Inlägg

Inlägg som Artixera har skrivit i forumet
Av Artixera
Skrivet av doovdes:

Tjena, söker efter ett par trådlösa hörlurar med mic som ska användas till gaming men söker ändå schysst ljud till t.ex. filmer ibland. Absoluta tak är 3500kr typ. Har tittat på astro a50 men vet inte om de är värda pengarna eller om man ska köpa något annat.

Skickades från m.sweclockers.com

Kan inte alltför mycket vad det gäller ljud etc men för pris till prestanda så har ingen jag känner med Astro varit helt nöjda :3

Men som någon annan sade, kör på tråd om ljudet är viktigt, trådlöst når inte samma nivå, ska du ha det trådlösa så ta vilket som egentligen, lär inte skilja alltför mycket mellan modellerna.

Av Artixera
Skrivet av Thapawk:

Okay, så tror du att det löser problemet, fixa kylpastan? Eller bör jag köpa ny fläkt^^?

''Edit 1: Några skriver att du har en pinne som inte klickat i uppe i höger hörn av processor kylaren, sitter ju en i varje hörn som måste tryckas ner hela vägen för att plattan till kylaren ska ha full kontakt med processorn, testa att göra det och se om den klickar i, annars får du montera om den och funkar inte det så är det ny kylare som gäller. Edit''

Lång historia kort du behöver byta kylare eller montera om den du har just nu, men jag hade skaffat en ny effektiv kylare, vatten eller luft lite beroende på vad du har för budget kanske?

Vad du behöver för att montera om kylaren är kylpasta, inte jätteviktigt vilken typ.

Sedan 70-99% alcohol som isopropanol http://www.kjell.com/sortiment/hus-halsa-fritid/kemi-spray-li...

Och ett par tops till att torka bort den gamla kylpastan med, rengör noggrant och det räcker med att doppa topsen lätt i alcoholen så att det inte rinner omkring (finns bra utförliga guider på nätet) se till att kylaren du skaffar är kompatibel med den processor socket ditt moderkort har, tex 1150, 1155, 2011 etc, har inte kollat vilken socket din processor har.

Lägg en liten klick i mitten på processorn av kylpastan, helst inte större än ett kokt riskorn, mer är inte bättre när det gäller kylpasta

Du kan ju testa att montera om den processor kylaren du har nu men rekommenderar fortfarande att du köper en ny kylare, den populäraste budget modellen är CoolerMaster Hyper 212 Evo http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/kylning/processo...

Passa också på att kolla i Bios om proccessorns Volt står på Auto, detta är generellt inte bra då moderkortet kan ge för mycket ström till Cpun och då med det öka temperaturerna massivt.

Av Artixera

Nu med Aero avstängt i Windows 7 så får jag inte längre Frame Time problem, någon som har en fundering på varför Aero skulle kunna orsaka detta?

Om det går att lösa så att jag kan fortsätta använda aero skulle det vara tacksamt om ni har några förslag, windows Basic är lite väl tråkigt.

Av Artixera
Skrivet av Blacksheep:

Detta har du säkert redan kollat, men då jag själv hade ett snarlikt problem för ett tag sedan, som bara hände efter att jag tabbat ur ett spel, det var i Wot, och när man sitter o väntar de 30 sekunderna på att spelet skall börja, brukade jag tabba ur o surfa lite.

Det skitenkla felet hos mig var att jag hade råkat ha skärmen i win inställd på 144, men i spelet hade jag 120, eller om det var tvärtom, men kommer ihåg jag satt o pillade flera timmar med det innan jag löste det. En sån där idiot grej...

Men som sagt du har nog redan kollat detta, men i fall du ej gjort det:)

Jo det är ställt på 120hz som det ska vara däremot har jag plötsligt kanske löst problemet genom att sätta igång windows basic i W7 istället för dess Aero tema, hittade ett par trådar om prestanda försämring pga Aero så har jag tur är det löst nu, kör lite tester nu för att se om jag löst det

Av Artixera
Skrivet av Viochee:

har liknande problem... i spel som tex Dota 2 så "hackar" det när jag har igång en twitch stream i bakgrunden eller youtube klipp, slår jag av chrome försvinner "hackandet" (lagg eller vad man nu vill kalla det)

vet inte om det är samma problem som andra har...

värt att nämna att jag hade samma problem med mitt 660TI som 970

Skrivet av rustax:

Har du kanske installerat drivrutin utan att avinstallera de gamla med hjälp av exempelvis display driver uninstaller? Kan vara att drivrutinerna spökar då.

Skickades från m.sweclockers.com

Nr 1: Du verkar ju ha liknande problem som jag men eftersom att problemet försvinner när du stänger av streamen kan det kanske vara hårdvaru relaterat som att datorn inte klarar av båda situationerna samtidigt? dock om du har en kraftig dator (970 är ju gott och väl tillräckligt riktar mig mot cpu) och ändå har problemet testa att stänga av hårdvaru accelerationen i flash som någon här i kommentarerna nämnde tidigare

Nr 2: jag har kört en clean install på grafikkortet om det var det du menade :3 och delarna är ju nya så förhoppningsvis är det inte en drivrutin som spökar, dock hittar jag ingen lösning till problemet i slutändan så kör jag på en ren installation av windows igen och ser om det löser sig men det är ju lite sista hoppet just nu

Av Artixera
Skrivet av Bloopy:

Uppdatera gärna med info om vad som sägs (givetvis frivilligt)

Vart får jag tag i programmet de testar med? drog ner 2 filer från MEGA men får det inte till att starta, testade dock att köra Firestrike i 4K men jag kan nog inte lita på resultatet kanske, det startade nämnligen Frametime ms problem direkt vid start istället för vid start av en video som förut men minnet visade usage upp till 3.2GB iaf vet inte om det stannar där eller går högre.

