Inlägg

Inlägg som Bildoor har skrivit i forumet
Av Bildoor
Skrivet av Landmark90:

@HC-8315
Acer Nitro 5 säljs i den uppsättning som säljaren uppgav, oavsett om säljaren trodde att detta stämde eller inte gör inte köparen mer skyldig att verifiera innehållet.

Hade han sagt att det var en "Acer predator helios 300" hade det varit annorlunda, men i detta fall har köparen säljaren* gjort fel, oavsett om det är avsiktligt eller inte.

@Bildoor (OP)
Om säljaren är ung, kontakta hans föräldrar. Om du köpt varan från hans hem skulle jag besöka honom på nytt och knacka på och varsamt lägga upp din begäran. Optimalt om du har kvar originalannonsen där det framgår att det ska vara X & Y i datorn så ta med denna.

Om det ändå inte hjälper skulle jag absolut ta till rättslig hjälp. Förhoppningsvis blir grabben skraj direkt och lämnar tillbaka pengarna och man kan lägga ner det. Jag skulle inte dra upp massa paragrafer förrän väl i rättegång.

Tyckte det såg konstigt ut när halva inlägget stöttade säljare och andra halvan stöttade mig, men hursom;
Säljaren är ungefär jämålder med mig, (någonstans mellan 18 och 25, kan jag väl säga utan att peka ut säljaren alltför mycket)
Annonsen lyckas jag inte hitta, men chatthistorik där jag efterfrågar vilket grafikkort som är i finns kvar.

Skrivet av TrackN:

Stämningsansökan görs privat och skickas till motpartens närmsta tingsrätt. Kostnad för att skicka in stämningsansökan är 900kr för småmål (tvister där det yrkade beloppet inte överstiger ett halft basbelkopp, 22 750kr) - det beloppet kan du yrka på att motparten ska betala.

Läs mer: http://www.domstol.se/Tvist/Stamningsansokan/

Om säljaren må hända vinner i rättegång, händer inte särskilt mycket för din del förutom att du inte kommer få tillbaks de 900 kr du betalt för att ansöka om stämningsansökan. I småmål finns begränsade möjligheter att begära ersättning för juridisk rådgivning, om jag kommer ihåg rätt är det högsta beloppet man får yrka på 1500 kr (om man tagit juridisk hjälp från advokatbyrå el liknande). Så du löper ingen risk att det blir en stor ekonomisk smäll.

Okej, men om det då skulle braka åt skogen och jag förlorar tvisten så klarar jag det iallafall ekonomiskt, bra att veta!

Kommer jag då också att måsta kontakta en advokat eller ska jag stå där i rättssalen själv och se förvirrad ut, krävs ett extraordinärt vokabulär eller kan man tala "fritt" når man står där?
Det är ju - som tidigare nämnt - så att jag aldrig vart i en rättslig tvist förut

Skrivet av Åsa-Nisse:

Så du menar att köparen skulle ha krav på sig att ha en bättre kunskap om vad datorn innehåller än den faktiska ägaren av datorn? Det låter inte logiskt för fem öre. Även om köparen kanske skulle ha kollat speccen på plats, så borde samma krav kunna ställas på säljaren, att han faktiskt kollar upp vad det är han säljer innan han gör en annons.

Att skjuta över ansvaret på köparen i sådana här fall känns som ett perfekt upplägg för storskaligt lurendrejeri.

Kan hålla med, då han sagt att den innehöll de delarna men den ej gjorde det.

Skrivet av twit:

Ah, noterade inte att de bytt adress, korrekta nu är http://koplagen.iuste.se/saljarens-plikter/fel/20-%C2%A7-unde...

Tusen tack!

Skrivet av The_St1g:

Vad gav du för datorn?
Fick du bra pris så är det bara sälja igen.
Det är ju en rätt fin dator oavsett och nån annan kanske ger dig samma pengar som du gav och således slipper du all huvudvärk.

Gav mer än jag anser den är värd (finns fler datorer med de utlovade specsen för samma pris.) vet även att annonsen legat ute ett tag innan jag kom till skott och köpte den - alltså inte jättelätt att sälja
Annars; bra tänkt!

