Inlägg

Inlägg som Heymelon har skrivit i forumet
Av Heymelon

Nu bryter jag väl tråden då jag ej kör MC, men jag kör la en halv en kan man säga.

Sherman Max
2800W
0-100: NA

Bara vågat testa den upp till 65 km/h som max ännu så länge, den toppar väl något högre en så för de som järva. Får se dock hur länge man kan åka på sånna här fantastiskt roliga maskiner i sverige men trafikförsäkring, reflexer, ljus fram / bromsljus + blinkers är satt på den åtmisntone och jag kör med respekt för trafiken. (men såklart olagligt på allt annat än egen tomt)

Kanske får bli MC en vacker dag, men ännu så länge får jjag mycket utav denna praktiska lilla grabat, och härlig fartkänsla på mcyket lägre hastigheter på en EUC vilket är en trevlig bonus.

https://www.ewheels.com/product/new-veteran-sherman-18-100v-3...

Av Heymelon
Skrivet av Dreijer:

Jag ledsnade på hur dåligt BT fungerar, så jag köpte ett ljudkort, kondensormik och studiolurar. Hemskt fult och opraktiskt, men väl värt det.

BT? Har bara kollat på lurar som har RF personligen över åren men vi kanske kollat i olika prisklasser eller liknande. RF funkar bra tycker jag.

Av Heymelon

Har personligen inte riktigt förstått valet av hemma bio i form utav TV när det i mån om plats finnes så bra projektorer att köra. Är en fin tv med bra ljud hemmabio? Såklart går projektor inte alltid, men då går det kanske inte alltid att göra en hemmabio heller. Men det behöver verkligen inte va dyrare än TV variant.

Av Heymelon
Skrivet av manta_boy:

Ja eller hur. Alldeles för billig. Här är ett bättre alternativ:

https://www.amazon.se/-/en/Zojirushi-NP-HCC10XH-Induction-Hea...

Thank me later...

Tycker det bör finnas multi kokare som gör gött ris med dagens teknik? Jag äger varken eller men vore ju kul om det går att laga något mer en ris liksom, men kanske jag missat något.

Av Heymelon

Aa men 90% av dem kör Fifa eller CoD på konsol. Åtminstone de jag frågar i det vilda. IT arbetare räknas inte.

Av Heymelon
Skrivet av cyklonen:

För enstaka varor, eller typer av varor, kan det se helt annorlunda ut, så klart. Som när det gäller varor som är så starkt knutna till växelkursen mellan USD och SEK som datorkomponenter.

Samt kan rå löneökning se ganska annorlunda ut baserat på yrke.

Av Heymelon
Skrivet av Findecanor:

"AI is the new crypto" på fler sätt än ett.

Och vilka är dem? Förutom att det är storhypat och kommer från IT världen.

Av Heymelon
Skrivet av Libra-75:

Skulle också tycka att det var intressant att veta hur det flyter och vilken hårdvara, vilka inställningar folk använder o.s.v. Har en 5800X3D och ett 6800XT och vill kunna köra i 1440p och få ut minst 60fps. Frågan är hur lågt man måste gå med inställningarna och uppskalning m.m. för att det ska vara möjligt, helst utan köra det visuella i botten fullständigt.

Jag har 6800XT och 7600X och spelet flyter väldigt bra i 1440p på höga inställningar. Jag har high (non RT) preset plus några ökade utöver det till max och snittar över 90 fps med FSR quality, inklusive tyngre drivna områden.

Skrivet av HoboCop:

Funderar på att ge det ett försök med mitt 1080ti. Kan isf nyttja steams refund men frågan är vart FPS'n sticker när det är som mest krävande

Där är du tyvärr precis under smärtgränsen om jag förstått det rätt. Spelet nyttjar "mesh shaders" som ej finns i kort äldre än RTX 20xx och motsvarande för AMD, och ger då drastiskt sämre prestanda om man lirar med sådant kort. Spelet verkar faktiskt förlåtande för mindre kraftfull hårdvara skulle jag säga då det är såpass skalbart såvida man upnår just det mesh kravet. Gör man det inte - not so much.

