Inlägg

Inlägg som MisterKlister har skrivit i forumet
Av MisterKlister
Skrivet av dachloo:

Det är lite roligt att det fortfarande finns folk som tycker som ni. Användare av Spotify, Steam, och alla som hänger på låset till både HBO Nordic och Netflix bevisar väl ändå motsatsen?

Men det är delvis sant det ni säger, det är svårt att kränga hästskit till överpris när folk kan få det gratis. Det är väl snarare bara bevis på att prissättningen är fel? Bra saker för ett rimligt pris är ju bevisligen mer åtråvärt än att pirata saker (jämför mängden nerladdad musik innan och efter spotify tex.).

Nej, det bevisar inte "motsatsen".

Jag har aldrig förstått det där. Om det är så jävla infernaliskt dåligt som du hävdar, VARFÖR vill man så gärna ha det att man bryter mot lagen för att få tag i det? Kan du förklara det, åh du vise marknadsanalytiker.

Om det är så jävla dåligt och allt är piss och skit, VVAAAAAAARFÖR tanka det från början? Förklara gärna vad ett "överpris" är?

Att det är populärt att tanka hem är en kombination av instant satisfaction och en miljö som gör det möjligt. Av samma skäl som brottsprovokation är förbjuden. Om prissättningen är fel är praxis att inte köpa. Inte att få tag i produkten på olaglig väg.

Att folk konstant försöker skylla på någon annan är så oerhört skrattretande. "Det är Warners fel att jag tankar hem!!!!, ni har inte en tjänst som gör att jag kan titta upp och ner i obskyra filformat på min NetBSD-rigg!!!!"

Folk hittar ständigt på skäl, inget nytt under solen.

Av MisterKlister
Skrivet av HogeN:

" Övervakarna genomför istället slumpvisa nedladdningar och spenderar resten av tiden i svärmen med att kartlägga deltagarnas aktiviteter"

Då ska väl dom också åtals för piratbrott.. som det heter alla står lika inför lagen

Mm, bara den lilla detaljen att de har upphovsrättsinnehavarens tillåtelse. Som det heter.

Av MisterKlister
Skrivet av Devil May Cry:

En sak jag aldrig förstått riktigt. Låt säga att jag blir tagen av någon anledning. Hur fan bevisar dem att det var just JAG som laddade ner något olagligt? Vi är 4st i min familj med regelbundna gäster varje vecka, barn, föräldrar, kompisar, till och med bara bekanta som är på fest hos mig.

Allt man kan göra är att säga det var någon på festen som laddade ner något. Sen är det upp till dem och bevisa motsatsen, eller?
Kan varit någon som tattat av vår trådlösa och börjat ladda ner.

Finns det någon som förstår sig på hur detta fungerar?

Det är den som står på abonnemanget som är ansvarig. Ungefär som ansvarig utgivare på en tidning.

Av MisterKlister
Skrivet av Dahle86:

Dock kan inte detta användas som bevis, eftersom de fildelat och därför bör detta falla inom brottsprovokation vilket är förbjudet i sverige.

Nej, det faller inte inom brottsprovokation någonstans. Läs på. Om du syftar på bevisprovokation så är det tillåtet.

Av MisterKlister
Skrivet av Tenkai Star:

Jahapp. Come at me bro! Fixa ett vettigt alternativ istället för idka häxjakt.

Hur är det häxjakt att samla data över hur ens verk kopieras?

Oavsett om filmerna kostar två oskulder och endast kan köpas i hitlers bunker efter uppvisande av giltig legitimation så är det inte okej att tanka hem dem.

Fan vad trött jag är på "fixa vettigt alternativ". Mm, konkurrera ut bandbredden hos bittorrent med prissättningen på gratis.

Av MisterKlister
Skrivet av Saandberg:

Inte helt otippat. Kan dom inte lägga pengar på att fixa riktiga tjänster som piraterna kan använda istället för att jaga och stämma piraterna "al la Apple"?

/S

Eller så ger folk fan i att tanka? Det är ingen rättighet med andras verk. Även om du bara kunde köpa filmer hos utvalda återförsäljare i Sibirien så är det inte okej att tanka hem dem. Förstår inte vad som är svårt att förstå för folk kring detta?

*À la

Skrivet av Tigerhamster:

Det är ju lite läskigt. Nu känner jag mig visserligen varken träffad eller oroad då det ju inte kommer att beröra mig, men jag kan inte låta bli att känna att mina rättigheter blir smått kränkta.

Hahahah, dina rättigheter? What? Vilka rättigheter? Din av FN upprätthållda mänskliga rättighet att inte tittas på i en torrentsvärm? Medan du begår brott? Vissa människor...

