Inlägg

Inlägg som Xcm har skrivit i forumet
Av Xcm
Skrivet av MsSmith:

@Xcm: Hur motiverar man en sådan rekommendation idag? Även om risken för att själv få virus är minimal så sprider man dem åtminstone inte vidare om man har ett.

För att min rekommendation är det enda sättet att inte få virus. Finns vad jag vet INGENTING som kan förhindra det om man omedvetet väljer att få virus genom att klicka på länkar och ladda ner konstiga saker.

Allt windows har inbyggt och Malware scan räcker väldigt långt, helt onödigt att köpa virusskydd.

Av Xcm

Skoda Superb är enda vettiga. Platsen bak är som många säger, som en limousin. Rätt fylld med teknik i standardutförande och alla tillbehör är billiga från frabrik vilket betyder att man ofta ser dessa beggade med mycket tillval.

Jag själv är 190 cm och sitter tillsammans med mina 2 bröder på runt 185cm utan problem bak med säkert 30 cm fram till sätet framför.

Av Xcm
Skrivet av Stefanp67:

Jag har funderat mycket på takten och vi hade en på jobbet som vägde 120kg sen körde han nån pulverdiet ett halvår och gick ner till 80kg, två år efter det var han uppe i 140kg sen körde han nån diet till och gick ner till 80kg, sen gick han upp igen till nån 3-siffrig vikt.

Ok jag har inte riktigt samma extrema mängd kilon jag måste gå ner, har gått ner 16kg sen augusti 2017 och siktar på 2 kilo till till augusti 2020.

Min plan som formades hösten 2017 var 3-årig, lägga om kosten succesivt, öka på träningen successivt och efter 3 år landa på slutvikten. Efter 3 år antar eller hoppas jag att jag har format en vana som håller resten av livet.

En liten sak att tänka på är att en snabb viktnedgång gör det inte lättare att gå upp sedan. Oftast är det att personen klarar av en disciplinomställning för att gå ner vikten, men klarar inte att omvänja sin livsstil med nya beteenden och äter därmed likadant som tidigare när denne nått sitt mål.

Det är viktigt när man har ett snabbare tempo att lägga om livsstilen och inse att man inte kan äta 3000 kcal per automatik. Man måste vänja sig vid att 2000 eller kanske 1500 ibland är vad man bör äta på en dag när man sitter helt still.

En långsam nedgång brukar ge utrymme för omställning i rutiner och därför är att "lättare" att hålla vikten sedan.

Jag själv går upp 20+ kilo och ner 20 kilo ungefär varje år och måste ha disciplin åt båda hållen, varken eller är lätt för mig, och tänker jag inte varje dag på vad jag äter så misslyckas jag ofta.

Dock har jag en betydande muskelmassa så det är mer eller mindre min livsstil.

Av Xcm
Skrivet av Stefanp67:

Hösten 2018 mätte jag blodtrycket 210/125 med några peakar på 240/145 vid några tillfällen, plötsligt började jag förstå varför jag var så trött hela tiden och varför det dunkade i öronen ibland och öronsus.

Så blodtryckspiller x3, träning regelbundet och kostbyte från 100% rött kött till 2 veg, 1 fisk, 2 kyckling och 2 kött i veckan.

Har gått ner ungefär 15kg på 14-15 månader, nere på ett blodtryckspiller från tre och är inte trött längre. Siktar på att kapa ca 2-3kg till.

Min motivator/motivation var ganska enkel - jag vill inte få obotliga skador på de inre organen och jag vill inte dö i hjärtinfarkt eller stroke inom 5 år

Om du skulle utöka ditt kaloriunderskott från 250 KCAL till cirka 500 KCAL så kan du dubblera takten du går ner i vikt. Liten skillnad i mat men stor skillnad på vågen

Snyggt jobbat ändå!

Av Xcm

Jag rekommenderar att inte ha något virusskydd alls. Klicka inte på skumma länkar och använd en bra webläsare, tex"Brave", med inbyggd Adblock m.m.

