Inlägg

Inlägg som two4player har skrivit i forumet
Av two4player

Någon som råkar ha 100kr kod (vid köp för 500 eller mindre) till CDON? Kan byta mot 2x50kr om så önskas. Kan också byta mot 100 vid köp för över 1000kr (kommer dock köpa under 1000kr, rättare sagt så är det 485kr plus ev något billigt att överskrida 500kr gränsen så därför). PM:a gärna om du har en sådan kod!

Av two4player
Skrivet av steelice:

hehe syftade på det interna bara så han slopar externt grafikkort då hd4600 som ingår i 4770k är nog kapabel till det mesta

Haha, jo sant, glömmer hela tiden att det sitter interna nuförtiden 1:0 till dig

Av two4player
Skrivet av steelice:

Grafiken i ett HD 4600 är ju garanterat bättre än ett gt210 så där kan du ju spara 200kr

Som sagt, gjorde detta lite snabbt. Sen så sa ju @b-george att han inte behövde någon spelgrafik, så tog ett kort som jag vet duger till photoshop etc. för flera personer. Men det går säkert och sänka priset ytterligare en tusenlapp om man lägger lite tid på att leta fram delar

Sen, när jag satte ihop min dator, så letade jag begagnade delar, spelade ingen roll för mig om det var nytt eller inte. Satte ihop en dator med i5 3570k, 16gb g.skill ram 2133mhz, radeon hd 7950 3gb, gigabyte ga-p55-usb3 moderkort, cooler master silencio 600w chassi+nätagg, samsung bluray, ocz 120gb ssd, seagate 2tb hdd och en noctua cpu fläkt för c:a 3400kr, inkl all bensin för att hämta sakerna från olika personer. Lätt att jag är nöjd med det bygget, när delarna skulle kostat runt 14k om jag skulle ha dessa nya från butik. Garanti behöver jag inte, för jag skulle kunna bygga 3 likadana datorer till för det jag sparat

Av two4player
Skrivet av b-george:

Ja, fredagstrött var jag och skrev från mobilen!
citeringen blev fel, det var original posten till hela kampanjen som jag ville citera som bl.a. har en Lenovo IdeaCentre K450 med på rean.

Jag har surrat om att bygga en stationär dator med liknande egenskaper som K450.
Går det att få en liknande datorbygge för mindre peng med något mindre prestanda och exklusive operativsystem?

K450 Känns lite overkill för mina ändamål då jag inte spelar spel.

Just en sån dator hamnar på c:a 10.000 om man bygger ihop en själv på prisjakt (samma processor, lika mycket ram, samma grafikkort, windows 8, men annat, billigt chassi, ganska billigt moderkort etc.) Om du inte behöver windows och kraftig grafik (då du inte kommer spela spel) så är det billit med grafik med passiv kylning, som också gör datorn mer tyst.

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2518144&view=l här har jag satt ihop en billig dator med en kraftig i7 processor, men med grafik som har passiv kylning (ej gaming). Självklart är det inte det bästa bygget, och kanske behöver modifieras för dina behov, men det blev ju under 5500kr. Sen så var det en snabbis, så man får tänka lite på hur pass bra komponenterna kommer funka med varandra, men det är ju liksom bara en guideline

Av two4player
Skrivet av Estanjoni:

Okej Yorg, vilken surfplatta är enligt DIG bättre än iPad Air med 4G?

EDIT: iPad Mini slår tom Nexus 7 på fingrarna
http://www.youtube.com/watch?v=mi4DC2UYEa0

Nya iPad Mini är ju i princip lika kraftig som iPad Air (bara processorn som är nerklockad LITE), så de skiljer sig egentligen bara på skärmstorleken (det är precis samma processor (A7) förutom att Airen har klockfrekvensen 1,4GHz, och Minin har 1,3. Benchmarks visar minimal skillnad mellan dessa.

Jag håller självklart med att Apples produkter har överpris, och skulle aldrig köpt något från dem för 100% pris. Därför utnyttjar jag bra erbjudanden istället, eller köper begagnat (men med garanti).

Av two4player
Skrivet av Mikael R:

Gran Turismo 6 plus en handkontroll för 499 :-
Måste väl ses som ett bra pris för ett såpass nytt spel och en kontroll

http://cdon.se/spel/gran_turismo_6_%2B_dual_shock_controller-...