Skrivet av Rouge of Darkness:

Jag har en nitro 5 med ett 1060 i så den säljs i flera olika versioner även med och utan M.2 SSD installerad .

https://www.pricerunner.se/sp/acer-nitro-5.html

här ser du ett sammandrag att det finns många olika combos som alla heter nitro 5 följt av modellsiffror som hänvisar till vilken kombination den är utrustad med.

sen huruvida det går under undersökningsplikten eller ej låter jag vara osagt är inte tillräckligt insatt.

Oj, det var fler modeller än jag hittat. Tackar för länken, men främst är mitt fokus på det rättsliga i denna fråga.

Av Bildoor
Skrivet av HC-8315:

Är de verklogen så lätt? Jag gjorde själv en sökning och kom då till komplett som första val och där får jag upp den Nitro 5 med i5an och MX150 grafikkort.

Samma här faktiskt, första komplettlänken var den...
och det var i juni som datorn köpts, så priset lär ju inte ha ökat med 1000kr, om nu säljaren minns vad han betalat för den...

Av Bildoor
Skrivet av twit:

Klistrar in ett äldre inlägg jag återanvänt några gånger:

Högst intressant input!
Dock är första länken trasig, så vart informationen kommer ifrån är oklart :/
om jag får vara besvärlig och be dig fixa en uppdaterad sådan länk så vore det klockrent.

Av Bildoor
Skrivet av Heinel:

”Det framgår av förarbetena till köplagen (prop. 1988/89:76, s.34) att det inte spelar någon roll om säljaren varit i god tro avseende uppgifter som säljaren lämnat till köparen. Detta gäller enbart om säljaren inte har gjort förbehåll för uppgiftens riktighet.”

Skickades från m.sweclockers.com

Alltså förenklat;
"Det spelar ingen roll om säljaren tror han har rätt ang. uppgifter om produkten, sålänge säljare ej specifikt uttryckt osäkerhet i frågan. " (rätta mig gärna om jag missförstått)

Är detta något man kan referera till i rättsliga fall, och hur fomulerar man sig isåfall?

Av Bildoor
Skrivet av TrackN:

@Bildoor: Vid affär mellan privatpersoner finns köplagen, om denna inte avtalats bort, att stödja sig på. Varan kan anses som felaktig om varan inte är som säljaren sagt - vilket jag iallafall tycker är tydligt här. ARN prövar inga tvister så om han inte vill ge mig sig är det en stämningsansökan till tingsrätten som gäller.

Läs mer under köplagen. KöpL 17 §, KöpL 30 § och KöpL 39 § kan vara intressant i ditt fall.

Lycka till!

Jag tämkte likadant, men här på forumet verkar folk ju ta det annorlunda...
Vad skulle exempelvis hända om det tas till rätten och säljaren vinner?
Stämningsansökan sedan, är det något man gör genom kommunen eller vart glr man en sådan rent praktiskt?

Skrivet av FaC:

I detta fall så har ju säljaren ljugit om innehållet i datorn
Även om man i enhetshanteraren kan enkelt kolla vad det är för saker i datorn.
Nu vet jag inte hur långt undersökningsplikten sträcker sig vid privatköp.
Men jag misstänker att du bör ha upptäckt att det var fel specifikationer vid en undersökning av varan.

Men utifrån 18 § Fel föreligger även om varan inte överensstämmer med sådana uppgifter om varans egenskaper eller användning som säljaren har lämnat vid marknadsföringen av varan eller annars före köpet och som kan antas ha inverkat på köpet. känns det som att jag valde ju denna på grund av grafikkortet som ej satt i, bör väl vara anledning nog?

Skrivet av cracko:

Nästan omöjligt att förlora ev tvist och orsaka stor kostnad för bedragaren?

Bara så jag förstår dig rätt; du säger 'go for it'?

Skrivet av RaZman:

Skulle hänvisa till KöpL 20 §, 2 st:
"Har köparen före köpet undersökt varan eller utan godtagbar anledning underlåtit att följa säljarens uppmaning att undersöka den, får han inte såsom fel åberopa vad han borde ha märkt vid undersökningen, om inte säljaren har handlat i strid mot tro och heder."

