Inlägg

Inlägg som gustav901 har skrivit i forumet
Av gustav901

Jag skulle testa att följa den här listan på förslag, inklusive kommentarerna.
Får du skärp mjukvara på köpet så se vad du kan stänga av i msconfig.exe under startup fliken.

Av gustav901

Du får gärna försöka förklara "går att kombinera ett ljudkort för musikproduktion med ett som också fungerar bra till gaming och att lyssna på musik?".
På vilket sätt vill du kombinera dem? Eller undrar du om ett produktions ljudkort fungerar bra för spel och musik?
Jag vet inte vilket ljudkort du/han refererar till men om du kör ett ljudkort som är till för 600Ohm och du kopplar in dina 60Ohm hörlurar i dem så kommer det vara svårt att kontrollera ljudet eftersom 1% justering kommer göra 10% skillnad.

Sen är rent ljud alltid rent ljud och det ska inte vara någon fördröjning på ljudet så det skulle inte påverka gaming.

Spel kommer bara skicka signalen till Windows som sen skickar signalen till den enhet du har valt så det kommer inte spela någon roll vad du stoppar för ljudenhet på andra sidan.

Av gustav901
Citat:
Citat:

as the title: Is it possible to use a Mobile phone as a PC speaker? if yes.. how?

yes its possible. install software warlex mobiola headset in you pc and your mobile so you can use your mobile as a headset via bluetooth wifi or cable.but it depends on what mobile you have , it works on iphones, android phones and symbian(nokia) phones.i have tried it on nokia n82 and it worked perfectly.

Taget ifrån http://www.tomshardware.co.uk/forum/56599-6-mobile-phone-spea...

Av gustav901

Varför skulle man vilja göra det? Är det billigare?

Av gustav901

Är det webbläsaren på TV:n eller är det via datorn?

PS. På Sweclockers kan du skriva .com och länka till webbsidor. www.whattheydonotwantyoutoknow.com Men man får stilpoäng för att använda forum koder så som [b*] och [*url=www.com].

Av gustav901

Innan du bygger ny PC och köper grejer så testa att köra nVidia Shadowplay eller AMD Gaming Evolve App (Raptr) som har streaming. De använder h.264 acceleratorn på grafikkortet och ska funka ganska bra av vad jag har kört.

Av gustav901

1. Testa att ladda ner den igen.
2. Testa att sätta en annan installation mapp.
3. Testa att köra installationsfilen som admin.

Av gustav901

Sätt micen närmare till din mun så att den inte måste dra upp ljudet så mycket.
Håller du redan på att svälja micen så finns det mjukvaror till ljudkort men det är ju en extra investering och de funkar oftast inte awesome.

Det är väldigt lite man kan göra för att reducera bakgrundsljud annars. Det är mjukvara som funkar sådär och sen finns det riktiga noice canceling system med flera micar men det blir jobbigt att sätta upp något eftermarknads system.

Asus ROG Xonar Phoebus kan göra det med hårdvara men 1400kr för ett headset som kostar 450kr, eh...

Tyvärr är det inte mycket du kan göra förutom att testa att sätta micen närmare munnen så du kan dra ner ljudet i Windows på den.

Av gustav901

Jag hittar inte många på Prisjakt men det här var det jag hittade.
Alla är IPS så det är viktigt att du läser recensioner om hur bra det är att spela på med lagg och ghosting. Jag har inte hörttalas om någon 21:9 skärm med mer än 60Hz. De är mest intressanta för produktivitet eftersom det är inte så många spel som har stöd för 21:9.
Om du tänker köpa en 21:9 skärm så kolla på WSGF om de spel du spelar mest funkar eller inte, annars så kommer du få black bars på sidorna när du kör 1920*1080 av 2560*1080

Av gustav901

Broadwell är bara en krympning så det bästa du kan hoppas på är något bättre batteritid. Jag vet inte hur det är med eluttag eller schema på BTH men 5 timmars batteritid klarar du dig nog på genom hela dagen. Och det finns ju datorer med betydligt längre batteritid än det så vill du ha en dator nu så kan du utan problem köpa en nu.
Klart att grejer alltid blir bättre och billigare med tiden så du kan vänta så länge du har någon annan lösning som klarar det du behöver. Men du kommer inte få någonting amazing bara för att du väntar.
Eftersom det är lite tid kvar tills start så skulle jag vänta och se om några erbjudanden poppar upp. Gör det de så sparar du pengar annars så är det bara att beställa så att du får den strax innan du behöver den.

