Inlägg

Inlägg som DrAg00nEn-4thePlayers har skrivit i forumet
Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av krrjon:

Nu skrev jag ju att jag inte testat utan kinect men den lät under uppdateringen som görs med kinecten avstängd. Dock om man läser längre upp i tråden så rekommenderar t.o.m. Xbox support Sverige att man avvaktar 3-4 veckor eftersom dom inte vet vad felet beror. Som sagt jag har inte testat i dashboarden utan kinect men självklart kommer jag göra det vid ett senare tillfälle när dom verkligen vet vad det är för fel.

Sen när vissa rapporterar att det började efter en uppdatering så kan man ju undra om det inte är ett mjukvarufel, vilket säkert Xbox support sverige gissar och ber folk vänta 3-4 veckor alltså efter Oktober uppdatering.

Är det fel på min kommer jag att byta ut den tills jag får en ny, men jag fick den igår så garantin räcker än ett tag så en eller två månader kan jag nog ge dom att hitta felet, om det nu är något fel.

ah beklagar... Tolkade ditt tidigare inlägg som att så länge din konsol inte för oljud med kinecten inkopplad så är du nöjd.
Bara en liten misstolkning från min sida.

Förhoppningsvis så räcker det ju med en mjukvaru uppdatering, vilket det i vissa fall gör med t.ex datorer med hjälp av bios uppdatering.
Men i värsta fall så hjälper inte det och det blir en hel del garanti jobb för MS... Får se hur det utvecklas.

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av krrjon:

Packade upp den nu idag å min lät bara under uppdateringen, inte testat utan kinect men jag gissar att den låter eftersom när kinecten slogs av p.g.a. uppdateringen började det låta men slutatde när det var klart och kinecten var påslagen igen.

Så länge den är "tyst"(självklart normalt fläktljud) med kinecten inkopplad så duger det jag har inga planer på att koppla ur den

Själv skulle jag aldrig behålla en defekt vara även om den inte låter med kinecten inkopplad.
Låter den när kinecten inte är inkopplad är någonting fel. att den duger som den är med kinect inkopplad är som att säga att den duger eftersom jag har på så hög volym på tvn att jag inte hör felet. Gå inte runt ett problem, speciellt inte i ett så tidigt skede av konsolens liv eftersom du inte vet vilka andra fel som kan uppstå pga detta.
Antar du kommer känna dig lite dum om din konsol pajar efter garantitiden gått ut till följd av att du inte åtgärdade ett fel som du visste fanns redan från dag 1.

Byt till ny tills du får en som inte är defekt. Iofs så skulle jag själv efter 3 försök begära pengar tillbaks och ta konkurrentens konsol istället.
Genom att göra så får också MS snabbar upp ögonen för att det faktiskt är något fel.
Om alla skulle nöja sig med en halv defekt vara så kommer det aldrig åtgärdas.

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av Bobiri:

... Xbox One låter den betydligt mindre än PS4an som låter som ett jetplan.

lol whut?
Ok om du gillar Xbox mer än PS, alla har vi olika åsikter, men att spy påhittat skit runt dig gör bara att du ser ut som en äcklig fanboy

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av Zotamedu:

Jag hade fortfarande tagit två timmar fritt spel med det färdiga spelet än ett gammalt demo. De var generellt helt värdelösa.

Och med det uttalandet antar jag att du även hellre betalar en extra prenumeration för att få testa ett spel än att detta skulle ingå i en tidigare (ps+) prenumeration eller att du gratis får ett demo så att du kan testa spelet.

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av hitters:

Det här med kontrollen är en smaksak, jag har testat polarens ps4 och gillade inte alls den kontrollen. Xbox one's kontroll är hur skön som helst enligt mig. Jag har själv en xbox one och ångrar inte köpet en sekund! Just nu finns det inte jätte många titlar till någon av dem nya konsollerna, men det kommer! Jag har alltid gillat Halo och vet att Xbox alltid har många exklusiva titlar eftersom microsoft köpt på sig en del under åren. Jag har haft hur kul som helst med dead rising 3, titanfall gick helt klart att lägga ner en hel del timmar i. Just nu väntar jag på Destiny som jag körde betan av, det var hur jävla kul som helst. Jag hade definitivt köpt en konsol när destiny kommit ut, och om du frågar mig tycker jag att du ska köpa en xbox one. Xbox fick en del skit i början för att den var så dyr med sin kinect, men nu går det ju även att köpa utan det bundlet så det är inte alls lika dyrt längre. Själv har jag en kinect och det kan vara rätt bra att ha ibland, snabba commands som "xbox launch" när någon skrivit till en så kommer meddelandet upp direkt. Vill man starta ett spel så e det bara o säga Xbox launch när man satt i skivan. Det låter som smågrejer men det kan vara rätt bra att ha ibland.