Dock så är Gran Turismo verkligen inte värt de pengarna. Köpte PS3:an bara för Gran Turismos skull, och har då köpt PS3:an och Gran Turismo 5: Academy Edition för det priset som man köper spelet och kontrollern här. Kört flertalet tävlingar med G27 ratt, och kan säga att det hur bilarna beter sig är väldigt bra, och nästan likadant som i Forza serien (speciellt Forza 4). Tyvärr så är det den enda goda sidan av Gran Turismo, motorljudet i bilarna låter som om det vore en tävling mellan hårtork, vinkelslip och skruvdragare. Menyerna är dåliga, spelet har egentligen ingen mening, laddningstiderna är sjukt långa även med ssd. Efter att ha gjort första licensen så la jag av med spelandet. Och det är inte att jag inte har tålamod - klarade alla forza titlar till 100% tidigare, så det har jag. Jag tänkte att Gran Turismo 6 blir bättre, men den gången var jag smartare och lånade spelet av en vän. Samma dåliga ljud på bilar (eller dammsugare och hårtork?), sen så har man ~1200 bilar, varav 1/10 är premiumbilar som är snygga och ser bra ut inne, men 90% ser ut som skit och inte går att se på. Laddningstiderna blev ännu längre än i 5:an. Det går inte att nedgradera bilar (om man installerat en förbättring så sitter den bara där, punkt slut). Själva spelet har egentligen inte ändrats någonting, förutom att de har lagt all sin tid för att lägga in ett "race" på månen med NASAs "rymdbil". Kul att GT nu blev en månbilracesimulator istället!

Om man nu jämför med Forza 4, där man har riktigt fint ljud på bilarna, fortfarande fin grafik, väldigt realistisk körning, och just "det" som gör att man vill spela spelet tills man har 100% och alla achievements (inte bara dom som man får på konsollen, men även dom i själva spelet). Och tänk, att GT6 borde egentligen jämföras med Forza Motorsport 5, men troro inte det är någon ide att göra det

Av two4player

När det gäller 530 modellen så är det ganska vanligt. Det är unegfär den hastigheten den har med data som inte går att komprimera, och detta är typiskt för modellerna av 530'an som är mindre än 240GB. Ditt moderkort ska ju klara det fint, alla portarna är 6gb/s, men hastigheterna på ca 500mb write är rent teoretiska när det gäller just denna modell. Har sett flera test där 240GB intel 530 får över 300mb/s (närmare 400), och 120gb modellen inte ens kunde nå 200.

Skrivet av Bopper:

Kanske postade detta i fel tråd tidigare (Hur snabb är din SSD?), passar nog bättre här.

Jag köpte en Intel 530 series 120 GB till min nya dator och är väl hyfsat nöjd med den. Ville ändå testa den och fick detta resultat:

http://i.imgur.com/6Ve7sLl.png

Lite osäker på siffrorna. Ser de ok ut eller skulle de kunna vara högre? Speciellt Write känns lite låga?

Jag har ett Gigabyte GA-Z87P-D3, som har 6 sata-portar. Jag har satt SSD'n i den första, borde väl vara den lämpligaste?

Av two4player
Skrivet av Prodigys:

Det var mer än vad jag var medveten om, fast sen är jag ganska ny till humblebundle också.
Helt klart bättre med 15$ än 35+.

Jag slog till på https://www.humblebundle.com/weekly , älskar Dirt spelen (särskilt 3:an), och $6 känns inte dyrt. Det har dock höjts, var $5 när jag köpte det. Plus att man får en massa annat på köpet då om man är ute efter Dirt som i mitt fall.

Av two4player
Skrivet av Mosnicemos:

Tipsar härmed om dessa hörlurar:
Wicked Audio Mojo - "festivalklipp" på coop, 99kr.

Helt ok lurar att slänga med i korgen bland potatis och falukorv!
Närmsta pris: 279kr enligt prisjakt.
http://www.coop.se/PageFiles/415874/Toppbild_Mello_Festivalkl...

http://www.coop.se/Butiker-varor--erbjudanden/Total-festival/...

Skitdåliga hörlurar, fick de gratis med en tidning, bättre och lyssna med dom man fick med telefonen...

