Inlägg

Inlägg som subruz har skrivit i forumet
Av subruz

Overengineered.

Problemet med VR har varit för låg upplösning, kostnad, tyngd och kablar samt magert appstöd.

AR är otroligt niche och bara något få behöver.

Apple Vision löser upplösning men göe inget annat bättre. 35k dessutom, jo tjena.

Dessutom lär den ha många barnsjukdomar.

Av subruz

Blizzard har väl inte skitit ut ett bra spel sedan Hearthstone. Före detta SC2 och desförinnan Classic WoW. D2R var lovande men inte ett sant Blizzard-projekt och sedan förstörde dom vad som skulle vara en true remake med massa nya saker, ungefär som WoW Classic nu inte längre är Classic med Season of Mastery.

Skulle Blizzard dö idag är inget förlorat i mina ögon och sannolikt har Blizzard bara bundet talang och hämmat kreativ spelutveckling. Man får hoppas att några av de som går kommer att skapa egna spelstudior. Sen kan man hoppas på att spelstudior också inte säljer sina verksamheter för att tjäna mer pengar, det är ju därför saker som
detta händer.

Av subruz

Inom medicinen talar man ofta om number needed to treat, dvs antalet man behöver behandla för att ex. förhindra en hjärtinfarkt. Frågan är ju hur många behöver bära hjälm för att förhindra en allvarlig skallskada med död eller handikapp till följd. Jag skulle tro det är väldigt många.

Samtidigt har jag träffar på flera patienter som fått bestående men efter fall från cykel å skalltrauma och arbetar inte ens inom relevant specialitet. Konsekvenserna är extremt tråkiga, samtidigt kan man inte säga att hjälm hade gjort skillnad alla gånger. Jag har för övrigt varit med på obduktion där dödsorsaken var relaterad till säkerhetsbälte och har en anhörig som överlevde pga denne inte hade säkerhetsbälte. Anekdoter är ju just det, anekdoter.

Statistik tar sällan hänsyn till hur du kör eller cyklar, hur mycket du kör eller cyklar eller om cyklar utan lampor, cyklar i biltrafik eller ej osv. Rekommendationer blir därför allmänna och var å en får göra sina egna beslut.

I slutändan är det dock en billig investering med hjälm å lampor och konsekvenserna är extremt tråkiga som sagt, så jag har svårt att rekommendera något annat, precis som med säkerhetsbälte i bilen.

Skrivet av skog1s:

Applåder !!!!

Mycket bra förklarat.

Här blir man idiotförklarad för man inte använder cykelhjälm. O M G jag är 56 år och har aldrig använt en cykelhjälm någonsin, och jag kommer never ever göra det.

Ungarna idagens samhälle, kan jag tycka är söndercurlade och förvirrade.

Man trillar man slår sig, och ? Upp igen o cykla.

Men visst är det bra med säkerhet, men för mycket kan även bli tvärtom.

Av subruz
Skrivet av Findecanor:

Å andra sidan, en cykelhjälm (alltså, en riiktiig hjälm, som är en hjälm och inte en air bag) är också inte heller menad att kunna återanvändas efter en smäll, och den har också begränsad hållbarhet.

Skumplasten den är gjord av blir hårdare och tappar sin stötdämpande förmåga med tiden, så man ska byta ut den var femte år eller så. Det brukar finnas ett "bäst före"-datum på en klisterlapp inuti hjälmen, som man bör kolla åtminstone när man köper hjälm.

Jag hade gladerligen betalat för en ny hjälm om Hövdingen faktiskt hade behövts. Jag undrar hur stor andel utlösta hjälmar skett i samband med faktiskt skalltrauma där hövding räddar liv eller skyddar kroppslig funktion. Även om den inte falskutlöser så räcker det med att man halkar på rumpan för att det ska bli en tråkig dag.

Drar jag skalen i backen med en verklig hjälm så bytar jag den också gärna, villet även hade blivit bra mycket billigare.

Ang skumplast å hållbarhet, jag tror det är ett högst begränsat intervall av grad av trauma där det gör faktisk skillnad.

Av subruz
Skrivet av dlq84:

Inget försvar för Hövding, men en traditionell cykelhjälm har väl också en rekommenderad livslängd? https://www.svt.se/nyheter/inrikes/cykelhjalm-en-farskvara

Ingen kan garantera säkerheten efter X år är ju inte konstigt men innebär inte heller att hjälmen inte lämgre duger. Jag har dock svårt att se att min hjälm med ganska sparsamt bruk och väl förvarad inte skulle hålla upp bra nog. Jag vet dock inte om min hövdning ens utlöser i vilket fall den är 100% meningslös om olyckan är framme.