Av Xcm
Skrivet av Maxizor:

Viktigt att förtydliga är att produkten ej har någon garanti kvar. Förstår inte riktigt varför Samsung/NetOnNet inte ville ha tillbaka en TV med slutkundspris på 20K..

För att tv'n kostar 1000 kr för tillverkaren och priset för att skicka, felsöka och reparera överstiger det extremt mycket.

Av Xcm
Skrivet av FZL:

90% av ryggbesvär försvinner inom 2 veckor utan behandling.

Sedan även för att kiropraktik och naprapati, liksom osteopati, inte har någon grund i vetenskapen och kan ha gjort det värre.
Sök upp akutvård i första hand vid olyckor eller eventuellt fysioterapeut med så långvariga besvär.

Det enda bra var väl att jag lyckades få en magnetröntgen via min kiropraktor jag hade då. Visade sig vara lite problem i ryggen, som dock löstes av att göra just ingenting.

Av Xcm

Tänkte precis säga det men läste att du hittat en lösning.

Min lösning hade varit att ge det tid att läka sig själv.

Tänk realistiskt, får du orimligt ont av något som inte borde göra speciellt ont så är det ingen skada, det är 99% nerver som spelar.

Man ska vara försiktigt med att gå till kiropraktor/naprapat för fort, oftast skapar det en negativ spiral och det tar helt plötsligt längre tid att bli frisk.

Var själv på en 40-50 besök till nämnt, för 2 år sedan. Jag avslutade sedan det och efter 3 veckor försvann samtliga problem med min rygg/nacke/skuldror m.m.

Av Xcm

Intressant pris hmmmm

Av Xcm

Dom är rätt tungdrivna, du skulle nog behöva klippa en riktig förstärkare för att kunna få ut ljud ur dessa. Hade själv HD 650 Sennheiser tidigare och tyckte att det var bra, direktkopplat till datorn. Testade sedan i en förstärkare och guuudt ta mee fan vilken skillnad.

Misstänker att din USB adapter med mobo inte riktigt gör dom rättvisa.

Av Xcm

RFID UHF Antenn / Läsare funderingar

God dag!

Sitter mitt i ett projekt där vi använder oss av en RFID läsare för att skanna varor i ett isolerat utrymme. Detta görs via 2 antenner som ligger på 865-868 Mhz någonstans enligt EU regleringar.

Vi har tänkt att även koppla in en Tredje antenn i denna för att ha som öppning av det isolerade utrymmet (låda). Dvs du skannar ett kort och knappar in din kod för att komma in i denna låda.

Iom att att läsaren och antennerna i lådan går på long distance (kan söka upp mot 10-30 meter) så tänkte vi använda oss av en dämpsats kopplat till antenn 3 för att få ner räckviden till kanske 50 cm istället för att söka hela rummet när man ska blippa ett kort.

På så sätt kan vi skanna kort med samma läsare.

Anledningen till att vi vill utesluta separat NFC-system för öppning av lådan är att denna kommer att saboteras väldigt ofta, ett byte på 1500-3000 kronor är då inte försvarbart. Vi tänkte oss en antenn runt 0-700 kronor.

Själva frågan i det hela är egentligen;

Vart hittar jag en Antenn som inte sidmonteras (ska försänkas i locket på lådan och ligga plant mot toppen av lådan, för UHF som pratar i angivet spann 865-868Mhz ish ish?

Väldigt tacksam för svar!

Av Xcm

Vad skulle detta innebära om apple vill ta fram en laddkabel som är lika tunn som en tandpetare för att få plats med innovativa lösningar osv?

Känns ju extremt dåligt att man måste använda en viss kabel. Det är väl enklare att låta marknaden styra istället. Vill folk ha ett "miljövänligt" (lol mobil) alternativ till laddkabel så är det väl bara köpa en telefon med USB C.

Det är tyvärr ingen som har monopol på att leva på jorden så det är free for all att göra precis som man vill med miljön imo. Däremot ogillar jag människor som förstör miljön av egen preferens och det avspeglar sig i hur jag beter mig mot vissa människor.

Marknaden styr, helt enkelt.

