Inlägg

Inlägg som stolt24 har skrivit i forumet
Av stolt24

Mjukvara för att presentera händelseförlopp

Hej!

Jag har en bekant som bett om min hjälp men jag har inget bra svar, någon här kanske vet bättre

Vännen i fråga arbetar på ett byggföretag där det uppkommit en tvist. Han behöver på ett tydligt sätt redogöra(skriftligt) för hela händelseförloppet under en entreprenad. Det innebär att på ett enkelt sätt koppla samman tidplan, dagbok, ritningar, bilder osv. så att en utomstående kan få en bra uppfattning om vad som hänt snabbt. Kravet är att allt ska presenteras i dokumentformat.

Jag skulle vilja ha tips på ett/flera program för att skapa en bra överblick. Några förslag?

Tack på förhand!

Av stolt24

Receiver till jobbet

Tjena kära medlemmar

Jag har fått i uppgift att lösa ett musiksystem till jobbet. Mitt jobb är en större lagerlokal där jag bedömer att det räcker med 5 högtalare för att få tillfredsställande ljud överallt.(det handlar om casual radiolyssnande). Kan jag skaffa en 5.1 receiver och koppla in högtalare per kanal och uppnå önskat resultat?(kommer inte att använda en bas) Blir ljudet annorlunda i de olika högtalarna när det är 5.1 surround?

Tacksam för kritik på mitt förslag och kanske passande receiver (max 3000)

Om mitt förslag är helt åt skogen så kom gärna med något bättre

Tack på förhand

/Axel

Av stolt24

@Laggzor: Kanon, Fungerade perfekt!

Tackar för hjälpen!

Av stolt24

@Multicast: Detta fungerar tills jag skriver "format fs=ntfs quiq". CMD säger då att formatering inte tillåts på den aktuella systemfilsvolymen.

Av stolt24

Glömde nämna det men när jag försöker formatera den står det såhär:

http://www.n0.se/f/f/3e30e_dator.png

Av stolt24

Kan ej använda hårddisk

Tjena Sweclockers!

Jag har nyligen installerat en ny SSD(240gb) i min dator då min förra var för liten(60gb). Jag valde att inte plocka bort min gamla SSD då jag tänkte att den säkert kan bli användbar till att spara dokument och dyl. på. Jag har nu installerat om Windows på den nya SSD:n samt formaterat alla mina 3 hårddiskar.

Jag har nu 3 hårddiskar

En 240GB SSD som systemdisk
En 60GB SSD
En 1TB vanlig hårddisk

När jag kommer in i min dator ser det ut såhär:

http://www.n0.se/f/f/8564b_dator.png

I Diskhantering ser det ut såhär:

http://www.n0.se/f/f/7624d_dator.png

Jag har även installerat om Windows utan den vanliga hårddisken inkopplad och sen kopplat in den. Detta var tips från annat håll.

Jag undrar helt enkelt vad jag ska göra för att kunna använda min hårddisk på 1TB

Tack på förhand/ En amatör på hårddiskar

Av stolt24

Köpa ut Macbook Air

Hej kära medlemmar!

Jag har nu under tre år lånat en Macbook Air genom gymnasiet. Macen i fråga är av 2011 års modell med 128gb SSD och 4gb RAM. Jag har nu fått reda på att vi har möjlighet att köpa ut våra datorer till ett pris av 4000 kr. Det inkluderar datorn, office 2011 samt ett fodral. Värt att tillägga är att batteriet nyligen är bytt genom garantin. Till hösten bär det av till högskolan där jag med största sannolikhet kommer ha användning för en dator av denna typen. Det leder mig till min fråga. Ska jag köpa ut min 3 år gamla lånedator eller investera i en ny mac till hösten. Tacksam för alla råd och åsikter.

/ Axel

Av stolt24
Skrivet av Devildoll:

var kopplar du inte headsettet, fram eller bak på datorn?

se efter om det går att separera headsetets ljudkablar från eventuella ormbon av strömkontakter/kablar där bak, om du kopplar den baktill, om du kopplar den framtill, prova baktill.

Jag har det inkopplat på baksidan av datorn i mitt interna ljudkort. Det är inget ormbo på baksidan som sladden ligger i. Kan det vara för mycket sladdar innuti datorn kring ljudkortet? Skulle man kunna lösa det med ett externt usb ljudkort?

Av stolt24
Skrivet av Devildoll:

du får störning från något, kan vara så att mikrofonen är billig och har taskigt skyddad kabel, eller att ljudkortet tar emot störning.

mitt ljudkort plockar up coilwhine-liknande ljud från line-in.
avaktiverar jag den ingången helt så blir det kanon.

Min mikrofon i headsetet är bra, Jag har provat den i andra datorer utan problem så jag antar att det är något i datorn.

Av stolt24

Mikrofonproblem :(

Hej jag har problem med mikrofon att den gör oljud ifrån sig. De låter såhär: http://www.youtube.com/watch?v=xHbKvh6DAjk

Är det någon som vet orsaken och/eller en lösning på det hela skulle jag vara mycket tacksam för hjälp

Av stolt24

Tacksam för svaren. Blir till att köpa nytt ljudkort

Av stolt24

Brus och Oljud

Hej!
Jag har problem i skype med att min mikrofon ger ifrån sig oljud och brus. Dock är problemet bara på min dator. Jag kan använda min headset på vilken annan dator som helst utom min egen utan problemen. Jag har läst runt lite och vad jag förstått så är det med stor sannolikhet någon elektrisk störning till ljudkortet som jag inte lyckas lösa. Min fråga är helt enkelt om man kan lösa det med en sån här:

http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datortil...

eller om ni har några andra förslag?

Tacksam för hjälp!

Av stolt24

Brus i Skype

Tjena

Jag är noggrann med mitt headset vad det gäller ljudkvalité och mikrofonkvalité. Dessvärre är inte alla mina vänner det. Deras mikrofoner brusar så in i h****** ibland och det har jag svårt för. Min fundering är helt enkelt om det finns något plug in program eller liknande för brusreducering i skype? Hade varit jäkligt tacksam för svar. jag hittade inget själv och mina öron blöder