Inlägg

Inlägg som two4player har skrivit i forumet
Av two4player

För de som ville köpa en bra actionkamera och inte kunde det, så finns det på CDON igen ( http://cdon.se/hemelektronik/isaw/isaw-extreme-action-camera-... ).

Har hunnit använda kameran bara några gånger sen jag köpte den första gången den var på rea, men kan länka till två av mina klipp som var filmade med dåliga/väldigt dåliga ljusförhållanden, och ett som var filmat i superslowmo, så kan ni själva bedöma kvaliteten. De två första var filmade i 1080p 60fps, så ställ in 1080p på youtube! Sista var filmat i 480p och 240fps.

Observera att:
Kameran är kapabel av att filma i 1200p i 60fps, 1200p i 30fps, 720p i 30, 60 och 120fps men även 480p i 240 fps som jag tycker är väldigt bra. Den har väldigt bra undervattensläge, väldigt bra timelapse funkltion - har testat men inte lagt ut några klipp än.

Nya uppdateringen sägs förbättra kameran, men har inte hunnit installera den än. Den lägger till loop mode - bra att ha i bilen, särskilt när man ska till ryssland Sen är det förbättrad kvalitet på 60fps videos (jag tycker den redan är bra, men bra om den kan bli ännu bättre), autostart recording och AE meter, plus lite annat, och även möjligheten att ändra lägen och inställningar på kameran via wifi appen (som var trist i början att det inte gick). Updaten kom för bara 3-4 v sedan, så det är inte så att ISAW bara släppt en produkt som de sedan skiter i, det är bara bra att de fortfarande utvecklar den!

Och ett plus till - 99% av gopros tillbehör passar (då med undantag för skal och sånt som är anpassat för precis gopro kamerans form), men alla fästen passar!

Länkar till videos:
1080p 60FPS i väldigt dåliga ljusförhållanden
1080p 60FPS i dåliga ljusförhållanden
480p 240FPS

Observera att kvaliteten blivit någolunda sämre då filmerna var snabbredigerade i iMovie, och den försämrar kvaliteten för att minska storleken på filerna!

Av two4player
Skrivet av Asterion:

Riktigt snällt av dig med ett svar där!

Anledningen till att jag frågar är för att de länkade detta i deras prislista när man klickar på "0 kr-knappen":

http://www.hallon.se/static/pricelists/Hallon_Prislista_Mobil...

vilket är riktigt konstigt då den prislistan gäller för abonnemang. De skulle länkat detta som deras prislista när man klickat på 0-kr-erbjudandet:
http://www.hallon.se/static/pricelists/Hallon_Prislista_Konta...

Blir ju förvirrad

Då måste det vara deras fel. Kampanjen lyder ungefär: beställ ett prova-på paket åt din familj/kompis/whatever, plus att jag tidigare beställt dessa kort. Det är kontantkort laddade med det jag skrev, som gäller i 30 dagar. Det är som ladda allt hos Telia ungefär

Bifogar mailet jag fick idag:

http://www.ladda-upp.se/files/2014/b101410.png

Av two4player
Skrivet av Asterion:

Det där med Hallon.se erbjuder gratis kontantkort, är det abonnemang eller är det vanligt kontant-kort utan förbindelse att fortsätta om man inte vill?

Jag är noob inom det här området då jag har bara hållit mig till comviq i hela mitt liv så det blir nya bullar nu

Tacksam för svar=)

Det är ett kontantkort, alltså är du inte bunden. Vill du fortsätta så är det bara att ladda med 99kr nästa månad

Av two4player

Hallon.se - gratis kontantkort, 60 fria samtal, 5000 sms och 0,5gb internet ingår (30 dagar att använda), bara idag, så passa på. Max 2st per kund.

Av two4player
Skrivet av Jokaej:

Blev ett spontanköp på 2st. Tycker att den är prisvärd, plus att det är 3 års garanti FRÅN TILLVERKAREN så man inte behöver bry sig speciellt mycket närmaste framtiden. Blir 2 extra diskar till datorn

Med dagens priser ångrar man nästan att man köpte Corsairs Force GT 128gb för 3 år sedan för över 2k

Av two4player
Skrivet av Scalp:

Ja, det är ju det man är ute efter. Denna hängde sig om den välte när den stod på bordet.