Jag tror upphovsinnehavarna känner att deras rättigheter är "smått" kränkta på piratebay.

Skrivet av Ultra94:

Det är väll inte lagligt att övervaka sådär eller?

Jo, det är så lagligt någonting kan bli.

Skrivet av _MmattiasS_:

Inte okej. Spelar ingen roll om det jag laddar ner och upp är lagligt (vilket det faktiskt oftast är) eller inte. Det är inte okej att bevaka oss såhär.

Varför skulle inte det vara okej? Det är hur okej som helst att titta på vilka ens dator är uppkopplad till. Förstår inte grejen? Och vilka är "oss" i sammanhanget?

Ett enkelt sätt att undvika detta är att sluta koppla upp sig via piratebay.

Skrivet av formerself:

Tur att man inte använder öppna torrentnätverk.

Betyder inte det här att de som övervakar själva har deltagit i olaglig fildelning på extremt stor skala?

Nej, de är anlitade av upphovsrättsinnehavarna. De får göra det ni inte får. De lär ju knappast polisanmäla sig själva för något som inte är ett brott.

Av MisterKlister

Inte first!

Snygg mus, dyr som få. Står mellan denna och en RAT.

Av MisterKlister
Skrivet av Dinoman:

Motivet är väl rätt så klart. Det är ju helt meningslöst. Jag ser inte hur man blir mer produktiv med en sådan 3D-miljö kontra den 2D-miljö vi använder oss av idag. Jag ser inte hur denna lösning skulle vara effektivare. Som jag skrev tidigare.

Jag ifrågasätter inte ditt inlägg utan mjukvaran som sådan. Du frågade ju om min åsikt.

Ja, jag vet att det är det, jag undrar bara vad "Varför?" var riktat till? Varför... jag skrev inlägget? Eller? *fattar inte*

Jag håller med dig i sak, därav min ironiska ton i TS

Av MisterKlister
Av MisterKlister
Skrivet av Dinoman:

Varför?

Jag tror att för att något sådant här ska lyckas så ska det finnas en effektivisering i det man gör dagligen, jag ser inte den med denna idén. Lite nittiotals SCI-FI över det.

Jag fattar inte vilket motiv till vad du ifrågasätter? Varför vad?

Av MisterKlister

BlueBerry Desktop-3D Shell Replacement

Vad tror ni om denna idé?

Att istället för ett skrivbord gå runt i en 3D-miljö a la Half-Life och gå till filhanteraren, webbläsaren osv. Produktivt som bara fan eller?

http://blueberry.sourceforge.net/

Vissa underhöll den idén.

Fantastiskt vilken gammal mjukvara man hittar om man sätter sig in i något särintresse för en stund. Stötte på den då jag letade Shell Replacement till Win 7.

Vad tror ni om idén? Någon som vågar prova på en gammal rigg?

Av MisterKlister
Skrivet av ozo64:

2 veckor eller så brukar det ta. Apple är sällan snabba. Man bör köpa i butik om man behöver det fort

What? Min iPad samt min MacBook Air kom efter typ 3 dagar direkt till dörren.

Föredrar att beställa via apple.se än att handla i butik faktiskt, just p.g.a den kvicka frakten.

Dock är TNT kanske inte världens smidigaste budfirma att ha att göra med.

Av MisterKlister

Alltså varför bryr du dig ens? Du ska ju ändå inte köpa produkten?

Förstår verkligen inte för mitt liv varför du blir lack? Gå vidare med livet eller be doktorn om tabletter för din besatthet...

Av MisterKlister

Jag fattar inte vilken känsla du skulle ha fångat?

Några hoppar med en cykel på en ramp och sen hånglar en trind redhead med en snubbe på cykel? Lite hopp från en brygga?

Vad är känslan?

EDIT; Känns riktigt cheesy

Av MisterKlister
Skrivet av Allexz:

Nej fan vad ni ljuger EA!

Fråga UBISOFT!!! Det går inte att sälja PC spel för ingen köper dem, alla bara piratkopierar!

PC:n är DÖD!!!!

/sarkasm /ironi /hjärnblödning

Tror du företag säger nej till vinster för att de vill göra potentiella kunder arga?

Om Ubisoft lägger ner PC-divisionen gör den inte vinst helt enkelt.

Verkar som ni är arga på att Ubisoft anser att det inte går att sälja spel på PC, samtidigt som ni vidhåller att alla köper spel som är bra...