Datorn i fråga gick under samma namn oavsett specifikation, datorns specifikationer borde således kontrollerats vid undersökningen när en sådan faktiskt utfördes. Jag skulle påstå att det finns större underlag för att undersökningen var undermålig än det finns för att säljaren visste om vilken Nitro 5 han hade och ljög om det. Om säljaren (som jag uppfattat det) började slänga runt lagparagrafer tyder det dock på att denne var förberedd på eventuella klagomål, det är dock bara min åsikt och tolkning.

Det är en vettig poäng, men om utifall detta skulle tas till rätten, och säljaren vinner fallet - vad får det för konsekvenser för mig?
Tror inte han var beredd, utan snarare bara ville slippa ta tillbaka datorn som han nu fått såld...

Skrivet av Heinel:

Fast undersökningsplikten är ingen friskrivning för säljaren. Om säljaren hävdar att varan har vissa beskaffenheter är det inte upp till köparen att kontrollera att det är sant

Skickades från m.sweclockers.com

Känns som att jag måste hålla med dig här. Fick fel info och ingen direlt uppmaning av honom att kontrollera faktan - för då hade jag gjort det

Skrivet av Olegh:

Detta. Utifrån det som presenterats i tråden har TS rätt till att häva köpet. Hur detta åstadkoms då säljaren verkar vara en barnrumpa är en annan fråga.

Om jag bara hör av mig (har telefonnummer) och säger att jag tänker ta det till rätten så kan jag misstänka att det skulle kunma fungera.
Blir ju dyrare för alla involverade att ta det till rätten tänker jag.

Skrivet av during:

Om man kollar på google efter Acer Nitro 5, följer till första länken och kollar på specs står det GTX 1050, tyvärr för dig tror jag det räcker för att svaret gavs i god tro, och att undersökningsplikten träder i kraft med att du kunnat undersöka funktioner som är av stor vikt för dig i köpet.

Det är så jag mins en dissolution jag hade med ett gäng juridikstudenter, var dock 5-10 år sedan, så det kan vara fel, men känns på något sätt rimligt.

Kravet på privatpersoner att kunna hitta specifik information brukar vara låg när det kommer till dessa saker. Bilen hade 20 HK mindre än vad som skrevs? Det är X.2 istället för X.5 som operativsystem? Är fel information lätt tillgänglig och från en god källa (vilket den som tillverkat varan borde vara) är det svårt för en lekman att veta det. Sen kan personen som sålde vara ett rövhål som ljög för dig, som kunde kollat själv i enhetshanteraren, men det är svårt att veta.

Jag är ju här för att jag är osäker, men tror du alltså således att detta skulle ha större inverkan än § 18, citerad ovan?
Annars kan man bäl referera till;
17 § Varan skall i fråga om art, mängd, kvalitet, andra egenskaper och förpackning stämma överens med vad som följer av avtalet. där egenskaperna inte var de vi kom fram till...
Som kommentar på paragraf 17 står följande;

Fel föreligger även om säljaren inte hade kännedom om felet, det räcker med att felet är en avvikelse från avtalet. Om köparen godkänt en sämre kvalitet än normalt så är det inget fel på varan.

Utifrån detta så bör man kunna påstå att jag har stabilare argument än motparten, då säljaren ej hade kunskap om felet, men det ändå påverkat datorns prestanda. Men då detta bara är en kommentar är det inget jag kan ta gift på att det har någon åverkan.

Av Bildoor

Privat laptopköp - fel info

Hej alla sweclockare!

Eftersom jag är rättså oberest i den juridiska världen så efterfrågar jag nu råd, det är nämligen såhär;

För en dryg vecka sedan hittade jag en privatannons på Facebook med en laptop av modell Acer Nitro 5.
Datorn i fråga skulle användas vid en weekend i Uppsala och närhelst stationära PCn är för bökig att ta med.
Jag tar kontakt med säljaren och frågar vilka delar som sitter i datorn, varpå jag får veta att det är en i5 7300HQ och ett gtx 1050ti.

