Inlägg

Inlägg som straight_guy har skrivit i forumet
Av straight_guy

Ett datorpaket fattades IMO

Idén att presentera flera olika datorpaket tycker jag helt klart om, detta signalerar en mogen och sund inställning kring vilka människor som vill ha vilken dator. Naturligtvis måste man också begränsa antalet datorpaket, kan ju bli hur många som helst.

Dock saknar jag som rubriken antyder ett datorpaket. Ett paket som verkligen tar fram det "gôttaste" med att plocka ihop själv.

Ett paket som ska vara skapligt på allt. Skapligt billigt, skapligt bra prestanda till vardags, skapligt bra spelprestanda, skapligt smidig låda. Den där kompromissen som datortiillverkarna nästan aldrig lyckas med (de har alltid någon komponent som är low-end, plus att uppdateringsmöjligheterna är under all kritik).

En tanke jag får (som nog visar vad jag är ute efter) är att utgå ifrån den lilla lådan ni använde och sedan bygga ett system med AMD A10 som grund. Kanske man "nöjer" sig med 8 eller 12 GB Crosair Vengeance till den. Runt 10 lakan för en riktigt kompentent miniburk låter inte orimligt när man drar ett streck och sumerar...

Idén kommer ifrån den bärbara jag sitter vid just nu (har fått vänta med hemmabyggena nu ett tag) som har en AMD A8 3530 kombinerat med AMD HD6630M-grafik. Datorn har utmärkta allroundprestanda och klarar inte minst flera tunga arbetsuppgifter samtidigt. Dessutom har den grafikprestanda som jag aldrig tidigare varit i närheten av på en bärbar, ofta utan att ens aktivera dual-graphics!

Jag misstänker att ger man motsvarande (typ...) lösning fria tyglar i en stationär dator så blir det en riktigt bra familjedator. Vilket då är det jag tänkte ni kanske skulle bygga en till jul?