Av Artixera

Tog förresten precis kontakt med Nvidia på deras livechat och de var lika förvånade som jag över detta problemet så nu blir det Mail kontakt med dem istället så att de kunde få tid att kolla läget

Av Artixera
Skrivet av Bloopy:

http://www.sweclockers.com/forum/125-geforce/1349334-3-5gb-gt...

Alla med 970, ta ett test å säg vad ni får. Vill verkligen se vad alla 970 får och läser att det tydligen ligger nån minneslåsning på 3,5GB vram och detta kan mycket väl vara ditt problem med alt-tab issue.

Känns väl dock lustigt om 3.5GB inte skulle räcka gott och väl på titlar som Counter Strike Go? Med tidigare graff som 570 och 670 och 770 som låg på 2GB så fanns det inget liknande problem :3

Men ska kolla tråden och göra testet om det är enkelt att utföra

Av Artixera
Skrivet av juniorjesper:

Köp nytt

Skickades från m.sweclockers.com

Nja, inte så ekonomiskt när denna är nybyggd

Av Artixera
Skrivet av Slaktardej:

Testa att stänga av hårdvaruacceleration i Flash, då det kan vara problem med hårdvaruacceleration.
https://forums.adobe.com/thread/891337

Stängde av det men tyvärr det blir fortfarande likadant :/

Av Artixera
Skrivet av TimMy2003:

Testa överklocka lite.

Har gjort det åt båda hållen, överklockat och klockat ner den under stock, ingen lycka i det området :/

Av Artixera
Skrivet av Slaktardej:

Hade GPU klockat ned sig hade TS dock sett på FPS-mätare att bildrutefrekvensen gick ned, vilket den inte gör. Det TS beskriver är snarare någon slags stuttering, där vissa bildrutor visas mycket längre än andra.

Skrivet av aMp:

GPUn kanske klockar ner sig när du tabbar, och sedan inte hoppar in i full fart igen? Kör MSI Afterburner och kolla hur det ser ut med klockfrekvenserna.

Skrivet av Slaktardej:

Bara för skojs skull, testa att välja Hög prioritering på CSGO i aktivitetshanteraren.

Ledsen för ett långsamt svar har kört lite tester för att verkligen försöka komma till grunden av problemet, jag har testat som du nämnde med hög prioritering men det gjorde inget, kommer länka ett par bilder snart på vad jag tror kan vara problemet.

Tekniskt sett blir ju min fps lägre när problemet startar, jag går från 260+ konstant till 160 ca även om det är tillräckligt för en 120hz skärm så är det fortfarande en sänkning
Gpun klockar inte ner sig däremot blir Framtime ms horribel när det börjar ''lagga'' jämfört med innan det börjar.

Sen har jag också kommit fram till att det kanske inte är exklusivt ALT+Tab som orsakar problemet, det kan vara att en video av slag (stream eller youtube tex) är igång i bakgrunden, Dock så försvinner inte problemet av att stänga av videon och hoppa in i spelet igen utan jag är tvungen att starta om datorn för att det ska återgå till normalt.

Hur lagget ser ut: https://www.youtube.com/watch?v=DGJAbPHXB7c
Bra Framtime ms: http://i.imgur.com/okJIYD1.png
Dålig framtime ms: http://i.imgur.com/xSma2xY.png

Av Artixera

Bump :3 har inte hittat någon lösning än, nytt är dock att när jag minimerar och tar upp tex CS igen så funkar det i 120HZ ett par sekunder sedan slår det ifrån och blir laggigt igen.

Av Artixera

Att sänka 120hz skärmen från 120hz till 60hz hjälper lite men känner fortfarande av lagget :/

Av Artixera
Skrivet av Alpha77:

Skulle det kunna vara för lite RAM ?

För ett antal år sedan (på ett annat spel) var det iallafall en markant skillnad på att använda alt-tab ut i windows efter en dubblering av RAM-minnet.

Har kollat Ram Minnet men jag har 16GB och det används i princip aldrig över 8 :/

Av Artixera
Skrivet av Elghinnarisa:

Om du kör windows 7 så kan du pröva att slå av Aero transparency. Fixade sådana problem för mig allafall.

Testade detta men hade ingen effekt :3

Av Artixera
Skrivet av Paontuus:

Har inte detta problemet sj med mitt 970, men vad du kan testa är att stänga av Hyper Threading i BIOS, har du samt installerat chipset mm för moderkortet?

Jag testade att stänga av hyperthreading i bios nu men tyvärr funkade det inte :/ verkade bättre först för tabbade ut ett par gånger men sen kom det tillbaka och lika laggigt även med bra fps :/

Av Artixera
Skrivet av evayer:

Har du båda spelen igång samtidigt?

Nejdå självklart inte ett i taget! vad jag menade var att om jag spelar cs:Go först och sen får dessa laggs efter att ha använt Alt+Tab så har jag samma problem i bf4's campaign när jag stängt av cs och startat bf4.

Av Artixera
Skrivet av Paontuus:

Har inte detta problemet sj med mitt 970, men vad du kan testa är att stänga av Hyper Threading i BIOS, har du samt installerat chipset mm för moderkortet?

Använde Gigabytes egna uppdateringsverktyg så allting åt det hållet med bios+drivers bör vara helt up to date.

Har dock inte testat att avaktivera hyperthreading men har inte sett det alternativet i bios så ska kolla det nu

Av Artixera