Varför är ni då arga på att Ubisoft har den inställningen? Det är väl bra om de lägger ner isåfall? Så slipper ni spel som tydligen inte är värda pengar men som man gärna piratar och lägger ner X antal timmar på.

Eller handlar det om någonting annat? Kanske att ni vill rättfärdiga brott mot upphovsrätten?

Av MisterKlister
Skrivet av WarWolf.667:

Så när man istället för att straffa kunderna som köper spelet och underlättar distributionen så ökar försäljningen?, Suprise!!!
Är precis vad de som har piratkopierat klagat på hela tiden, forstätt i samma riktning så kommer det nog gå riktigt bra...

Köp spelet och tanka en crackad release?

Har piraterna klagat på att de får gratis mjukvara eller vad menar du?

Eller är det piraternas lobbyistgrupp som för betalande människors talan eller?

Av MisterKlister
Skrivet av Ozzed:

Ajaj... Där fösvann genast ursäkten att mitt skitspel säljer dåligt på grund av piratkopiering. Vad skall jag nu hitta på? Kanske något om Unperpants Gnomes som manipulerar siffrorna för egen vinning för att få det att bara se ut som om piratkopieringen saknar betydelse för försäljningen, och att det trotts allt VISST är piratkopieringens fel?

Ja, det kan nog funka... det är tillräckligt många som köper idén om att "Trotts att alla fakta, statistk, undersökningar och övriga bevis pekar på att piratkopieringen helt saknar negativ inverkan på försäljningen, och i vissa fall till och med har en positiv inverkan, så är det endå piratkopieringens fel att jag säljer dåligt."

Sedan för att övertyga de sista obildade nötterna så kan jag trycka på "få moralpanik och ignorera juridiska begrepp"-knappen och hävda att"Piratkopiering är stöld" Så får jag med mig resten av kreaturen.

Hoppas det funkar nu bara.. Annars kanske jag måste skaffa mig ett riktigt jobb eftersom jag är oförmögen att göra spel som säljer... usch... hemska tanke.

Varför är du så infernaliskt besatt av företags strategier kring försäljning av digitalt innehåll? Du är inne i varje tråd som berör ämnet och härjar.

Varför blir du så arg av att företag väljer att sälja sina produkter?

Ska du inte vara lite skojig och skriva "swimmingpöl" också? Är du en ex-employee som är missnöjd eller?

Bara en stilla undran. Varför är det så viktigt för dig att inte verka för ett klimat där man följer lagen? Bland annat den om upphovsrätt?

Av MisterKlister
Skrivet av JBE:

Samsungs 7.7" har oled-skärm, om bildkvalitet är en prioritering är den överlägsen alla andra.
Nackdelen är att den har (om jag minns rätt) samma cpu som galaxy s2, fast lite högre klockfrekvens.

Grymt nöjd med min, oled-skärm är extremt skönt om man vill läsa böcker på den och se på serier/film, testade ett par utan oledskärm först (ipad2/tab 10.1"), och man blir lite trött i ögonen om man läser ett tag med de skärmarna.

"iPad 3 reviews that complain "all they did was improve the display" are clueless bordering on stupidity. Tablets are pretty much by definition all display; nothing is more fundamental to the tablet experience than the quality of the display. These are the first iPads I've ever owned (and I'd argue, the first worth owning), and the display is as sublime as I always hoped it would be. The resolution and clarity are astounding, a joy to read on, and give me hope that one day we could potentially achieve near print resolution in computing. The new iPad screen is everything I've always wanted on my desktops and laptops for the last 5 years, but I could never get.

Don't take my word for it. Consider what screen reading pioneer, and inventor of ClearType, Bill Hill has to say about it:

The 3rd Generation iPad has a display resolution of 264ppi. And still retains a ten-hour battery life (9 hours with wireless on). Make no mistake. That much resolution is stunning. To see it on a mainstream device like the iPad - rather than a $13,000 exotic monitor - is truly amazing, and something I've been waiting more than a decade to see.
It will set a bar for future resolution that every other manufacturer of devices and PCs will have to jump.

And the display calibration experts at DisplayMate have the measurements and metrics to back these claims up, too:

the new iPad’s picture quality, color accuracy, and gray scale are not only much better than any other Tablet or Smartphone, it’s also much better than most HDTVs, laptops, and monitors. In fact with some minor calibration tweaks the new iPad would qualify as a studio reference monitor.

Oops..

Av MisterKlister

Tjaba alla kungar och baroner!

Har inte lirat sedan Vanilla och tänkte om någon ville ressa mitt gamla goda konto?
Lirade senast 06, så ska bli kul o se kontot!

Tar gärna emot en res-scroll!