Inlägg

Inlägg som Heymelon har skrivit i forumet
Av Heymelon

På pappret är det ju en riktigt trevlig router till och med, med tanke på att man får med den gratis och i kontrast till routers en fått från bolagen tidigare. Och den verkar funka bra för dig. Min ger mig dock 50-80 mb/s på 5.0Ghz Wifit (250/250 lina) i samma rum, och jag kan heller inte portforwarda den (längre) utan den ger mig "internal server error". Ringde bbb om detta och de kunde ej hjälpa heller. Så det kan såklart bara vara att min just börjat strula. Osäker på om jag bara ska köpa en hastag "riktig" eller begära en ny från bbb

Av Heymelon

@d3tonate: Det du länkade testade just spel, och spelandet på Philips tvn visade 55ms i respons, alltså dubbelt så mycket som LGn. LGn bättre för gaming? Verkar så ja imo.

Av Heymelon

För den som tittar mycket på längre youtube klipp, och vill göra detta on the go på mobilen eller platta kan detta vara guld värt, jag tittar/lyssnar på en hel del pod och arkiverade streams när jag är ute och kör. Och de enda faktorerna i Premium som eg spelar in för mig är de som gynnar detta:

1. Att jag enkelt kan ladda ner youtube klipp och titta på offline, oavbrutet. (man kan välja nerladdnings kvalitet och kan få riktigt små storlekar på längre videos om en ska använda dom som pod/radio)

2. Att det går att titta på klipp (lyssna) med låsskärmen på, utan att youtube appen pausas. Dvs ha mobilen i fickan etc.

Bonus. Trevligt med att få med google music på köpet, behöver ej betala för spotify längre. Sen ska det väl sägas att man slipper nu stå mellan valet att använda ad-blocker, eller stödja en youtuber man följer.

Sådär dårå har ni mina argument. Ska det också sägas att jag har tidigare kört på youtube red via vpn från staterna. Behövde endast aktivera vpn när jag skulle beställa tjänsten, samt när jag ville starta en nerladdning. Så jag har betalat de amerikanska priserna 9$, ca(80sek) för detta innan. Men jag skule inte ha något emot att betala 120 för det, men det är ju mig då.

Det står konstigt nog fortfarande på mitt konto att det är 9$ jag har i prenumeration även om jag ser att den har bytt över från Youtube Red till "Youtube premium SE" . Men återstår att se vad de drar nu om några dagar ^^

Av Heymelon

Acer predator XB271HU har "lite av allt" och presterar mycket bra. Har kört den snarlika föregångaren i flera år och kunde inte vait nöjdare.

27", 1440p,IPS,144hz (överklockbart till 165) och Gsync.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3410310#rparams=ss=XB27...

Så för att vara tydlig är det XB270HU jag själv använder, men XB271HU är i princip samma skärm med överklockbar panel om jag förstått det rätt.

Sweclockers recenserade föregångaren
https://www.sweclockers.com/test/20186-acer-xb270hu-predator-...

och rapporterade nylanseringen
https://www.sweclockers.com/nyhet/21271-acer-introducerar-pre...

Av Heymelon

@wingman92: Njaaa, asså visserligen är de grejerna trevligt. Men det är inte nya features till högre eller samma pris som kommer få VR att bli mainstream, vilket är målet. Vi som redan har eller har prövat VR väntar ju på häftigare grejer. Tänker att det är snarare så att det med tiden kommer fler killer apps, och billigare VR lösningar som kommer göra att försäljningen kommer ta fart på riktigt. När det väl händer kommer ju utvecklingen av high end varianterna också öka på .

Av Heymelon
Skrivet av Laktos:

Huh.. Jag trodde med 100% ärlighet att bilderna var från COD 3.

Då haru la rätt taskigt minne endå.

https://cdn.fz.se/artikel/bild/1403524?l=eyJyZXNvdXJjZSI6Ilwv...

vs

http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/c4a989c20fb22a46a47125568627...

Av Heymelon

@znorlaxvbg: Inte väldigt många va. Har vi några siffror på det? De flesta jag pratat med säger att de saknar de gamla stora raidsen. Jag säger lycka till att få 40 människor att sitta och göra sitt jobb mot några bossar i 8 timmar i dag ^^

Av Heymelon
Skrivet av VadSaDu:

H*n kommer kunna spela spelet på högre inställningar och bättre FPS än vad PS4 och Xbox 1 kommer att få uppleva

Inte för att jag som aldrig kört spelet har koll på läget men du länkade ju ultra settings benchmarks. Om killen du ville tagga har 7950 så gav ju det 46 on avg på ultra endå. Han skrev aldrig vilka inställningar han körde.

Här ser du att Radeon 460 enligt tomshardware har 84 fps i snitt på low i 1080p:
http://www.tomshardware.com/reviews/battlefield-1-directx-12-...

