Inlägg

Inlägg som Hazelberg har skrivit i forumet
Av Hazelberg

Dator och skärm sålda till DozeN.

Av Hazelberg
Skrivet av swesen:

Läs moderkortsmanualen vilka RAM slotts som ska användas, det kan vara så att de endast körs i single channel om de sitter fel.

De ska sitta rätt, har också bekräftat i CPU-Z att de kör i dual channel.

Skrivet av Jalle64:

Så du kom ifrån vad till vilket innehåll? Alltså vad har du idag i burken?

Har nyligen uppgraderat grafikkort från GTX 1060 till RTX 3080 och bytt nätagg. Har tidigare tillskrivit mitt lagg till klent grafikkort, men skulle kunna vara så att RAM-minnena har spökat hela tiden... CPU, RAM och mobo har jag haft i ca 18 månader (Aorus Z390, i7 9700k).

Av Hazelberg

Dålig prestanda RAM?

Har nyligen uppgraderat ett gäng komponenter och upplevde inte att datorn blev så mycket snabbare som den borde ha blivit. Körde Userbenchmark och enligt den presterar minnena så dåligt som i andra percentilen av alla andra av samma modell. Single och multi core read/write ligger på 10-11 GB/s. Det är Corsair Vengeance LPX DDR4 2133 C13 2x8GB jag har. Provat att överklocka till 3200 men fortfarande lika kasst resultat.

Vad kan vara fel, och hur kan jag felsöka samt åtgärda det? Tack på förhand!

Av Hazelberg

Enklare speldator, komponenter, skärm m.m.

Dags för en rensning. Sakerna finns i Gamlestaden i Göteborg, upphämtning föredras. Endast upphämtning på PC och monitor då jag inte har bra emballage för dem.

Har följande till salu:
- Enklare speldator säljes hel eller i delar. i7 2700k, GTX 1060 6GB Phoenix, 8GB DDR3, 650W PSU. Satt över grejerna i ett fult gammalt chassi. Funkar fortfarande utmärkt för enklare gaming eller som surfdator.

- Nätagg Corsair HX650

- Skärm 21,5" 1080p LED - Packard Bell Viseo 220DX (DVI & VGA)

- PS4-spel:
Uncharted 4
Horizon Zero Dawn
The Witcher 3
Tomb Raider
Driveclub
Middle Earth: Shadow of Mordor

Bara att bjuda på grejerna!

Läs hela annonsen här

Av Hazelberg

7300 hämtar

Av Hazelberg
Nytt bud: 7 000 kr Startar på 7000 + upphämtning
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Hazelberg

700+frakt för V1000

Av Hazelberg

Bjuder 600 kr för nätagget om det är kvar.

Av Hazelberg

Bjuder 600 kr och upphämtning för nätagget.

Av Hazelberg
Skrivet av HickeHiskelig:

https://www.merinfo.se/foretag/Swedbank-Robur-Fonder-AB-55619...

rolig vinstmarginal på swedbanks fondförvaltning!

förresten har jag 120k sparat på bankkonto, 30k i aktier o 60k i fonder långsiktigt. tanken är lägenhet i framtiden, jag är student och tänker bo hemma iallafall till början av nästa sommar. lägenheterna går för typ 600k. jag tar inte ut något csn lån nu när jag kommer bo hemma, endast bidrag. sommarjobbet ger 80k innan skatt. kan nog spara typ 40k därifrån. vad ska jag lägga det på för fond? eller ska jag lägga undan dom pengarna från min kontantinsats nu eller ska jag vänta till i sommar och fylla på bankkontot med de pengarna istället? eller 50/50? marknaden har ju gått sådär, så frågan är ju när det planar ut.

sen kanske det räcker att jag har bara 100k på bankkontot, eller ja, jag bör nog flytta till räntekonto. ska nog inte köpa lägenhet för mer än så ändå så. ska vänta tills de förhoppningsvis sjunkit lite i pris. det pratas ju om både 10 20 och hela 30% nergång, det sista tvivlar jag starkt på. maten blir dyrare till hösten också https://www.livsmedelsforetagen.se/kostnadskrisen-for-manga-a...

Studielån är extremt fördelaktigt sett till räntan. Om jag var du hade jag tagit fullt studielån så behöver du mindre bolån sen som har betydligt högre ränta. I mitt tycke finns det ingen anledning att inte maxa studielånen när man pluggar.

Om du planerar att köpa bostad inom ca ett år är det dumt med aktier och fonder, en tumregel är att du inte ska behöva pengarna där på MINST 3 år.

Av Hazelberg

6800 kr + frakt

Av Hazelberg

Inte riktigt kreditkort, men close enough. Har kollat efter billigaste bank för att använda som huvudsakligt bankkonto+kort. Northmill ser ut att ha detta helt gratis. Känns inte helt rimligt, är det något jag missar?

Av Hazelberg
Skrivet av Starric:

Har nog aldrig använt F-knapparna i LoL, vad gör man med dem där?

Flyttar kameran för att se andra spelare i laget, väldigt viktigt för jungle/support som behöver ha koll på lane states för att planera ganks osv

Av Hazelberg

Letar begagnat men har inte chans att provsitta. Någon som kan jämföra följande? Någon som är i en klass för sig?

- Kinnarps 9000
- Malmstolen 4000
- RH Mereo 220
- RH Logic 400
- RH Extend 220

Tack på förhand.

Av Hazelberg

ordlig.se nr 16, 4/6

⬜⬜⬜⬜⬜
🟨⬜⬜⬜⬜
🟨🟩⬜🟩⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Hazelberg

Tipsar köpare om att bara göra affär face 2 face. Själv blivit scammad på liknande annons som också var verifierad med ID-kollen här på SweC av annat konto med 0 historik.

Av Hazelberg
Skrivet av lambdan:

Gran Turismo 7 25th hos Webhallen om man föredrar https://www.webhallen.com/se/product/340988-Gran-Turismo-7-25...

Tror den där på CDON för 999 är Digital?

Ja det tyckte jag också att det såg ut som, alltså ingen Steelbook med.

Av Hazelberg

På tal om att investera i lån finns också svenska Trine där man lånar ut pengar till mestadels solcellsprojekt i fattigare länder och får avkastning på det. Förenar investeringen med lite nytta. SIDA garanterar 60% av pengarna i många projekt. Har själv investerat i ett projekt för några år sedan och fått tillbaka hela summan+avkastningen.

https://trine.com/

Av Hazelberg

Finns det några ställen i Göteborg där man kan testa mer påkostade modeller som t.ex. Aeron? Tänkte köpa rekond/begagnat, så det får gärna vara ett sånt ställe så slipper man skämmas över att åka dit och testa utan att köp är aktuellt.

Av Hazelberg
Skrivet av improwise:

Fast de riktiga katastrofrubrikerna har väl ännu inte synts till, mer typiska clickbait-rubriker? Rubriker av typen "Du som har aktier kan behålla dom men det är ok att inte ha några också" lär inte dra till sig så många klick

Sant, men den här tyckte jag ändå var rätt tydlig på temat:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/borsproffsen-tar-skydd-mot...