Inlägg

Inlägg som LEGO OC har skrivit i forumet
Av LEGO OC

Finns inte vad jag vet.

Av LEGO OC

Tänk på att diskkontrollern också kan komma och flaska. Då den som sitter på ditt moderkort inte lär vara 100%. Är det inte bättre att du satsar på en lite mer high-end nas och ha all din lagring där så behöver du inte flytta runt all data hela tiden? Förmodligen en mer prisvärd lösning. Ananrs satsa på en 10gbit/s sfp lösning.

Av LEGO OC
Skrivet av Philippk:

Men som jag förstått så kan inte Plex hantera med att spela upp .rar filer?

går inte att spela upp rar filer då det inte är en video fil (Antar du visste det men vill bara klargöra ifall du inte visste. Men det finns program som kan sortera och packa upp dina nedladdningar. Kommer inte ihåg vad det jag använder använder på min filserver heter (Där min plex server spelar upp ifrån). Men finns nog någon som kan komma med något bra tips.

Av LEGO OC
Skrivet av JackA:

Ja... Jag lär köra med bärbar + USB-skärm ett tag till.

Det finns ett antal anledningar till att jag är intresserad av andra lösningar; t ex föredrar jag separata tangentbord framför alla laptoptangentbord jag testat. Sen använder jag aldrig trackpads el dyl, har alltid en trådlös mus med mig. Funkar mycket bättre för mig.

Det bästa för mig vore förmodligen en lätt och smidig 14-15-tumsskärm med en inbyggd dator à la NUC (+ batteri). Den händige skulle förmodligen kunna ta en Asus MB168+ USB-skärm, bygga en liten, platt dator på baksidan av skärmen & insluta allting i ett platt chassi i samma storlek som skärmen. Det skulle vara som en tablet men utan pekskärm... Dessvärre finns det inga tablets med de specs jag skulle behöva (14-15 skärm, tillräckligt många portar o s v).

Sen skulle man bara ha en till USB-skärm, tangentbord & mus.

Tråkigt nog är jag inte det minsta lilla händig...

Borde inte en surface pro 3 med en usb skärm samt trådlöst tangentbord och mus funka rätt bra för dig? Tror det är det närmsta du kommer med dagens grejer.

Av LEGO OC

Många proffs inriktade säljs med w7 och w8 som alternativ.
Men jag tycker du ska satsa på HP Probook/elitebook eller Lenovo thinkpad. Tex denna http://www.dustin.se/product/5010756627/lenovo-thinkpad-s440-...
Försök att se till att datorn har 8gb ram och en ssd iallafall och helst en i5a eller bättre. Då framförallt en ssd kommer göra att den inte kommer upplevas som seg efter ett år eller två på samma sätt som en hdd gör. Vet inte hur tunga de programmen du pratade om är men utgår från att de är rätt lättdrivna (Med tanke på vad du hade för exempel på datorer)

Av LEGO OC

Nzxt H440 Jag själv tycker det verkar bättre än R4an på många punkter. Samt att man slipper 5,25" platser som är fula och tar en massa onödig plats.

Av LEGO OC
Skrivet av Gustav-P:

Jag hade valt Surface Pro 3 pga av dockan som finns att köpa till. Supersmidigt att ha en vanlig skärm, t-bord och mus kopplat till den och sedan bara trycka ner plattan i dockan.

Dockan är inget jag kommer köpa. Då den först och främst har ett totalt orimligt pris... Jag menar 1800kr för något som går att lösa med en usb hub. Sen kommer jag skriva på min stationära när jag är hemma vilket gör dockan nästan värdelös för mig.

Av LEGO OC
Skrivet av upl8447:

Jag är själv sugen på en surface pro 3 och sitter och funderar mellan samma modeller som du. Även varit inne på lenovo yoga 2. Men valt bort den pga av att touch panelen verkar vara rent skräp. Ni som röstat på att ts ska köpa en yoga 2 har ni läst tråden? Har ni annan åsikt om touchpanelen? Då vad jag förstår så kommer ts använda touch panelen relativt mycket?

PH cc 2014 har rekommendationen 8gb ram. Men använder du verkligen så modern version av pH i din utbildning? Vi använder cs4 som ät betydligt mer lätt drivet och har rekommendation på 2gb ram.

Visual studio har rekommendation på 2gb ram tror jag så det blir nog inget problem. Om det inte är skit tunga grejer du programmerar?

Antar att du tänkt köpa en USB till ethernet adapter också? Kan rekommendera att köpa lenovos istället för Microsofts egna då de verkar vara exakt likadana men att lenovon kostar en tredje del.

