Inlägg

Inlägg som TheHaxxorcist har skrivit i forumet
Av TheHaxxorcist

@FakeNinja: Kollar på det nu
Fann någon default gateway som körde på IPV6 och "dynamic" gateway.
La till en gateway WAN->Hemrouter
Sen en static route LAN -> WAN^

Min ubuntu 2 har slutat säga att den saknar internet uppkoppling men kan inte installera uppdateringar (Troligtvis hittat routen men verkar fortfarande inte kunna ansluta till nätverket.

Tilläger även att jag inte kan skapa en route från LAN till hemrouter, misstänker att detta kanske inte ska gå. (The gateway address 192.168.1.1 does not lie within one of the chosen interface's subnets.)

Uppdatering:
Som jag fattat det nu ska jag ha en gateway på LAN
Sedan en static route till WAN

Sedan Gateway på LAN
Static route till HomeRouter

Av TheHaxxorcist

Gjorde mitt bästa och så gott som jag kan förstå är det här strukturen

https://i.imgur.com/QJNvHPE.jpg

Av TheHaxxorcist

@pv2b: Tack, återkommer med bild!

Av TheHaxxorcist

@pv2b: Okej, ska kolla vad jag hitta för verktyg
Så tanken är att rita upp varje enhet och visa på vilka portar som släpps igenom åt respektive håll antar jag?
Och hade den avstängd redan

Av TheHaxxorcist

Pfsense-hjälp för en amatörer

Hej, har nyligen försökt ge mig in i homelab världen genom att göra om en gammal laptop till en Proxmox maskin (Virtuella maskiner). Allt var frid och fröjd medans jag följde en tutorial tills jag kom fram till pfsense. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra.
Problemet består av följande:
Har satt upp 3 virtuella maskiner på min laptop: Ubuntu 1, Pfsense och Ubuntu 2.
Ubuntu 1 använder sig av min hemma router så den kan koppla upp sig mot nätet. Pfsense kan pinga både Pfsense-WAN, Pfsense-lan och Ubuntu 2.
Problemet är att Ubuntu 2 kan inte komma åt internet på något sätt och kan inte pinga något.
Kan inte säga att det är mitt starkaste område men spontant känns det som att det är antingen branväggen i pfsense som är fel konfigurerad.
Har en hemrouter som sitter på 192.168.1.1, Pfsense-WAN på 192.168.1.70 och Pfsense-LAN 10.10.10.10. Har prövat runt rätt mycket men har svårt att få ubuntu 2 att få internet. Uppskattar all feedback och kan posta information om det behövs mer.
Googlat en del och problemet verkar relativt väl känt men många av lösningarna var gamla och fungerade inte i mitt fall.

Av TheHaxxorcist

@BergEr: Fick tillbaka mina den här veckan från flight som skulle avgå slutet av mars så borde dyka upp snart.

Av TheHaxxorcist

@Laxpudding: Okej, jag hade nog missat del 2 på länken men tack iallafall för din feedback. Känns spontant som att IPS paneler har vissa fördelar men för att hitta en sådan skärm måste man nog offra högre refresh rate än 60 Hz (om man ska hålla sig runt min budget).

Av TheHaxxorcist

@Laxpudding: Tror det kommer bli en VA panel då jag inte har väldigt stor nytta av bättre betraktningsvinklar och skulle uppskatta en relativt hög refresh rate (Nuvarande skärmen är nog ca 10 år gammal).
Mycket uppskattad filtrering på prisjakt efter mina önskade specs, frågan är om det är något viktigt man missar om man går för någon av de billigare skärmarna på den listan. Är relativt ny i skärm-gamet så kan inte säga att jag kan alla nya funktioner som kan vara bra att ha.

Av TheHaxxorcist

@medbor: Yes, men har precis fått in en Sapphire Radeon RX 5700 XT NITRO+ som borde kunna driva rätt bra specs ändå, right?

Av TheHaxxorcist

@JD: Vad menar du?

Av TheHaxxorcist

@JD: Ja, det ser ut som en bra skärm men föredrar nog en ultra wide för det priset. Känns rätt dyr för att vara 1440p 27"

Av TheHaxxorcist

Nyinköp av skärm för gaming och allaround

Hej
Precis fått in en del uppgraderingar i datorn så nu spinner den som en katt.
Såklart så nu när man har ett nytt grafikkort och en snabb processor vill man ju också uppgradera sin gamla 1920x1200 60 Hz skärm.
Som titeln säger är den till mest gaming men använder datorn inom många olika områden.
Har varit inne och kollat skärmguiden såklart,
för nuvarande lutar det åt en Ultra-wide 1440p, 100 Hz (uppskattar även curved också)
Den jag kollat på: Acer CZ350CK

Tänker egentligen att jag ska lägga mig på en budget runt 6k, kan dock gå över om det är så att man får mycket mer för en något högre summa.
Saker som vore uppskattat i en skärm:
Ultra Wide
Curved
1440p Res (min)
144 Hz (skulle nöja mig med 100 Hz)
HDR10
Vore bra med AMD Freesync då jag sitter på en 5700 GPU.
Någon som kan tycka till om flimmerfria skärmar? Något att hänga i julgranen?
Väldigt öppen för föslag!