Jag far och utvändigt inspekterar datorn, kollar att den startar och att den kör win10, så jag köper gladeligen datorn och beger mig hemåt.

Väl nere i Uppsala upptäcker jag att datorn ej presterar som förväntat, och jag kollar datorns spec. Då ser jag att delarna som satt i var en i5 8250U och ett mx150 (vilket är typ ekvivalent med ett gt 1030).
Lätt besviken skrev jag efter helgen och förklarar läget och säger att säljaren får ta tillbaka datorn och skicka tillbaka mina pengar, varpå en blandning av känsloargument och lagboksparagrafer kastas fram och åter. Detta slutar i att säljaren säger det är mitt fel och jag hävdar motsatsen, därefter lämnar säljaren chatten.

Så där står jag nu, funderandes - hur skall jag få mina pengar tillbaka?

I och med att han tydligt lovat mig vissa komponenter som han ej levererat så lär han ju brutit mot Köplagen och således måste jag väl kunna häva köpet, men hur går jag tillväga?

TL;DR
Köpte laptop med gtx 1050ti privat, fick mx150. Hur återlämnar jag datorn?

Tacksam för alla svar i denna lite kniviga situation :/

Mvh

Av Bildoor
Skrivet av PeCe:

Det är när du initierar kontakt, inte när de svarar, som räknas. Har du exempelvis skickat dem ett email angående att utnyttja ångerrätten inom 14 dagar från det att du emottog varan så har du uppfyllt de krav som ställs på dig.

Okay, skönt att veta, då kan jag alltså segla relativt lugnt tills detta är löst.

Skrivet av Extremaz:

svenska layouten

Nordisk Layout*

Förövrigt så ska det inte vara några problem att skicka tillbaka tbordet. Säker på att dem sålde tangentbordet med Nordisk Layout?

Mjo, du kanske har rätt, men vill ju ha å, ä och ö, och inte æ och ø

Näe, det är väl det som var problemet, förmodligen var det jag som missade att specifiera en standard, även om det inte stod på sidan så kunde man se att produktnumret inte slutade på -EU utan -NA, vilket man tydligen skall förstå innebär att det är en Engelsk layout...
Läste igenom sidan efter jag märkt missen, men kunde inte finna någon information om vilken layout det skulle ha - förutom produktnummer.

Av Bildoor

Osäker

Har verkligen inte stenkoll, men om det bara är för surf etc. kanske en idé att gå på någon AMD processor då de tenderar att vara billigare?

Överlåter dock modellval etc. bestämmas av någon mer insatt ^^

Av Bildoor
Skrivet av Andreaz1:

Åhå, då kan man hoppas på svar därifrån, tackar

Skrivet av eucalyptus:

Finns det K70 rgb med blåa brytare!?????

Om man ger sig rackarns på att hitta dem så går det, bevisligen. Hoppas bara det finns med svenska layouten än

Av Bildoor

Missköp från Corsair.com, Engelsk layout!

Hallå allesammans!

Har sedan länge vart sugen på att skaffa mig ett Corsair K70 RGB MX Cherry Blue Lux, vilket jag gjorde i onsdags 11/1.

Letade runt efter ställen som fortfarande sålde just den modellen, men hittade inte mycket - förutom corsairs egen hemsida. Super tänkte jag och till ett helt ok pris, från skaparen själv, bättre kan väl inte bli?

När mitt kära tangentbord anlände och jag just klippt "Do not open if seal is broken" - klisterlappen på lådan ser jag en gul klisterlapp som sa:
"English Keyboard layout", varpå jag insåg vilken miss jag gjort.

Så, nu sitter jag med ett "oöppnat" tangentbord (är kvar i sin förpackningsplast, men orginalkartongen är öppnad) och hoppas på att kunna byta detta mot ett med vår nordiska layout.

Jag har hört av mig till Corsaor Customer Service som lovade svar inom två arbetsdagar (heh...) men har ännu inte fått svar, så jag tänkte att jag frågar här.

