Inlägg

Inlägg som Nalke har skrivit i forumet
Av Nalke
Skrivet av Kent:

Ni som har fått S4:an, har ni problem med "smearing/ghosting" inne i tex settings? Det syns lättast om man drar ner ljusstyrkan och sedan scrollar upp och ner. Då blir den grå texten extremt suddig.

Det finns två olika batcher på skärmarna vad jag förstått av XDA, beroende på vilken basbandversion kommer skärmen vara olika. De som inte har "Smearing" eller "ghosting" har en skärm som inte ger perfekt svärta utan lite lätt rött/rosa. Den andra versionen ger "smearing" men har perfekt svärta.

Källa: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2252445&page...

Dock verkar det finnas en temporär fix genom att installera screen adjuster och justera för att få bort båda typerna av problem sen har tydligen S4 ägare i Italien fått en uppdatering på 75mb som fixat en del av problemet

Källa: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2259775

Av Nalke

adda Lysmo

Av Nalke
Skrivet av ClickOK:

Vi fick många frågor angående detta ärende som blev avslutad i mars månad i Göteborgs Tingsrätt angående ett köp där vi försökte ta mer betalt från kunden på beställda produkter.

Den 31 juli 2012 har en kund beställt 10 st hårddiskar hos oss för priset drygt 130 kr/st

Beställningen blev automatiskt släppt av systemet för leverans från vår leverantör med missad manuell priskontroll.

Felet var upptäckt när leveransen var plockad hos leverantören och kunde därför inte stoppas.
Ingen orderbekräftelse på beställningen hade skickats till kunden. Vi kontaktade posten direkt för att returnera försändelsen utan utlämnandet, men tyvärr hade posten misslyckats med uppdraget. Vi försökte nå kunden via telefon utan någon framgång men skickade ett mejl senare när vi såg att försändelsen var uthämtad.

För att reda ut hur ska vi hantera denna situation kontaktade vi konsumentrådgivaren i Stockholms län. Vi fick rådet att i det här ärendet hänvisar man till §32 i köplagen om förklaringsmisstag (det betyder att kunden var medveten om att priset var ovanligt lågt). Våra köpevillkor har granskats och godkänts av en jurist på Konsumentverket.

Vi erbjöd kunden att returnera varorna för full återbetalning och en kompensation för inträffande, alternativt behålla varorna och betala mellanskillnaden till vårt inköpspris. Kunden ville inte gå på något av våra förslag och föreslog att behålla varorna utan att kompromissa.

Vi blev tyvärr tvungna att fakturera kunden för mellanskillnaden då inget av våra förslag hade accepterats av kunden.

Ärende lämnades vidare till Kronofogden för att sedan ta upp det vidare på ett juridiskt sätt i Tingsrätten.

Efter att Domstolen hade hört båda parterna fick vi beslut om avslag på våra krav.
Vi skickade en offentlig ursäkt och förklaring till kunden i dagarna.

Att tvisten prövades i domstol är ett juridiskt sätt att veta om man har rätt eller fel. Även om vi har andra åsikter angående tvistärenden följer vi alltid rekommendationer från Allmänna Reklamations Nämnden och Domstolens beslut utan att överklaga ärendet i högre instans.

Detta ärende är väldigt unikt i sin helhet. Det handlar om väldigt stor prisskillnad på produkt som skiljer sig 10 ggr jämfört med ordinarie pris. Som regel går vi inte så långt i tvister med kunden utan lägger dessa kostnader på förlust i företaget. Kundnöjdheten är absolut viktigast för oss. Prisskillnaden här har överstigit 10 000 kronor för denna beställning och därför ville vi pröva ärendet hos tingsrätten.

Som regel finns det ingen anledning att kräva mer pengar från kunder än vad de beställt för vid orderläggning. Under de närmaste månaderna kommer vi att byta vårt affärssytem, det kommer att leda till bättre kontroll över priser, lagersaldo och produktinformation. Systemet blir mer transparent för kunderna vilket vi hoppas leder till bättre kundrelationer.

Vi är jätteledsna att det här ärendet gick så långt och väckte upp diskussioner i massmedia samt på olika forum.

Ett tips, innan ni utger att ni kontaktad "konsumentrådgivaren" så håll koll på lagarna.
KÖPLAGEN gäller Näringsidkare - Näringsidkare och privatperson-privat person och är dispositiv
Konsumentköplagen gäller Näringsidkare- konsument och är tvingande!

Av er §32 i köplagen framgår det "Reklamation" detta har inget med "förklaringsmisstag" att göra, jag skulle gärna vilja veta vilken "konsumentvägledare" ni talat med då denna begår fel främst då KöPL inte gäller konsumenter utan KKL behandlar det. Ni syftar på 32§ AvtL och inte Köplagen, snälla gå in o redigera då detta är pinsamt..

Sen, ni verkar helt ha missat Lag(1994:1512) Avtalsvilkor i konsumentförhållanden av 11§ 2st kan ni finna att avtal som ingåtts med konsument får ej beaktas till konsumentens nackdel om omständigheter uppkommit efter köp. Dvs ni är bundna av det priset ni angav.