Av gustav901

Ditt grafikkort är Master och gör att moderkortets grafikkort går inte att användas. Och i och med det så går det inte att använda utgångarna.
Jag vet inte vilket grafikkort du har men DVI, HDMI och Displayport finns det adaptrar emellan så du kan använda HDMI och Displayport från grafikkortet till två skärmar med HDMI.
DVI till HDMI det spelar ingen roll vilken du sätter vart signalen går åt båda hållen.

Av gustav901

Har dåligt insikt i Lightboost funktionen men jag kan vara på fråga 2.

Digital signal generad av grafikkortet. Antingen får du signal av full kvalité eller så får du ingen signal alls. DVI, HDMI eller Displayport spelar ingen roll. För 120Hz+ så behöver du DVI-dual link eller Displayport.

Av gustav901

Har du funderat på en ritplatta? Funkar väldigt bra i Adobe program.
Jag vet inte vad du specifikt skulle vilja ha en i design program-mus. Det ända jag kan tänka på är macro knappar och bra tracking. Men det kan du skaffa med en MMO mus.

När det kommer till möss så är det så otroligt personligt vilken form man tycker om så jag rekommenderar att du testar innan du köper. Antingen om någon du känner har en någon mus du funderar på eller så brukar Media Mark ha ett ganska bra utbud man kan känna på.

Av gustav901

Vilket OS kör du (antar 64-bit?)?

XP är dött och Vista är 7 år gammalt.

Om vi kan lösa problemet så skulle jag vänta tills i höst när Windows 8 får tillbaka startmenyn och sen köpa Windows 8. Windows 8 är på alla sätt förutom startmenyn bättre än Windows 7 så det vore dumt att köpa Windows 7 nu.

Av gustav901

- Vilken upplösning använder du?
- Är problemen i alla spel? (Är det alla spel så namnge de du har testat)

Installera MSI Afterburner och kör. Ta en skärmdump på den med:
¤ VRAM som används
¤ Klockfrekvenzer, minne och GPU
¤ Temperatur.

Ta också skärmdump på Task Mananger med RAM och CPU användning per tråd.

Jag har kört Titanfall @1440p med Insane texturer och använt 4GB VRAM (4GB av 4GB tillgängliga) så det är intressant att titta på hur mycket som använts.

Jag kör en FX8320@4GHz med en R9 290 utan CPU bottleneck i de flesta spel så jag har svårt att se problem med GTX760 men skickar du skärmdumpar så ser vi nog problemet.

Ta skärmdumpen EFTER att du upplevt dippet!

Av gustav901

Tryck på startknappen och skriv in, msconfig och öppna programmet. Välj tabben "startup" och avmarkera allting och tryck sen OK.
Starta om datorn och se om problemen fortsätter.
Slutar de så är det någon mjukvara, t.ex. itype som är problematisk. Du kan klicka i en efter en med en omstart mellan varje för att se om problemen börjar igen. Sen är det bara att installera om den mjukvaran som felar.

Gör du det här så slipper du installera om datorn om du inte behöver göra det.

Av gustav901

Min pappas dator är fortfarande kopplad på ett korkat sätt (ingen har orkar dra om kablarna). Hårddiskarna får sin ström via en kontakt som sitter på sidopanelsfläckten, så när vi försökte starta den utan sidopanelen på så gick blev det till att felsöka i 10min en kvart innan jag kom på varför diskarna inte svarade efter rensningen av damm.

Av gustav901

Tingsrätten gjorde ett lämpligt beslut enligt lagen. Dock så är ju lagen fortfarande korkad.

Av gustav901
Skrivet av HurMycket:

Ska man spela i 120 Hz med ett Oculus Rift behöver man rendera, överföra och visa 2560x1440 @ 120 Hz. Ska man spela i 60 Hz räcker det med 2560x1440 @ 60 Hz. Denna bildyta är uppdelad mellan ögonen och det behövs därmed inte dubbelt så hög framerate för 3D.

Det är som att spela på 2st skärmar med 1280*1440@60.

Jag är inte insatt i vilka resusers och manupulering av bilden man kan göra för att reducera kraften som behövs. Eftersom de två frames som renderas per Hz är väldigt lika varandra så kanske det går att snålla med kraften så det drar mindre kraft än att rendera 2560*1440, eller så krävs det 2st helt oberonde bilder som motsvarar 1280*1440@60 ggr 2 plus overhead.

Av gustav901
Skrivet av tvelander:

Dreamhack blir tungt du

Jag har för mig att det var en utav nätverkskillarna som Sweclockers interjuvade som sa att de använde 4-5Gbit i snitt.