Inlägg

Inlägg som tokgubben har skrivit i forumet
Av tokgubben

Lyckades till slut lösa det!

Allt är tack vare en användare här på forumet: Snajk
Han fixade vad varken microsoft, asus eller netonent kunde göra, nämligen en win 8 iso. inget annat fungerade ju och vad jag kunde läsa mig till på internet så berodde det inte enbart på min inkompetens

Det var ju så här simpelt jag trodde att det skulle vara(och borde ha varit). Väldigt märkligt att microsoft inte kan låta mig ladda ner samma fil utan har gjort så att det inte går att ladda ner win 8 om man redan sitter på det och om man inte sitter på det ja då ska man ju betala för uppgradering, vilket ju ändå inte hade fungera att installera på ssd:n eftersom den ju inte har något os osv.? Det kunde väl åtminstone erbjudit mig en skiva med samma innehåll?

Lika konstigt är det att netonnet inte visste vad jag skulle göra eller kunde erbjuda en skiva med samma innehåll. istället vill de att jag skall lämna tillbaka datorn om jag inte är nöjd.

Och asus hade ju lika dålig koll de med.

Varför kunde ingen av dessa tre bara gett mig denna skivan så hade sluppit spendera flera dagar med att försöka fixa det utan framgång, när lösningen var så simpel. och varför påstår microsoft att det inte gick?

sitter just nu och installerar drivrutinerna från asus eftersom jag upptäckte att det ju kunde vara bra om man faktiskt kunde utnyttja bl.a. grafikortet

tack till alla som försökt hjälpa mig och ett extra stort tack till Snajk.

Av tokgubben

Microsoft.uppgav när jag pratade med dem att det inte går att ladda ner win 8 om man sitter på en win 8 burk....

Skickades från m.sweclockers.com

Av tokgubben

Vet inte mer än att d inte funkar att installera på ssd:n i alla fall och att alla andra verkar ha problem med det också om man googlar, det enda som verkar fungera är att klona över win 8, men det vill jag undvika då det dels skall vara struligt och kan sega ner ssd:n

Skickades från m.sweclockers.com

Av tokgubben

Sitter inte vid datorn nu, men det går inte att ladda ner win 8 på en dator som redan har det installerat. Detta bekräftade Microsoft när jag pratade med dem idag. Nyckeln sitter inte under datorn utan skall finnas i bios.

Av tokgubben

Har nyss köpt samma som du. Tyvärr är det ett jävla strul att få över win 8 på ssdn eftersom det inte är en "riktig" win 8 utan en oem-version. Om du lyckas lösa det så säg gärna hur. Är väldigt intresserad av det

Av tokgubben

Blir tokig på microsofts skit med oem! Så himla dålig stil att sälja en halv produkt

Av tokgubben

Någon måste ju ha stött på samma problem?

Av tokgubben
Skrivet av snajk:

Det är väldigt tråkigt att MS inte (ännu) tillhandahåller ISO-filer av Windows 8 som de gör för Windows 7. Det är också tråkigt att uppgraderingsassistenten inte fungerar för dig men det är den officiella metoden för att få tag i Windows (har du testat att logga in med ditt MS-/Live-konto?). Är det Pro Swe x64 du vill ha kan du kan du få en (privat) länk av mig till en ISO så går det lite lättare, kan mycket väl vara så att Windows automatiskt installerar den version som licensen (på BIOSen) gäller för om det inte är Pro, men jag har inte lyckats hitta någon verifikation för det. Du är välkommen att pröva, skicka ett PM bara.

Jag pratade med microsofts support idag och de sa att det var ett känt fel. Det verkade dock som att han inte hade jättekoll på det hela. Fick till slut svaret att det inte går att ladda ner win 8 eftersom jag redan har win 8 installerat. Han var inte heller säker på om det går att installera win 8 på ssdn genom backup recoverymedia. Hans tips var att installera win vista( vilket jag har en key till) och sedan köpa uppgradering till win 8 PRO. Jag skall alltså betala två gånger för os.... Det är ju iofrs inte så dyrt men jag tänker av princip om möjligt undvika detta eftersom jag tycker det är kasst.

Jag kontaktade även netonnet och frÅgade om de kunde göra något eftersom de ju inte någonstans skrivit att det man inte fick med var ett ordentligt win 8 utan en billig skit oem som inte går att flytta ens till ssd utan stora problem. De svarade att de inte kunde göra bågar annat än att häva köpet om jag var missnöjd, och hänvisade mig till Asus.

Asus i sin tur verkade inte heller ha så stor koll, men jag lyckades tjata mig till att han skulle skicka någon skiva med ett program som jag skulle kunna göra en image av Windows med. Han skulle maila mig, men har inte fått nått mail.

