Inlägg

Inlägg som Xcm har skrivit i forumet
Av Xcm
Skrivet av Whaea:

Ok! Tack

Det känns ganska lite. Om jag räknar på en pizza som fanns på ica nu i samband med fotbollen så tog dom in ett parti med färska pizzor för 30 kr. Var ca 520 g en kebabpizza och den var på 1100 kcal och då var den mindre än vad man brukar få på en pizzeria, var väldigt klent med ost och endast 5 långa skivor kebab

520g är runt strax vad en pizza är när du köper den. Dessutom ingår inte kebabsås i en plain pizza, vilket ligger på cirka 350-500 kcal per 100g.

Av Xcm
Skrivet av Whaea:

Någon som har koll på kalorier?

Idag skriver jag upp alla kalorier jag stoppar i mig men kan bli väldigt svårt då jag varit med kompisarna och käkat mig en pizza(vesuvio) och ska sen skriva upp kalorierna?

Jag förstår att det är oerhört svårt att veta, och egentligen onödigt att skriva upp första pizzan jag har ätit på flera månader, alltså sedan jag påbörjade min viktnedång, men just principen att bara ha det inskrivet skulle kännas skönt.
Så vad tror ni? En helt vanlig vesuvio utan några extra val, 30-35 cm vad skulle ni gissa att den ligger på?

Jag har försökt googla och hittar att en vanlig pizza från en pizzeria lär ligga på 900 kcal, 1200, kcal, 2000 kcal...

En vanlig normalstor pizza med ost och skinka kan du räkna på cirka 1200 kalorier.

jag är självutnämnd expert på kaloriinnehåll

Av Xcm
Skrivet av anon159643:

Det är den taktik jag kör nu, jag äter lite och sällan och sedan tränar som en galning.
Problemet är att under min semester börjar min dag att jag går upp kl 07:00 grejar till kl är ca 22:00. Under den tid så är jag med andra och när de har fikarast så har jag också. På kvällen lite olika tidpunkter så blir det ofta grillning. Där jag funderar på att endast grilla nyttiga saker åt mig själv.

Men det är att jobba hårdare, många som jag kommer arbeta med äter som en gris men ändå har betydligt bättre muskler/fett proportion än någon vanlig arbetare. Det finns dock inte en chans att jag kommer upp i deras kaloriförbrukning så det är att äta mindre.
-Jag tänker t.ex. på en snickare vi anlita som har en sexpack på magen och skuttar runt som en hare när han arbetar, trots detta äter han faktisk väldigt mycket.

Just det där med träning kan slå tillbaka ganska hårt då det skapar lågt blodsocker iom insulinutsöndring. Jag brukar rekommendera maxpuls på 140, då behöver man inte aktivera kolhydratkällorna för ansträngning. helt enkelt inte orsaka ett behov att få i sig mat. Brukar inte sällan resultera i att maten man får i sig överstiger det man använt för att anstränga sig.

Grilla är ingen fara alls, käkar du kött & grönsaker i huvudsak och utesluter såserna så når du inte 1000 kalorier på en måltid ändå. På 1000 kalorier per dygn lär du dyka ner ett kilo i veckan ungefär utan att ens behöva göra något alls. Anstränger du dig så ser du säkert ännu mer nedgång.

Detta är ju givetvis ren fettmassa/muskler du går ner. Utöver detta så förlorar du vattennivåer som är bundet till denna massa. Så vågen kommer säkerligen visa en nedgång på 1,5 kg i veckan då.

Jag själv jobbar 07 och brukar gå till gymmet vid 16.30 och sedan äta cirka 18.00. Efter det går jag och lägger mig första veckorna. Sen är man van med levendet och klarar sig till 22.00 utan problem, precis som vanligt

Av Xcm
Skrivet av anon159643:

Min vikt går sakta ner nu igen mycket på jobbet. Men ingen onyttig mat alls stoppar jag i mig.
Nå till mitt problem. Min semester börjar snart för 99,999% av sveriges befolkning är detta likamed ledighet av olika slag. Min är semester = tvingas vara hemma hos mina föräldrar, äta när de äter och lika ofta. Sedan ut och greja och vara förman till en massa arbetsfolk. Ja det är skit, men en dag säljer vi dritten och då får jag ut lite cash som med råge kompenserar mitt arbete för dessa år. Nu ska vi ej överdriva min arbetsinsats som förman, men att jag ej får bestämma vad jag ska äta varje måltid suger i bantningsyfte. Ja alla barnfamiljer har likadant.

