Inlägg

Inlägg som gustav901 har skrivit i forumet
Av gustav901

Ändra prioritet till DVD läsare och testa igen. Funkar inte det så behöver du en annan dator med DVD läsare så att du kan fixa en USB sticka med Windows att installera ifrån.
YouTube guide för hur du gör det. Sweclockers guide för Windows 7&8 är onödigt komplicerad, men här är den.

Om du fixar Windows på USB så får du ändra Boot Prio till USB device.

Av gustav901
Skrivet av Mackensen97:

Tjena, jag undrade om alla bokstäver finns på denna produkt alltså alla bokstäver i alfabetet
skulle även vara tacksam för en bra förklaring til att ja ska köpa den.

// Mackensen 97

Tog mitt ett tag att förstå vad du menade men jag lyckades tillslut.
Det finns två standarder för tangentbord Dvorak och QWERTY, och QWERTY är typ det ända som finns. Det du letar efter är QWERTY med Nordisk layout. Komplett.se har just nu 50% rea och anger i undertiteln att det är Nordisk layout.
Man kan sällan gå på bilder eftersom de alltid är från tillverkaren och det är sällan de tar bilder med en annan layout än den engelska.

Av gustav901
Skrivet av ronnylov:

Själv uppgraderade jag från Windows 7 till Arch Linux för 0 kr. Då hann jag på vägen dit även testa Ubuntu, Linux Mint, Mandriva, Debian, OpenSolaris och FreeBSD och några till utan någon extra kostnad. Mer prisvärt än så kan det inte bli.

Men hur mycket tid la du på att hitta och justera dem till den punkt som du ville ha dem? Svårt att se att du bara gjorde en nerladdning och sen var det klart. Så om din tid har något värde så har jag svårt att se att du skulle ha sparat något på att leka med Linux. Sen har du nog personligen inget behov av DirectX men för oss som tycker om att ha alternativ så är 175kr väldigt bra deal.

Av gustav901

Min kusin fick ett samtal från "Microsoft" och han höll dem på linjen i 20min genom att sätta sig fram en Linux dator vilket gjorde att "Microsofts" .exe "hjälpfil" inte fungerade. Tillslut sa de till honom att köra en .jar och då sa han att han behövde gå.

Av gustav901

De flesta tror jag skippar varannat OS då de aldra flesta köper ny dator rätt sällan. Det är ju vara att titta på hur många som sitter kvar på XP och Vista.

Av gustav901

Var det bara jag som fick en 7,5GB update till L4D2 igår?

Av gustav901

Alternativ 1:
Strömförsörjning
Elnät, USB

Alternativ 2:
Strömförsörjning
USB 2st

Av gustav901

Det finns ju rätt många steg för ljudkontrollen så kolla Windows ljudvolym, vald ljudenhet, på stickans ljudkontroll, Creative mjukvarukontroll för ljudnivå och vald enhet.
Testa att installera om drivrutinen.
Testa att plugga in hörlurar/högtalare i moderkortet.

Av gustav901

Nej det kommer inte att gå. PCB:n är annorlunda och skruvar sitter inte ens på samma ställe.
Matrix

http://www.coolingconfigurator.com/upload/pictures/ASUS-MATRIX-H...

R9 290

http://www.coolingconfigurator.com/upload/pictures/AMD-Radeon-R9...

Av gustav901

Börjar i botten: Moderkortet är av en styrkrets jag inte känner till så jag skulle inte rekommendera det, det ända moderkortet inom AM3+ som jag rekommenderar är Asus Sabertooth 990FX R2.0 som kostar 1300kr. Vilket skulle göra att det blir 700kr+800kr+Windows:kr över budget på 6000kr.

För en budget på 6000kr så skulle jag vänta tills Sweclockers har fått upp sin Kaveri recension (kanske kommer nästa vecka) och se om det kan vara ett bra alternativ. Den har möjlighet att vara det bästa för en dator på en tajt budget. Om jag lyckas hitta den här tråden igen när den recensionen är uppe så försöker jag göra ett uppdaterat inlägg då.

Av gustav901

DDR1 minne, 3st platser. Max 3GB RAM, stöder PC2100/1600. Om du använder PC3200 så kan du använda max 2st platser (banks = platser på svenska). Använder du PC2700 så kan du använda max 4st platser (den har bara 3st platser).

Kollar man längre ner i manualen så står det att den stöder 266, 333 och 400 i hastighet. Tror det är MHz, det här är allt före min tid så jag går bara från dagens kunskaper.

"CPU socket.
Socket 462 (Socket A) surface mount, Zero Insertion Force
(ZIF) socket for the AMD Barton/Thoroughbred/Athlon XP/Athlon/Duron
Processors, with 600 MHz ~ 2.25GHz system bus. (Note: When using
333MHz FSB CPU, system memory supports DDR333 only.)"
"The motherboard has three Double Data Rate (DDR) DIMM sockets that supports
up to 3GB unbuffered non-ECC PC3200/2700/2100/1600 DDR DIMMs."

