Inlägg

Inlägg som Lakhota har skrivit i forumet
Av Lakhota
Skrivet av dlq84:

Sen när? Tror du misstar dem för Blizzard

Sweeny äger förvisso fortfarande mer än 50%, men Tencent har köpt 40%.

Av Lakhota
Skrivet av SAFA:

Vem har pratat om skatt på ISK? Minns inte att jag sett nåt sånt inlägg.

På föregående sida pratas det om "en återinförd förmögenhetsskatt som beskattar fondägande".
Vill bara poängtera att det är just det som det inte är, då det är en möjlighet till vanligt sparande. Det är inte obligatoriskt att spara via ISK utan man kan spara "på det gamla" viset med vinstskatt vid vinst och skatteavdrag för förluster.

En återinförd förmögenhetsskatt skulle bara adderas ovanpå ISK.

Av Lakhota

Alltså, detta pratet om skatten på ISK är ju inte riktigt samma sak som förmögenhetsskatt... Det är ju inte förmögenhetsskatten den ersätter.

Skatten på ISK är ju istället för att du slipper betala vinstskatt på dina fond- och aktieförsäljningar vilket förenkla redovisningen när det är dags att deklarera. Problemet där är att du betalar skatt även när du gör förluster. Har du fonder och aktier i ett vanligt konto får du betala 20% vinst-skatt så fort du gör en omplacering, men på ISK betalar du en skatt på kapitalet på kontot oavsett hur mycket där är. Är du dålig på att placera kan du sätta pengarna på ett vanligt sparkonto utan avkastning så slipper du betala nån skatt alls.

Av Lakhota

Någon gång ska man väl skriva sitt första inlägg här efter att man varit reggad i över 3 år..
Efter ett långt uppehåll började jag spela i dec igen med Zepophan, sitter och försöker jobba upp ett par T10 till, vilket går sakta men säkert =D
Har kanske inte bästa statsen, men jobbar sakta men säkert upp dem med =P