Jag tycker även att Xbox one har en mycket roligare startsida som både är lättare och snabbare att navigera på enligt mig. Man behöver inte heller stänga av det spel man har på om man mitt i spelet känner för att titta på netflix och sedan starta upp spelet igen. Då är man på samma plats som man var innan man började titta på netflix t.e.x. Multitasking på hög nivå! Titlarna som kommer till xbox one är helt klart bättre om du frågar mig. Lycka till med ditt val!

Nu har ju även Ps4an alla de funktioner som du räknade upp som fördel till x1 också. Och som du själv säger så är det med kontrollen en smaksak. Själv tycker jag Ps4 kontrollen är bättre än x1. samt att X1ans UI känns väldigt "ofärdigt" utan kinect.

Lite off topic men är det nån som vet när Dead Rising 3 PC versionen släpps? Detta var spelet som nästan fick mig att köpa en x1 men när infon kom att det även kommer till pc så försvann x1 intresset en aning för mig.

Edit: Nevemind. PC versionen släpps tydligen 5 september

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av Zotamedu:

Fast det här är lite mer än ett demo eftersom du får hela spelet. Tanken med det, och så det fungerat på Playstation Plus som varit väldigt omtyckt, är att man kan spela igenom hela spelet och då slipper köpa det. Det är ett rätt praktiskt sätt att komma runt problemet med begagnade spel för alla inblandade. Du som konsument behöver inte betala fullpris för ett spel som du spelar igenom en gång och sedan blir det liggande på hyllan tills du säljer det begagnat. De som inte vill betala fullpris slipper göra det, 30 kr för ett spel går ju inte att klaga på. Dessutom får utvecklarna pengar så inte företag som Game Stop plockar vinsten hela vägen.

Var fick du tiden 2 timmar ifrån? Den har ju inget med verkligheten att göra.

Tror folk har glömt att Demon förr blev ungefär lika representativa av spelet som de trailers som visas på E3. Dessutom tar ett Demo mer utvecklingstid än man kan tro vilket är extra jobbigt för små studior.

Nämnde ingenting om spelen som kommer till EA Vault. Jag pratar om de Trials som man får genom detta program och jämför det med demon.
Så visst har 2 timmar med verkligheten att göra. Early access programmet som gör att du får spela ett nytt spel 5 dagar före det släpps är en 2 timmars trial. Vill du fortsätta spela efter det måste du köpa spelet och får fortsätta där du slutade. Alltså samma sak som finns på Ps3 om du har ps+ (förutom 5 dagar early access)

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av The-Architect:

Jag kommer ihåg en tid då demon av spel var gratis och fanns ute flera veckor (och ibland månader) före release.

Jepp... Såg en kommentar av en användare på en annan sida som tyckte att betala 30kr / månad var ett bra sätt att få testa ett spel före man köper det...
Vad hände egentligen med demon? Tycker gratis demon på spel är långt mycket bättre än att betala 30kr / månad för att få testa ett spel i 2 timmar.

Fan till och med Sony har ju haft ett liknande program på ps3 i samband med ps+ samt ordentliga demos av spel om man inte hade ps+. Lite oklart om trials funktionen finns till ps4.
Tanka hela spelet som trial, få spela x antal timmar, köp spelet om du gillar det och fortsätt där du slutade.

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av Svbg:

Låt mig ställa om frågan, finns det någon lista som på ett överskådligt och enkelt sätt visar exklusiva titlar till PS4 samt XOne som är värda att köpa en helt ny konsol för?
Att det finns sådana listor visste jag redan om Eftersom jag ställde frågan på ett forum och inte genom google kan man väl anta att jag vill ha personliga åsikter... Tack ändå för dina två sekunder!

www.listwar.com hittar du lista över vilka spel som är släppta till x1 och ps4

Av DrAg00nEn-4thePlayers

Tyvärr så kan jag inte komma åt sidan från jobbet pga vår brandvägg så kan inte ge tips/kritik på själv sidan. Kan inte heller se vilka funktioner ni har på den, men tänkte ge tips på en viktig sak som alla tv serie sidor bör ha...
Funktion att exportera kalendern till t.ex iCal för att kunna synka med t.ex google calender så att du får kalendern synkad med telefon, surfplatta, dator och allt i ett kör.

