Inlägg

Inlägg som Lexius har skrivit i forumet
Av Lexius
Skrivet av RSX:

Hmm, var det snygga tjejer på den andra stationen ni ville besöka? Gick ni dit och trakasserade de?

De flesta av mina kollegor är tjejer så nej . Vi jobbade på måleriet så vi var endast intresserade av hur bilar gjordes i den andra stationen . Bra att du tar upp det med trakasserier . För trakasserier/diskriminering och kränkning tycker jag man ska få sparken för . Inte att gå i grupp som 7 och 1 får sparken .....helt ofattbart därför delar jag med mig denna storyn .

Av Lexius
Skrivet av n0rp91:

först och främst så måste du ju kolla upp om det finns någon regel att man måste ha varselväst om man ska över till ett annat flöde, finns inte det så har du en vettig grund att gå till facket, men finns en sådan regel så har ni alla gjort fel.
Ja det är totalt stört att man ska få sparken för det men är det en regel så är det en regel, och vill chefen bli av med dig på grund av det så blir han det.

okej fast om det är en regel är det arbetsledarens ansvar att säga det . Hon sa ja ni kan gå var tillbaka i tid . Sen kan ju inte chefen bara peka ut 1 av 7 och ge sparken sådär? Därför var ju också alla mina kollegor chockade . Dem vågade sen inte står upp för mig dessutom sålänge nån annan får sparken är det lugnt ....

Av Lexius
Skrivet av sweloop64:

Är man fackligt ansluten så brukar det stå i kollektivavtalet att facket ska kontaktas av arbetsgivaren i samband med varning/avsked.

Att inte ha varsel/personskydd som krävs på ett visst område rankas inte ovanligt lika högt som stöld hos företag/chefer som värderar arbetsmiljö högt, allra helst om det finns en historisk anledning.

Att ni på eran del av linan har stopp, betyder det även att stället ni skulle besöka också hade det, eller skulle de bli avbrutna?

Ja linan hade totalstopp i 1 timme visste dem . Så vi frågade om lov ifall vi fick kolla på den andra stationen och svaret var ja .

Av Lexius
Skrivet av Dockland:

Ja, utan att nämna orsak dessutom. Tack men nej tack typ.

sry men så funkar det inte riktigt . Ja så är det däremot första dagen klarar man inte jobbet ringer chefen och säger att han vill ha nån annan . Men jag stod där och gjorde ett bra jobb och skötte mig 100% i över 3 månader . Min kollega som jobbat på volvo i 17 år sa att det är helt ofattbart att dem bara sparkar dig sådär.

Av Lexius
Skrivet av anon159643:

Precis och det är detta som är orsaken varför det är lönsamt att anlita en mellanhand.

Det är ganska självklart att Volvo kan säga upp avtalet med en person av vilken struntsak som helst, på samma sätt som att ni själva kan be någon snickare ni har anlitat sluta sitt jobb av samma anledning.
Anställningen Lernia har dock svårare, men är det prövotiden så ingen jobb hos Volvo är en bra skäl till att säga upp.

Angående historier så finns det olika, de såg säkert TS som initiativtagaren till att besöka de andra. Och såna initiativtagare kanske de ej vill ha kvar. När det bara handlar om en person från ett bemanningsföretag så blir det betydligt enklare för Volvo än om du vore anställd.

Från berättelsen tycker jag TS kan glömma allt vad medier heter, däremot skulle facket kunna vara intresserad och blir facket intresserad så kan median i sin tur också bli det.
Men gå till media direkt känns fel på så många sätt.

Jag har haft oerhört många konversationer om facket innan och alla säger att facket inte kan göra nåt när man är provanställd . Däremot kan dem göra nåt om man är fastanställd så jag tänkte gå med när jag blev fast . Medierna kanske skulle bli intresserade av när jag berättar att chefen ville att jag skulle jobba under en hjärnskakning där blod rann ner från pannan

Av Lexius
Skrivet av Accipiter46:

Borde varit första frågan.

Ja, så är det. Om arbetsgivaren inte gjort bort sig och sagt något dumt kan du inte göra så mycket, de tjänar nästan på att inte ge ett skäl.

Beroende på avtal har du väl en uppsägningstid?