Nå det jag funderar på är hur jag ska göra, självklart äta mindre portioner ut och röra mig mer. Men alla dessa dyra piller som XL-S Medical Max Strength gör de ingen nytta?

Min plan är att när jag har så lite fritid så kommer jag helt skippa sociala biten med folk, när jag har ledighet så är jag ute och tränar. Alltså vad folk i min ålder i min hemort gör struntar jag i. När jag dessutom är förman så får jag prata en hel del, men det är arbetsfolk.

Jag kommer hos mina föräldrar ej ha tillgång till gymmet, jag har dock tillgång till ett multigymredskap. När det gäller löpning har jag hört många sagt generellt att är man 1.80 cm lång och otränad så ska man ej springa om man väger över 100kg för då kan man ta knäna.

På mitt gym kan man anlita en personlig tränare, är det något vits att diskutera utomhusträning med en sådan för mig eller räcker sunt förnuft? En PT kostar 700kr/h vilket är en struntsumma för mig i sammanhanget.

Det jag är rädd för är alla grillkvällar, där jag får hitta något nyttigare som jag kan grilla. Mest grilla Lax och tigerräckor funderar jag på, men oj vad alla kommer kalla mig för idiot, men låt dem göra det.

Jag själv kommer snart behöva deffa cirka 35 kg efter en lång bulk. Kan inte rekommendera annat än att äta en gång per dag. Finner inte en annan fördel med att hålla på att äta hela dagarna.

Fastade (typ ramadannivå, fast med vatten givetvis vid behov) i över 8 månader tidigare. Bättre ekonomi, bättre välmående, piggare i skallen hela dagarna, bättre hälsa. Gick givetvis ner extremt mycket fortare också.

Träningen är inte viktig i sammanhanget, speciellt när man inte kan specificera sin kost i detalj. Man torskar muskler om man inte äter 3 gram protein per kroppskilo och dygn. Samt ligger på kontinuerlig träning vid 60% av max styrka. Detta vid viktnedgång. Grovt förenklat kan man väl säga.

Fasta är mitt tips

Slösa inte pengar på en PT

Av Xcm
Skrivet av fadelol:

Latency känns som det stora problemet för mig med FPS. En tanke jag hade, och Orion kanske har något sådant, är om den renderade bilden som strömmas är större än skärmen. Om man då renderar HUD:en lokalt medan all "heavy-duty" rendering sker i molnet borde man kanske kunna skapa upplevelsen av lägre latency även för FPS?

Bra fråga. Jag tror den stora grejen är att flytta server till Stockholm (om man nu bor här). Du kan kapa latency med cirka 25-100ms, vilket är betydande.

När jag testade så lirade jag mot Frankfurt.

Av Xcm
Skrivet av fadelol:

Spännande, men att dom har låg latency i en kontrollerad miljö där dom kanske ansluter mot en server som finns on-site säger inte mycket egentligen. Latency kommer alltid vara latency för användre i verkligeheten. Däremot intressant att det börjar hända saker även på motor-nivå för att optimera spel för strömmning.

streaming via shadow på min 165hz ips skärm kändes ungefär som att spela på en 60hz skärm. Helt klart spelbart, men inte i shooters.

Av Xcm

Mina airpods fungerar alldeles utmärkt till Huawei mate 20 pro. Kopplar direkt när jag öppnar och tar ut en.

Av Xcm

på rak arm, nej. Men det är skillnad, ja.

Av Xcm

Twitch där nere, underbart!

Av Xcm

Ingen som nämner kombinationen av 240hz och IPS? Detta är först skärmen vi ser med denna uppdateringshastighet tillsammans med IPS.

Dessutom finns det idag INGEN 24" ips 1080 med 144hz+.

Sjukt intresserant denna, men kan bli snäppet för liten

Av Xcm

Enkelt.

