Inlägg

Inlägg som Azz har skrivit i forumet
Av Azz

det är inga problem med att hitta diskarna med rätt storlek, det har jag aldrig haft på något av mina 4 moderkort och 3 olika diskar/märken. Har bytt ut moderkort och diskar om vart annat för att jag skulle slippa problemet, men det gör jag inte... Verkar juh inte som att någon vet nått om det heller, har skickat mail till både WD och Maxtor men dom verkar inte heller veta.

Av Azz

Jag hade exakt så där förut när jag körde mitt gamla system Gigabyte 7VRXP med via kretsarna och diskar över 120gb (200gb maxtor). Då fick jag också massa felmeddelanden om att disken inte gick att läsa och man skulle köra chkdsk och efter man hade gjort det så vart en massa filer korrupta. Så jag vart jätte trött på problemet, jag sålde diskarna och köpte sata diskar och ett nytt moderkort med nforce2 krets och hoppades på att allt skulle lösa sig. Det funkade utmärkt tills idag då jag kom upp till 133gb på min WD 250gb sata disk, då vart det felmeddelande igen. Så felet måste juh ligga i windows, man kanske e tvungen att uppgradera till XP. Någon med XP som har fått samma fel?

Av Azz

intergrera service pack

det finns nått kommando som man kan köra i "kör" så man intergrerar ett service pack på en installations skiva.
Till XP vet jag att det funkar men till 2000 vet jag inte. Skulle vilja ha sp4 på en 2000-installations skiva.
Någon som vet kommandot/om det funkar med 2000?

Av Azz

tack TomKe.

så 0.5 cas bättre men ändå 32mhz trögare på mhz..

det lutar åt corsair, men dom lär väl gå att få upp till samma mhz om twinmos lr?

Av Azz

okej, spridda skurar.

frågan är juh:

corsair 434mhz CAS2
lr
twinmos 466mhz CAS2.5

kan någon motivera varför det ena minnet är bättre än det andra?

Av Azz

Vilka minnen?

Corsair CMX512A-3500C2 XMS3500 DDR
PC3500
434MHz CAS2

TwinMOS Original DDR-DIMM
PC3700/DDR466 184pin
466MHz CAS2.5

Vilka minnen ska man sattsa på med ett Abit IC7-G och p4 3.0/800, 380w antec, mach II. tänkte OC en aning

Eller finns det t.o.m några andra, bättre minnen?

Man kanske ska vänta tills "OCZ EL DDR PC-3700 Dual Channel Gold" men dom har fått så pass mycket kritik på föregående minnen så man vågar nästan inte köpa dom.

Kom med förslag tack!

Av Azz

Jag har testat att köra /f parametern på chkdsk, det är väl den "värsta" om man säger så. Och mitt moderkort är väl lite för nytt för PCI buggen (lr?).

Blir tokig på detta, disken är juh ny, funderar på att skicka tillbaka den.

Av Azz

Maxtor 200gb krashar.

Hej

Börjar med lite info om datorn/disken.

Hårdvara:
Moderkort: Gigabyte 7VRXP
Hdd: Maxtor 6Y200P0 + 2WD diskar
Kör Maxtor disken på Slave, 133ATA

Mjukvara:
Os: Windows 2000 SP3
Nyaste bios och via drivar.

Problem:
När disken arbetar mycket så kommer det ibland fram ett felmeddelande "Disken F: är skadad, var god kör CHKDSK" (något i den stilen iaf) och snäll som jag är så kör jag chkdsk och hoppas på det bästa. Då hittar den massa index fel och börjar reparera, men filerna som blir "reparerade" funkar inte. Meddelandet kommer bara fram när jag utsätter disken för mycket arbete. Disken används framför allt till DC så den utsätts ofta för mycket press och är ganska irreterande när filerna blir förstörda hela tiden.

Jag tippar på att det har något att göra med moderkortet, någon som har någon ide?

Av Azz

ska hem till han i helgen, ska testa att ändra lite irqs i 2000. Ska testa dom där inställningarna också.
Hojtar till om det jag hittar något intressant, verkar som sagt vara rätt många som har fått detta problem nu.

Av Azz

Har också funderat på idén med DVD-brännare. Och detta med - och + r/rw är en plåga, man vet inte vilket format som det kommer sattsas på i framtiden (antagligen kommer det väl ännu ett). För den som e osäker på det kan man köpa en brännare som klarar av både - och +. Och då har jag riktat mina ögon på "Sony DRU500AX" 3761:-
http://www.komplett.se/k/k.asp?ck=1&r=1&action=info&s=pl&p=32...
Denna brännare verkar ha kompabilitet med ganska många billiga skivor.

Men om man då vill ha en -r/rw brännare, som enligt mig är bättre än +, mest för att dom är mycket billigare. Så tycker jag att "Pioneer DVR-A05" är den mest prisvärda brännaren, går loss på 2745:-
http://www.jmedata.se/default.asp?store=I&target=product.asp|...

Men personligen ska jag köpa Sonyn, bara för jag e feg och för att det alltid e bra att ha mycket kompabilitet, sen gillar jag sony

/Azz

Av Azz

Detta problem verkar drabba fler och fler, själv känner jag 3-4 stycken som har sånt här problem. Och jag sammanställer problemet så kan man säga att:
Alla som har problem har ett geforce kort.
Alla har bra fps i vanliga fall, men i vissa "lägen" så droppar den dramatiskt.
Alla har installerat om windows, formaterat, bytt drivar, t.om bytt prolle, hdds, graffe, ljud, ja det mesta. Alla har pillrat med IRQerna och flashat sina bios mm. Men inget verkar funka.

Men en sak som är samma på alla (som jag känner) är att fps droppen verkar ha något att göra med en ändring i refreshraten när vissa saker händer. För fpsen stannar alltid på hälften av refreshraten som man har inställt på, dvs, har man 120hz så får man fps drops till 60. Och jag som har 140hz i 800 i cs har börjat få 70fps i smoke i cs. Spelar inte heller någon roll om man ändrar mellan vertical sync on/off. Lr om man kör refreshrate fixes lr powerstrip.

Vad kan ha hänt egentligen, flera börjar få lika problem med samma sorts graffekort. Och _INGET_ verkar fungera, inte ens om man byter tillbaka till sitt gamla graffe, verkar som om problemet biter sig fast i något, men vad... En kompis till mig har nyligen bytt ut halva sin hårdvara och ändå har han samma problem, vilket jag tycker är väldigt konstigt. Han har även bytt mellan dom flesta OS (98,me,2k,xp).

Någon som har ens en liten ide, så kom med den.

/Azz