Inlägg

Inlägg som Lindhe har skrivit i forumet
Av Lindhe

Jamo 5.0 ljudsystem

Jamo ljudsystem med 4 satelliter och en centerhögtalare säljes i befintligt skick till högstbjudande. Står du för frakten så skickar jag dem till dig, annars finns de att hämta upp i centrala Göteborg.

Läs hela annonsen här

Av Lindhe

EK Supremacy EVO + FC780 GTX Ti + backplate

Säljes till högstbjudande och i befintligt skick. Budar du på alla komponenterna så får du företräde mot individuella bud (om det inte skiljer mycket i pris).

Betalar du för porto så postar jag dem till dig, men annars får du hämta dem i centrala Göteborg.

  • EK-Supremacy EVO (Original CSQ)

  • EK-FC780 GTX Ti

  • EK-FC780 GTX Ti Backplate (Black)

Läs hela annonsen här

Av Lindhe

@GLaDER: Nej. Har haft min Kobo Aura sedan 2015, och det den fungerar lika bra nu som då. Får dock tillägga att jag använder den väldigt periodiskt, inte varje dag eller så.

För övrigt skulle jag inte rekommendera e-bokläsare för studentlitteratur. Främst för att det inte är lika bra att anteckna i dem som i en riktig bok med en riktig penna. Men också för att det inte är speciellt mycket billigare med e-böcker än fysiska. Går ju att pirata böcker, men min erfarenhet är en vän har sagt att piraterna mest har PDF:er och det är inte en superbra upplevelse på e-bokläsare.

Av Lindhe

Varan såld. Avslutar tråden.

Av Lindhe

Google Nest Mini 2nd generation

Fick en Google Nest Mini (2nd generation) genom YouTube premium, men jag har ingen användning för den. Den är i originalförpackning och helt oöppnad.

Jag bjuder på porto om den skall postas inom Sverige. Kan annars hämtas i Göteborg (eller kanske Uddevalla) om man hör av sig. Jag gillar när saker är bekvämt, så jag säljer till den som känns enklast för mig att göra affär med.

Läs hela annonsen här

Av Lindhe

Rätt snygg design.

Av Lindhe

Ångrar mig. Det var nog inte den grejen som var en BIOS issue för mig. Power saving grejen var pga `powertop --autotune`, men det var jag som hade ställt in den så (av misstag). Så fortfarande inte Linux fel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lindhe

För mig funkar det fint! Jag kör Arch Linux på en ThinkPad till Lenovos TB-3 docka, och allt funkar för mig. En skärm med 4k@60Hz över DP, tangentbord, mus samt diverse USB som kopplats i och ur. Hade dessutom en extern FHD-skärm över HDMI ett tag. Allt har funkat så gott som felfritt.

På Arch Wiki stod det att jag behövde installera en speciell drivrutin för Ethernet, så jag gjorde det, men vet faktiskt inte om det verkligen behövdes.

Märkte även att BIOS hade ett strömsparläge som gjorde att alla USB-portar på dockan, inklusive mus och tangentbord, hamnade i någon form av viloläge. Så varje gång jag ville använda mus eller tangentbord (efter 3 sekunders paus) så var jag tvungen att först klicka på en knapp innan jag kunde använda den. Exempel: https://youtu.be/5t5QAnH0pl8
Men detta var, så vitt jag kan förstå, en feature hos mitt BIOS, inte en bugg hos Linux.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lindhe

Om jag använde Sweclockers mer så skulle jag utan tvekan vilja pröjsa för att slippa reklamen, av samma anledning som dig. Tyvärr har jag inte varit så aktiv här, men det kanske förändras.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lindhe

Hemköps kundtjänst föreslår Hemkop123 som lösenord

TLDR: Hemköps kundtjänst tyckte att "ett lösenord som Hemkop123 fungerar utmärkt" när man skapar ett konto på deras hemsida. Det roade mig. Deras riktiga policy är 6–20 tecken bestående av 0–9, A–Z eller a–z, varav minst en stor och en liten bokstav.

Idag försökte jag skaffa ett konto hos Hemköp, men hindrades när det lösenord jag försökte ange inte funkade. Jag använder en lösenordshanterare (KeePassXC), så att skapa nya lösenord är i det närmaste en befriande känsla. Klicka på en knapp, så får man ett väldigt långt och krångligt lösenord (som man slipper minnas). Ibland stöter man på en tjänst som är utvecklad av en dåre, och då behöver jag klicka på ett par knappar till (så att lösenordet följer deras policy). Men i vart fall brukar det gå relativt snabbt och smärtfritt.

