Inlägg

Inlägg som -=Mr_B=- har skrivit i forumet
Av -=Mr_B=-

Det är ju minst 10 15 år sedan det var massor av skriverier om hur Kalle, och hans utbrott inte var lämpliga för barn, och efter det försvann "klassiska Kalle" i princip helt från TV. Och ersattes med moderna Kalle i olika tappningar helt och hållet. Eftersom jag inte har TV, och inte tittar hos andra mer än slumpmässigt, så kan jag inte svara på om det fortfarande är så, men jag misstänker starkt att allt vad "klassiska Kalle" syns i TV numera är just julafton. Och det man vände sig mot var Kalles(?) temperamentsutbrott.

Skrivet av employed:

Husvagnssemestern.
Nerklippt. Husvagnskaoset har praktiskt taget klippts bort. När Långben får en stöt så han får popcorn också. Dock så får scenen vara med när Kalle badar och vansinnigt och våldsamt motar bort de nyfikna små fåglarna för att de tjuvkikar på när han badar. (utan byxor dock med tröja wtf?!)

Fast popcorn scenen har väl aldrig varit med i "julklippningen" ?

Skrivet av employed:

Varför ens censurera allt detta från första början? Ingen respekt för ritare och regissörer mm?

All klippning är inte "censur". Ferdinand, campingresan, och jultomtens verkstad är strax över 7 minuter långa i "original" tillstånd, Djungelboken och Robinhood är "feature films" med 78 & 83 minuters längd respektive.
Vad jag menar är att det i det närmaste självklart blir grejer som klipps bort, även om det inte är för att uppfylla en rent politisk agenda, bara för att kunna komprimera allt materialet till en timma.
B!

Av -=Mr_B=-

Jag tror jag hade väntat tills AMD släpper Ryzen har i början på det nya året, om du kan klara dig i max 3 månader till. Ryktet säger att de ska vara väldigt konkurenskraftiga, och "troligtvis" till ett ruskigt bra pris, så marknadspriset för CPU prestanda kommer förhoppningsvis ändras, till det bättre.
Samtidigt... Trump blir insvuren den 20 januari, så det är ju fullt möjligt att världen går under innan AMD får släppt Ryzen. ;- ) Fritt val där med andra ord.
B!

Av -=Mr_B=-

Sök på "0x00000034" och Google har hur mycket som helst. Det enklaste verkar dock vara att börja med en simpel ominstallation, där man låter installationsprogramet plocka bort alla partitioner på systemdisken, och skapa nya, och därefter uppdatera alla drivrutiner.

B!

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Veni:

Även om dokumentet skulle vara 5 eller 3 år gammalt så är det just det dokument som avser min servers nätdelar(köpt år 2011, troligtvis utvecklad år 2009 då 1366 plattformen fanns/kom då) och åldern på själva dokumentet spelar mindre roll. Naturligtvis så är inte den nätdelen lika effektiv som den effektivaste servernätdelen utvecklad år 2016 i förhållande mot en som troligtvis är utvecklad år 2009.

Visst. Men TS har ny utrustning, och i det utgångsläget spelar det än mindre roll. Med din utrustning & din last hamnar du på det högre exemplet av vad jag beräknade, 400w, och 14w skillnad. Det är 3.5%, och verkligen försumbart. Jag är inte förvånad om temperaturen i rummet påverkar effektiviteten så att det orsakar större variationer.

B!

Av -=Mr_B=-

Om datorn uppför sig med en annan CPU, är det skäl nog att tro att den man bytt ut, är felkällan.
Men, för att inte kasta godsaker i onödan... Du har så klart testat att ställa alla BIOS inställningar till default, och sen sparka upp drivspäningen lite?

B!

Av -=Mr_B=-

Tack för det.
B!