Av two4player

http://farm6.staticflickr.com/5475/12215658776_9d8d7b4faa_o.png

Såhär ser det ut med en 840 PRO i nyare MacBook Pro med SATA 6Gb/s. Kan bara tänka mig hur snabbt det går med flashminnet som sitter i MacBook Pro Retina då...

Av two4player

Ang. 10% hos Dell.se.

Jag är ute efter en U2713HM skärm, den kostar 7049kr hos Dell. Med rabatten blir det alltså 6344kr. Oj, det är ju stor skillnad tänker man!

Men!! Skärmen kostar 4090kr hos komplett.se, som inte ens är nära billigt, den kostade 3390kr hos CDON.COM i oktober/november.

Slutsats: Tänk för och jämför innan du köper något med "WOW 10% RABATT" hos Dell.se

Av two4player

@Yorg - kanske hos telenor, men varken hos telia eller tele2. Det blir ju meningslöst med kontantkort, om de börjar funka i princip likadant som abonnemang, men jag vet ju som sagt inte om telenor kanske har en sån tjänst. Har själv haft ett kontantkort registrerat både hos telia och hos tele2 och har aldrig fått hem någon faktura, tar pengarna slut så är dom slut, så enkelt är det. Det enda som är bra (eller inte bra för andra) är att vid registrering blir nummret kopplat till en person, som gör att numret inte längre är anonymt. Därför brukar man få 200kr för registrering av kontantkort t.ex. hos telia - de vill ju inte att folk är anonyma.

P.S. Man brukar inte citera inlägget direkt ovan, då det gör forumet svårläst.

Av two4player

@Yorg

Kontantkort fungerar ju så, att du laddar det med pengar om du ska använda det utomlands, och när de tar slut, så kan du inte göra det längre. Vi har både kontantkort och abonnemang hemma, och använder det utomlands minst 1 gång i månaden, och det funkar ju så, att så länge du är i Sverige så dras minuterna/sms/internet från potten du har på kontantkortet/abonnemanget. Så fort du lämnar sverige, så måste du ladda ditt kontantkort för att pengarna ska kunna dras (även för samtal du besvarar), och kan inte längre använda telefonen när saldot är 0. När det gäller abonnemang så är det ju så att räkningen kommer hem efteråt, och då kan det visa sig att du helt plötsligt har ringt för 2tusen spänn, och internet utomlands kan man ju hamna på tiotals tusen... Därför ska man ha det avaktiverat när man är utomlands

Så för att sammanfattta: utomlands kan du ringa/smsa/använda internet på kontantkortet så länge du har ett positivt saldo. På abonnemang kan du ringa, smsa, surfa hur mycket som helst, men kommer få en fet faktura hemskickad efteråt.

Slutsats: köp ett kontantkort i det landet du befinner dig i för billigast surf. I t.ex. Polen laddar man ett kontantkort med c.a. 50-60kr för 4G internet, med 5GB trafik som är giltigt i 30 dagar.

Av two4player
Skrivet av amanito:

Jag har inga problem med lagg på alla spel som du nämner, jag har inga problem med lagg i iOS7

Jag har spelat klart infinity blade 1 och 2 och kör just nu 3:a, inga problem. Även GTA: San andras funkar utmärkt, likaså limbo och alla andra indiespel.

Sedan om du sitter och jämför iOS med Android så kan du inte göra det. iOS behöver inte så bra hårdvara för att flyta på perfekt som Android gör. Jag vet det ur egen erfarenhet då jag ägt flertal android surfplattor samt mobiler. En mobil med 512mb ram och som kör android 4.0+ (ej kitkat vet inte hur det är med kitkat) så klarar den knappast av alla spel på play store medans ipad mini gör det.

Nänänä ingen android jämför jag inte med. Jag har kört Apple sen 2006, och iPhone sen 2008, och är emot android just för det argumentet du sa. Jag har haft iPad Minin sen lansering, och i början har allt funkat bra på iOS6. Sen kom mer krävande appar + iOS7. Jag har testat med att restora iPaden för att rensa allt skräp, men det hjälpte inte. Testa själv nya iPad Mini med A7 processorn, så får du se hur stor skillnad det blir, och vad appar som flyter betyder. 20FPS är inte flytande!