Har dålig koll på konsumenträtt, har kollat runt och läst mig till att jag bör kunna bruka ångerrätten, eftersom tangentbordet är i ursprungligt skick, men om nu Corsair tycker att det är lämpligt att vänta 2 veckor med att svara så är det då kört för mig, (Ångerrätten verkar gälla i just 2 veckor, vad jag förstår) och hur går man tillväga om säljaren är okontaktbar under första veckorna etc?

Sen, vore det supergulligt om någon vänlig själ kunde svara på; eftersom Tyskland (där tangentbordet skickats ifrån) är en del av EU, visst gäller samma ångersrätt, och inte bör jag stöta på problem på den fronten?

Känner att det kan vara tråkigt att ha ett tangentbord med massa fancy led som flimrar i miljoner färger om man inte kan använda det pga. felformade entertangenter etc. :/

Tack så hemskt mycket till den som orkar läsa detta och besvärar sig med att svara!

PS. Skulle uppskatta om vi kunde skippa alla kommentarer om hur RGB på tangentbord är helt onödigt, eller kritik mot Cherry MX Blue, eller vad mer som folk brukar kunna bråka på om - tack

Av Bildoor

Detaljer

@Miikks: God afton!

Är själv en liten pubscrub med lite kunskap inom programmering, men jag kan säga att vi troligtvis behöver mer information än så för att kunna hjälpa dig.

Har du skrivit hela raden klart och testat om felet försvinner? (kan hända i visual studios vad jag minns)

Får du något felmeddelande?

Antar en screencap kan vara smart

Vart skriver du 'int' förresten?

Kan det vara så att du inte befinner dig i funktionen
static void main()?

Aa, vet ej om jag var till nån hjälp, får hoppas nån annan mer proffesionell kan hjälpa till här ^^

Av Bildoor

Utan att ha testat den, kom jag att tänka på Gigabyte BRIX jag såg en recension på;

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2431772

(recensionen) https://www.youtube.com/watch?v=WYi2PHEXgCI

Av Bildoor

Jag skulle säga Mionix NAOS 5000!
Stabil handformad mus, skön att hålla i och ställbar vikt ^^

Av Bildoor
Skrivet av I_KILL_HORSES:

Klä allt känsligt med papper och ta ut kylaren fort som attans då.

Jag tycker det är intressant hur pass många som har problem med att dessa slutna system läcker. Såklart är det få med tanke på hur många som använder dom, men om man jämför med vanliga luftkylare och deras potential att förstöra andra delar av datorn...

Får bli så, får köra standardkylare tills vidare då :/
Jao, det verkar vara en del, men då jag inte är pro nog att bygga eget vattenkylningssystem så körde jag på denna, gissar det är därför de används.

Skrivet av mrqaffe:

Då vet du att det inte är rent vatten i den utan förmodligen nån ohälsosam smörja från Kina så låt bli att vara i kontakt med vad det nu är och använd inte datorn alls innan problemet är löst.

Jag ska ha det i åtanke, tackar för tipset!

Av Bildoor
Skrivet av havoc:

Tror ditt spår gällande läckage vattenkylningen är det hetaste tipset på möjlig orsak.
Ser inte ut att röra sig om en en läckande elektrolytkondensator och du borde lätt se det om du skulle ha ett läckage av den digniteten.

Okay, nu vet jag säkert att det är vattenkylarn som läker, såg det komma vatten ur fästet vid moderkortet

- Fun fact, innehållet är Grönt, när det torkar blir det vitt, ser då ut som torkad syra

Av Bildoor
Skrivet av sae:

två saker...
1 - Plocka isär datorn och undersök komponenterna ordentligt, och om du postar bilder, lys inte in i kameran.
Tänd ordentligt i rummet, och fota utan blixt.

2. det är rätt mycket vätska... visa foto från hela lådan, ur olika vinklar...

1. - Will do när det finns tid, anledningen till den FRUKTANSVÄRDA bilden var att det var för sent att börja stöka på och ta loss sidpanelen, (för då måste jag nog flytta datorn) och därför tog jag en bild genom sidorutan, min inre fotograf ursäktar!