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Veni:

Alltså kunde det vid 20% belastning skilja upp till 28w, och då man har två nätdelar som jobbar som dessa som jag har så jobbar dom i tandem konstant så lär det bli upp till 56w i förlust. Redan vid så lågt som 20w förlust(10w+10w) så är det en onödig kostnad om det är en maskin som står i bostaden, men det är helt klart värt med dubbla nätdelar(med dubbla UPS:er) från den erfarenhet som jag har fått "utsättas" för.

Att du får högre förbrukning är vad burken i sig drar, är en självklarhet, frågan är om det ger en signifikant skillnad att köra ett, eller två PSU. Jag sa nej, du verkar vilja hävda motsatsen. Jag sa att det kunde skilja 1-2% över hela lasten, ditt exempel är baserat på en "sämre" standard (80+ gold vs Platina) och ger därför marginellt större skillnader, men det är fortfarande bara runt 3%, när du kör 2 nätdelar i stället för en. Det spelar faktiskt ingen roll om det är 50, eller 500w som bränns av i form av värme, det som är intressant är hur stor skillnaden blir, och med moderna PSU, är effektivitet-kurvan så rak att det i praktiken inte spelar någon roll. Vi jobbar med din länk, eftersom jag inte har en till hans faktiska 80+ platinum, helt enkelt eftersom jag inte vet vilken det är. Jag misstänker att det är Mullets formulering, och därför "samma" PSU i nyare tappning, men det gör siffrorna bättre, inte sämre, så det spelar ingen roll. När systemet idlar, ligger han rimligtvis på 100-150w. Eftersom det är en server, så får man anta att han faktiskt tänker använda den, så det här tillståndet är "worst case". I takt med att lasten stiger blir effektiviteten bättre, tills han drar runt 700-750 watt, innan det blir sämre igen.
Så, skillnaden mellan 150w på ett, eller två PSU är, baserat på din länk, svår att sätta fingret på, helt enkelt eftersom deras första mätpunkt är 10% vilket är nästan spot on, våra 150watt. Men, eftersom det är siffran vi har att jobba med, och skillnaden ner mot 5% inte brukar vara mer än den upp till 20%, så tar vi i från knäna även här, och jobbar med ett absolut "worst case" scenario, på 5% sämre effektivitet. Då har vi en förbrukning för ett PSU på 175w, och för båda, 189w. Det är 14w. Med ett 7 år gammalt PSU, i ett absolut worst case scenario. Utgår man i stället från att servern faktiskt arbetar, och lasten ligger runt 400w så blir skillnaden fortfarande runt 14w, mellan ett och två PSU. 14w, är i sammanhanget, irrelevant. Det är mer än jag väntade mig, men det kan förklaras med att din länk leder till ett 7 år gammalt dokument. De test jag gjort baserar sig främst på utläsningen av last-statusen på UPSerna, och de pekar med hela handen på under 10% skillnad mellan ett och två PSU i drift.

Skrivet av Veni:

Mina UPS:er "kostar" cirka 100w tillsammans(en liten+en stor samt bägge i s.k. underhållsladdningsläge), men som sagt ovan, är beredd att ta den smällen än att något "skräp" kryper in via elnätet och skapar mig mer jobb. Grejerna skall bara lira hela tiden hemma och varna om en grej pajar så jag kan byta den under drift.

Låter som väldigt lite. Men det beror så klart på vilken maxlast man optimerat för. Min Eatorn går att ställa i "high efficiency mode" där den slutar dubbelkonvertera, och i stället använder bypassen för att driva lasten kontinuerligt, och bara underhållsladdar. Då drar den 25w i stället för 200, men det är inte riktigt det jag skaffade den för. Den dubbelkonverterar, och säkrar upp omgivningen efter bästa förmåga. Hade jag kört på bypassen hade jag kanske ansett att de 14w det kostar att köra dubbla PSU i stället för ett ensamt, hade varit relevant, men sett till sammanhanget... nä. 14w är inte mätbart ens på årsbasis. Sakerna man har i sitt hushåll på standby drar (betydligt) ner än så.
B!