Se bara till att minnet inte blir fullt, blir minnet fullt stänger den av och sparar inte det den filmat hittills innan den stänger av.

Kameran sparar visst klippet den filmar när batteriet tar slut. Den använder sista procenten till att spara filen

Skrivet av Santia:

En fråga till er som har ISAW, ska batteriet klicka in när man trycker in den i batteriplatsen eller ligger den löst i platsen och hålls kvar av batterilocket?

Batteriet hålls bara av batterilocket, trodde också att det var ett fel från början, men det ska tydligen va så!

Av two4player
Skrivet av Bergling:

Hur bra är en Windows Surface RT som Elgiganten har bra pris på idag? Om man tänker sig att man har den primärt för att titta på film och kanske läsa/skriva mail och e-böcker/pdf? Batteritid? Wifi-hastighet?

Först och främst får du vara medveten om att detta är windows i RT versionen, som är väldigt begrändsad. Om detta är ok, så tänk just på skärmen. Lågupplöst och inte den bästa. Jag har bytt från gamla iPad Mini, till nya bara för skärmens skull. Om du tänker läsa - gör dig själv en tjänst och köp något med högre PPI. Att titta på film, lyssna på musik, och kanske kolla mejlen en gång om dagen är den ganska ok till, men om du tänker läsa tidningar, artiklar, böcker etc i större mängder, så är det väl inget att rekommendera. Det enda som är bra med plattan i min åsikt är minnet på 64GB, annars inget bra. Men bestämma får du ju själv

Av two4player
Skrivet av Scalp:

Den filmar riktigt bra, och har mycket vettiga finesser. WiFi-funktionen fungerar väl sådär, ibland bra, ibland inte alls bra.
Skärmen är mycket mörk, inget att ha i solljus, men fungerar bra annars.

MEN:

Fick skicka tillbaka min idag, ska bli intressant att se hur den behandlas, en del länder har tydligen direkt-SWAP till ny enhet

Kameran hängde sig vid små, små stötar. Hade den som dashcam, men flera gånger hängde den sig fast den satt i en mobilhållare som fjädrar ganska bra.
Jag som tänkte ha den till motocross, vattenskidåkning och annat våldsamt i sommar. Hoppas bara det var mitt ex som var känsligt.

Har testat min både på RC-buggy och på min BMX, hade inga problem som helst med varken terräng i bilen eller tricks och hopp på cykeln, så det är väl från enhet till enhet.

Skrivet av nacud:

Tackar så mkt för era svar! EN sista fråga som egentligen intresserar mig mest är batteritid! Det sägs runt 2h (antar starkt att d e video d menas!). Men hur många bilder blir d? Svårt o krångligt o svara på men jag tänkte göra timelapse och då borde d väl räcka låt oss säga 24h (1 bild per min.) Totalt 1440 bilder! Vad tror ni som har isaw? Hoppas på svar snart för annars är risken stor att jag tappar suget

Jag TROR att det kommer vara som med gopron - ca 8 timmar timelapse, så du får väl ansluta den till en strömkälla. Har inte testat, så kan vara bättre/sämre än så.

Av two4player
Skrivet av nacud:

Är det någon här som har köpt en ISAW camcorder från CDON? Isf undrar jag om ni är nöjda? berätta gärna vad ni tycker för jag e sugen på en sådan!

Jag har köpt en förra veckan som andrakamera (kör gopro hero 3+ black) och förutom att den är större och tyngre, så är den sjukt värd pengarna. Videokvaliteten är inte märkbart sämre (den har inte 4KHD, men gopro klarar i praktiken ändå bara av 15fps). Slowmotion är fint, kvaliteten på 1080p60fps är väldigt lik gopro, och i undervattenläge är de ny.o.m. Bättre än gopron. Sen så är det tråkiga att skärmen är skitdålig (320x240), men gopro har ju ingen lcd alls. Annars är menyerna enkla och självklara. Appen för iOS är lite fattig, man kan bara börja filma och sluta filma, samt fota. Inga inställningar och inget mer, men den finns. Kameran klarar sig lite sämre i mörker än 3+, men fortfarande, jämför 4000spänn med 1150kr.

