Inlägg

Inlägg som Flygman har skrivit i forumet
Av Flygman

Värt att notera att M3 refresh inte kommer till norden troligtvis tills produktionen påbörjas i Tyskland. Vi kommer att få våra M3 från Kina framöver där de inte ännu tillverkar refreshen.

Som Servicetekniker för Tesla där man nästan bara ser alla problem med bilarna så måste jag ändå erkänna att 3:an är en riktigt bra bil

Av Flygman

Mitt gymnasieval har inte haft någonting att göra med några av de jobb jag haft efter gymnasiet. Om du inte vet att du vill plugga vidare så hade jag bara satsat på att göra klart linjen och börja jobba så fort som möjligt.
Pluggade nätverksteknik och jobbade sedan med truckkörning & lagerarbete, och nu som mekaniker där jag kommer att stanna.

Av Flygman

27666 + en bra summa i aktier
Servicetekniker Tesla

Av Flygman

Alternativ 1: Köp det du vill ha och lär dig skruva.
Alternativ 2: Köp något du inte vill ha

Av Flygman
Skrivet av Aka_The_Barf:

klart bilhandlaren ska stå för detta, nästa gång är det min eller din bil med ett betydligt värre problem för att dom "kommit undan" med små fiffel innan

Hjullager kan kosta en del och byta skiten kostar definitivt på verkstad.

Mjo så är det ju men det är ju omöjligt att bevisa om det är bilfirman eller däckverkstaden som orsakat skadan. När det dessutom gäller en så relativt liten kostnad så hade jag inte funderat så mycket på det. Ett hjullager då och då får man räkna med när man kör bil oavsett så jag hade nog sett det som en framskjuten driftkostnad.

Av Flygman

Byt pinnbulten eller hjullagret bara, kostar ingenting..

Av Flygman
Skrivet av Tuxion:

Jag är intresserad av att köpa, 500kr + frakten.

Noterat Vi kör budgivning till imorgon kl. 20.00

Av Flygman

CAD GXL2600 Bordsmikrofon med arm

Säljer nu min fint fungerande condenser mikrofon p.g.a flytt.

Det är en CAD GXL2600USB med tillbehören som syns på bild - Justerbar skrivbordsarm, pop-filter, shock-mount samt oanvänd 3m lång USB-kabel.

Allting är i fint skick. Nypris strax över 2000:-.

Vi kör bud från 500:- + frakt/avhämtning i Partille.

Läs hela annonsen här

Av Flygman

JA
Det var med stor hjälp av Sweclockers som mitt intresse för datorteknik föddes och växte fort i högstadiet vilket innebar att jag valde Dator- & Nätverksteknik som gymnasielinje när det blev dags.
Sedan försvann intresset en del och arbetslivet tog en annan väg, men forumet har väglett mig en hel del även efter dess.

Av Flygman
Av Flygman
Skrivet av Welen:

Aldrig mera VW, inom min närhet har 4st VWs rasat senaste året, 2st med kamrem och 2st med turboras vilket lett till motorras..

Är nyfiken på hur en motor kan rasa p.g.a turboras

Av Flygman
Av Flygman
Skrivet av Cad_edis:

Japp. Gör om gör rätt.

Då måste jag fråga vad du sitter på för guldkälla då du vet saker om Tesla som Tesla själva inte vet?

Av Flygman
Skrivet av Cad_edis:

Fel. Ramen som batterimodulerna ligger i bidrar med styrka och styvhet till chassit i någon mån, men inte så mycket. När det gäller Model 3 så bidrar det dessutom i mindre grad än hos Model S.

Jag jobbar hos Tesla. Du menar att jag fått felaktig utbildning?

Av Flygman
Skrivet av Cad_edis:

Sedan är det inga biltillverkare som bygger sina batteribilar med batteriet som chassi, nej, inte ens Tesla gör detta.

Sätter du dig i en Model 3 utan batteri så böjs ramen.
Batteriet är strukturellt.

Av Flygman
Skrivet av Olegh:

Sorg är inte sjukdom. Försök inte ändra vad en sjukdag faktiskt är.

Nja men orsakar sorgen depression, sömnlöshet eller liknande besvär så är det inga problem.

Av Flygman
Skrivet av ronz:

Jag tycker inte det är ett schysst svar. Han bör istället fråga varför du inte mår bra och erbjuda hjälp.
En chef som beter sig sådär saknar respekt för sina anställda och det är inte bra.
Kanske inte så lätt gjort, men bäst är nog att ringa in imorgonbitti och förklara situationen. Du har förlorat en familjedlem du haft med dig i 10 år och även "om det bara" är ett husdjur kan man må dåligt av det, och det är helt OK.

Håller till stor del med men jag hade inte svarat chefen varken i SMS eller samtal efter detta. TS har sjukanmält sig och om arbetsgivaren inte gillar läget så får han förslagsvis ventilera detta till en vän eller psykolog.

@TS Beklagar katten, svälj det i några dagar och försök sedan njuta av semestern. Du kan ju även fundera på om det är dags att byta arbetsplats till en där du respekteras.

Skrivet av Olegh:

Alltså din chef verkar ju vara ett rövhål.

Men om du faktiskt behöver vara ledig av väldigt personliga anledningar så är det ju bättre att begära det på ett rakt och öppet sätt istället för att försöka maskera det som en sjukanmälan.

Inget fel med att ta en sjukdag när ens hälsa inte är i skick för att arbeta. Ingen skillnad på mental och fysisk hälsa.

Av Flygman

Prata med dem. Skriv ingen anonym jävla lapp bara som alla tjurgubbar brukar göra.

Av Flygman
Skrivet av Michael1:

Absolut, hatten av till Elon. Även jag är glad att kursen har rusat 🙂 menar bara att man alltid ska vara lite kritisk till börsen. Det var ett genidrag att tidigt bygga ut laddstationsnätet. I övrigt är det väl framförallt batterisidan med nya torrbatterierna som är intressant hos Tesla.

Verkligen!
I dagsläget är det t.o.m inte ens standard för de större tillverkarna att bygga sina elbilar som elbilar från grunden med batteriet som chassi. Se på t.ex Volvo som bara tar sina fossilbilar med växellådstunnel osv och hittat ett utrymme att klämma in några battericeller.

Av Flygman

Sålde 7 aktier i slutet av December 2019 när den stog på dess högsta värde i dess historia - $340.
Sålde några ytterligare nu i Mars/April när den igen stod på dess (nästan) högsta värde i dess historia - $940.
Varje gång har jag sagt att värdet inte kommer öka markant inom en snar framtid.
Står nu på $1500.
Lyssna inte på mig

Skrivet av Michael1:

Att Tesla är är världens högst värderade bilföretag är ganska sjukt. Från DN:

Tesla sålde 367.500 bilar förra året och omsatte 24,6 miljarder dollar med i princip nollresultat efter åratal av förluster. Toyota sålde 10,74 miljoner bilar 2019 med en omsättning på 280 miljarder dollar och nära 9 procents vinstmarginal det senaste fiskala året som slutade sista mars.

Nu bygger förvisso börsen på spekulationer och förhoppningar om framtiden men iaf.

Att Tesla lyckades gå +/- 0 förra året är helt sinnesjukt duktigt. Tesla har lyckats slå resten av marknadens produkter med hästlängder SAMTIDIGT som två enorma fabiker samt tusentals laddstationer byggts.
Toyota har inte en chans att ta sig upp till Teslas infrastruktur oavsett vinst just p.g.a hur långt efter de ligger i tekniken.