endast jag blev utpekad .

Av Lexius
Skrivet av improwise:

För egen del skulle jag nog vilja ha en lite mer objektiv beskrivning av sakförhållandet innan jag börjar dela ut "straff". Som det är nu har vi väl bara en persons subjektiva beskrivning av vad som hände medan motpartens (motparternas) syn på det hela saknas. Gissar att dom säkert har en annan syn på händelseförloppet.

Ni som har bättre koll på Volvo och deras fabriker, jag har fått för mig att produktionen just nu går för högtryck och att det snarare är brist på arbetare än arbete, rätt?

ja och nej . På min station var det för mycket personal men är för lite i hela Volvo det är många som säger upp sig och slutar osv .

Av Lexius
Skrivet av hulkenstrong:

Tro mig man kan hamna på fel sida av en chef hur lätt som helst. Jag fråga om det fanns chans byta avdelning (nyligen flyttad till en ny) där det fanns mer arbete. Jag pallar inte dega en dag (första dom sa på nya avdelningen var (Slappna av nu har du inga prestationskrav på dig och du har ca 2h arbete att förlägga på 8h). Svaret blev att det var ju omöjligt. Då jag påpeka hur jag miss-trivs med "lugna" arbeten så blev svaret så du säger upp dig. Sedan väntade ett helvete under min månads uppsägningstid.

Summan är, gå vidare. Facket kunde inte hjälpa mig (kunde hjälpa mig om jag ville ha mindre att göra...) och kommer inte kunna hjälpa dig. Jag hade totalt 7-8 år (två perioder om 4 år med ett uppehåll emellan) som visstid på företaget innan jag frågade det. 100% närvaro. Låg sjukfrånvaro. Tog sällan ledigt. Så gå vidare bara. Gnäll mot polarna/flickvän/familj/swec en sväng sen sikta framåt.

segt. Kämpa ha 100% närvaro inte sjukanmäla sig få sparken gå bara vidare .....yea lätt sagt för dem som inte gått igenom skiten själva . Folk verkar inte veta hur det är att kämpa och bara förlora allt utan en bra anledning . Jag har inte bara kämpat för att få jobbet utan även kämpat under jobbperioden .

Har lärt mig en läxa det lönar sig inte att kämpa och visa fram fötterna dags o bli som alla andra lata personer .

Av Lexius
Skrivet av improwise:

Sett till hur du här i tråden förhåller dig till den feedback du fått så känner jag mig rätt övertygad om att punkt 2 är relevant i sammanhanget kombinerat med, gissar jag, allmänna attitydproblem. Min enda rekommendation är nog att du lyssnar på och tar till dig av den feedback du får även om du tycker den är fel, annars kommer du nog ha "otur" på fler ställen än Volvo. Lycka till.

du har uppenbarligen inte läst och följt tråden

Av Lexius
Skrivet av devilstar:

Kontakta IF Metall på Järntorget. Det där låter helt galet. Försök inte prata med klubben på Volvo om det, dom är skiträdda.

får göra det

Av Lexius
Skrivet av anon159643:

Jag tycker inte så många dömer ut utan mer säger villkoren är skit. Flera som jag säger gå till facket, dömer då facket ut dig ja då är det ej mycket du skulle kunna göra.

Sedan visst på andra forum kanske fokus hade varit mer på de där j-dra kapitalist/borgarsvinen etc. En annan tonart, men exakt samma råd gäller där, din enda chans är facket när det är så lätt att säga upp folk för provanställningar.

När jag själv började så var vi 3st som var provanställda, endast jag blev klar och orsaken var att jag precis låg över ribban för vad de krävde. De andra var grymt duktiga, gjorde flera timmars obetalt övertid varje dag, men det kvittar fullständigt då de ej presterade över vad de tyckte var tillräckligt.
Många arbetsgivare ser nämligen provanställning som att få testa på en arbetare och se om den är värt att anställa, på samma sak som man kan låna hem en helt ny Volvo och pröva den innan man bestämmer sig för att köpa. Och kunden kan ha vilken orsak som helst till att ej köpa, samma sak gäller provanställning.