Ja dem har ju gjort bort sig rejält . Jag fick ett godkännande att gå och fick sparken sen . Vi skulle aldrig ha gått utan ett godkännande

Av Lexius
Skrivet av Christley:

Har du provanställning kan dom sparka dig när som helst utan att behöva nämna varför

Är det verkligen så?

Av Lexius
Skrivet av Mr.Borka:

Så kortversionen är alltså; Du och dina kollegor fick OK att gå förbi en annan station under ett produktionsstopp för att kolla in läget, på villkor att ni kom tillbaka inom avtalad tid. Vilket ni gjorde. Men eftersom ni saknade varselväst(?) skickades ni tillbaka av någon produktions- eller driftchef - samma person som ringde din chef som i sin tur avskedar dig på stående fot?

Låter helt befängt. Inte historien i sig självt utan enorma överreaktionen. Men å andra sidan är min uppfattning av Lernia inte så smickrande. Min tanke är att Lernia-cheferna är på hugget eftersom de inte gjort sig populära på Volvo i samband med deras stora rekryteringskampanjer och visar sina å' så hårda tag genom att avskeda anställda som ertappas med minsta fel när rätt personer rapporterar händelsen.

Riktigt uselt. Men jag undrar hur stort intresse tidningarna skulle ha av detta. Att göra symbolfel är ju inte lika attraktivt att skriva om som om det vore symboler som orsakat konflikten.

Men jag skulle föreslå att prata med facket eller någon inbiten och rådfråga hur man bör gå till väga för att kunna ge Lernia smäll på fingrarna tillbaka.

Ja min chef på Lernia lurade mig att jag skulle få berätta min del av storyn men var endast där pågrund av att jag skulle skriva på avskedspapper

Av Lexius
Skrivet av Gudarn:

Skillnaden mellan avsked och uppsägning är följande:
Uppsägning: Vid uppsägning har du en uppsägningstid vilket kort innebär att du t ex kan ha 3 månaders uppsägningstid som du arbetar kvar på företaget.
Avsked: Du går med omedelbar verkan, vilket tillämpas när du som arbetstagare har grovt åsidosatt dina åtaganden gentemot arbetsgivaren.

okej jag blev avskedad från både Volvo och Lernia , P4 kanske är intresserade av detta

Av Lexius
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Så mitt under er arbetsdag bestämmer ni er för att hälsa på en annan station för att säga hej?

Nej vi hade stop på över en garanterad timme . Där vi fråga om vi fick gå och svaret va ja. Vi gick av en ren nyfikenhet och ville inte göra nåt negativt överhuvudtaget . Vår lagledare sa ingenting om västar så vi visste inte denna iden hade mina kollegor länge jag var bara personen som ställde frågan verbalt .

Av Lexius
Skrivet av Србо:

Tidningarna du nämner är inget du kommer finna räddningen i, ta ett jobb med mindre lön men där du trivs sedan när rätt tillfälle dyker upp försöker du få anställning för jobbet du är utbildad för.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är inte ute efter räddning däremot är jag ute efter att uppmärksamma det som inte får hända .

Av Lexius
Skrivet av SUMITOMO:

Så vad angavs för orsak till uppsägningen?
Hade du tillsvidareanställning eller visstid?

Yes jag förklara det i detalj detta kommer vara svårt att tro på eftersom det är helt ologiskt . Mina kollegor ville dra till den andra stationen när vi fick stop och hälsa på . Vi jobbade inne på måleriet och den andra stationen hette TC. När vi fick stop var vi en grupp på 7 personer som skulle dra och alla började bara säga vem ska fråga? så jag gick och frågade lagledaren om vi fick gå . Hennes svar va ja om ni är tillbaks i tid vilket vi var . Vi gick till tc och en högre uppsatt sa till oss om ni ska hälsa på måste ni ha på er västar så lämna genast .

Han personen ringde såklart vår chef . Dagen efter kommer min chef fram och säger töm ditt skåp och stick du är avskedad jag vill inte ha dig längre . Jag blev genast chockad och fråga varför vi inte ens får skit för det i grupp utan att han endast hängde ut mig . Han hade inget bra svar så jag sa till att jag bara ska säga ajdö till alla mina kollegor. Kramade om folk och alla kolla på mig konstigt liksom varför säger du hej då många trodde jag skämtade . Bara jag fick konsekvenser ingen annan .

