Inlägg

Inlägg som TwinkingToby har skrivit i forumet
Av TwinkingToby

Går gärna med om ni kör en "2a" ragnarök company, är lvl 17 på midgard, covenant

Av TwinkingToby
Skrivet av Valpen91:

Tänkte kolla intresse för denna skärm. I gott skick. Ägt sedan 2017. Backlight bleed existerar, dock inte i någon mängd som stört mig i varken arbete/gaming. Finns i Göteborg. Säljes pga köp av ny värstingmodell. Kom gärna med bud.

Läs hela annonsen här

Bud på 4 000 mottaget.

Av TwinkingToby

PG348Q - 34" Asus IPS-monitor, 3400x1440, 100 Hz, G-sync

Tänkte kolla intresse för denna skärm. I gott skick. Ägt sedan 2017. Backlight bleed existerar, dock inte i någon mängd som stört mig i varken arbete/gaming. Finns i Göteborg. Säljes pga köp av ny värstingmodell. Kom gärna med bud.

Min nya skärm anländer någon gång kring 22/7 - när denna skärm är testad och förhoppningsvis godkänd så avslutas budgivningen.

Läs hela annonsen här

Av TwinkingToby
Skrivet av ckghagen:

Produkt: be quiet! Straight Power 11 Platinum 1200W
Länk: https://www.proshop.se/Stroemfoersoerjning/be-quiet-Straight-...
Kategori: Nätaggregat
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5263896
Pris: 1350kr

Mellandagsreans bästa erbjudande? Säger kanske inte så mycket men bra pris iallafall - tack för tipset ckghagen!

Av TwinkingToby

Hade önskat fler 1440p skärmar 27-32 tum med 170+ hz. Elgiganten, Samsung och Inet har varit "helt okej" i år men i övrigt har det verkligen varit en besvikelse

Av TwinkingToby

När börjar förbokningen?

Av TwinkingToby
Skrivet av SCORPIUS:

Här har du ETT exempel. Det finns fler historiskt. Sök och du ska finna. Riktigt dåliga kylare på en del kort.
https://www.techradar.com/news/asus-admits-rog-strix-rx-5700-...

Skulle säga att det är extremt få av asus kylare som skulle kunna klassificeras som "riktigt dåliga". Att asus skulle vara sämre än någon annan tillverkare är inget jag märkt av, de ligger i toppsegmentet. Senaste asus gpu:n jag köpte var 1080ti och den överklockar som ett monster utan några som helst värmeproblem och samtidigt bra ljudnivå. Senaste moderkortet jag köpte var asus rog crosshair VIII hero (Wi-Fi) X570 och även denna produkt är jag mer än nöjd med.

Jag har haft problem med en evga gpu men man kan inte döma ut ett varumärke pga ett undantag som bekräftar regeln.

Av TwinkingToby

Herrejävlar va häftigt - bra jobbat!

Av TwinkingToby

Här är lite inspiration från linus: https://www.youtube.com/watch?v=NkjD4xIhfTw

Av TwinkingToby

@Nima2001: Vet att det gått ett bra tag men hur slutade den här ebay-historien?

Av TwinkingToby
Skrivet av mrqaffe:

Du får läsa mer noggrant för det står att du inte bör ha ett separat överspänningsskydd och att man ska se till att skyddsjorden är ok.

Jag har redan citerat direkt från tillverkaren att förlängningskabel ej rekommenderas.
- "Do not use surge protectors OR EXTENSION CORDS."

Tillverkaren särskiljer "powerstrip" och "extension cord", både grenkontakt och förlängningskabel avrådes.

Att överspänningsskydd, skyddsjord och grenkontakter också är saker man ska se upp med tar inte bort det faktum att förlängningskabel avrådes - både tillverkare och användare är överens om detta. Gissar att flera här på sweclockers har sin ups kopplad med förlängningskabel... På andra forum har man inget problem med att diskutera ämnet då det finns mängder av trådar på exempelvis reddit, toms hardware, linustechtips etc.

Utomlands (ej enbart usa...) är det främst tjockleken på förlängningskabel, effektbehov och passande längd som diskuteras. Att vi i Sverige har bra standard gällande el lär vara en klen tröst om något går fel: själva poängen med att koppla ups till nas är ju driftsäkerhet.

Men om forumet här är eniga i sakfrågan så litar jag givetvis på er!

Av TwinkingToby
Skrivet av crew seven:

Blir det ett jätte problem om du flyttar allt närmare vägguttaget, eller väljer en annan plats där det finns vägguttag?

Ja, det är det som är själva problemet. Har ej någon sådan möjlighet

Av TwinkingToby

Anledningen till min oro är det stora antalet trådar om ämnet där de allra flesta avråder från användning av förlängningskabel från uttaget till ups:en - då av olika anledningar. Både pga brandrisk men även att batteriet blir dåligt snabbare. Ett exempel på en sida som avråder: https://excessups.com/blog/technical/plug-ups-power-strip/

APC avråder i instruktionsmanualen från användning av både förgreningskontakter och förlängsningskablar:
"Connect the UPS power cable directly to a wall outlet. Do not use surge protectors or extension cords."

