Inlägg

Inlägg som Axel95 har skrivit i forumet
Av Axel95
Skrivet av sumsaR1234:

Det behövs också! har du någon bra på lager?

Vad har du för budget och kriterier?

Av Axel95

Bytte ut moderkort och grafikkort till andra tillverkare. Rekommenderar inte asus till några. Har själv haft så mycket problem med deras produkter och byte fläkten till en coolermaster så den passar bättre med din kylare. Annars ser bygget bra ut. Behöver du skärm med? https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1475789/datorbygge

Av Axel95

Jag jobbar i en industri lokal där vi har många högljudda maskiner så jag Sony WH-1000XM5 och dom ger grym noise cancelling plus grymt ljud men dom är over ear.

Av Axel95

jag använder en LG skärmar och många andra här på Swec har köpt Lg skärmar som jag har rekommnederat. Alla har blivit mycket nöjda med sina skärmar.

Av Axel95
Av Axel95

https://www.proshop.se/Skaerm/LG-27-Skaerm-UltraGear-27GP850P...
https://www.inet.se/produkt/5413857/powercolor-radeon-rx-7800...
Tycker du ska vänta lite med Oled. Detta grafikkort kommer funka bra prestanda för den här skärmen

Av Axel95

Har en dator i princip likadan som din. 16gb, 5700xt och luftkylare men använder en 5900x cpu. Så det är cpu jag tycker du ska uppgradera. Allt annat kommer funka ett tag till.

Av Axel95

Använder själv ett meshify c i vit och tycker den är så snygg. Jag har använt både nvidia och amd kort och jag har inte haft några problem med dom. Använder just nu ett 5799Xt kort som funkar perfekt.

Av Axel95

Ser bra ut men själv håller jag mig ifrån asus. Har haft så mycket problem med deras produkter

Av Axel95

Ser att du har fyra uttag på nätaggregatet så det är bara att koppla in tre kablar där det står pci-e. Om du bara har två kablar behöver du köpa en till kabel föra att kunna driva kortet. Men eftersom du har fyra uttag på agget borde du fått med fyra kablar.
+12VHPWR kontakten är bara för nvidias nya kort och inte för amd kort. En fråga "är det så att du har dragit två av kablarna redan till dit moderkort och bara har två kvar till ditt grafikkort?" I så fall behöver du skaffa ett aggregat med fler kontakter och kablar.

Av Axel95

skicka några bilder på kortet, chassi, nätagg och chassi så kan jag nog hjälpa dig

Av Axel95
Skrivet av Sonaks:

Har sneglat en del på dessa 2 skärmar. QHD varianten går ju prismatcha på elgiganten för några hundringar bort dessutom.
Har ju elgiganten 10 min hemifrån, men gillar inte deras okunniga personal som bara kan läsa innantill och basera rekomendationer enbart utifrån Hz, paneltyp och upplösning.

Då känner jag nästan att det är mer värt att åka 10 mil ner till Inet på ringön och få riktigt och ärlig expertis.
Jag var ju väldigt nöjd med min 49" VA 120Hz Samsung G9 skärm innan, men samtidigt hade jag inga referenser vad som finns på skärmmarknaden
En 27" oled för 10k känns ju lockande och testa, fast då finns också deras C3 42" oled tv med 120Hz att testa även om jag är mer skeptisk till hurvida 42" kommer kännas bra på skrivbordet 1m från ögonen.

Kanske är aktuellt att avvakta och se om fler alternativ dyker upp då Inet släpper deals löpande fram tills fredag (har ingen lust att förivra mig även om man har öppet köp 30 dagar, bara för att testa en annan skärm och sen inse att den första nog var rätt trots allt)

Har själv jobbat på Elgiganten en kortare tid och märkte att do ofta byter personal så där har du nog svaret till att dom inte är så kunniga. Jag tycker 42 tum i 16:9 format känns för stort. Ja att åka till inet kan var en bra ide men jag läste också precis att msi kommer släppa nya skärmar i januari. Länkar några videos så kan du göra din egen uppfattning om oled skärmen från lg https://www.youtube.com/results?search_query=lg+ultragear+27g...

Av Axel95

Kan verken säga bu eller bä men samsung gör bra grejer. Själv är jag inte intresserad av deras skärmar. Tycker samsung skärmar inte är särskilt stilrena.
LG tycker jag är bäst och det är många har på forumet som talar gott om LG. jag har ofta rekommenderat LG skärmar till folk på forumet och typ 98% har köpt en skärm och alla har varit extremt nöjda med sina köp.

Av Axel95

6800Xt kan lätt driven en 2560x1440p skärm. Inet har denna på rabatt just nu. Är varmt omtyckt av många recensenter.
https://www.inet.se/produkt/2222675/lg-27-ultragear-27gp850p-...

Av Axel95

Ditt PS5 kommer såklart ha lättare at driva en 1440p skärm. Oled är den bästa typen av skärm när det gäller bildkvalite. Men jag har hört att den kan ha lite svårt att visa text. Det verkar som oled har en annan pixel uppbyggnad som gör text svårtolkad. Men ta inte mitt ord för det. Det är bara något som jag har set några videos. Jag använder själv en VA ultrawide som faktiskt har riktigt bra färger
plus så är den på 100hz så funkar bra för spel. Har länkat två LG skärmar här nedan. En med IPS och en Oled skärm så kan du kanske avgöra själv vilken som passar dig bäst.
https://www.inet.se/produkt/2222675/lg-27-ultragear-27gp850p-...
https://www.inet.se/produkt/2222178/lg-27-ultragear-27gr95qe-...

Av Axel95

Ser bra ut tycker jag. Du behöver inte ändra något tycker jag.
Använder själv en sådan noctua kylare till en 5900X och den funkar fint med den cpun

Av Axel95

Ser rätt bra ut. Skulle bara kolla efter ett kraftigare nätagg. 650w känns undermåligt för dina komponenter. Skulle gå upp misnt 100w
på agget.

Av Axel95

länken funkar inte

Av Axel95

G-sync och G-sync Extreme är svindyrt och inte inom din budget. Så jag tycker att du bör satsa på den här https://www.inet.se/produkt/2222675/lg-27-ultragear-27gp850p-.... Använder själv en LG ultrawide skärm och är mycket nöjd. Har även rekommenderat LG skärmar för många här på forumet och alla har varit nöjda med LG

Av Axel95

Använder själv en sådan här https://www.inet.se/produkt/5412867/tp-link-archer-ax53-ax300.... Är uppkopplad till tre mobiler, en surfplatta och två datorer samtidigt. Har inga problem med uppkopplning eller hasighet. Kan varmt rekommendera.