Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Rawrgasm har skrivit i forumet
Av Rawrgasm

Blev iväglurad på svensexa i 2 dagar. Resten av tiden spenderades med min familj. Sen var sommarens semestervecka över.

Av Rawrgasm

Kommer gå in som delägare i min far och farbrors företag, den sistnämde siktar på att trappa ner (ska han iofs ha sagt i 15 års tid men men).

Ska försöka komma tillbaka till träningen, men det var svårt nog att hålla sig frisk i längre perioder med ett barn, kan inte tänka mig att det blir bättre nu när man precis innan jul blivit 2 barns pappa. Sen finns det väl någon flytande plan om att införskaffa en större bil, men det är inte så viktigt om det händer 2023 eller 2024.

På dator och spelsidan hoppas jag väl hinna spela lite datorspel mellan varven, och är även inne på att köpa mig ett nintendo switch men jag får se hur det blir med det. Har nämligen em förmåga att köpa spelkon ssoler spela en vecka på dom bara för att sen låta dom samla damm tills jag säljer den.

Av Rawrgasm
Skrivet av sullon:

Är inte rut/rot redan avdraget vid köptillfället och påverkar inte slutskatten?

Jag har absolut ingen aning om jag ska vara ärlig, såg bara att det nämndes på deklaration.

Av Rawrgasm

Får tillbaka 11500 iår, fick väl tillbaka 15 papp förra året men har utnyttjat rot (eller Rut) detta år.

Av Rawrgasm
Skrivet av Mahkizmo:

Jag hade detta bekymmer for manga ar sedan nar jag fortfarande bodde i Sverige.

Internet fungerade inte men fakturorna fortsatte att komma, dem hade skickat tekniker och pastod att huvudjacket var bakom kaklet i koket etc etc.

En dag trottnade jag och skulle byta operator. Pratade med kundsupporten som sa, men sa kan du inte gora.

Da papekade jag att dem tog betalt for en tjanst som inte fungerade som sagt/marknadsfort enligt avtalet mellan dem och mig.

Personen i supporten stallde sig pa tvaren och jag bad dem att kontakta sin narmsta chef och bad att fa prata med denne.

2 dagar senare hade jag fatt tillbaka pengarna for alla fakturor jag betalt samt att avtalet sades upp utan krusiduller.

Bytte sedan till en annan operator da vi bodde ute i skogen, kostade mer, men fick aven snabbare uppkoppling samt ett mobilt bredband utan extra kostnad och utan begransning tills dess att de (skanova) hade kopplat om i skapet sa jag kunde anvanda deras ADSL.

Det ar bara att sta pa dig och var bestamd

Får ta och ringa dom imorgon och höra mig för.

Av Rawrgasm
Skrivet av mrqaffe:

Ja det är skäligt att göra ett prisavdrag som motsvarar extra lång reparationstid, säg att man kan anse att 2 veckor är en acceptabel reparationstid då borde åtminstone 1 månadsavgift vara skäligt.
Men anmälde du felet till operatören eller är Transema installatören för det är operatören du ska felanmäla till om du ska kunna ha rätt att få prisavdrag från dem.
Läs under Dina rättigheter vid fel.
https://www.hallakonsument.se/lagar/konsumenttjanstlagen/

Det är felanmält till operatören båda gånger. Operatören har alltså skickat ut tekniker från transtema.

Av Rawrgasm

Faktura för internetabonnemang, tjänsten har inte fungerat sen start.

Hej, jag fick fiber inkopplat den 16 december, beställde då också ett abonnemang som skulle starta då. Problemet är att tjänsten inte fungerat förens idag då det tydligen var något fel i fiber switchen visade sig. Hade ut en tekniker från transtema strax innan jul som då trodde att det berodde på att det var en ispropp i fiber rören. Ringde då dom som grävt ner fibern så då kom dom ut, men kunde se att fibern var hel överallt men att det var något fel, och dom trodde att felet satt i fiber switchen och sa då att dom skulle ringa en tekniker.

Jag tänkte inte mer på det då jag fortfarande hade mobilt bredband fram tills mitten av januari. Men ingen tekniker dök upp och häromdagen ringde jag till dom som grävt och hörde med dom, då hävdar dom att dom sagt att jag ska ringa och felanmäla igen trots att jag vet att dom sa att dom skulle göra det. Jag ringde då och felanmälde igen och en tekniker kom ut och kunde nu konstatera att felet låg i fiber switchen, så nu funkar bredbandet igen.

Jag har ju dock fått faktura från företaget jag har abbonemanget hos, trots att jag inte kunnat nyttja tjänsten. Jag har inga problem att betala den, jag bara undrar om det går att hävda att jag inte kunnat använda tjänsten förens idag?

Av Rawrgasm

Uppe vid 06 och jobbade, sen åkte jag till gymmet. Nu ska jag hem till mina föräldrar och äta mat.