Viktigt är att ISAW är kompatibel med de flesta gopro tillbehören, som kan vara en fördel när man ska köpa till en massa (billigast är ju på eBay). Stort plus för det.

Jag är sjukt nöjd och funderar på att köpa en till. Batteriet räcker lika långt eller tom längre än gopro. Kameran har många tillbehör som följer med redan dag 1. Stativfäste är ett stort plus. Jag kan inget annat än att starkt rekommendera inköpet av denna kamera.

Av two4player
Skrivet av Roger W:

Den här är tillbaks i lager på cdon nu igen för den som missade sist. (samma pris)

TACK! <3 Enligt test väldigt prisvärd kamera, så värt och testa!

Av two4player
Skrivet av anon5930:

Nä, jag tycker inte det heller. Dessa minnen ska ju dessutom vara märkesspecifika för HP/Compaq vilket borde vara snudd på garanterat att det ska fungera. HP påstår dock att min modell klarar max 6GB RAM (4GB mystiskt Hyundai-minne i från fabrik) så återstår att se hur det går. Dock ser jag ingen som helst anledning till att det inte skulle gå med 8GB och HP har varit lite väl klena med specifikationerna även innan med.

MAXvärdet på ram för en dator brukar nästan aldrig stämma överrens. På en av mina tidigare MacBook Pro's tyckte Apple att MAX var 4GB. Har kört 2x8GB (16GB) utan några minsta problem. Likadant brukar det vara med laptops, så länge det är 64bitars operativsystem så går det ha minst 8GB, på vissa även 16GB.

Av two4player
Skrivet av anon5930:

Stort tack för detta tips. Har sneglat på det där minnet nyligen och kom av mig med beställning. För detta pris blev det i det närmaste ett "planerat" impulsköp. Nu hoppas jag bara att min HP Pavilion G6-1300eo faktiskt fungerar med minnet också.

Borde inte vara några problem så länge du har DDR3 med samma eller högre hastighet i datorn.
Jag satte in minnena i en macbook från 2010, men även i morsans Sony Vaio (ca 2012 årsmodell) och allt funkar som det ska. Undrar egentligen varför man gör "märkesspecifika" ramminnen om alla är samma skit, med olika klistermärken på bara...

Av two4player
Skrivet av Dunde:

ISAW actioncamen är ett sjukt fynd. Hade köpt om jag inte redan har kameror till plenty.

Ååååh, tog slut precis när jag gick till kundvagnen... DAMN!

Av two4player

Blir ett vääldigt fint pris (särskilt inkl rabatt) för den som behöver en sådan disk, ser ut och va ganska snabb också för en HDD (runt 100MB/s).
Om du dock vill ha en snabbare extern så är SSD+kabinett en idé. Kör själv en Seagate 480GB SSD (den billiga på webhallen) + USB3.0 kabinett och har nått 410-420 MB/s på read, och c:a 280-290 write, men det är som sagt för den som behöver det till krävande arbete.

Av two4player
Skrivet av pecill:

Det brukar inte alls vara billigare att köpa färdiga datorer än att bygga motsvarande själv. Förstår inte hur man kan ha fått för sig det.

Kolla upp datorerna på komplett.se (de färdiga alltså) och sen sätt ihop bygget av samma dator på en lista på prisjakt. Lägg självklart på alla fraktkostnader om du hittar delarna i olika butiker. Glöm inte heller att lägga till alla tillbehör man får med och programvaran (Windows). Blir billigare hos komplett, har kollat detta på flera datorer, i alla fall tidigare, men tror det kommer vara likadant nu.

Av two4player
Skrivet av Fltoig:

Om du köper en färdig dator, vad betalar du för då? Montering! (Plus lite andra saker som är ännu mindre värda att betala extra för)

Enda skillnaden mellan att köpa en färdig dator och delar med montering på t ex Inet, är ju att du väljer helt själv vad som ska vara i.

