Inlägg

Inlägg som Ciph har skrivit i forumet
Av Ciph

Jag har kört Binero ett par år och aldrig haft några problem. Just nu kan du även få en .SE domän för 12.50kr första året. https://www.binero.se/bestall

Av Ciph
Skrivet av atriix:

Måste bara dubbelkolla. I checkouten står ju "Total Recurring: $19.00 USD Annually" men ingenting om att det skulle bli dyrare året efter vad jag kan se, stämmer det? Verkar lite för bra för att vara sant med bara 120kr om året på livstid.

Jag förstår inte heller hur dem har fått ihop det. Jag var i kontakt med deras support innan jag bestämde mig och frågade bland annat vad det kommer kosta efter ett år och hur dem kan ha så himla lågt pris. Detta fick jag i svar:

"Yes that is correct, the price is locked in to $19 per year and will never increase even after the first year. The free 1Gbps upgrade is still available!"

"It is a special promotion in celebration of Cyber Week Our typical prices are not this low as you can tell from our website! Rest assured, the servers are not overloaded or overcrowded, and a benchmark on your server can prove that."

Vill du dubbelkolla detta själv så kan du kontakta deras support: support@weloveservers.net. Jag har bara varit kund i ett par dagar men än så länge fungerar det utmärkt.

Av Ciph

Jag hade satsat på något annat nätverkskort. Kan rekommendera detta: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=344561 alternativt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=79162 om du saknar PCI Express. Kör detta i min ESXi installation och det fungerar utmärkt.

Av Ciph

Jag har bara varit kund i ungefär 4 månader. Men kan dela med mig med min erfarenhet. Första månaden var ett rent helvete. Hade inget internet 3 gånger i ungefär 24-48h. Det hände även ett par gånger att deras DHCP server slutade fungera och därav inte gav ut några IP adresser. Hade tidigare Ownit (som jag inte hade ett enda problem med under ca 2½ år).

Hursomhelst på senaste tiden har det fungerat bra. Hastigheter är OK, ping är bra. Har du möjlighet så välj en annan leverantör!

Edit: Har 100/100

http://i.imgur.com/R0xuQBg.png
http://i.imgur.com/TcydkyW.jpg

Av Ciph

Konstig bugg med vsftpd

Hej
Jo det är så att jag hostar en FTP server (vsftpd) på min Raspberry Pi (Raspbian) och har gjort det ett bra tag nu. Jag tillåter anonym anslutning och detta har fungerat utmärkt i ca 2 veckor, tills igår. Nu kräver FTP servern inloggning och det fungerar inte att logga in med något konto eller bara som "anonymous". Jag har inte gjort några som helst ändringar och RPi'n har inte ens startas om.

Såhär ser min config ut: http://pastebin.com/WsgGF7ZX

I vanliga fall så hade jag inte brytt mig så mycket om detta och bara installerat om och slängt in min config. Det är dock andra gången på ungefär en månad som detta händer. Någon som har några förslag på vad det skulle kunna vara? Grymt konstigt!

Edit: Efter en del felsökning så lyckades jag hitta problemet. Av någon anledning så ville inte FTP servern fungera på grund av att /srv/ftp inte fanns (även om platsen inte används). Efter att ha kört mkdir /srv/ftp så fungerar det som vanligt igen.

Av Ciph

Det viktigaste att tänka på när du köper ett SDHC minne är vilken "Class" den tillhör. I startpaktet du länkat till medföljer ett minne med Class 4, vilket endast tillåter en hastighet på 4MB/s. Det räcker gott och väl med ett Class 10. Kika nedan för tips:

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/167996-raspberry_pi_e...
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/159734-sandisk_secure...
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/173603-raspberry_pi_t...

Om du inte känner någon tidspress så kan du får tillbehören lite billigare:
http://www.ebay.com/itm/130944522275?ssPageName=STRK:MEWNX:IT...
http://www.ebay.com/itm/Transparent-Clear-Acrylic-Case-Shell-...

Extra info:
SDHC indelas i olika klasser efter överföringshastighet, vilka specificerar minimum skrivhastighet för SDHC-kort.
Class 2: 2 MB/s (13x)
Class 4: 4 MB/s (26x)
Class 6: 6 MB/s (40x)
Class 10: 10 MB/s (66x)

Av Ciph

Så länge du inte har en server på någon annan kontinent så bör det inte vara några problem. Här nedan är tips på leverantörer som fungerar bra och har rabatter just nu:

Weloveservers:
Bästa position: UK
https://core.weloveservers.net/cart.php?a=add&pid=64
Test IP: 109.73.162.6
http://109.73.162.6/128mbfile.tgz

Ramnode:
Bästa position: NL
https://clientarea.ramnode.com/cart.php?a=add&pid=114&promoco...
Test IP: 176.56.238.3
http://test.nl.ramnode.com/100MB.test

Av Ciph

Testa att byta DNS servrar för den dator du använder. Jag brukar använda mig av Google DNS och OpenDNS kika på bilden nedan.

http://i.imgur.com/RCfHa8Y.jpg

Nätverk och Delningscenter > Klicka på den Anslutning du använder > Egenskaper > Internet Protocol 4 > Egenskaper > Klicka i "Använd följande DNS servrar

Av Ciph

Kort sagt är VPN en krypterad tunnel från en plats till en annan. I det fall som du beskriver så är förmodligen Netflix begränsat till amerikanska internetleverantörer / IP adresser. Med hjälp av en VPN server i USA så kan du få en amerikansk IP adress, vilket borde göra det möjligt att kika på Netflix.