Sätt en bokstav från början, tex "Z".

Sök och Ersätt: Z46 med 0

Done :>

Ett sätt för att sätta in Z från början är att använda formeln sammanfoga så kör du ihop 2 kolumner.

A1: Z
B1: 46763465728
=sammanfoga(a1,b1)

= Z46763465728

Ersätt Z46 med 0

= 0763465728

Av Xcm
Skrivet av Floskel:

@Xcm: Stämmer inte alls med hur det ser ut i dagsläget. PVP har verkligen heller inte varit dött "sedan wotlk". Agree to disagree antar jag.

Pvp har ingen viewerbase alls och ingen av dom jag spelar med som har 1000 glads verkar vara intresserade heller.

Det är defentivit Mythic+ som gäller, tätt följt av mythic raiding ibland :>

Av Xcm
Skrivet av bfjacke:

@xmc fast det kvittade hur bra man var, i legion handlade det BARA om tur. Vem som hade tur att få bis legendary. Om Jocke, bästa warrion i guilden inte hade legendary bis så tog vi Åke för han hade den. EXAKT så var det på pro nivå. Du VAR tvungen at investera tid för att nå toppen. Farma otaliga world quests, farma och nå höga mythic +, springa igenom alla raids i olika svårighets grader. Ha flera alts och helst ha tre st mains av samma klass så er guild kunde köra flera runs om veckan. Du måste ärligt talat vara ett troll eller bara vara helt verklighetsfrånvarande.

Tyvärr så håller inte resten av världen med dig då majoriteten röstar att vanilla,tbc och wotlk var wows glorydays och bara gått ner sedan dess.

Skickades från m.sweclockers.com

Skillnaden var att alla "pro"-spelare boostade Maw keys med 3 chest på 7 minuter, medans du och jocke gjorde en mythic+ vault var 3e timma.

Du kan inte se expansionen för vad det är dom första 4 månaderna med RnG. Skillnaden mellan Legion och BFA är att i legion fanns det alltid en morot i form av legendaries, så man hade alltid något att göra oavsett.

Bfa kan du gearcapa, men sen gäller det att maxa RaiderIo score i Mythic +.
Sen har du ju MDI-turneringar på detta vilket är sjukt kul att kolla på

Av Xcm
Skrivet av bfjacke:

Sitter helt chockad av hur någon ens kan tycka bfa och legion var bra....
Retail wow har blivit ett spel som bara handlar om tur. Och inte ”time invested”. Du bygger inte en gubbe, en personlighet som reflekterar dig själv, då alla servar är länkade och du behöver aldrig ens prata med någon för att döda mythic raids.

Leveling experiance var mycket bättre förr, då du redan från lvl 1 började bygga din gubbe. Du samlar på dig olika gear och items som du kommer kunna använda genom hela spelets gång. Häftiga class quest med bra rewards. Retail är pulla så många fiender som möjligt döda allt, kasta in quest, spelar ingen roll vad du får för reward för du har redan mini requirements för att queue random instance/heroic.
Du kastar på gear efter gear och säljer/slänger/ sällan disenchant eftersom professions inte spelar någon roll längre. Behöver du något från ah? Köp en wow token. Vill du ha ny tuff exklusive model mount? Köp från blizzard store.

Idag kan du använda samma gear till allt. Förr om du skulle spel fire mage i molten core, ha så kul.

Djupet av Classic var oändligt i jämnförelse med retail. Och att vissa försvarar och skyller på att de inte kan spela 10 timmar om dagen, GÖR INTE DET DÅ! spela i din takt, hitta vänner som spelar som du göra, joina average Joe guild som jobbar o har familj. Bygg en Classic gubbe som fungerar för dig. Man behöver inte bara bäst och tuffast i Classic. Det är det som är grejen. Spelet är extremt casual men även extremt hardcore.

PS. Spelar mycket bilspel, speciellt F1, använder mig av rattar o spakar, men i nästa utgåva kommer det bli möjligt att spela med en arcade controller, man kommer bara behöva 1 spak och 3 knappar för att styra o starta bilen. Nästan lika simplistic som retail wow.