Okej ja gå till facket bra råd många har skrivit det . Många här som inte verkar hänga med utan sitter och dömer och säger att jag inte förtjänar att vara kvar men alla andra som gjorde exakt samma sak som mig kan komma undan utan konsekvenser . Jag kommer nu endast svara på vettiga inlägg ts//out

Av Lexius
Skrivet av improwise:

Om denna person ändå fick vara kvar trots det du säger så finns nog anledning att anta att det fanns skäl till att du inte fick det. Uppenbarligen verkar inte Volvo sparka ut folk vid första möjliga tillfälle.

Nej det gör dem inte dem ger kritik och varning först . Dem testar sen om du lyssnar eller inte .

Av Lexius
Skrivet av MarkoV:

Det är ingen som dömer dig. Men du gör ju en höna av en fjäder och börja snacka om att gå till media?
Kan du inte vakna upp i verkligheten och lära dig av dina misstag? Mind your own business när du arbetar och har du inget att göra så frågar du ledaren vad du ska göra, inte gå till ett annat band av ingen anledning alls. Oavsett vad ledaren sa så är det i slutändan du själv som får stå för valet.
Nu tog du ett jobb med en sådan osäker anställningsform.
Jag kan utläsa av alla dina svar att du är en krigslysten person och absolut ingen jag själv hade anställt. Inget illa menat. Men lär dig istället av det och gå vidare i ditt liv. lägg energin på att söka nytt jobb..

Kriglysten person ? Lära mig av vad snälla svara på den frågan? Vilka misstag har jag att lära mig av? Fan jag kanske skulle skärpt mig och slutat komma sent så många gånger kanske inte behövde sjukanmäla mig så många gånger oj juste jag gjorde inte dessa misstag....

Jag var testad och jag prestera vi gick i grupp 1 fick smällen . Det är bara att kämpa slita få sparken och gå vidare . Ni som skrev om facket osv bra råd resten här verkar helt borta kommer endast svara på personer som skriver nåt logiskt .

Av Lexius
Skrivet av Viochee:

Provanställning kan verka skit för den anställde, men det ger ju företagen chans att prova om personer är rätt för deras företag, du nämner att du har kommit i konflikt med lagledare eller chef? Ja lycka till att få fortsätta... Kan garantera att du inte kommer få ut något av att gå till tidningar eller radio, såfort du nämner provanställning lägger de på

Skickades från m.sweclockers.com

Kommit i konflikt är ju en överdrift om man ställer en fråga är det verkligen en konflikt? Om jag nu hade varit så oskötsam varför fick jag vara kvar så länge? Har insett att det var ett misstag att göra tråden på sweclockers när mer än hälften här som arbetslösa bara sitter och dömer en . Så lätt att sitta och dömma andra ja moderator kan ta och låsa tråden tack för er svar ändå .....

1 min på 4 månader jag förtjänar detta ni har rätt . pfft folk här har säkert råkat komma sent flera gånger men när en trådskapare kommer sent en gång utan ens fel då jävlar förtjänar jag att åka dit .

Av Lexius
Skrivet av Dockland:

Jisses. Du har inga rättigheter här. Provanställning kallas det. De har inga skyldigheter ang avsluta din provanställning, utan gör som de känner för.
Jag avslutar våra provanställningar för mindre orsak än detta. Det har hänt tre gånger senaste året.

Skickades från m.sweclockers.com

Så provanställning är verkligen så skit?

Av Lexius

***bort/mod*** Skämt åsido verkar det som du har råkat böja en pin kolla processorn eventuellt moderkort . kan vara värt att nämna dina specs

Av Lexius
Skrivet av anon5930:

Tyvärr kommer du inte få den hjälp du söker här, vilket du nog redan noterat. Du bör nog kontakta lämpligt fack som flera nämnt om du känner att det är värt det. Och då förslagsvis samma fack som de i din avdelning är med i. Jag förmodar att det kan vara Metal men kanske också Unionen.