Av Rawrgasm

Morgonjulklappen var att telefonen ringde 0300 och det var dags att åka ut och ploga snö, men kom i alla fall hem till lunch. Kvällsklapparna var ett gäng kökshanddukar och en Mumin mugg.

Av Rawrgasm

På den tiden när jag bara hade en skruttig gammal laptop så körde jag Linux, körde Ubuntu under en längre tid, sen bytte jag till crunchbang. Sen köpte jag en ordentlig speldator och har kört Windows sedan dess

Av Rawrgasm

Wu-Tang Lan

Av Rawrgasm

Stödjer för tillfället endast tombola podcast på patreon, gav pengar till några andra poddar förut men slutat lyssna på dom

Av Rawrgasm
Skrivet av twit:

@Rawrgasm helt avgörande för frågan är ju vad det är som låter? Är det switcharnas klickande eller slår du tangenterna i botten av tangentbordet vid nedtryckning? Det senare kan du träna bort men ett nytt mekaniskt tangentbord kommer knappast hjälpa dig.

Det är klickandet, slår sällan tangenten i botten med tanke på att dom röda inte behöver tryckas ner så långt för att reagera.

Av Rawrgasm
Skrivet av Trunk:

Fast är det verkligen ett problem eller är du bara orolig för att det kommer bli?

Många ungar har ju inga problem att sova även om det är en fest i rummet bredvid så att ett tangentbord skulle vara så väldigt störande vet jag inte om jag tror på.

Men men, för att hålla mig till topic så har jag ingen aning. Men har du några andra krav? T.ex. om den ska vara trådlös, ha taktila eller linjära brytare m.m.

Skrivet av anon309108:

Barn blir som man vänjer dem vid.
Om det alltid är tyst och man smyger på tå, så kommer barnen vänja sig vid att det ska vara tyst och de reagerar på ljud.
Om man redan från början börjar vänja dem med att tv'n ljuder, det skramlar lite i köket.. och som tidigare skrev musik o fester, så lär de sig att sova med ljud.

Lika dant med oss vuxna.. De som bor på landet o det bara är en uggla som hoar i fjärran så vaknar man av en bil eller att det låter lite... Medans bor man någon kilometer från ett flygfält så vaknar man inte av att JASen drar iväg ens.

Ett tips är att lägg en tjockare duk under tangentbordet, så fortplantar sig inte ljudet i skrivbordet

Mitt barn är ju inte den som vaknar jättelätt, eftersom vi bor på ett lantbruk så är det maskiner och grejer som går i princip dygnet runt. Men just tangentbordet stör hon sig på, och även min sambo stör sig på det.

Av Rawrgasm

På jakt efter ett tyst mekaniskt tangentbord.

Hallå i stugan, som rubriken lyder är jag på jakt efter ett tyst mekaniskt tangentbord. Efter flytt har jag fått mitt skrivbord vägg i vägg med min 10 månaders dotter och det är nog inte jätte lätt för henne att somna om jag behåller mitt tangentbord med mx red switchar. Så jag skulle behöva ett tystare tangentbord, får gärna vara hyffsat billigt, säg max 1000kr men helst mindre. Det behöver inte vara någon rgb eller liknande men det skadar inte heller. Ska helst vara fullsize.

Tack på förhand

Av Rawrgasm
Skrivet av D3str0yer:

Hur många produkter i era bostäder är tillverkade i Kina? Jag antar att ni bojkottar allt som är tillverkade i låglöneländer också?`

Så för att något är dåligt så kan man inte bojkotta något annat som är dåligt? Det är bara all in som gäller alltså?

Av Rawrgasm

Får tillbaka 13500, så det borde in imorgon. Kommer sitta fint med lite extra pengar in.

Av Rawrgasm

Min p20 pro började sjunga på sista versen och eftersom man slipper vara ensam när Kina lyssnar så blev det en Xiaomi den här gången.

https://forumbilder.com/images/2021/04/07/IMG_20210407_133239.jp...

Av Rawrgasm

Inte visste jag att stekpannor var ett så hett ämne på swec. Många bra tips, och som någon skrev vill man ju självklart ha mer än en panna men för tillfället får det gå med en.

Kolstål verkar intressant men om det stämmer som någon sa att ägg inte riktigt går hem i en sådan så blir det lite jobbigt då jag äter stekt ägg varje dag.

Av Rawrgasm
Skrivet av Jumpcut:

Den självklara första frågan är: Vad ska du använda den till? = Vilka maträtter tänker du laga?

Kan tyckas som en konstig fråga, men olika typer av pannor är olika bra på olika typer av mat. En del maträtter är rent olämpliga i vissa pannor. Exempelvis maträtter med mycket syra kan man glömma i kolstål, köttbullar kan blir lite jobbigt i rostfritt etc.

Allt möjligt, men mestadels vanlig Svensson mat såsom köttbullar, pannkakor och ibland nån köttbit och någon pastasås. så skulle behöva en stekpanna som är jack of all trades, men då såklart inte bäst på något.