En tråd om ämnet: https://arstechnica.com/civis/viewtopic.php?f=11&t=1372767

Schneider själva förtydligar även:
In order for your UPS to get the best power available, you should plug your UPS directly into the wall receptacle. Plugging your UPS into a surge protector may cause the UPS to go to battery often when it normally should remain online. This is because other, more powerful equipment may draw necessary voltage away from the UPS which it requires to remain online. In addition, it may compromise the ground connection which the UPS needs in order to provide adequate surge protection. All APC Back-UPS and Smart-UPS products provide proper surge suppression for power lines without the need of additional protection."

Av TwinkingToby

Ström till UPS

Hej alla,

Har köpt en NAS (DS920+) och blev därmed naturligt även sugen på en UPS för att skydda både nas-diskarna och internet vid strömavbrott. Den ups-modell jag kollat på är APC SMT750IC.

Nu till mitt problem: Jag har inget vägguttag i närheten av den plats där jag tänk ha både ups, router och nas. En lösning skulle då vara att dra en förlängningskabel från vägguttaget (ca 3m + ups kabel borde räcka).

Problemet med denna lösning är att man enligt APC och andra tillverkare ej ska använda en förlängningskabel, de menar att man måste koppla UPS direkt in i vägguttaget:

"Schneider Electric recommends against the use of any surge protector, power strip or extension cord being plugged into the output of any APC Back-UPS and Smart-UPS products."

Detta motsätter jag mig inte och jag förstår grundläggande det tekniska problemet men finns det någon lösning - exempelvis tips på en förlängningskabel som är byggd att klara av detta eller något annat man kan göra? Dra nya kablar i väggen är inget alternativ i min bostad.

(Tråden passade inte i någon tråd så tog det närmaste, "nätagg...")

Av TwinkingToby

Har spelat sedan innan release. Spelet har förändrats mycket under denna tid - överlag är Hunt: Showdown ett grymt spel. Det som i dagsläget saknas är en större spelarbas samt mer kartor. Om någon är intresserad av spelet lägg gärna till mig på steam: TwinkingToby. Här är ett smakprov av spelet med mig och en kompis: https://youtu.be/8aNhPhNMrNY

Av TwinkingToby

Spelade in en match med mig och en polare. Ta gärna en titt om ni är intresserade av spelet: https://youtu.be/8aNhPhNMrNY

Av TwinkingToby
Skrivet av Belzader:

Ja, de är snygga, har en dator som har ett fulltower Chieftec Dragon chassi, dock varianten utan plats för sido fläkt.
Men vill du inte ha ett chassi som väger 30-40kg tomt i fulltower varianten (och miditower varianten är en rejäl klump den också), så bör du definitivt inte välja ett Chieftec Dragon då dessa är tillverkade av rejäl plåt.

Men en sak är säker det är definitivt inget chassi man råkar flytta på av misstag med fötterna

En tung dator är okej dock har jag fått intrycket att fulltower chieftec dragon är väldigt höga? Ett annat chassi som lockat är någon variant av antec, tex performance serien. Du råkar inte ha någon erfarenhet av dem?

Av TwinkingToby
Skrivet av mrqaffe:

Leta reda på nån gammal dator och byt innehållet.
En fräck Compac eller HP från P2-3 tiden är ju inte fel att trimma.

Har byggt om min gamla HP till en sleeper redan och moddat den lite på insidan med fler fläktar och helt nya komponenter. Är riktigt nöjd med den problemet som jag har är dock att den inte ser tillräckligt gammal ut och att jag saknar den där beigea charmen

Av TwinkingToby

Retro chassi för 90-tal liknande sleeper

Hej älskade sweclockers!

Jag söker ett bra chassi med retro känsla från tidigt/sent 90-tal till ett "sleeper" bygge. Viktigt är att nyare PSU:er och moderkort är kompatibla samt att stock kylningslösningar i chassit inte är alltför dåliga eller för svårt att åtgärda. Helst vill jag ha ett passande midtower då fulltower från tidsperioden väger alldeles för mycket samt tar onödig plats i mitt tycke - fulltower kan dock ändå vara ett alternativ. Just kylning är något som oroar mig mest då jag kommer fylla datorn med dyra komponenter som jag då inte vill ska strypas allt för mycket av ett varmt chassi.

Det chassi jag just nu fastnat för är "chieftec dragon" då några av modellerna i denna serie har plats för fläktar på sidan av chassit samt att de i mitt tycke är riktigt snygga! Jag har kollat igenom alla trådar här på sweclockers kopplat till retro byggen i gamla chassin men anser att tipsen ofta är få och att utbudet år 2020 av retro komponenter blivit ännu sämre än för bara några år sedan - bara att lyckas hitta en säljare till ett gammalt chassi är ju en utmaning!

Min fråga till er här på sweclockers är: vilket chassi rekommenderar ni samt har ni något tips på någon återförsäljare av gamla chassin?

Främst är chassin med beige färg intressanta då det är just det utseendet som kittlar mitt 90-tals hjärta Tips om återförsäljare som blocket/tradera/sweclockers/ebay/amazon undanbedes då dessa är givna val vid en första sökning men utbudet där är minst sagt skralt eller löjligt dyrt (>2000 kr ...). Chassi-tips mottas gärna i mängder även om tipsen inte helt matchar det just jag söker då jag vet att det är många som är och i framtiden kommer vara intresserade av ett liknande bygge.

Mvh / Valpen

Av TwinkingToby
Skrivet av KlyfftPotatis:

Har kollat igenom Netonets rea nu. vad i helvete?

Netonnet var helt klart under all förväntan! Överlag känns det som att förra årets black friday var bättre.