2. -Vätskemängden har dessutom ökat då jag (uppenbarligen dumt nog) haft min dator igång, har även sett att stora delar av mitt moderkort har fläckar här och där, OCH min Corsair Hydro H80i har vätska på en av fästningsskruvarna, suspekt! (nyligen drogs flera modeller in pga. läckage, kanske blir å reklamera efter en noggrann titt)

Skrivet av havoc:

Tror ditt spår gällande läckage vattenkylningen är det hetaste tipset på möjlig orsak.
Ser inte ut att röra sig om en en läckande elektrolytkondensator och du borde lätt se det om du skulle ha ett läckage av den digniteten.

det verkar för tillfället som att du har rätt, nån felsöknings idé på kylaren? (säkerställa om det är den)

- Tack för de snabba svaren, ursäkta min sena respons

Av Bildoor

Avstängande och läkt elektrolyt?

Hallåj alla Sweclockare!

Igår när jag suttit och spelat, var jag ute och browsade Youtube då dator plötsligt frös, musen var död, skärmen såg ut som att tiden stannat, ingen bluescreen, inga mystiska ljud. Jag bestämde mig för att stänga av den på knappen och starta igen, och det såg ut att gå bra, men jag noterade att min främre CPU fläkt stod still. Aja, bara att starta om igen, tänker jag (fläkten är ändå undervoltad med en sån adapter som kom med) startar om igen, och fläkten går igång, men ser inget på skärmen, inte ens BIOS loggan visas...

Efter detta beteende så började den reagera som en kortsluten dator jag skruvat i tidigare (inga moderkortsdistanser) då datorn gick i 5-6 sek sedan stannade den upp ungefär lika länge, om och om igen. Efter detta stänge jag datorn för kvällen, hoppas på att saker fungerar bättre nästa dag.

Nästa dag startar datorn felfritt, och fungerar nu likaså bra, har testat att spela på den, och den fungerar, men så plötsligt såg jag DETTA:

*Bilder*

- Ursäkta den lila tonen på bilden, verkar vara något problem med min HTC One, kom efter nån uppdatering, nån lösning på det vore uppskattat med,men det är en mindre katastrofal händelse -
*Om det är svårt att se, så verkar det ha läkt ut elektrolyt? (ser ut som batterisyra) på mitt grafikkorts bakplåt

Det fick mig att spåra ur litegrann, då jag inte har jättelång tid kvar på garantin, och det vore ju typiskt om den skulle hinna gå ut
Min första tanke var att det skulle vara torkad vätska ifrån min vattenkylare, men isåfall skulle det nog vara mer, och inte lämna ett sådant spår, sen tänkte jag att det ser ut att komma ifrån ram minnena, men de har väl inte ens kapacitorer som kan läka elektrolyter?
På moderkortet ser jag inga trasiga kapacitorer och jag har svårt att se hur det skulle hamna på grafikkortet...
Min sista tanke var att grafikkortet måste ha läkt ut syran, men HUR kan den då ha hamnat ovanpå bakplåten på kortet? Recistorerna sitter ju under, så de borde inte synas såvida man inte skruvar loss plåten, såvida de inte poppat som popcorn, men då känns det ändå som det skulle synas mer, och dessutom skulle jag väl ha hört det? Jag satt med en hörlur på örat och den andra 'fri' och då det är ganska mycket smörja på grafikkortet lär det komma ifrån flera...

Så, min fråga lyder ungefär, om det är någon som har någon aning om vad som kan ha orsakat dessa läkage, och om jag bör försöka byta in dom innan garantin ryker, jag har dessutom aldrig överklockat någon komponent i datorn, utom att köra "Gaming mode" i ASUS GPU Tweak" men, då den är förprogrammerad så bör jag ha mitt på det torra där.
Bör jag rengöra kortet, eller kanske absolut låta bli? - Jag är verkligen helt nollställd då detta ALDRIG hänt mig tidigare, och har aldrig hört om någon med samma problem.
Bör jag undvika att ens ha datorn igång?

Alla svar uppskattas, då jag som sagt är minst sagt ställd...
Tack å hej!

Av Bildoor

Sjysst av dig!

Skrivet av QRS5:

Skicka filerna till mig så fixar jag det åt dig.