Av -=Mr_B=-
Skrivet av martinot:

1. Detta är ingen produktion som Nintendo gör själva, utan något som sköts av kontraktörstillverkare och underleverantörer (som har ganska flexibla produktionslinjer).

Något jag redan har poängterat, och kommenterat. Jag ser inte din poäng.

Skrivet av martinot:

2. Detta är ingen produkt som skall tillverkas i flera år (som tex Wii U), utan mer en temporär samlarprodukt i begränsad upplaga. De behöver inte produktionsplanera för flera år framåt.

De har då garanterat inte tagit fram produkten för att tillverka den i 2 månader, och sedan vara färdiga.

Skrivet av martinot:

3. Det är inga beställningar som kommit de senaste 14 dagarna. Det är beställningar som ligger (oupfyllda) sedan mer än ett halvår tillbaka.

Även det här har jag redan poängterat, och kommenterat.

Skrivet av martinot:

Det är fint att du försöker försvara Nintendo med näbbar och klor, men det har inget med verkligheten att göra.

Det har allt med verkligheten att göra. Du har orealistiska förväntningar.
B!

Av -=Mr_B=-
Skrivet av martinot:

Poängen är att Nintendo är högst medvetna om köpsuget. Detta är ingen nyhet som kommit de senaste 14 dagarna.

Jag är rätt säker på att de har en uppfattning om hur många enheter återförsäljarna vill ha. Men de har ingen som helst aning om hur många enheter de kan förvänta sig att sälja totalt sett. Exakt vad tycker du de ska göra med produktionslinjen när de har levererat alla förhandsbokningarna, och sen är det ingen som köper lagerförda enheter efter det?

Skrivet av martinot:

Eftersom de inte ens "lyckats" att leverera till alla köande beställningar så har de, till skillnad ifrån mobiltillverkare och andra, noll risk i detta fallet.

Noll risk? Man drar inte igång en produktionslinje för att producera en produkt i 14 dagar. Man dimensionerar mot förväntad försäljning, för att stadigt kunna leverera nya enheter till återförsäljarna tills produkten inte längre är attraktiv på marknaden. Precis som för vilken annan konsol som helst. Problemet här är att man har en kundstock på förbeställningar som vida överstiger produktionskapaciteten man förväntar sig att behöva månad för månad de kommande året/åren man hoppas på att kunna sälja enheten. Återigen, för att det är en nischad produkt, och till skillnad från exempelvis flaggskepps-telefoner och andra spelkonsoler, som man räknar med att sälja i hundra tusental varje månad, under produktens livstid.

Skrivet av martinot:

Nej, situationen är inte jämförbar. Detta är medveten taktik och PR av Nintendo - som går ut över oss fans som köat och sedan länge gjort förbeställningar.

Självklart. Nintendo gör allt för att pissa lojala kunder i ansiktet. Vet du vad, det finns ett bra sätt att demonstrera sitt förakt för ett sådant beteende, om man uppriktigt tror att det är så det går till. Köp inte deras produkt.
B!

Av -=Mr_B=-

Steam "brukar" lagra saves i "minadokument / my games / spelets namn"
B!

Av -=Mr_B=-
Skrivet av martinot:

Borde inte vara raketforskning att tillverka mer än 1M enheter av en såpass simpel och relativt enkel produkt som denna NES Mini. Många mycket mer komplicerade mobiltelefoner tillverkas i mycket större volymer utan problem.

Vilken mobiltelefon är det du menar tillverkas i mycket större volymer, och säljs för 850 spänn, med ett ovisst köpsug på marknaden? För mig veterligt är det ganska precis 0 och inga. De enheter du jämför mot är flaggskepp, där man "vet" att man kommer sälja mängder, och dimensionerar produktionslinjerna efter det. Man producerar helt enkelt betydligt större volymer kontinuerligt, för man vet att risken att bli sittande med stora lager är i det närmaste obefintlig. Jag vet inte om jag tycker situationen är jämförbar.