Av two4player
Skrivet av amanito:

Verkligen skitsnack. Jag har en ipad mini 64gb 1st gen och allt går att använda. Alla appar i appstore är kompatibla och det är inga som helst problem med vare sig flyt eller lagg.

Menade mer spel som t.ex. Real Racing, Infinity Blade osv. Till och med Fruit Ninja har lagg på iOS 7 på iPad Minin, som inte är så bra tycker jag... För mig så ska en app fungera flytande om man ska säga att den funkar som den ska. Ok, jag förstår att appar som Pages, bank, kartor eller skype funkar bra, men inte mer krävande appar. Jag har själv haft en 64GB WiFi+Cellular av 1 generationen, och jag gillade den för att den har precis lagom storlek och vikt för mig. Har dock bytt upp till samma modell med retina skärm, och prestandan på dessa två går verkligen inte att jämföra.

Av two4player
Skrivet av Santrium:

Någon som hittat någon form av hörlurar på mellandagsrea (i samma storlek som AKG K 518 LE fast förhoppningsvis bättre)?

Eller ännu bättre en iPad mini retina?

Skickades från m.sweclockers.com

Inte så troligt någon rear ut en ny produkt som iPad Mini med Retina Skärm. Det var ju ganska OK rea på vanliga mini, men den har ju iPhone 4S prestanda, så det är verkligen bara safari och mail som går att använda. Sen så har de flesta butikerna typ noll marginal på Apples grejer, och förlorar bara på dom vid prissänkningar.

Av two4player
Skrivet av AdAm25:

Jag har aldrig haft en systemkamera förut därför ställer jag frågan: vet att IS står för "Image Stabilizer" men är det värt att betala 300kr extra för det?
Canon EOS 600D + 18-55/3,5-5,6 IS
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=823135
Canon EOS 600D + 18-55/3,5-5,6
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1711351

Frågan som ska ställas är väl "Är det värt och betala 300kr extra för mindre suddiga bilder?" Bildstabilisatorn används ju t.ex. om du försöker ta en bild från bilen. Jag kör själv 550d (föregångaren) och jag vet att den kan ta fina bilder, men bildstabilisatorn är värd de kronorna extra om man nu inte tänker ta bilderna med stativ hela tiden. Sen är ju frågan, om du kommer köpa ett mer ljuskänsligt objektiv i närmaste framtiden, då får man tänka helt annorlunda. Hur eller hur så är EOS serien 550, 600, 650, 700, 750 riktigt bra köp (det är egentligen samma kamera, men med små förbättringar för varje version), och kan användas till halvprofessionell foto med.

Av two4player

Crysis 3 till XBOX360 för 49kr. Lönade sig att vänta!

http://www.elgiganten.se/product/spel-konsoler/xbox-360-spel/...

Sammanfogning fax110:
erbjudandet är i deras "superhelg" och kan bara beställas, här är resten av superhelgen http://www.elgiganten.se/cms/s-u6asGQVpTPcAAAE9ZadqQ_nV&SCID=...

Av two4player

Ja, ja, men det var därför jag skrev att det är kap man ska göra, då har man en stor marginal Men sen, vad är felet med att köpa begagnade spel t.ex.? Så länge de fungerar (det brukar man kunna kolla på plats) så är det väl bara att köpa och spara? De enda spelen jag har köpt för ord pris var gta serien (alla) och forza serien (2-4 + horizon + xbone och fm5), allt på releasedagen. Alla andra spel är det kraftiga reor eller begagnat pris som gäller, då 600kr+ för ett spel är för mycket.

När det dock gäller telefoner så sant, man vet ju aldrig vad som hänt med telefonen innan och när den kommer dö, då det är en bärbar enhet och drabbas hela tiden av att man tappar den osv.

Av two4player
Skrivet av Extremaz:

Shit, var fick du tag på dem? Ngn rik snubbe på blocket som bara ville bli av med dem snabbt eller?

Kollade igenom typ alltid, va ingen rea som jag såg det, bara massa skit och 5% rabatt :/ Fick dock tag på ett par in-ear lurar tillslut för en 60% rabatt

Njaaa såg väl mer ut som en kille som hade svårt att betala sina räkningar med förfallodagen 'igår' kan jag väl tro... men det är inte första gången, man måste ha lite tur och vara snabb bara