Och 7950 är en del fräsigare än 460 trots allt.
http://gpuboss.com/gpus/Radeon-RX-460-vs-Radeon-HD-7950

Av Heymelon
Skrivet av Drasteroid:

GTA V på PC är ingen portning. Det utvecklades på PC först,

“While we started development of the PC version quite early, we decided to focus the bulk of our attention on the PS3 and XB360 versions first in order to push that as far as we possibly could before turning our attention to the PS4 and Xbox One versions,” the team continued.

“And then using the shared architecture underpinning the new consoles to help ourselves ramp up into the PC version and push the game as far as we possibly could.."
-https://www.vg247.com/2015/04/13/gta-5-pc-development/

Låter mer som att det sam utvecklades. Bulken av utvecklingen gjordes först till ps3 och 360, inte PC.

Av Heymelon

@kalleteodor: Två top spel i samma genre är inte konstigt att jämföra. Wow och lol dock. . . Båda cod och battlefield är väldigt mainstream och simpla spel vilket som.

Av Heymelon

@Baxtex: När var CoD senast intressant?

Av Heymelon
Skrivet av Equilibrium:

Aj men där tycker jag att det inte alls blir samma slags "doh/duh" känsla, för tillfället kan jag inte släppa BF1, jag vill ha mer och mer.
Och innan nu någon pekar ut och säger att hur är det rättvist när man i princip kan säga att båda spelen är repetitiva inom sin egna klass:
Smaktycke.

För mig låter det som "Waste of money" medan för någon annan kan det kännas som det mest prisvärda spelet.

Jag som har i många hundratals timmar testat båda genres (eftersom jag även körde h1z1 kotk) anser iaf att jag har en åsikt baserad på erfarenhet :). Så varierar smak såklart som vanligt.

Av Heymelon
Skrivet av Equilibrium:

Hmm det som jag har sett så får jag känslan att man skulle tröttna på det jätte snabbt. Samma värld som man spelar om och om igen. Ser inte hur det skulle kunna vara skoj men alright. *shrugs*

Precis som dota, och cs . Well, cs har "fler" maps som körs men fortfarande blir det mindre variation överlag om man drar ut dom side by side. För att inte nämna att en ny lika stor map snart är ute. Inte allas cup of tea dock.

Men vad med resten av fps/shooter spelen på markenaden? Battlefield och Cod och sen en himla massa copy cats samt en och annan arena shooter som försöker vara quake/unreal, snacka om att man tröttnar snabbt. Samma sak i 10 år.

Av Heymelon

@anon159643: Stort tack för rådgviningen!

Av Heymelon

@anon159643:

Hej Johan!

Har du några tips till en gammel IT-Design student från Kau i Karlstad? Såg att du hör till här i krokarna. Jag gjorde alltså aldrig klart den examen och jobbar nu med annat, men har funderat på att ta upp detta med IT igen. Är det värt att göra klart den examen eller ta en annan väg in, då arbetslivserfarenhetverkar väga tungt. Drygt ett år kvar av utbildningen i HP. Utbildningen var ganska bred och jag har inget specifikt intresse, men känner att en borde välja något att fokusera på över att strö lite kunskap i varje hink.

Utbildningen innehåller en hel del utveckling och modellering/design, lite databaser och andra strö kurser i integration och kommunikation.
https://www.kau.se/utbildning/program-och-kurser/program/SGIT...

Alternativet vore alltså att lära sig t.ex Azure och SharePoint på frididen och jobba som tekniker av något slag medan jag utvecklar fler kunskaper. Istället för att lägga mer tid på fel karriär.

Av Heymelon

@Equilibrium: Genren. Det är typ hela spelet. Det finns i princip 2 "funktionella" battle-royale spel och det andra, King of the kill är mycket mer arkadigt (samt äldre). Pubg är mer åt sim-like ala Arma hållet. Spelet är trevligt, men är bara så populärt pga det tar i princip upp 90% av alla som är intresserade av en "ny" eller outforskad genre som blir mer populär för varje minut.

Av Heymelon

@MatrimVidz: det finns väl legit iso från microsoft

Av Heymelon

@tretton37: Jaha. Jo det var ju ett tag sedan. Inte sett några nya jämförelser sedan dock för att få bekräftat att Ryzen faktiskt gått om. Så ej helt orelevant utan ny info.

Av Heymelon

I ett specifikt battlegrounds test ser jag att Intel 7600K slår amd Ryzen 1600x i fps, speciellt om du ska spela på 1080p. http://www.tweaktown.com/articles/8189/playerunknowns-battleg...

Så en en 7600k kommer du nog längre på om huvudfokus är battlegrounds. Köp med en kylare (https://www.inet.se/produkt/5322017/cooler-master-hyper-212-e...)
och överklocka lite då core speed verkar vara det som kör skillnaden. Om inte du är kunning på sånt så känner du knaske någon som är? Det är iallafall väldigt enkelt om du är villig att lägga ner några minuter på att kolla upp en guide.

Skulle passa mig för Gigabytes GI 1070 då många har rapporterat på spojltjut och hög ljudnivå på just den modellen.

Av Heymelon

@_Merc_: Om du väcker mig när det visar sig att core counten är det viktigaste. Precis som med megapixlar i kamera telefoner eller hur var det nu?