Av TheHaxxorcist

Ett tillägg: när jag nu bytt till 3600 CPU så verkar online programmet jag använder varna för att jag kanske måste uppdatera min BIOS mjukvara innan jag kan använda processorn. Hur skulle detta ske? Måste man ta moderkortet till någon butik för det i så fall?

Av TheHaxxorcist
Skrivet av pv2b:

Angående CPU-fläkten, om den också är 7,5 år gammal så är det inte särskilt sannolikt att du fick en AM4-bracket med kylaren (eftersom AM4 inte fanns än då). Har du kollat om det går att få tag på en AM4-bracket?

Med det sagt så medföljer en "good enough" kylare med en Ryzen 5 3600, så du behöver inte köpa en CPU-kylare om du inte vill.

Jo, insåg inte att det var fallet så får nog köpa till en ny CPU-kylare i detta fall

Skrivet av Sgtjohnson:

Ser bra ut, men lär inte 3600 bli bättre till spel? Inet har en deal på Sapphire Nitro+ 5700 XT förresten. Mitt kommer nog på lådan imorgon! Vi ses i Calradia i April.

Skickades från m.sweclockers.com

Yes, någon innan som sa samma sak så kommer ändra till 3600. Det hade suttit fint men kommer vara tomt i plånboken till januari så då får det bli. Förhoppningsvis så man inte missar någon tid i Calradia!

Av TheHaxxorcist
Skrivet av pv2b:

Du säger att din dator är 7,5 år gammal och att du vill återanvända nätdelen.

Är nätdelen också så gammal? Hur vet du att dina stabilitetsproblem i din dator inte beror på din nätdel?

Angående CPU: om du spelar spel skulle jag hellre gå med en Ryzen 5 3600 än en Ryzen 7 2700X. För spel är högre klockfrekvens/IPC överordnat antalet trådar/kärnor (så länge man har minst 6/12 för att undvika stutter).

Jo, det har du helt rätt I men tänkte jag skulle pröva använda den iallafall. I värsta fall fungerar det inte och då vet jag att jag måste köpa ett nytt NätAg.
Gällande CPU:n har du nog helt rätt, ändrar till din föreslagna

Av TheHaxxorcist

Ny köp med ett par återanvända delar

Tja, nu har gamla Bettan lagt av efter 7 och ett halv år och är trött på att felsöka då den knappt bootar längre.
Tanken är att jag ska köpa till stor del nytt och lägga mig på en ganska stabil budget runt cirka 10 000. Är relativt flexibel på vad det ska kosta, tänker jag ska återanvända mitt chassi, CPU-fläkt och Nätaggregat. Så minus de tre komponenterna tycker jag själv att 10 000 borde räcka men har varit ett tag sen jag byggde och kanske blivit väldigt mycket dyrare. Gällande användning brukar det vara mest Dota 2 som spelas men uppskattar trippel A spel titt som tätt och ser mycket fram emot nya Mount & Blade spelet så vill inte vara allt för snål när det kommer till GPU/CPU.

De komponenter som jag kollat på hittills är som följande:

https://i.imgur.com/ryUhCaG.png

Och bara för klarhetens skull så påminner jag att Case, Power Supply och CPU-cooler är tanken att återanvändas, de är bara med på listan för att kolla kompatibilitet (Och den CPU-cooler jag har är inte Dark Rock Pro 3 utan 2 men det gick inte att hitta). Vet om att SSD:n inte är jättestor vanligtvis brukar jag inte mer än 100 GB minne totalt.

Vad säger ni?
Känns byggnaden balanserad i prestanda?
Något som är för mycket respektive för lite av?
Några av mina gamla delar jag inte borde använda?
Några andra funktioner jag kan tänkas sakna?

Uppskattar all input, tack på förhand!

Av TheHaxxorcist

Problem med display på Asus F550J

Köpte en bärbar Asus F550J runt April och har haft lite strul med display:en när jag kollar på serier/filmer, de mörka partierna på skärmen blir väldigt oklara att urskilja under alla mörka scener, de smälter ihop som ett kluster...
Osäker på om det är en inställning eller om det är något fel på displayen (skulle jag ta en gissning skulle jag gissa inställning)

Av TheHaxxorcist

Jo, det verkar som att problemet löste sig senare på kvällen

Av TheHaxxorcist

Fast det borde väl bara gå långsammare och inte stanna av helt?
Plus att det hjälper att starta om origin

Av TheHaxxorcist

Problem med Origin nedladdning

Jag har just köpt battlefield 3 till pc och försöker ladda ned det till min dator. Av någon anledning så stannar min nedladdning av efter något enstaka procent framåt. Det enda som verkar funka är att starta om hela Origin, då fortsätter nedladdningen i ytterligare något procent för att sedan stanna. Några idéer på vad som är fel?
Helt nyköpt datautrustning som inte krånglat tidigare.
Tack på förhand