Säkrast vore nog att stoppa i XP.

Av gustav901

Utan att veta vad det är du renderar och utan att veta vilket program du använder så är det omöjligt att rekommendera någonting. Kom tillbaka med den informationen så kan jag hjälpa dig.

Av gustav901

Minnen är SO-DIMM (204-pin) medan moderkortet tar DDR3 (240-pin). Sen vet jag inte om du verkligen behöver 8GB, med tanke på att RAM är så dyrt just nu så kanske det räcker med 4GB så kommer du spara 2-300kr.
Men vad har du för RAM just nu? Behöver det verkligen bytas? Tror inte du kommer spara någon ström på det om du inte direkt letar efter grejer med låg volt men har svårt att se att du någonsin kommer få tillbaka de pengarna du lägger ner.

Av gustav901

Jag har aldrig sätt några headset/hörlurar som man kan byta earpads på som inte är proffs grejer. Det går att modda själv med det kräver tålamod och att man är villig att bryta garantin.

BTW, hur länge har du haft dem? Vissa hörlurar måste slitas in, många Sennheiser headsets är på det viset.

Av gustav901

Det låter som mjukvara. Vad sitter i övrigt i ditt system? Jag skulle testa att uppdatera till senaste BIOS version för moderkortet. Det har löst ett par andras problem med R9 290.

Av gustav901

Jag har en 1440p skärm och tänker skaffa ett 290 när jag har pengar och tredjepartskylarna har kommit. Just nu tycker jag det är läge att vänta på kylarna. De borde komma rätt snart och då kommer troligen prisen gå ner för båda korten.

Att jag vill ha ett 290 hellre än ett 780 är av följade anledningar:
Jag tycker Mantel låter intressant.
Jag föredrar openCL över CUDA
Jag har varit väldigt nöjd med mina ATI/AMD kort (1st 4890, 2st 6950CF(current))

Men vill du ha ett grafikkort just nu så kommer ju inte 780 att bli sämre med tiden och stora fördelen just nu är att de finns tillgängliga med bra kylare.

Av gustav901

Jag skulle börja med att köpa grafikkort i ditt fall.
Din CPU är en "Tick" gammal så den borde hålla.
Om det inte är RAM minnet som skapar problem så håller det fortfarande 1333MHz CL9.
SSD och HDD har du redan.
Om du öppnar burken och kollar vad det är för nätagg så kan man ju göra en bedömning om det är värt att byta eftersom datorn bara verkar vara 2-3år.

R9 290 är just nu mest prisvärd, dock är det ju problem med att det finns eftermarknaskylare fortfarande så det är värt att vänta ett tag på 290 & 290X. Antaligen kommer priskriget börja på allvar när de kylarna kommer eftersom de då finns riktig kunkurans emot nVidia.
Om nätagget är lite till åren så är det också lägge att vänta på nya kylare till 290X eftersom visa kommer med 2st 8-pin kontakter och det mest rekommenderande nätagget just nu är Pure Power 630W men bara har 1st 6+2pin och 1st 6pin så kanske inte den räcker.

I slutet av januari så hoppas jag på att kylarna kommer så håll ett öga på SweClockers recensioner och se vad som blir det bästa alternativet då. Kan ju vara så att 780 och 780Ti får riktigt bra priser.

Av gustav901

Tur att du lyckades få tillgång till ett annat Haswell system.

Hur kommer det sig att du valde ett H87 moderkort istället för Z87?

Av gustav901

Kör du senaste BIOS på moderkortet? Det är den ända förklaringen jag kan hitta på eftersom du har testat allt annat.
Skulle också kunna testa att installera Windows och ladda ner alla uppdateringarna till en annan hårddisk och sedan stoppa i den och se om det fungerar.

Jag antar att du menar AMD drivrutiner, om det står ATI är de lite gamla

Av gustav901

Har du testat att installera om maskinen?

Med en tajt budget är frågan vart du ska lägga pengarna och det beror på vad du gör mest och vad du har för krav.

Vad använder du för redigerings program för bilder och video? Använder du ett modert så brukar de använda kärnor väldigt effektivt vilket då skulle hjälpa med att köpa en stark CPU och strunta på GPU så länge.

SSHD är mest fördelaktig när du behöver lagring och hastighet men har ont om plats (laptops eller HTPC).

Jag kör en i7 860 (samma gen som din CPU) och den klarar GoPro klipp (45Mbit) utan problem. Tar ca. 3ggr längden på klipppet att rendera utan effekter. Om du kör liknande bitrate på dina klipp så skulle jag rekommendera att du köper en 8trådig processor och kanske väntar med GPU om du klarar dig på ditt 5850.

Men vill du uppgradera överlag så tycker jag ditt paket är bra. Svårt att köra något stort med 5kkr, men se till att du har Windows licens du kan ta med dig från din nuvarande dator.