Tjena, sjysst att du hjälper till, men kan du skriva ut vad du gör, så andra kan ha användning av infon? tack på förhand ^^

Av Bildoor

Daaaang, got you there

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Simonolsson
Ja joo
bara det att jag har ett HD Radeon 7970, med I7 4770K och 5-10 fps.
Jag har tre gånger högre FPS i Bf4 På ultra, ja till och med om jag har supersampling xd

Skrivet av fantomsmurfen:

Uppenbarligen är det något fel på din dator om du har 30 fps i BF4 på ultra då du borde ha mycket mer. Kör 3Dmark och posta en länk till ditt resultat.

DAAANG, tänkte inte ens på att 10 fps, tre gånger så bra blir 30 FPS

Av Bildoor
Skrivet av MultiMan:

Här hittade jag ett hyfsat sortiment. Något borde passa dina behov. http://www.voicetech.se/analog-telefon-adapter-c-25.html

Ser ut som en bra side, ska bara lyckas ränka ut vad det är som behövs x]

Skrivet av mrqaffe:

Du får prova hur många ipdosan orkar med, undvik bara de "mekaniska" telefonerna, annars är det väl bara att leta analogtelefoner med separat strömförsörjning eller så kopplar man om och installerar ip telefoni även inne i huset om man vill ha ip in istället för analogtelefoni tillsammans med kabelanslutna telefoner.
Det billigaste är kanske att fortsätta köra anlogtelefoni om man verkligen vill ha 8-10 kabeltelefoner.

Ja, problemet är bara att man då måste köpa nya telefoner...men det kanske det är värt...

Skrivet av MultiMan:

Ja, gammaldags koppartrådstelefoni är överlägset billigast vid sådana behov. Har bäst upptid också.

Kanske, men vi har redan bytt till IP-telefoni, och det kostar SJUKA mängder att koppla tillbaka det (har jag hört), annars ett bra tips

Skrivet av Nbwu:

sätt fast telefonerna (de trådlösa) med ett snöre i laddningsenheten?
billigt, kanske inte den snyggaste lösningen. men de kommer stanna kvar?

ta ett snöre och fäst en ände i telefonen och en i laddarn, föreslår längden 1-1,5 meter på linan.

Aa, men då har man fortfarande trådlösa,med sladd, men hela idén är att slippa trådlösa och elektriska ringsignaler å allt sådant

Skrivet av Vasadu:

Jag förstår inte riktigt problematiken med att ha en trådlös telefon... Ofta räcker laddningen på dessa ganska länge och de finns modeller där man kan ha flera "basenheter" där de laddas så man kan hitta telefonen nära och svara där. Har man problem med att man "lägger" telefonerna i hela huset så får man väl helt enkelt ställa tillbaka dessa i laddarstället varje gång man pratat klart. Kan väl inte vara så svårt? Om man nu ska vara lite "lustig" skulle du bara kunna tejpa fast en tråd med ordentlig tejp på både basenhet och telefon om de är svårt att komma ihåg de ska ställas tillbaka.

Jag vet inte... känns som du gör de svårare än de behöver vara. Enda anledningen till att helt fasta telefoner är om man vill köra lite retro... och då kanske man inte ska bråka om att köra IP telefoni om retro är viktigt?

Jag vill bara ha tillbaka de gamla telefonerna, sen om det beror på att de är retro eller om det bara är så att jag trivs med dem eftersom vi haft sådana i hela mitt liv...

Skrivet av madtop:

Den absolut enklaste, bästa och stabilaste lösningen?

Behåll din vanliga analoga telefoni.
Funkar precis som du vill ha det. Och du kan använda din kobra.

Dold text

Jao, hade nog vart smartast, men det är som sagt för sent

Skrivet av Prelatur:

http://www.dialgizmo.com/index.html har en puls till tonvals burk.
Den skall fungera med den svenska standarden för nollan.
Det går inte att använda sig av amerikanska lösningar eftersom de har nollan på ett annat sätt.

Denna vore ju bra för just telefonen med nummerskiva, dock så försörjer den inte med el. :/