Inlägg

Inlägg som ChriG har skrivit i forumet
Av ChriG

Ser att du skriver att bygel är ett krav, men vill ändå slå ett slag för Jabra BT3030, ett BT-headset som hänger runt halsen. Det har förvånansvärt bra tryck och ljudkvalitet. Kostade från början närmare 1000:- när det kom, nu går det att få för under 400:-!

Jag kör det med ett par Sennheiser IE8 och det är riktigt trevligt ljud! Förmodligen betydligt bättre än både Beats och MM550 ^^

Bra mic har det också, plus att man kan byta låt, justera volymen och svara/lägga på på ett enkelt sätt.

Tål dessutom regn och ser rätt coolt ut

/ ChriG

Av ChriG

Håller helt klart med om Sansa Clip+, galet bra för pengarna! Den är känd bland hifi-nördar runt om i världen för att ha galet bra ljud i förhållande till pris och spelar dessutom FLAC! Den billigaste modellen brukade ligga på runt 500:- och redan då ansågs den vara sjukt prisvärd i förhållande till ljudkvalitén ^^

Personligen skulle jag dock ha satsat på dessa lurar, "bara-för-att"
http://cdon.se/hemelektronik/sennheiser_cx300-ii_precision_si...
(finns även vita för 290:-)

/ ChriG

Av ChriG
Skrivet av anon99339:

Haha Logitech z-906

Skickades från m.sweclockers.com

Håller med, helt sjukt prisvärt system!

Blir precis över 2k:-, men det är det värt ^^

/ ChriG

Av ChriG

Min erfarenhet är att en seriös DAC förbättrar ljudet generellt.

Skaffade själv nyligen en HRT Music Streamer II+ (2011) som är en extern DAC med ett nypris i Sv på 3500:- (kartellbildning hos HiFi-firmorna!) och skillnaden är enorm mot mitt förra ljudkort (ett Asus för ca 1500:-), till och med Spotify (Premium med HQ aktiverat) låter "bra"!

Det är dock fortfarande väldigt stor skillnad mellan Spotify och en bra rippad FLAC.

Har inte så mycket MP3, men trots att jag har lagt en bit över 10k:- på DAC/hörlursstärkare/lurar så kan jag inte säga att det är någon enorm skillnad mellan en bra 320 MP3 och motsvarande i FLAC. Har inte gjort så många jämförelser, men vissa 320 MP3 kan låta riktigt bra.

Däremot är steget från en FLAC i CD-kvalitet (16 bitar, 44,1khz) upp till en FLAC med t.ex. 24 bitar och 96khz väldigt stort ^^
Lite svårt att hitta den typen av högupplöst musik bara..

Det sämsta man kan göra är att köpa ett par dyra/analytiska hörlurar/högtalare och spela upp musiken via tveksam elektronik, det kan låta riktigt illa..

T.ex. så låter ljudet ur mitt integrerade ljudkort i datorn mycket bättre med mina Sennheiser PX-100 II för ca 400:- än med mina Sennheiser IE8 för 2500:-.

/ ChriG

Av ChriG

Eller dessa kanske, prisvärt med tanke på att man får både DAC, stärkare och lur
http://www.hifistallet.se/hifi/andrahand/sennheiser-oprheus-h...

Till mina seriösa förslag

Två lurar som är kända som riktigt bra allround-lurar är:

Sennheiser HD650; Försök att hitta den "nya" modellen om du inte köper nytt (ca 3k:- nya), den "gamla" (före -07) låter lite väl mörk för de flesta. Du får ett par i nyskick för under 2k:- t.ex. här: http://www.hifimagasinet.com/annonsDetalj.asp?annonsID=50489 (känner han som säljer så jag vet att de är i nyskick)
Växer med kringutrustningen, finns folk som bygger anläggningar för 30-50.000:- runt denna lur ^^
Du kan m.a.o. inte bara plugga in dem direkt i ett ljudkort och tro att du ska få ut något super-ljud, men den kan man å andra sidan inte med någon lur..

Denon AH-D5000; Mer lättdriven än HD650 (går i värsta fall att köra direkt från ett bra ljudkort, iaf tillfälligt), men dyrare. Går att hitta beggad i nyskick för 3500-4000:-. Säljs tyvärr inte nya längre. Mer bas, men inte riktigt lika neutralt ljud som HD650.

/ ChriG

Edit: Om du lyssnar mycket på elektronisk musik och vill ha djup/hård/snabb bas, kolla på Ultrasone Pro 900!