Skrivet av martinot:

Detta är (tyvärr för mig och andra som väntar på leveranser) helt klart medveten taktik av Nintendo avsett att skapa skriverier och PR (vilket de lyckats väl med).

Så vitt jag vet är det väldigt lite PR och skriverier om NES classic. Faktum är att ingen jag vet, utanför en väldigt nischad retro-entusiastklick, vet ens vad det är. Och det är snarast orsaken till varför Nintendo är försiktiga. Om du inte har köpare till en kontinuerlig produktion på X miljoner enheter i månaden, så har du inte råd att köpa in den produktionskapaciteten. Vad ska du göra med överskottet? Hoppas på att sälja det 6 år senare, när du sedan 5 år inte haft någon nyproduktion? Det spelar ingen roll om du köper in produktionen från andra, eller producerar själv. Inom vissa gränser kan du, eller din leverantör skala upp och ned produktionen men det är inte gratis.
B!

Av -=Mr_B=-
Skrivet av elp:

Fakk, precis en sådan jag själv beställt!
Hoppas att den ska funka o att du bara haft oturen o få ett DOA exemplar...

Det är ju skitbra. Han kan returnera sin, med motiveringen att den inte fungerar med hans enhet (öppet köp, inte reklamation) och du kan berätta om det fungerar med din, så han vet om det är "fel" enhet att satsa på, eller om det fungerar, hans var bara trasig.

Mer öppen fråga. Riktad till de som har NES Classic & Classic Controller (pro), samt kloner av dessa... Fungerar de här kontrollerna som "main" kontroll, eller fungerar de enbart som "player two" ?
Nintendos svar på olika siter verkar peka mot att de enbart fungerar i andra uttaget, men varför man skulle göra skillnad på dem fattar jag inte.
B!

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Paddanx:

Varför fungerar inte funktioner på de olika Windows lika då?

För att man har ändrat? Det kallas utveckling, ibland bra, i bland dålig.

Skrivet av Paddanx:

En drivare kan fungera kanon för tex Realtek i Win 8, men totalt hopplös kraschande i Win 10.

Som ovan, även om jag faktiskt inte råkat ut för det själv, utan snarare tvärt om. Drivrutiner som påstås bara fungera på det ena fungerar utmärkt på både äldre och nyare, om man bara tar bort kontrollen av vilket OS man kör vid installationen av drivrutinen.

Skrivet av Paddanx:

De är tydligen så pass lika att man ska se dem som samma OS enligt dig, men Win 8.1 är ändå så föråldrat, trots att det är samma OS, så det inte kan användas längre samtidigt...

Klart det kan användas samtidigt. Men Microsoft har aldrig fortsatt uppdatera OS utan servicepack tidigare. Likaså förutsätter tredjepartsleverantörer att man har den senaste servicepacken installerad. Jag håller som sagt med dig, jag tycker Microsoft har skött det dåligt, men med de förutsättningar som finns i dag är det inte ett dugg oväntat att de valt att göra så här.
B!

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Petterk:

8.1 har support till 10 januari 2023, när vi talar säkerhetsuppdateringar. 8 har redan tappat all support för länge sedan. Tredjepart övergav det innan Microsoft officiellt så gjorde.

Fast min poäng, som tydligen gick dig rakt över huvudet, är att Windows 7, 8-8.1 och 10, är samma OS, med olika servicepackar. Det är fullt normalt att man inte supportar lösningar körda utan servicepackar sedan flera år tillbaka.
Det är inte utan anledning som Microsoft faktiskt gav bort uppgraderingen. Det är helt klart så de ser på det, och de kommer fortsätta arbeta efter den principen.

Skrivet av Paddanx:

Sen att du har som unikt fall haft förra årets "gratis" Windows 10 uppgradering till ett beta OS anser jag inte relevant, då jag inte vill ha beta mjukvara. Jag kan dock inte köpa Windows 10, "icke beta" som privatperson utan att modda det efter. Jag kan mao inte köpa samma version som Win 7/8, och kommer troligen aldrig kunna göra mer.