Vi kan fortsätta men känner att ClickOk redan gjort bort sig tillräckligt.

Av Nalke

Köparen har undersökningsplikt som nämnt tidigare, om du säljare sålde datorn i god tro och köparen undersökte datorn så finns det inget han kan göra. Det låter väldigt orimligt att köparen efter avtalet gjorts "hittar" , det är något han borde uppmärksammat. Var priset skäligt till varan ser jag inget problem rent juridiskt.

Ger köparen dig problem är du fri att polisanmäla honom, börjar han hota dig ska du göra det direkt.

Av Nalke

Kör på Väst europa 5, heter lysmo addade ett par av er

Av Nalke

Era THOR datorer, kan man konfiguera grafikkortet mot 7970 vid köp? , är väldigt sugen på dem men ogillar nvidia så brutalt mycket

Av Nalke
Skrivet av Fl3xus:

CD.ON är en amatör affär som jag nu fått bekräftat, tyvärr. Sedan tordsdags natt har jag försökt intala mig att allt kommer gå bra med CD.ON efter beställt dator delar i stort sett alla komponenter och dyra sådana. Att all dålig publicitet är bara en myt, nu kan jag i egen hög person som Fl3xus bekräfta handla inte elektronik speciellt datordelar på cd.on, om du vill slippa huvudvärk och en massa adminastrativt jobb.

Och nu till problemet då:

Jag säger bara till alla sweclockers kan du undvika datorköp på CD.ON så gör det, sista utvägen iaf när det gäller datordelar och säkert annan elektronik. Usel service, dålig och oprofessionell pakning.

Såg så gärna fram tillls idag för att hämta datordelarna och bygga, men nicht, jag får känna mig lurad som konsument istället, långnäsa hahaha egentligen. Alla varningssignaler innan köpet visade sig vara sanna. Jag är fullkomligt ärlig i mitt tyckande, jag vill inget hellre annat än vara positiv men så här får det inte gå till. Lika bra att folk som är osäkra inför köp vet vad som väntar.

Stor chans att jag reklamerar allt nu och köper dyrare på inet för att cd.on skall inte syssla med datorer... Jag återkommer när och om jag får svar av kundservice angående mitt chassi. Billigt CD.ON inte ens en retursedel ingår.
//Mvh Jag känner mig lurad av CD.ON.

Är väldigt konstigt skrivet samt att det är lite " solna bilteknik" över detta inlägg, dåligt försök att smutskasta företaget CDON.
Jag handlade förrut på Inet men tycker att det blivit omotiverat dyra samt dryga. Jag har gjort ett par beställningar på CDON och aldrig har något strulat mer än vad jag upplevt av andra företag. Jag tycker det är synd att många klagar på CDON!

Men Visst, vill du betala överpriser hos INET och få din pingvinstång gör det vi som är smarta konsumenter(studenter) eller allmänt prismedvetna handlar på CDON eller annan konkurrent.

Av Nalke
Skrivet av Woaini:

Ni som lirar betan nu i helgen får gärna rapportera lite
Jag har haft lite lätt abstinens under veckan eftersom jag tyckte liret kändes som en frisk fläkt i mmo-träsket.

Märker ni några förändringar?

(sitter tyvärr själv utan processorkylare hela helgen pga corsair fuckup)

Skickades från m.sweclockers.com

Jag provade spelet igen och måste säga att jag är besviken, visst det är en frisk fläkt och jag kommer KANSKE att köpa det i framtiden men combat är för tillfället helt... ja stelt. Jag provade med Mace i stället för magi och jag slår "igenom" fiender" samt missar dem och gör skada.

Atmosfär, quest,miljö är helt otrolig ! men combat... NEJ

Av Nalke
Skrivet av anthons:

Japp! Det är bara att skapa ett konto på sidan du hänvisade till, och lägga in koden för att sedan ladda ner spelet.

Fyfan, Mhm läste lite på forumet och tydligen verkar spelet vara dött? och folk vara förbannande på US developers för att "förstöra" spelet... synd att de inte har en trial !

Av Nalke
Skrivet av anthons:

Ja, du måste "hitta på" någon adress i USA för att den ska funka. Koden till spelet får du via mail som du sedan laddar ner från teras hemsida.
Jag har köpt "download" spel från Amazon flertal gånger utan några konstigheter och det gick bra även denna gången när jag köpte Tera.

Mhm 180 kr var faktiskt ett bra pris! kanske värt att prova det, kommer flytta till USA så det gör mig inget att det är fel tid osv men är det denna hemsida för TERA du använder då http://tera.enmasse.com/ ?

Av Nalke

Ser onekligen väldigt intressant ut synd bara att dom inte har någon typ av "trail" eller guest pass. 400 kr är inte mycket men efter floppen med SWTOR så har man blivit mycket mer konservativ med att spendera pengar speciellt då man är student hehe.
Är det någon som har en "guest pass" över till en fattig student?

Hur funkar själva combat systemet? inte riktigt fått koll på det