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av AMD-Peter.:

Hur flyter ''The forest'' på din Ps4'a?

En konsol är rolig i nån månad sen står den där på hyllan och samlar damm och kostar pengar...PSN eller Xlive m.m..Och man är låst till systemet och dess dåliga prestanda..

Ser inte någonstans att OP sa något om The forest. Dock nämnde han/hon The Last of Us och på så sätt ställde jag motfrågan mot den första användaren som rekommenderade OP att skaffa en PC istället.
Men för att besvara din något dumma fråga så finns ju inte the forest till ps4an men på min gaming pc fungerar det utmärkt.
Visst skulle OP ha frågat om just The forest eller andra PC exklusiva spel så skulle jag absolut rekommenderat honom/henne en PC framför konsol. Men då frågan gällde just PS exklusivt spel så är det ju lite dumt att rekommendera PC + handkontroll.

Har haft Ps3 i 4 år nu och ps4an i 7 månader. min 360 står dock och samlar damm eftersom jag inte använt den sedan jag skaffade mig en ps3a. Men gissa vad... Det gick konstigt nog att säga upp xbox live gold och på så sätt behöver jag inte längre betala för det. Kanske det bara gäller mig eftersom det tydligen bara kostar pengar, även när man inte längre vill använda tjänsten.
Andra konsoler har jag också haft ända från Ps1 eran. Samt att jag även haft gaming pcs i ca 17 år och ingen av de nuvaranda plattformarna jag har står och samlar damm. Gör jag något fel då jag inte låter konsolerna bara stå och samla damm? bör jag vara orolig för min egen hälsa för att jag inte egentligen bryr mig om vad jag spelar på så länge jag har kul när jag spelar? Borde jag få hjälp?

Tycke och smak vet du... tycke och smak. Din åsikt är inte fakta. Fakta är att det finns personer som gillar andra saker än vad du gör. Det gör inte deras åsikter till fakta heller. Inte heller gör det min åsikt till fakta.

Bara för att dina konsoler står och samlar damm och du har tappat intresse för dom efter nån månad gör ju inte att detta är sanning för alla andra som äger en konsol.

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av johnjensen:

Vilka Streamingtjänster har den? Viapaly, Netflix, HBO Nordic? Är det Dolby Digital 5.1 (utom på Viaplay som bara har DD 2.0 på streaming). Är PS4 tyst på 1-2 meters håll? Stabilare inloggning än Xbox Live som är obrukbar vissa perioder?

Om jag ska köpa en PS4 så inte är det bara för att spela. Man kollar ju film/serier också.

Den har åtminstone tjänsterna Viaplay och Netflix. Dolby 5.1 i netflix. Kan inte uttala mig om viaplay eftersom jag inte använt det.
Den är väldigt tyst. Den enda gång jag hör något av den är när den läser något från skiva. T.ex vid uppstart av spel när den kontrollerar discen samt vid installation av spel. Har aldrig heller haft problem med PSN, varken vid inloggning eller annan typ av online användande.

Netflix fungerar väldigt bra via ps4an och är en upgrade från ps3 versionen.
Även IGN appen är väldigt trevligt. Kollar den med jämna mellanrum för att få update från spelvärlden de gånger jag inte orkar lyfta arslet från soffan
Vidzone appen (Musikvideo streamtjänst) är även den nice vid diverse sammankomster som involverar alkoholhaltiga drycker.

Även om det inte finns någon officiell youtube app ännu (kommer i höst) så fungerar det även utmärkt att browsa youtube via www.youtube.com/tv/ i webbläsaren.

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av Zakire:

Hej!

Visst är det kul att spendera pengar!

Jag funderade också på PS4, men sen insåg jag att; varför lägga pengar på en konsol när jag har en dator som piskar konsolen?
Så jag Googlade lite vilka spel som finns till PC och som har stöd för Xbox-kontrollen. Och det var en hel del.

Så jag brände in till NetOnNet och köpte en Xbox-kontroll med mottagare till PC, kopplade in dator till min TV med HDMI och började lira. Sjukt nöjd. Blir mycket billigare och dessutom bättre kvalitet enligt mig.

Hur flyter The Last of Us på din PC?
Orsaken jag frågar är för att lalasken specifikt nämnde detta spel.

On topic: Själv tycker jag Ps4an helt klart är värt pengarna. Har haft min sedan februari/mars i år och den används så gott som dagligen. Har ännu inte hittat nåt med den som skulle få mig att ångra mitt köp.