Av Heymelon

Wow, väntar spänt på nästa myntrelaterade artikel.

Av Heymelon
Skrivet av Elgot:

Finns det siffror på hur många som pillar med datorer numera? Är det verkligen så hett bland dagens ungdom ens före dessa tjänster?

Just demografin vette teusan men delar säljes la ännu i stora mängder till privatpersoner. Antar att de pillas ihop till nogot.

Av Heymelon
Skrivet av Haziza:

Kommer de vara precis lika dåligt som FSR 2 jämfört med DLSS? Antagligen!

Vet inte vad du har kört men tycker inte alls FSR 2 har varit mycket sämre i jämförelse i det jag testat. Kanske är större skillnader i skärmdumpar. Men jo lite efter ligger de la.

Av Heymelon

Så troligen över $500 MSRP GPU prestanda då alltså i en konsol? Tja det återstår väl att se, samt vad priset kommer hamna på såklart.

Av Heymelon

Låter endå bra högt. Kan inte tänka mig att majoriteten av dem som har det faktiskt behöver det? Om inte nu alla sitter och faktiskt kör för att nå streaming content från andra länder vill säga.

Av Heymelon
Skrivet av TraXx:

Och effekten för leverantören blir densamma i båda dina exempel. Så vad är din poäng?

Såklart blir det inte exakt densamma. En snodd fysiskt produkt går inte att sälja till någon annan, medans den digitala kan säljas i oändliga kopior. Du kan argumentera för att de förlorade ditt köp om du 100% hade köpt produkten utan tillgång till piratkopia, men så är inte alltid fallet heller.

Av Heymelon
Skrivet av favouredhawk:

Nu måste vi ju göra skillnad på koncepten stjäla och kopiera inom konsumtion.

Digitala filmer och TV-serier piratkopieras = produkten finns fortfarande kvar på samma plats

Sno en Bluray på macken, en oxfilè på ICA eller en bil från nån bilhandlare = produkten avlägsnas från platsen

Om du kunde magiskt kopiera och transportera mat från lokala ICA som du i annat fall handlade på så snor du ju tekniskt sett de "säljen" dem hade gjort till dig, är väl motargumentet man kan köra.

Men hade en inte haft råd att handla så skulle jag inte kalla det omoraliskt att trolla till sig det man behöver heller. Och när det gäller kopierad mjukvara så är det la inte en direkt koppling att varje piratad kopia = ett missat köp. Tror också att det ibland kan leda till köp och spriding av positivt omdöme för produkter. Men det är såklart svårt att säga att det inte gör skada också.

Av Heymelon
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Min sambo, mamma, pappa, mormor, faster, hennes man osv osv piratar inte. Jag tycker det låter högt med 25% rent generellt.
Hur många får den här enkäten? 1000? 10000? Hur ser åldersfördelningen ut i förfrågningarna?
Ganska mycket frågetecken rent generellt kring statistiken.

Men ja, bye bye Netflix.

Sen har du nog en allt växande demografi där nästan alla gör det. För äldre och helt It okunninga är det mycket mindre än 25% såklart.

Av Heymelon

När typ alla specs en bryr sig om är "?" så är det svårt att bedöma hur intresserad man kommer bli.

Av Heymelon

Vadå "är här"? Dyra pre order versioner asnes som lansering nu helt plötsligt alltså.

Av Heymelon

En borde kanske använda det mer ja. Personligen har det hitills bara blivit telegram i princip när någon annan kräver / kör det. Ett par whatsapp grupper har man också iofs.

Av Heymelon

Dö ut var nog att överdriva, minst sagt. Att de tar fler marknadsandelar i vissa demografier är mer troligt.

https://www.statista.com/statistics/272698/global-market-shar...

Skål för anektdot fredag!