Tack för tipset om USB nätverkskort. Måste ju instämma på att de är extremt lika vad jag kan se.

Angående PH så använder vi mycket riktigt ej PH cc 2014. Utan vi använder också cs4 men då dpi skalning av verktygen ej finns i tidigare releaser så kommer jag behöva köra PH cc 2014. Info för intresserade: http://winsupersite.com/mobile-devices/surface-pro-3-adobe-cs...

Angående Lenovo yoga 2 så vill jag gärna ha folks åsikter. Från faktiska ägare som kan prata från egen erfarenhet om hur touch panelen funkar med stylus.

Av LEGO OC

Hybrid för studier, webbutveckling och programering 10-11k

Tja!

Söker en Hybrid som ska användas till bland annat studier, webbutveckling och programering. Men ska även vara min privata bärbara så kommer även användas till film/serier, surf och spel (civ5, civ after earth och eventuellt andra spel som funkar bra med touch.) Givet i låga inställningar eventuellt i lägre upplösningar beroende på av skärmens upplösning.

Då jag kommer göra en hel del anteckningar på den i one-note kräver jag att det finns stöd för stylus och att det funkar bra att skriva och anteckna med utan delay och lag.

Ingen media eller dokument kommer lagras lokalt på hybriden utan kommer lagras på min nas. Film och serier kommer jag streama via netflix eller plex.

Krav
-Batteri tid på minst 5 timmar med tex visual studio 2013/one note/word/power-point med musik och några tabbar i firefox uppe samtidigt
-Högupplöst (ca 200ppi) och bra skärm(ips)
-Stylus (för anteckningar i tex one note)
-Lätt
-12 till 13,3"
-SSD min128gb
-AC wifi
-USB 3.0

Bonus
-Mer kvadratiskt format än 16:9
-Prestanda
-rj-45 jack
-NFC
-NFC laddning

Den enheten som är klart mest intressant är ju Surface Pro 3 med i5, 8gb, 256gb SSD. Men Det känns sjukt omotiverat att betala skillnaden mellan den och i5, 4gb, 128gb SSD. Då jag inte bryr mig jätte mycket om den större ssdn. Det jag vill här ju mer ram. Men att betala 2610kr extra för 4gb ram känns sådär.......

(Microsoft Store med student rabatt)
I5, 4gb, 128gb ssd: 8 545,50kr
I5, 8gb, 256gb ssd: 11 155,50kr (Över budget)
+ Type Cover 1 106,10kr.

Alternativ jag tittat på är bland annat Dell XPS 12 och lenovo yoga 2. Men inte fastnat lika mycket för de alls. XPS 12 verkar vara bra men kostar ungefär lika mycket och är klumpigare och har 16:9. Men lenovo yoga 2 verkar ha en skit touch panel samt 16:9 men verkar i övrigt bra.

Vad skulle ni själva tagit? och varför? Tycker ni det är värt en skillnad på 2610kr för 4gb ram? Har inte riktigt koll på hur mycket ram jag använder. Vanligt användande lär ju inte vara ett problem men hur mycket drar till exempel Visual Studio 2013 eller Photoshop CC (2014)?

Tack på förhand!

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av LEGO OC
Skrivet av Orici:

Ser ut som PAYDAY + Watch Dogs fast med poliser.

Ursäkta men va? Jag kan inte se någon likhet med dem spelen alls? Förutom att de är shooters och har poliser och "bad guys".

Av LEGO OC
Skrivet av IceDread:

Om man har ett separat rum för dator osv så kan det där nog vara lite ballt men om man som mig bor i en tvåa med datorn i vardagsrummet så vore det inte någon bra idé.. troligen rätt störande när man ser film och vill ha det mörkt och även stilrent.

Då kan man använda något som heter strömbrytare till belysningen:)

Av LEGO OC
Skrivet av m0rk:

Något du lär får göra på alla dessa utvecklar konvent. WWDC kostar dig i runda slänger 1300 USD och Google I/O 900 USD....

Med andra ord press, mjukvaruutvecklare, aktie ägare, högt uppsatta personer från företag och idioter som brukar vara på dessa event.

Av LEGO OC
Skrivet av Mexonizze:

Hej letar efter ett par bra hörlurar och hittade dessa:
http://www.amazon.com/gp/aw/d/B003BYRGKY/ref=ox_sc_act_image_...

Någon som kan säga om det är säkert att handla på amazon.com och om dessa är äkta eller fake?:)

Skickades från m.sweclockers.com

Jadu. Är ju bara väldens största e-handlare. Men dem är säkert fake

Av LEGO OC
Skrivet av Zaakessiron:

Indigogo projekt sidan sa att retail skulle ligga runt 160-200 USD och de som bidrog till projektet får hamnade på en förköps lista.