Ja sa inte att jag odelat håller med, jag förstår helt klart din synpunkt, och håller med i många delar. Men det kan inte komma som någon överraskning för dig att 7, 8-8.1 och 10 är samma OS i botten med smink för att få till en ny produkt att "sälja", och det är fullt naturligt att man erbjuder användarna en väg att uppgradera, för att sen sluta supporta de äldre versionerna.

Det finns MASSOR av klagomål att ha på Windows 10, men faktum är att Microsoft har erbjudit en uppgraderingsväg, där användare valt att stanna på en äldre servicepack, och då lite blir tvingade att stå för det valet själva. Hade samma möjlighet erbjudits till Surfplattan tråden handlar om, hade alla varit mer än nöjda, för att göra en trådrelevant jämförelse.
B!

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Frispel:

Nu finns det krav från EU att de länder som tillåter privatkopiering också ska ersätta upphovsmännen på något sätt, så detta ligger helt i linje med vad EU tycker i frågan.

Att EU anser att man ska ersätta upphovsmännen är inte detsamma som att de tycker att "särskilt ägnad" är "allt som kan", och att det är rimligt med en avgift på alla enheter som överhuvudtaget kan lagra en MP3'a, oavsett om de används så eller inte...
B!

Av -=Mr_B=-
Skrivet av jookeer:

eller är dessa aktiviteter en intern historia som inte indikeras till OS?

Så här är det.
B!

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Paddanx:

Med tanke på att tydligen slopas Windows 8 som kom 2012, så det är väl inget ovanligt med skrämmande kort livslängd på OS länge, och detta är tydligen "okej" med många.

Jag vet inte om jag tycker det här är helt rättvist. Windows 7,8-8.1 har fått uppdateringar och servicepackar som transmuterat det till "Windows 10" och kommer fortsätta få uppdateringar och servicepackar länge till. Microsoft har "alltid" haft som minimikrav att man uppdaterat till nivå X för att man ska kunna fortsätta få fler uppdateringar, det är liksom senaste servicepackarna som gäller.
Det man möjligen kan vända sig emot är att man inte officiellt stödjer uppdatering av de tidigare versionerna längre. Men ge det ett par iterationer till, så kommer windows... 12(?) att vara allt man lovade windows 7 skulle vara.
B!

Av -=Mr_B=-
Skrivet av pergro:

Fel tråd, hör hemma här, och postades redan strax efter 7 i går kväll... (Och igen i morse.)
Men tack för tipset i alla fall.
B!

Av -=Mr_B=-
Skrivet av martinot:

Enligt Forbes och andra ekonomiska tidningar så är det en medveten taktik av Nintendo. För att skapa hype och publicitet kring produkten och sitt varumärke.

Ungefär som när Apple medvetet endast släpper en liten del av sitt lager vid första dagarnas nysläpp av iPhone och iPad för att skapa köer utanför deas butiker, och med påföjande hype och PR som resultat.

Um... De har sålt närmare en miljon enheter om de siffror som flyter runt stämmer. Man behöver en försvarlig mängd containrar för att skeppa runt alla de enheterna, och lagra dem, så jag är som sagt inte helt övertygad om att man avsiktligt håller på enheter för att hålla priset uppe. Jag vill inte lagerföra en miljon av någonting större än gruskorn, speciellt inte en enhet som jag inte ens vet om jag faktiskt kan sälja. Så jag skulle tro att tillverkningen går för fullt, precis som jag skrev tidigare.
B!

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Frispel:

Finns det någon motivering till varför man valt att ha det så? Jag utgår från att det finns en motivering någonstans till varför man gör så?

Jag känner inte till någon motivering, men jag misstänker att det är för att man inte vill att HD ska få tycka om sakerna, eftersom HD som regel är ganska väl pålästa, och riskerar gå mot det politisk mer... lämpliga, utfallet.
B!