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av Telepati:

Sedan får du ju betänka att bara för att det ploppade upp massa nu, så säger inte det att den hädanefter kommer signalera vid en update, utan du kanske får göra samma trick en gång i veckan

Tänkte bara kasta in en snabb status uppdatering på det vi diskutterade tidigare.
Store updates visas nu som dom ska och live tilen uppdateras när det finns tillgänliga uppdateringar. Har bara kört min fix 1 gång.

Så om nån annan har problem med att Store inte visar hur många installerade appar som har fått en update gör följande:
1. Avaktivera att telefonen hämtar tid och datum automatiskt
2. Ställ datumet till ett random datum år 2010
3. Starta om telefonen
4. Aktivera att telefonen hämtar tid och datum automatsikt.
5. Klart.

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av holmberg:

Jag håller med dig om att det kanske var ett löjligt sätt att lägga fram det. Huvudpoängen var att jag tycker Microsoft lagt mer på bordet om man ser till helheten både vad gäller utvecklare och användare. Att mixen av dator/konsol, kinect, mer kraft/fler servrar, multitasking/snapping, integration med tv/box etc. (hdmi in) samt att man kan hoppas att deras digitala vision trots allt kan få ett fotfäste denna generation - gör den något mer "next gen" än ps4. Så jag tycker absolut det finns belägg både vad gäller hårdvara och funktioner.

Hårdvaran är ju sämre i X1 än i Ps4an... hur kan det då ha belägg i både hårdvara och funktioner.
Ps4an är ju även den en mix av dator/konsol, Ps4an har mer kraft. Server antalet vet jag inte, men där har väl MS fler skulle jag tro, men har ännu inte upplevt att Xbox Live skulle vara bättre än PSN eller tvärtom (har ps3,x360 och ps4 hemma)
Ps4an har även Multitasking. Och vad gör man med kinect förutom röststyrning egentligen? Dessutom nu när x1an säljs utan kinect. Med ps4an behöver man inte kameran för att använda röststyrning. TV delen skulle varit intressant om MS inkluderat en DVB-C/T/S dekoder, samt att snapping funktion har de flesta tv redan med PIP.

Sen kan man ju även med PS4 hoppas på att deras vision med project morpheus slår genom och VR får ett fotfäste i denna generation vilket är ganska sannolikt när vi även har Oculus Rift. Detta är även något jag anser vara välidgt mycket "mer" next gen än MS digitala vision...

Helheten vad gäller utvecklare och användare får du gärna förklara lite mer ingående eftersom det mesta MS lagt på bordet har fått sig helomvändningar.
Det enda som finns kvar av deras urpsrungliga utlåtande är väl i princip att X1 existerar. samt att deras indie-policy även den är lite bakåtsträvande imo

Att x1 är "mer" next gen än ps4 håller jag verkligen inte med om. Men jag säger inte heller att ps4an är "mer" next gen än x1. Dom är lika mycket next gen. Deras main fokus är helt enkelt på olika saker. MS vill ha en multimedia box med spelkonsol funktioner. Sony vill ha en spelkonsol med multimedia box funktioner. Det de 2 olika konsolerna gör, gör dom bra. Men att kalla en av dom "mer" next gen än den andra är bara Fanboyism.

Nu är det bara spelutbudet (där jag finner fler spel som tilltalar mig till ps4an) och vilken konsol som flest av mina IRL vänner har som har gjort att jag skaffat en ps4 i första hand. Att den även är billigare och lite kraftfullare kommer bara som en fin liten bonus

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av Telepati:

Innan 8.1 också?

Sedan får du ju betänka att bara för att det ploppade upp massa nu, så säger inte det att den hädanefter kommer signalera vid en update, utan du kanske får göra samma trick en gång i veckan

SysApp kan missa när den scannar, men de jag tycker är viktiga brukar jag söka upp själv då de ligger i appen så klickar man bara på den och då står det antingen uppdatera eller visa. Så slipper man missa något, det gäller att själv vara aktiv också. Om man nu vill vara on hela tiden.

Jepp.. kör 8.0

med tanke på att jag inte fått notifieringar de sista 6 månaderna så är jag väldigt nöjd för tillfället
Men ska ta och spana in sysapp också så tack för tipset. Ska bara hålla koll på om framtida uppdateringar ploppar upp som dom ska. Eller om det fixas med 8.1. If all else fails så blir det väl att köra sysapp som sista utväg

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av stelex:

Blir så när man har 40 appar och fler.