När jag försökte skapa profilen så stod det att lösenord måste innehålla "minst 6 tecken, en stor och en liten bokstav. Tillåtna tecken 0-9, A-Z", vilket gjorde mig lite osäker på vad deras policy är. A–Z brukar ju betyda endast versaler inom det spannet, men jag gissade att de nog hade skrivit fel och så genererade jag ett lösenord med både gemener, versaler och siffror. Men det godkändes inte. Då jag provade på mobilen, så kunde jag inte se hemsidans regex och klura ut det på egen hand (spoiler: det är ^(?=.*[a-z])(?=.*[A-Z])([a-zA-Z0-9]{6,20})$), så jag mailade istället deras kundtjänst för att se om de visste. Mina förhoppningar om ett vettigt svar var låga, men ville ändå ge dem en chans.

Till min stora förvåning svarade de inom bara några minuter. Beklagligt att de ska behöva jobba på Herrens dag (men väldigt praktiskt ). Och till min lika stora förtjusning som förfäran så löd deras svar "Ett lösenord så som Hemkop123 fungerar utmärkt". Ville dela mest för att jag tyckte det var roligt, men lite för att Internet-skämma Hemköps kundtjänst som föreslår sådana typer av lösenord.

Jag håller med om att de tekniskt sett inte föreslog just Hemkop123 som lösenord, men rubriken blev roligare så här.

https://i.imgur.com/EBTyzpS.jpg

Fler screenshots: https://imgur.com/a/bIp3jyV

Av Lindhe

Är det högre lagringsdensitet än hos ett 128 GB microSD (per volym/massa)?

Av Lindhe
Skrivet av Sprawler:

Kakor är förvisso gott, men kan du även få världens spelutvecklare att utveckla spel som kan köras i Linux? I så fall har er församling en ny medlem i den här svensken.

Spelen kommer, lugn bara lugn! Det är faktiskt riktigt vanligt att spel funkar på Linux nu för tiden, och de spel som har stöd alls brukar inte lida mer av dålig optimering än de gör på Windows. Senast jag hörde något så hade 42% av top 100 spel på Steam stöd för Linux. Visst, det är inte riktigt hälften, men jämför hur det såg ut för två år sedan så är det extremt imponerande. Förutom om man vill spela något från EA då. Men då kanske man ändå borde ifrågasätta sitt val av spel.

Och du måste ju inte byta 100% av ditt användande direkt. Kanske prova att dualboota ett tag? Prova hur det är på andra sidan. Webbläsaren funkar likadant som överallt annars, och Steam finns med många (om än inte alla) spel. Så testa, det är ju gratis! I bästa fall har du bäddat mjukt för när du "måste" bort från Windows, och i värsta fall så har du lärt dig något nytt och nyttigt.

Av Lindhe

Detta var det dummaste jag läst på länge. Välkomna till oss på Linux-sidan, hos oss kan man välja vilken version man än behagar. Jag kan inte lova att vi har kakor, men det brukar det finnas gott om på webben.

Av Lindhe

Hm, skulle det kunna drivas av något i stil med detta, månne?

Av Lindhe

Vektorer! Ping: @Alling

Av Lindhe
Skrivet av Tony32:

Helt sjukt alltså, hur kan de få göra såhär? Varför BRYR SIG INGEN?
Alla sitter hemma och surar medans de läser nyheterna, men ingen varken vill eller orka göra något motstånd. Därför händer sånt här..

För att det helt ärligt inte är en SÅ viktig fråga. Jag håller med till 100 % om att det är ett dåligt utövande av en dålig lag, men det är inte så himlans hemskt ändå. Våra lyxprodukter blir ett uns dyrare. Det finns oändligt mycket värre problem än detta. Tillochmed Sverige har värre problem än så.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lindhe

Hur får han ström?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lindhe

Han vill inte riskera att jobba för Microsoft!

Av Lindhe

Med 4k-telefoner och ytterligare bättre processorer kan jag tänka mig att VR-glasögon drivna av en smartphone kan bli en grej på riktigt.

Av Lindhe
Skrivet av PelleRell:

Då känns detta från Kjell lite behändigare..

http://www.kjell.com/image/Product_282839/full/2

Länk?