Av subruz

Min kära mor köpte ett sånt här åbäke till mig. Gav mig bara ångest av vad hon lagt på skiten.

Jag tänker att de nog fungerat väl nog och den är klart smidigare att packa ner i väskan än en hjälm och förr i världen hade jag nog även kunnat bry mig om frissan. Så jag tycker inte att de är helt utan funktion…

… Men för priset, att de kan utlösas närsom och inte kan återanvändas och att man behöver hatta med laddande och att 5 år senare vet jag inte om den faktiskt fungerar längre till skillnad från min hjälm för 10+ år sedan.

Ett tag såg jag dom på folk överallt och tänkte att denna produkt är översåld. Måste ha varit bra marknadsföring för jag ser inte att den varit vettig för den breda allmänheten.

Det enda som förvånar mig är att man först NU kommer fram till att de inte är säkra nog.

Av subruz

Classic-panelen ändrade inte min mening. Detta är en riktig besvikelse och otroligt tondövt från Blizzard.

Jag har alltid tyckt Classic+ är en dum ide då 2000-talet är över, personerna som gjorde spelet finns inte kvar och Blizzard enl. min mening kan inte göra bra spel längre. Att ombalansera klasser kommer inte heller göra spelet bättre, kanske tvärt om. Det enda hindret för att raida som en dålig spec är spelarna själva, all raiding content är enkel och minmax är helt onödigt.

Detta är dock sannolikt inte vad Classicplus-förespråkare vill ha. Mages med heals å en massa retail-abilities, PvP-balance behöver vi inte prata om, är inte Classic. Det är en retail-classic mashvsom ingen efterfrågade.

Levelcaps med unlocls är nog bra, jag minns betan också och hur folk uppskattade detta. Långt ifrån alla kommer gilla det dock.

Repaircosts och ev. dualspec är ju trevligt och något många sannolikt välkomnar.

Små ”överraskningar här å där”, visst varför inte.

Nya raids? Detta ville ju Classicplus-gänget ha men jag vill inte av skäl ovan. Nya items kläcker ju även fråga kring problem med powercreep och balance samt hur fan de ska göra när servern är vidvvägens ände. Ska de skölja över dessa Disney-items till Era och ta bort runes?

Av subruz

Folk är så glyttiga. Sen kan det klart gå överstyr när chatten är BARA 12-åringar (kronologiskt eller mentalt) som skriker n***er konstant.

Kan tom uppskatta lite banter.

Iaf, system där användare rapporterar varandra missbrukas alltid. Då nästan allt är kränkande idag kan en ärlig dialog falla under ramen för godtycklighet för en ban.

Av subruz

Köpte parallells nyligen, också för jävla dyrt. Pallar inte lista ut hur man ska få crossover att köra en del gamla soel jag kör i XP-kompatibilitetsläge.Parallels är ju rätt smidigt ändå.

Att lägga cash på att få crossover utan uppdateringar för att köra D2R… nja. Nejtack.

Av subruz

Vet inte varför det funkar för mig. Har aldrig och kommer aldrig verifiera min ålder, men har gmail-anslutna konton utan telefon eller annat anslutet.

Slutar hellre använda dessa tjänster. Tydligt att alternativ behövs allt eftersom olika intressen vill ta bort anonymitet på internet, utöver yttrandefrihet.

Kanske rentutav behövs ett nytt internet.

Av subruz

Jag har uppskattat varje gång jag handlat på webhallen men iofs inte heller haft strul eller behövt returnera så vet inte hurdan kundtjänsten faktiskt är. Snabbt å lätt att beställa å hämta varor har det varit. Webhallen har ofta haft bra priser när jag har varit på jakt efter något men skälet att jag har handlat där har varit för att kunna hämta i butik och slippa posten.

Men, webhallen finns inte de jag bor idag och därmed blir det sällan köp därifrån.

Av subruz

Ännu en meningslös utgift.

För vadå, ”klimatet”?

Prognosen för klimatet är helt hopplös. Det vi har vunnit på klimatsatsningar har vi överskuggat med mer utsläpp. Det är inte en fråga om ”alla bäckar små” och mef anledning av tröskeleffekter är inte heller lite bättre än ingenting alls. 80% reduktion inom 7-17 år? Kina ensamt har 40% av utsläppen och enligt egen prognos och trots satsningar på förnybar energi kommer att öka utsläppen til 2030, därefter förväntas Indien börja bomba ut koldioxid. Ingen demokrati i världen kommer stödja de förslag på åtgärder som krävs för att uppnå målen.