Skrivet av Telepati:

Ett alternativ är ju att ta hem SysApp Pusher och lägga in dina appar där, sedan söker du av med den appen. men jag får fortfarande aviseringar om det då Store går att ha bland aviseringar+åtgärder, så det plingar till att en app söker min uppmärksamhet. Annars är sysappen grym.

Går ju att hålla koll på det ändå, eller så kan man ställa in automatiska uppdateringar, så sköter väl det sig själv. Jag föredra dock att se vad det är jag ska uppdatera, så jag kör det jag nämnde ovan.

Heh.... har haft detta problem väldigt länge...
Testade bara lite för skojs skull med att ändra datumet på telefon manuellt till random månad och dag 2010.
Startade om telefonen och satte på auto update på tid och datum och Tadaaa... Nu ploppade det upp att jag har 25 uppdateringar på store live tile

DrAg00nEn = happy camper

Av DrAg00nEn-4thePlayers

passar på att fråga här nu när jag fick syn på tråden...
Min lumia 920 visar inte längre hur många av mina installerade appar som har uppdateringar tillgängliga.
Det enda sättet att se om en uppdatering finns tllgänglig är att söka upp appen manuellt i store vilket är väldigt frustrerande.
Någon som har en lösning på detta?

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av Neon:

Ser ju ut som att de har mer eller mindre samma spelutbud än sålänge? Kan ni komma på några exklusiva titlar? Annars är ju The last of us nog det ända som jag verkligen velat prova och som jag vet är exklusivt för Playstation.

postar länken igen här för synlighet så kan du kolla själv vad som finns till vilken konsol
www.listwar.com

EDIT: innehåller inte nyheterna från E3 ännu. Kommer senare i veckan står det på sidan

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av stn1337:

I stort sett alla spel som du kan styra med handkontroll på XBOX/PS kan du styra med en handkontroll till datorn. Fungerar hur bra som helst verkligen

Dock måste det ju även nämnas då att om han någonsin vill spela t.ex online FPS spel eller andra typ av shooters så ligger han i klart underläge mot någon som spelar med mus och tangentbord

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av Neon:

Hej,

Jag idag PC(Windows), Wii(första) och 2 st XBOX 360. Tidigare spelade jag främst på PC men på grund av skada försöker jag använda XBOXen mer vilket faktiskt varit väldigt lyckat. Spel som jag spelat mest till XBOX 360 är Fallout, Mass Effect, Toca car racing, UFO, GTA(samtliga), Battlefield och state of decay.

Jag har alltså aldrig ägt någon Playstation troligen främst för att jag fått för mig att de generellt är lite mer manga inspirerade.

Nu funderar jag på att köpa ny konsol för att få upp grafiken(Har en Panasonic Plasma 65").

Det jag inte gillar med XBOX 360 är att live kostar pengar men vad jag förstår så har även Sony infört detta för Playstation?

Jag vet ju att Playstation 4 har starkare hårdvara men XBOX One verkar ha en del stöd för TV? Hur fungerar det? Är det CA-modul man använder då? Kan man spela in program?

Finns det anledning att vänta tills MS släpper XBOX One i Sverige? Kan det vara så att de släpper en annan version som är mer anpassad?

Förövrigt så verkar Playstation taget över marknaden? XBOX One ser ut att ligga en bit efter?

Vad tror ni kan vara bästa valet för mig? Är det kanske rakt av att vänta ett tag till?

Först och viktigast frågan du måste ställa dig själv:
Vilken konsol spelar mina vänner på?

Sen kommer frågan om vilka exklsuiva spel som tilltalar dig mer.
Lista över spel som finns och kommer till båda konsolerna
www.listwar.com

Sen för att svara på några av dina andra frågor.
Jepp. Att spela online på ps4an kostar. kallat PS+. Med en PS+ prenumeration så får du bland annat tillgång till: cloudsaves, Rabatt på spel i PS store, 2 kostnadsfria spel varje månad (som du har tillgång till så länge du har ps+) m.m.

Ps4an har starkare hårdvara än xbox one.

För att få TV via Xboxen måste du ha en digitalbox kopplad till konsolens hdmi-in port. Räcker alltså inte med en CA-modul. Inspelningen av program är jag osäker på.

Enda skillnaden som kommer med x1 när den officiellt lanseras i sverige är att den kommer att ha stöd för den svenska marketplacen och att du kan ha den på svenska.

PS4 har sålt ganska mycket mer än X1 så på det viset kan man ju säga att PS har övertaget på marknaden.

Det bästa valet för dig? Svara på de 2 frågorna jag ställde dig först av allt. När du har svaret på dom har du även svaret på den frågan.