Skickades från m.sweclockers.com

Just för att när man har jobb så får man magsår av att behöva sitta 30 timmar per dygn för att spela. Dom har gjort det möjligt att spela wow på högsta nivå om du så spelar 1 timma eller 12 timmar. Det handlar inte längre om time wasted, det handlar om hur bra du är och får reward därefter.

Av Xcm
Skrivet av Floskel:

@Xcm: Spelet har aldrig varit mer casual friendly än vad retail varit de senaste 3 expansionerna så förstår inte riktigt vad du syftar på. BFA är ju rena katastrofen jämfört med t.ex. Cataclysm, och det säger en del, även om jag tycker att PVPn var riktigt bra i Cata jämfört med tidigare expansioner då.

Stämmer inte alls. PVP har varit dött sedan Wotlk till att börja med. Sen är wow riktigt skittråkigt som casual.

Av Xcm
Skrivet av Brekker:

Slösar ens tid? Lite tråkigt att tänka så tycker jag. Kanske är det en av orsakerna att spelet har dött ut.

Jag mötte mina bästa Wow-kompisar genom att levla och rent slumpmässigt i någon general chat.

Det är inte wow längre. Wow idag har 3 olika competetive gamemodes:

20 man mythic raiding
5 man mythic + dungeon
3/4 man arena pvp.

Resten är borta och pisstråkigt, därav att folk tycker att det är dåligt då dom inte är del av vad wow har blivit.

Av Xcm
Skrivet av Brekker:

Jag håller med. Spelare i allmänhet är betydligt bättre idag då man har tillgång till så mycket mer information än förr. Lite av charmen var ju att det fanns så många val och en GIGANTISK värld och att du inte visste exakt vad du gjorde/vart du skulle.

Spelet är såklart svårare idag och allt är mycket mer konkurrenskraftigt. Det är inte det som är problemet. Problemet är att spelet saknar det absolut viktigaste, ett community. De senaste expansionerna har saknat den sociala aspekten som gjorde det så intressant och roligt att spela i vanilla/TBC.

Självklart så är det många andra saker som också påverkade att spelarbasen började avta efter Wotlk, men Dungeon/Raid finder var början på slutet i min mening. Att man inte längre BEHÖVER ha samma kontakt med andra spelare som förut.

Community blev mer nischat. Man orkar bara beblanda sig med dom som är toptoptop, för att andra slösar ens tid.

Men det är annorlunda, det är inte längre någon större gemenskap som du säger. Ett nytt spel mao.

Av Xcm
Skrivet av Brekker:

Håller helt med! Jag spelade en hel del i just TBC och Wrath. Spelet var verkligen på topp och communityn var fortfarande riktigt bra i mitt tycke. I Cataclysm började allt gå nerför.

Jag har spelat till och från i alla expansioner efter Cataclysm men har alltid lagt av efter en vecka eller två.

Man har ju inte spelat en expansion om man slutar efter dom första 4 månaderna ish.

Wow har ju blivit myyycket mycket mer competetive. Gamla "top" raiders är ju inte ens hälften så bra som krävs idag.

Av Xcm
Skrivet av Oskar80:

du tycker att alltså bfa är näst bästa expansionen ?
vad är det du tycker är bra i expansionen ?

Mythic + är överlägset det bästa som hänt wow. Legion var snäppet bättre med legendaries vilket gjorde det mer värt att göra samtliga wqs och pumpa mythic+ hela dagarna.

Wow har ju aldrig varit kul som casual, tror det är därför många inte gillar det idag. Såg att någon nämnde warfronts, really? 😂

Raidar man mythic top 100 eller kör +20 Keys i mythic plus så är spelet helt annat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xcm

Har spelat sedan betan för 50 kr 2004/2005, alla expansioner.

Bästa expansioner:

1. Legion
2. BFA
3. Wotlk
4. TBC/MOP
Resten var katastrofala.

Vanilla är ett annat spel än BFA och Legion, iom att dom introducerade Mythic + i Legion.

Kort och gott konkurrerar det nu med spel som man endast "behöver" spela en timma om dagen. Tex Dota, Cs osv.

Legion var överlägset bästa Mythic+ dungeons. BFA är bra, men inte som Legion. Legendaries var underbart