Bemanningsföretag bör man hålla sig ifrån så gott man kan, även om de är väl etablerade på många områden och då svåra att komma ifrån. Hoppas hur det än slutar att ditt nästa jobb är med en vettig arbetsgivare och med seriösare ledning också, verkar utifrån din beskrivning ha funnits en del brister där.

Jag börjar fatta det . Bara helt sjukt hur en kollega som är bemmaningställd är kvar som börjar samtidigt som mig . Han var sen flera gånger sjukanmälde sig 2 gånger och även ledig 2 gånger är kvar . Han sket i att ställa upp i övertider dessutom och han fick vara kvar . Här har ni ren orättvisa framför er . Ska göra som tipsen säger ta upp det med facket . Är dem på min sida kan man ju eventuellt gå till P4

men han har även personligen sagt att chefen inte kan göra sig av med han pågrund av sin sexualitet . Har inget emot snubben han är riktigt snäll och trevlig men vart tog rättvisa och logik vägen

Av Lexius
Skrivet av Kethsi:

släpp ilskan och attityden så kommer du klara dig bättre på nästa arbetsplats.

Okej så om du skött dig och varit fullt närvarande i flera månader och sen får sparken sådär i en stor grupp skulle du bara släppa det?

Hade jag nu tabbat mig kommit sent flera gånger och liknande hade jag förtjänat detta .

Av Lexius

Glömde att nämna till er att Chefen på volvo skrev en total lögn till chefen på lernia . Han skrev gick till TC trots ett nej .

Av Lexius
Skrivet av petabyte:

Jag har jobbat på Volvo (som i anställd av Volvo) så för att ge andra sweclockers ett hum om hur det är. Reglerna är strikta men tydliga, reglerna är strikta av en anledningen, det finns gott om dödsfällor i en fabrik. Alla som jobbar på Volvo får en introduktionsdag och förenklat så gäller följande.

  • Det finns i fabriken utritade trottoarer och övergångsställen för att ta dig mellan olika avdelning och genom fabriken, det är här du går, ingen annanstans. Trottoaren går oftast runt avdelningarna.

  • Du går inte in på en annan avdelning om du inte har ett ärende att avhandla.

  • Skyddskläder ska följas till pricka, när du går in i en ny zon står det alltid vad som måste bäras. Har du inte skyddsutrustningen så går du inte in.

Så när du @Lexius säger att ni var sju personer som skulle besöka en annan avdelning, vad menar du då? Var ni sju personer från ett bemanningsföretag? vad gjorde ni där? Det låter nämligen jätte konstigt att en avdelningschef på Volvo skulle låta 7 anställda vandra iväg in på en annan avdelning.

Kom dessutom sju pers i klump så var det nog mer än en chef som noterade er.

Vi var 4 volvo 3 bemanning . Vi var bara och hälsa på eftersom våran avdelning hade totalstopp . Om du inte läst innan med ett godkännande av arbetsledaren(lagledaren)

Av Lexius
Skrivet av anon159643:

Precis som inom alla relationer kan det vara små saker som gör att ena parten stör sig, tillslut kan det vara något litet som gör det avgörande. Din berättelse förklarade varför det blev just du.

I ditt fall så kan de säga upp avtalet av nästan vilken ursäkt som helst, jag ser inte du har någon chans på annat sätt genom facket. Såvida du inte kan komma med påstående som att du blev uppsagt för du tillhör någon grupp, men då skulle facket bry sig.

Mitt råd är som sagt samtala med facket, bryr sig ej dem, ja du tjänar inget på att driva det vidare. Visst du kanske kortvarigt mår bättre, men dina referenser för andra jobb blir bokstavligen skit.

Ska jag ta upp det med facket även om jag inte är med?

Av Lexius
Skrivet av Dockland:

Vad har detta med saken att göra? De har, och kan, avsluta en provanställning utan orsak, nu verkar det som de har orsaker till och med, så jag förstår inte vad du argumeterar om. Släpp detta, du kan inte göra ett smack.