Efter att ha läst lite mer om detta chassi så verkar det som att de som importerat till Sverige hamnat på ca 2000kr. För dem pengarna känner jag att det är lite ovärt då jag kan få ett laser skuret chassi som jag ritat själv för dem pengarna.
Nu lutar det åt att göra ett chassi själv då alla chassin har något grovt fel. (För mitt syfte iallfall)

Av LEGO OC
Skrivet av Motofinne:

Jag skulle aldrig köpa ett Sidewinder X4 eller X6, själv gjorde jag misstaget och köpte X6 för ca 2 år sedan och det var ett värdelöst tangentbord. Kvaliteten var dålig, vissa media knappar slutade att fungera efter 2 månader. Nu har jag ett mekaniskt tangentbord med blåa brytare och det är så sjukt mycket bättre på alla fronter.

X6 och X4 är sjukt billiga, men det finns orsaker till det.

x6 är skit jämfört med x4. Då x4 är ett prisvärt alternativ för folk som inte är villiga att gå upp till mekaniskt. Skulle ändå rekommendera mekaniskt om du har råd.
kan rekommendera Cm storm quick fire rapid. DÅ det är byggt av costar och kan kvalités mässigt jämföras med filco för 1500kr.

Av LEGO OC
Skrivet av Blorr:

Kan varmt rekommendera Node 304, älskar min lilla låda!

enda begränsningen är väl nätagg om du vill ha modulärt då det är begränsat till 140mm om jag inte minns fel, mitt agg passar fint då det är det måttet.

150mm brukar vara rekommendationen:) 160mm om du har icke modulärt (idiotiskt att ha icke modulärt i ett mini itx chassi dock). Meningen med tråden är väl att bli upplyst om lite ovanligare chassi modeller dock.

Av LEGO OC
Skrivet av Zaakessiron:

NCASE M1 är också ett alternativ, lite knepig att få tag i då den var en crowdfunding projekt via indigogo. men hört att de ska börja sälja den snart från sin hemsida med, om det stämmer är jag inte helt hundra på.
Chassit tillverkas av Lian Li iaf för Ncase räkning.

Jo defensivt ett awesome chassi som jag kan tänka mig. Måste dock byta ut min nätdel om jag ska byta till detta chassit. Vilket jag gärna undviker om det är möjligt men verkar inte som att då är fallet. Samt att detta chassi är som du säger ganska svårt att få tag på. Har du koll på vad det har kostat för dem som köpt det?

Av LEGO OC

Hoppas att det är för att det är en massa bannor samt mycket olika vapen och variationer av mechsen. (men förmodligen inte)
Blir inte att köra från ssdn iallafall.

Av LEGO OC
Skrivet av Santrik:

Aerocool DS Cube är ganska fin. Men den är för mATX-kort så det kanske blir större än du tänkt. Väl värt att kika på oavsett.

41liter är lite väl stort lite över dubbelt så stor som node 304 så....

Skrivet av Rosslan:

Då är väl Bitfenix Prodigy lite stort eller?

Jo. 250d är både mindre, snyggare och bättre enligt mig så Prodigy är inte någe vidare alternativ för mig.

Tittat lite på Lian Li Q25 men kabeldragning blir ett rent helvete och lite onödigt med hdd burar. Finns ju även Silverstone SUGU SG08 so också är intresant men det bundlas ju med nätagg tyvärr.. Silverstone Rv01 finns ju också men genom att jag redan har en ATX nätdel är inte det ett alternativ.

Av LEGO OC

Söker litet m-itx som rymmer full stor gpu, psu, 120/240mm rad

Tjena

Jag håller på och försöker få ner min stationära till ett mindre format då den flyttas ganska mycket. Det jag söker är ett mindre chassi som rymmer följande komponenter.

mobo: Asus z87 impact
cpu: 4670k
gpu: gtx 670 windforce 3x
psu: seasonic x 650watt ( kommer sleevas samt göra nya kablar med anpassad längd)
lagring: 3tb 3,5" samt 2ssder
Kylning: aio med 120mm eller 240mm rad beroende på vad som får plats med räknar med 120mm. (förmodligen fractal deisgns nya men får se när dem släpps)

Är lite inne på ett 250d men tycker är lite väl stort. Node 304 är lagom storlek även om mindre inte skadar men är inget fan av layouten i detta chassi.
Så någon som har förslag att det är lite udda märke gör inget för mig. Om jag inte hittar något blir det väl att bygga själv men avstår helst från det.
Tack på förhand!