Om man köper en komplett dator så blir det ofta billigare, än att köpa delarna var för sig. Det är för att företagen har avtal med komponenttillverkarna, och får bättre priser när de väljer att plocka ihop t.ex. 10.000 likadana datorer. Därför så är det billigare att köpa en komplett gamingdator på t.ex. komplett.se (ta då den dyraste, där alla komponenter är riktigt bra) än att sätta ihop samma dator själv. Dessa datorer brukar också vara väldigt bra optimerade.

Sen om man tycker att man är kunnig nog att själv välja komponenterna till datorn, så att den är väloptimerad, så känns det att man har tillräckligt med kunskaper att själv sätta ihop den och inte vara rädd att något går fel.

Tidsbesparing... om man beställer montering så kan det ta flera dagar innan företaget sätter ihop datorn. Delarna får man nästa dag och sätter ihop på 1 max 2h. Så det är inte sant.

Vet man vad man gör så riskerar man inte att ha sönder komponenterna vid montering.

Support har man ändå, men slipper skicka tillbaka hela datorn, bara skicka iväg komponenten det är fel på, och sätta in något man har på vinden för att kunna arbeta/spela vidare.

Garanti på komponenterna för sig är ju ändå bra, då man sedan byter komponenter på datorn, och det brukar innebära att man bryter mot garantin på datorn då man pillat vid den.

Men visst så finns det dom som väljer att betala för att få datorn ihopsatt pga t.ex. brist på kunskaper etc. Då kanske det kan ränkas som ett fynd...

----
Sen så sa någon att Asus är självklara valet om man ska köpa moderkort - jag har alltid valt Gigabytes moderkort och allt funkar som det ska. Märkligt?

Av two4player
Skrivet av Fltoig:

Fast, det är väl ganska korkat att klaga på att det finns montering för de som vill. Om man inte är så van så innebär monteringen en garanti, du slipper dessutom felsöka själv osv.

Med dina argument är färdiga datorer ett helt idiotiskt koncept, varför betala för något så onödigt som att få en färdig?

Dessutom är det ganska självklart, i mina ögon, att det är ett fynd. Även om det är en tjänst som inte du är intresserad av, så är det ett fynd.

Sa jag att färdigbyggda datorer var idiotiskt? NEJ!

Jag sa att det inte borde betraktas som ett fynd, då man inte ens har valfrihet när det gäller komponenter (ASUS).

Av two4player
Skrivet av Th3 Sw3dish Ch3f:

Det är inte självklart att det är gratis montering. Hos Ncix som är Kanadensiskt kostar montering 50 dollar http://www.ncix.com/products/?sku=7842&vpn=PC-ASSEMBLY&manufa... Jag säger dock inget om hur och vida Inets erbjudande är ett fynd utan att även andra butiksbyggare tar betalt. Antingen för tjänsten eller genom högre pris på komponenterna.

Kanske bättre och säga i flesta länderna då. Både i tyskland och i england vet jag att det är helt gratis, plus att i tyskland i fråga så är också själja datorkomponenterna billigare. De flesta länderna i europa erbjuder gratis montering vad jag vet.

Av two4player
Skrivet av XideNathyz:

<hate on>Farför ser man fri montering som fynd? Först och främst så är det för enkelt att sätta ihop en dator själv, så ser ingen anledning till att man ska betala någon annan för det. Sen så är det väl bara i sverige man tar betalt för montering av komponenterna. I andra länder är det ganska självklart att man bara sätter ihop datorn om kunden vill det, helt gratis, för man är ju glad att kunden just valt att köpa sin dator just där.

Det enda som kan betraktas som fynd är att man får med bf4, men om man nu köper delarna i olika butiker, där dom är billigast, så sparar man ihop till både bf4 och premium, och kanske till och med en ny skärm, beroende på värdet av bygget. Plus att här behöver man också köpa något från Asus, och jag tycker personligen inte om just Asus. <hate off>

Av two4player

Rockstar Publisher Weekend på Steam, upp till 80% rea. T.ex. L.A. Noire Complete edition, 9.99€. GTA: Complete Edition: 9.99€ etc.

länk:
http://store.steampowered.com/sale/rockstarpublisherweekend20...