Orsaken skall väl vara logiskt? vådå 7 pers drar 1 får sparken? Han sket fullständigt i alla andra gjorde ingenting. Tillochmed min kollega blev förvånad att han inte ens tog upp det mod alla .

Så du tycker man bara skall släppa det när man skött sig? Klart du tycker när det gäller andra är det alltid okej..

sitter inte även här och drar min sida av storyn utan detta är ren fakta

Av Lexius
Skrivet av anon159643:

Flesta i din grupp är tjejer... Så det var ej många killar kvar att välja på att avskeda och du kanske är den mer tuffa typen eller de andra killarna har fast anställning.. Jag försöker förstå varför de valde dig.
Sedan som sagt, det är skit att vara från ett bemanningsföretag man kan bli utplockad hur snabbt som helst. Och det är så arbetsmarknaden utvecklar sig emot.

Okej kanske ska gå in i ännu mer detalj . Jag stog upp för mig själv dem första veckorna och ifrågasatte saker och bortförklara mig till arbetsledaren som gav mig kritik på ett drygt sätt . Hon gick genast bakom ryggen till chefen och sa att jag var uppkäftig för jag ställde en fråga . Chefen drog då in mig på möte i slutet av mars och sa att detta inte får ske och att jag skulle förbättra min attityd .

Jag sa att det aldrig skulle upprepas och det gjorde det aldrig . Nästa gång 20 Juni ville mina kollegor dra till denna stationen under stopp jag ställde frågan fick ett ja hängde med fick sparken nästa dag . Så där har ni det! det är andra skället jag ställde frågor till min arbetsledare som enligt henne var uppkäftigt .

Ska inte hålla nåt borta från er läsare heller kan gå in i alla detaljer . Jag kom även sent 1 min när en flexare skulle flörta med en kille jag hade en viktigt fråga till (gällande samåkning) jag ville inte avbryta deras moment så ställde frågan efter hon var klart och jag blev 1 min sen .

har haft kollegor som kommer 35 till 1 timme sent som min arbetsledare inte rapporterat . Men jag fick utskällning för 1 min. Ja ni hörde rätt 1 min inte 5 ....

Så där har ni alla skäl håller inget borta från er . Tänk på att när jag ifrågasatte saker var i slutet av mars har inte gjort nåt tills 20 juni så chefen väntade på en anledning att sparka mig . Vill också nämna att vi var för mycket personal .

Men ärligt talat ställa en fråga förklara bort sig under kritik en gång är det verkligen mord på arbetsplats?

Sparken ska man få vid sena ankomster sjukanmäla sig flera gånger ta ledigt flera gånger .
Misshandel /trakasserier/diskriminering och kränkning .

Ha 100% närvaro aldrig sjukanmäla sig ställa upp på alla helger och vardagsövertider och få sparken ....ne ne inget jag accepterar . Önskar att jag hade en kollega som var sweclockare jag skojar inte när jag säger att jag var fullt närvarande de legit .

Av Lexius
Skrivet av n0rp91:

Såklart är det stört och fel att bara peka ut dig. I en mer seriös situation borde ni bara fått en varning. Dina kollegor borde ha ifrågasatt, men är dom provanställda via lernia med kan jag förstå dom till viss del

Finns en sådan säkerhetsföreskrift på Volvo borde chefen ha sagt det ja, men kan även vara så att det är en regel man ska veta som anställd, kan ha funnit med i några papper ni tagit del av, går att använda det argumentet.

Men mitt råd är att kolla upp om det finns en sådan regel sen utifrån den får du fortsätta. Som sagt vill chefen bli av med en provanställd krävs inte mycket.

Ja det finns säkert som regel fast återigen godkändes detta av våran arbetsledare . Hade vi bara dragit utan att fråga hade det helt klart varit vårt fel . Kanske ska börja säga jag istället för vi eftersom jag endast blev uthängd av 7 personer .