Du måste alltså köpa eller på något sätt få tag på en VPN server i USA. Sätter du upp en server hemma så kommer du ha en krypterad tunnel dit, men du kommer fortfarande vara ansluten via ditt bredband hemma.

Private Internet Access har rimliga priser och en bra tjänst: https://www.privateinternetaccess.com/

Av Ciph

Du kan ju börja med att installera en virtualiseringsmjukvara som vmware player eller virtualbox på din speldator. Du kan sedan installera valfritt OS och testa hur mycket du vill. Varje VM du skapar körs isolerat, som en egen dator i din dator. Båda är helt gratis.

VMware Player: https://my.vmware.com/web/vmware/free#desktop_end_user_comput...
Virtualbox: https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

Fördelen med detta är att du enkelt kan testa olika OS och du slipper köpa en ny dator innan du bestämt dig. Jag kan rekommendera Ubuntu att börja med. Det finns en hel del bra guider här: https://help.ubuntu.com/.

Av Ciph

Jag kan bidra med gratis VoIP Server (Mumble eller Team Speak 3) och även med spelservrar om det skulle behövas

Av Ciph

Många tänker inte på att det faktiskt fungerar utmärkt att ha utländska leverantörer som exempel godaddy.com eller hostgator.com. De är betydligt billigare och erbjuder betydligt mer för pengarna.

Av Ciph

Detta kan bero på massor av olika saker. Det lättaste du kan börja med är att kolla driftstatus och dra iväg ett mejl till kundtjänst för din leverantör, för att se om det är någon störning.

Det nästa jag skulle göra är att koppla datorn direkt till nätverksuttaget (plocka bort router, eventuell switch osv). Efter det får du gå efter uteslutningsmetoden.
Fungerar det bra att vara direkt inkopplad > Kan det vara router/switch som spökar? Kan det vara en kass nätverkssladd?
Fungerar det inte bra att vara kopplad direkt > Testa byt nätverkskabel > Prata med din leverantör.

Av Ciph

I Bredband2's fall är det 99.9% problem på grund av deras egna hårdvara och nätverk, i alla fall av min erfarenhet. Jag hade tidigare Ownit som leverantör i ungefär 2 år, under denna tid hade jag inte ett enda problem. Sedan min BRF bytte till Bredband2 har jag haft läskigt mycket problem. Händer ungefär 1-2 gånger per månad att jag är helt utan bredband i 1-2 dagar. Detta har alla gånger varit på grund av att "det är problem i ditt område och kunder inte tilldelas IP".

Hursomhelst Ownit kan jag rekommendera alternativt har jag hört gott om Bahnhof. I mitt tycke är allt bättre än Bredband2.

Av Ciph

Kan meddela att jag tog mig tid att göra en ordentlig felsökning av servern nu efter en "viss tid" :). Jag gjorde utförliga tester av all hårdvara, och det visade sig att ett av mina minnen är korrupt/sönder. Efter att jag plockade ut minnet var det helt plötsligt inga problem att starta. Men jag beslöt även att göra en ominstallation av ESXi.

Allt fungerar toppen nu och servern känns faktiskt en aning mer stabil. Har skickat in minnet till tillverkaren och väntar nu på att få ett nytt.

Av Ciph

Kan start rekommendera en Synology NAS. Du får allt som du vill ha och mycket, mycket mycket mer. Äger själv en DS211j och en DS1513+.

Istället för OwnCloud har du CloudStation/Photostation (finns för Android/iPhone/Windows/Linux)
Strömförbrukningen är mycket låg 31.56W (Access) 7.68W (HDD Hibernation) (DS413j). Du kan även skapa tider då din Synology NAS stängs av/sätts på automatiskt.
Du kan enkelt utöka din NAS med fler diskar.

Av Ciph

Vill också varna om Bredband2. Dem har helt kass support. Deras nät går ned minst en gång i månaden i runt 24h. Har bara haft problem sedan min BRF bytte till dem.

Kan dock prata gott om Ownit, hade dem innan i ca två år, hade inte ett ENDA avbrott eller problem under den tiden.

Av Ciph

Tackar så mycket för svar, nu har jag lite att gå på. Jag håller på att invänta ett nytt nätverkskort till min server dator, därefter blir det nog att skippa UFW och sätta upp en Pfsense VM istället i min ESXi server.

Av Ciph

Jag vill som sagt veta vad loggarna ovan betyder. Jag har inget problem med tappad anslutning, IMCP flooding eller någon DDoS attack. UFW är inte min primära brandvägg, jag sitter bakom en router med OpenWrt (vilket har en väldigt kraftig brandvägg och avancerade funktion och filtrering inbyggt) utöver det har jag även en Untangle UTM som filtrerar all trafik.

Av Ciph
Skrivet av jonatan80:

så nån utifrån försöker komma in? vet inte hur det funkar med UFW men har du ställt in på tyst/silent? vissa brandväggar sänder tillbaks ett meddelande till avsändarn att porten är blokerad. inte så bra om det är spiders/bots som scannar allt. får dom svar så börjar du scanna varje port! dom kan blockera allt blir lite som att sitta i en ddos attack. :C

Tack för svar. Har som sagt ingen aning om vad dessa loggar betyder. Dock är det olika IP adresser på loggarna. Vet inte riktigt vad det är för spiders/bots du pratar om, är det vanliga webcrawlers gör dem inget annat än att "scanna" mina hemsidor. Det här om "Dom kan blockera allt blir lite som att sitta i en ddos attack" förstår jag tyvärr inte heller va du pratar om och va det har för grund.