(fick ta farväl mitt under vårt jobbpass dagen efter vi hälsa på denna stationen .

Av Lexius
Skrivet av joakim99:

Kanske prata med en lämplig jurist först?

Har du blivit uppsagd eller avskedad? Vad står det för anledning i brevet du fick? Är det ett stort eller litet företag?

Oj vad är skillnaden? Fick sparken från både Volvo och bemmaningsföretaget Lernia . Jag har 100% närvaro aldrig sjuk inte en enda dag jobbade över alla lördagar jobbade över varande dag vi fick övertid . Jobbade när vi plötsligt skulle börja 30 min tidigare . Alla min kollegor va i chock när jag kom och sa hej då efter sparken dem trodde att jag skämtade .

Men ja jag kanske skulle prata med en jurist först du har rätt . vem ska man vända sig till liksom?.
Om det är nån som undrar hur länge jag har jobbat är det över 4 månader.

Detta hände i tisdags jag sov inte på 38 timmar jag har tänkt varje dag på hämnd och att göra sjuka saker men ska göra detta på ett hederligt sätt istället även om mitt liv är förstört .

Av Lexius

Fått sparken utan bra anledning, ska man gå till aftonbladet, Metro eller GP?

Jag har precis fått sparken utan en bra anledning . Har en story som är för dålig för att vara sann så jag undrar vilken nyhetskälla som är bäst för jag har ingen koll . Glömde även att nämna expressen

Av Lexius
Skrivet av merley:

Du kan skaffa konto på www.poloniex.com där får du en ethereum adress som du får in dina coins på och sen kan du sälja dem och överföra pengarna till ditt bankkonto

Mina ETC då får du utbetalning oftare då minsta payout är 1 ETH eller ETC och ETC har 20ggr lägre värde så du får pengarna snabbare.

Mina mot en pool tex
https://etc.ethermine.org/

Kör med Claymore's Dual Ethereum AMD+NVIDIA GPU Miner v9.5 (Windows/Linux)
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1433925.0

tack är det värt med ett GTX 780Ti eller är det endast värt med flera grafikort?

Av Lexius

Gillar inte min Nexus 6P hoppas oneplus 5 blir bra

Av Lexius

Många snackar om threadripper på forum threadripper indeed . Okej jag visar mig själv vägen ut.....

Av Lexius

Mina ethereum

Tjena är novis när det gäller mining och undrar ifall nån sweclockare kanske håller på med det . Har hört att det ska funka rätt bra att mina med GTX kort och en speciell driver+windows 10 annars har ju amd kort alltid varit snabbare . Har även hört att mining är beroende av hur många cuda cores man har så 3200+ som ett GTX 780Ti har kan inte vara dåligt .

Frågan är bara hur startar jag ? Hur får jag ethereum till att bli riktiga pengar ? Är tacksam för svar

Av Lexius
Skrivet av elBenko:

haha, AMD mailade, de söker folk till sin marknadsföringsavdelning, förvånar mig att du inte propsar på att han ska ha en AMD gpu också

Varför skulle han satsa på en ryzen 5 1400 (som ligger på samma prisnivå) när den benchar sämre i mer eller mindre alla spel jämfört med i5 7400 ? Däremot skulle han kunna köpt ett begagnat grafikkort och kört en lite kraftigare ryzen, det kan jag köpa, men nu föredrar han intel.

Ja det är inte alla sweclockare som rekommenderar Intel och gifter sig i en kyrka som heter Inet

Av Lexius
Skrivet av Zachbram:

då menar du gtx 1060 3 gig antar jag? För det vet jag skulle dra ner priset, men samtidigt så kan 6gb vara lite mer framtidssäker.... Ramminne samma sak antar jag, 8 gig räcker absolut, men spel som battlefield 1 osv använder sig nästan av 8... som sagt, vill bara att den ska kolla några år och sedan kunna göra små uppgraderingar här och där... Men ska absolut suga på den kolan, tack för kritiken!

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3853855 här har du
Ja jag har lirat BF1 och då använde datorn 6.9gb ram vilket är mycket men 8gb används ännu inte. Tror vi kommer börja använda 8 gb nästa år så det är fortfarande future proof (: 16 gb är bara en onödig skrytfaktor i dagsläget lägg dem pengarna på bättre cpu/gpu istället . Och du är välkommen