Är det någon som vet om image av Windows är samma sak som att klona över Windows? För det vill jag inte göra helst

Jag testar gärna ditt förslag. Skickar pm

Av tokgubben

Det är tyvärr inte ett dugg enkelt att få tag på win ISO. när jag går in där säger den bara antingen att win inte är tillgängligt i mitt land alterantivt att jag inte är ansluten till internet(vilket jag är!).

Har googlat och folk verkar ha jätteproblem med att lyckas installera win 8 på en ssd från en dator med förinstallerat win 8.

Av tokgubben

hur laddar man ner win 8 om man redan har det installerat? jag lyckas inte med detta....

Av tokgubben
Skrivet av N008:

Pillade runt i BIOS, nu verkar det funka!

Hur gjorde du?

Har själv samma problem. Det bootar inte från usb, fastän jag ändrat boot ordern till Usb.

Förresten har du laddat ner win 8 eller gjorde du en recovery backup-usb?

Av tokgubben

finns ingen nyckel tyvärr då vore det enklare.

gjorde en backup till usb, och lyckades till slut ändra så att datorn bootar från usb, men inget händer... ingen installation påbörjas =(

Vad är fel, kan det fungera att skapa en dvd-backup istället för usb? hur många skivor kommer behövas förresten?

Av tokgubben

okej det var ju inte så svårt det där med f1-f12 haha.

eftersom det inte verkar finnas någon cd-key går et inte att ladda ner win 8 till usb, men jag ska föröska prata med asus support i veckan. fram tills dess försökte jag att installera win på ssd:n genom att göra en backup till usb.

Hade först problem med att ändra så att den datorn skulle boota från usb, men lyckades till slut, men däremot så kör ingen installation igång... någon som vet vad som är fel?

Av tokgubben

förresten jag verkar inte få tangentbordets bakgrundsbelysning att fungera, eller volymknapparna eller någon av de funktionerna som ligger på f1 till f12 knapparna?

Av tokgubben

har själv samma problem med att hitta. Folk här inne verkar inte veta heller.

Av tokgubben

när det gäller batteriet, håller det längre om jag inte har det i när jag ändå har strömsladden ikopplad? och så ser jag bara till att använda det någon gång i månaden istället.?

Pratade med en säljare på webhallen och han sa att han bara laddat ner win 8 från microsoft och sedan installerat på ssd:n, men på deras sida är det bara massa skit om upgradering och det skall jag ju inte göra och jag vill ju inte köpa win 8 igen eftersom jag redan har licensen.

Det sitter en klisterlapp under, men det är bara en win 8 symbol, sen är det något som mer ser ut som möjligtvis ett serienummer över datorn. inte win. ser inte ett dugg ut som nyckeln till win på min gamla laptop.

Av tokgubben

Mm det var vad säljaren på webhallen sa till mig att han också haft problem med och därför rekommenderade han att installera från usb istället, vilket är lättare samt gör att dubsliooer alla struntprogram.

Var hittade ni er key till win 8 förresten?

Av tokgubben

Har försökt kolla upp men inte fått svar.

Jag undrar lite över batteriet och hur man ska behandla det för att det ska hålla så länge som möjligt. Mitt gamla blev helt kasst nämligen.
Nu när jag stoppade in batteriet stod det att d var på 90% jag behöver inte ha i d massa timmar extra nu va utan när d e på hundra så är det på hundra punkt slut?

Förresten jag hittar inte min key till Windows 8. Den kan ju vara bra att ha innan jag stoppar in ssd:n.

Är det något annat jag bör tänka på eller testa med datorn förresten innan jag byter hårddisk?

Sen fick jag med två små runda galler som jag ite vet var de hör. Ser ut som något som skulle kunna höra till högtalare.

Förresten behöver jag göra backup dvder om jag nu ändå ska installera ett rent win 8?

Av tokgubben

Nyinköpt laptop. Hjälp!

Fick igår hem min Asus g75vw samt en intel 520, 180 gb ssd. Har ännu bara packat upp allt, men inte startat datorn eftersom jag inte haft tid. Tänkte först kolla så allt fungerar och efter det stoppa in ssd:n.

Min fråga är ifall jag måste stoppa in ssd:n på fen plats där hdd:n sitter eller om det inte spelar någon roll om jag istället stoppar in den på den tomma platsen. Jag undrar även om jag på något sätt bryter garantin om jag råkar skruva upp fel lucka? Det är två luckor under datorn en mindre och en stor.

Av tokgubben

Chouji, jag tänkte nog köra från usb just för att slippa klonprogram och alla skitprogram på datorn och istället få ett "rent" win 8.

Det enda jag undrar nu är som sagt om man skall sätta in ssd på den gamla platsen eller den lediga, men det verkar ju inte spela någon större roll.