Av Xcm

Hur kan inte BRAVE finnas med?

Av Xcm
Skrivet av REWplayFF:

Vet inte hur många ggr jag skrivit detta. Så länge bötar är "straffet" kommer storfräsarna fortsätta leka lekstuga. Jämställ konkurrensbrott med ekobrott. Med 10 år i buren som påföljd för ansvariga blir det ordning och reda ska ni se. Dom slantar sina böter gladeligen - skrattar högt bakom kulisserna - och kör på i vanlig ordning.

Enkelt att sätta anställa någon som är redo att sitta 10 år som ansvarig med en årslön på 100 miljoner då.

Av Xcm

Nu vet jag inte kapaciteten på laddaren. Kan dock nämna att jag har en plug-in BMW 330E som jag laddar fullt på cirka 2-2,5h. Detta räcker sedan ungefär 27 KM i praktiken.

Kan välja mellan 4/8 eller 16A, vilket bara vissa klarar. Jag använder 16A.

Av Xcm
Skrivet av Dracc:

Har du någon källa på dina påståenden?
XKCD har en lättförstådd graf som jag vill delge dig som visar på motsatsen.
https://xkcd.com/1732/

Skickades från m.sweclockers.com

Ser denna ofta, men den härleder inte till några källor ?

Av Xcm
Skrivet av elp:

Då är det ju ganska anmärkningsvärt att jag "lyckades" köpa en Husqvarna 430X för 20990:-....

2019 modell eller tidigare års? Det är bara kika prisjakt på produkten så ser du pris där butikerna tjänar 0 kronor på ett ungefär. Allt under är en förlustaffär för butiken. Säg att dom säljer 25st för 20990 på BF, det är ett lågt pris för reklam, den förlusten dvs. Oftast tar dom igen det på andra småsaker i längden. Att vara 1 på prisjakt ger väldigt bra extraförsäljning.

Av Xcm

Som återförsäljare för husqvarna kan jag nämna att marginalen är 0 kronor och det enda man kan tjäna pengar på är installation. Finns inget så prispressat som trädgårdsprodukter, möjligtvis gipsskruv då, men det är en annan historia.

Av Xcm
Skrivet av Xinpei:

Dessutom tittar man på ett närliggande land över Öresund så ser man snabbt att Sverige inte har högst skattetryck i Norden ens. Ändå har man ett väl utbyggt välfärdsnät och hyfsad skola och vård. Framförallt jämfört med sagda land.

Haha vård. Snacka om att levt under en sten senaste 15 åren.

Vår vård är KATASTROFAL. Jag får bättre vård på en lokal vårdcentral på en thailändsk ö än på tex Karolinska sjukhuset.
Mitt ex blev runtskickad till 8 olika ställen inom loppet av 12 timmar för Cluster Headache, eller Suicide headache som man säger.

Ambulans kunde inte komma för det inte var livshotande, vårdcentralen sa att det var akut ärende och bad oss åka till akuten och akuten bad oss åka till Vårdcentralen.

Tills vi skrek ihjäl oss på en vårdcentral i någon stockholmsförort. Då fick vi tid dagen efter. Istället åkte vi iväg och köpte smärtstillande på olaglig väg för att hon skulle kunna hantera det.

Efter cirka 4 månader så var läkarna så trött på att ha oss som återkommande kunder och skrev alltså ut följande på ett möte:

Oxykodin
Stesolid
Sumatriptan

Hon var då 20 år gammal och aldrig tidigare medicinerad för något.

Idag köper hon Syrgas och Tiffy Dey från thailand istället då ovan nämnda inte fungerade till mer än att potentiellt skapa ett beroende.

Men ja, skatter det har vi i sverige så det räcker och blir över.

Av Xcm

Hela b00merföreningen ställer sig i led för "ingen selfiekamera".

Selfiekameror generellt worldwide jobbar nog mer än bakkameran. Hade floppat rejält utan en selfiekamera. Ser hellre att man sätter en rejäl kamera fram istället. Då kan alla boomers vända på luren när dom vill ta kort så är alla problem lösta.