Har forskarna rätt är klimatet kört. Gröna skatter kommer bara göra oss panka när katastrofen är ett faktum. Istället borde vi forska på värmetåliga grödor, spara och planera för katastrofområden, bygga dammar osv.

Av subruz

Hur tror folk egentligen att Bobby ritar å skapar ännu ett hentai-spel på plattformen?

Utformandet, illustrationerna - allt är ju taget från andra spel å upphovsskyddat material.

Det förekommer ju förutom massa cringeware även gott om direkta copycats på Steam.

Men om AI gör samma sak? Nej då är det ”inte okej”.

Ologiskt värre. Det hela är en fråga driven av lobbyism och luktar teknikrädsla lång väg.

Jag vet inte vad Steam bygger beslutet på, kanske är rent p.g.a. undvika juridiskt strul.

Av subruz

Jag vill ha en modulär low-tech bil i rostfritt utförande. Elektronik ger även idag massa bekymmer och problem.

Tyvärr är det många orimliga utsläppskrav som står i vägen utöver bilindustrin i sig.

Förstår ex. inte varför vi har inbyggda färddatorer när man kan slotta i en platta istället.

Av subruz

Såg allt komma en mil i förväg och det i sig behöver inte vara dåligt men höll inte måttet igenom för en förannonserad twist.

Gillade Joan is awful om inte annat pga Selma Hayek. Mer komisk episod än något annat och därmed brydde jag mig inte så mycket om att myclet inte var logiskt.

Brittiska dokumentärfilmaren var ändå kul trots att den slutade platt.

Paparazzi-episoden förstod jag inte alls, halva avsnittet var bortkastat för det åstakom inget. Man tyckte inte om karaktären och man behövde inte allt detta för att förklara hur de kommit till denna punkt.

Breaking bad in space var mer ett roligt tankeexperiment. De kunde väl ha bjudit på någon slö förklaring varför dubletterna inte var i rymden istället. Karaktärsutvecklingen kändes dåligt förankrad och slutet var ganska mkt ”jaha, det hände” å lämnade problem kvar. Hade föredragit om bägge länkar var brutna.

Demon 79 var rätt kul på många vis. Lite krystad torftig SJW-skit men inte tillräckligt för att ta bort från skådespelarprestationer.

Av subruz

Kul, om spel börjar dyka upp i stor skala på Mac kan detta bli en windows-dödare för mig.

Då kan jag ex. ser hur en framtida m3 15" air med ev. hemmadock med e-GPU, bildskärm och tangentbord kan bli den perfekta lösningen för mina behov. Jag har dock tidigare gått i tankarna att bli en sån där lortig console-gamer och lägga ner spelandet på PC. Mindre tid, intresset är inte som det var. Riktiga livet lockar mer.

Av subruz

För mycket cash för min del, dock är lite i utav en anti-consumerism fas och har mer aptit på verkliga livet.

Att se på film men den lär vara fantastiskt, gillar bigscreen upplevelse i VR mer än VR-filmer.

Av subruz

Funderade på att vänta med att köpa ny laptop när rykten om 15” kom.

Sen tänkte jag om, en m1 kommer göra samma jobb för mig som denna för en bråkdel av priset. Hade det varit min enda maskin så kanske då 13” är lite i minsta laget, fast iofs kan man ha extern bildskärm också.

Att den inte kmr med 16gb i standardutförande gör den snuskigt dyr.

Dessutom är väl m2 inget större lyft från m1.

Om 5 år år så kanske vi har 15 m3 eller motsvarande med oled och 16gb ram samt 512gb ssd till vettigt pris. Det tror jag blir fen optimala lösningen för mig. Ser inte hur jag behöver mer datorkraft än så på mycket, mycket länge.

Av subruz

Då blir det ingen praktisk nytta med att betala för flera skärmar. Kanske högre upplösning då men klarar jag mig utan om detta inte erbjuds billigare separat.

Morsans netflix men jag som betalar idag så jag som blir utfryst. Aja, blir kanske inte ens att skaffa eget konto då.

Av subruz

Är väl trevligt med alternativ.

Jag ser dock inte hur man skulle få VR från entusiast- å proffsmarknaden till allmänheten inom någon överskådlig framtid. Främsta hinder är nog priset.

Jag kanske börjar bli gammal å ha andra prioriteringar, roligare att göra saker på riktigt osv, men har ju varit heltaggad på VR innan men kan fortfarande inte motivera ett inköp. Har testat steamvarianten, kul pryl typ men bökigt.