Inlägg

Inlägg som trolliban har skrivit i forumet
Av trolliban
Skrivet av tvelander:

Jag lirar alla andra FPS typ quake CS:GO etc i native upplösning.

Tex 1920x1080 / 800x600 i 1.6 och Quake.

Vad har du för skärm som har 800x600 som native? crt?

Av trolliban
Skrivet av Ixos:

Så du anser att det är helt i sin ordning att ett företag kan friskriva sig helt och ändra ditt internet avtal från 100Mbit till att du skall donnera pengar till dem utan att de behöver leverera något, samt 124 månaders uppsägningstid, bara för att du gått med på att de får ändra i ditt avtal fritt???

Gå och lägg dig!

De flest Domstolar anser inte att "det finstilta" eller friskrivningar har något större juridiskt värde i avtal till privatpersoner, speciellt inte om du godkänt avtalet via internet. Ett företag FÅR inte ändra vad de skall leverera utan att detta godkänns av kund.

Bahnhof har antagit sig att leverera 5 addresser och kan de inte göra de är inte avtalet giltligt. Punkt.

Har du ett särskilt avtal där det står fem adresser? Citera gärna det i så fall...formuleringarna kring det är intressanta och viktiga, för i deras allmäna villkor står det bara att det ingår tillgång till en eller flera dynamiska IP-adresser.

Av trolliban
Skrivet av Ixos:

Nej det är det inte. Använder man mer än tre av de fem utlovade addresser så påverkas funktionen avsevärt eftersom man inte längre kan använda de addresser man köpt. Mycket enkelt.

Dessutom spelar det inte så stor roll vad de försöker friskriva sig med, ett avtal där de lovar att leverera X gäller oavsett om de påstår sig kunna ändra i det helt fritt.

Annars behöver man stryka avtalet och förhandla om det.

Det spelar, tvärt om, väldigt stor roll vad det står i avtalet - eftersom det är de villkoren du som kund godkänt.

Vad du tycker i frågan spelar ingen som helst roll, om det uppstår en tvist är det vad en domstol anser som är det som gäller.
Min okvalificerade gissning är att de inte skulle anse att funktionen hos en bredbandstjänst som levereras till en privatperson inte står och faller med antalet ip-adresser. Och situationen beträffande ipv4 är inte direkt till kundens fördel i frågan.
Men sen kan ju domstolen självklart tycka precis tvärt om också.

Av trolliban
Skrivet av Ixos:

Tjänstens funktion är väldigt tydligt specificerad i avtalet om man köpt 5 IP addresser. Det är inget att "anse" hit eller dit om...

Det är diskutabelt huruvida tjänstens funktion "påverkas avsevärt" av att ha tre istället för fem adresser, så det är visst nånting att anse hit eller dit om.

Av trolliban
Skrivet av trickysaer:

Eh? Det är en sak om det är OS-disken, men när man formaterar om en helt annan disk så har man ju gett sig på något helt oväsentligt. Lite som att lämna in bilen för byte av batteri och sedan tar man inget ansvar för att man råkade smasha vindrutan? Du pratar dessutom om att filer blivit korrupta vilket är en helt annan sak, det må vara hänt att något de gjort oavsiktligt påverkat data och gjort det korrupt men här har man ju MEDVETET formaterat om disken utan anledning.

När nån skickar in en dator på service med en tom disk i burken och sen påstår att de formaterat den och vill ha ersättning då?

Av trolliban
Skrivet av sj6:

Haha, så utbildade och yrkesverksamma tekniker vet inte hur de ska välja rätt disk att installera OS på? Vi amatörer kan. Sedan kan saker hända i transporten men nu har de formaterat diskfan och det är en handling man kan och ska ta ansvar för.

Du verkar inte förstå vidden av att juridiskt ta på sig ett ansvar över folks data.

Av trolliban
Skrivet av zoiper:

UPDATE!

Efter att jag fått tillbaka mina publika adresser märkte jag att en av mina labbmiljöer hade anslutningsproblem, efter en del felsökning såg jag att bahnhof har strypt antalet adresser till tre mot tidigare fem som utlovades när vi tecknade avtalet. Efter 30 minuter telefonkö "Du har köplats 32" fick jag som svar att det var något jag fick finna mig i och inget dom kunde göra något åt. Blir till att koppla in ARN i detta ärende.

Ur Bahnhofs allmäna villkor:

Bahnhof äger rätt att utan föregående underrättelse till kund utföra ändringar i tjänsten som inte avsevärt påverkar tjänstens funktion för den del som härleds till själva bredbandsanslutningen.

Anser du att skillnaden mellan tre och fem ip-adresser är en avsevärd skillnad i funktion, och inte får gehör hos Bahnhof, får du ta det till allmän domstol och pröva det där.

Till vad är det du behöver fler än tre adresser, som inte går att lösa på annat sätt?

Av trolliban
Skrivet av sj6:

Ditt namn gör ditt inlägg rättvisa. Det var inte disken med OS som det rörde sig om. det var en egen fysisk disk. De har rensat hela skiten, det är inte enstaka filer som skadats under transport. De har omformaterat hela förbannade disken.

Jag bortser från ditt irrelevanta trams om mitt användarnamn och svarar följande:
Det spelar ingen roll, börjar de ta på sig ansvar för innehåll på diskar kan det börja komma alla möjliga krav baserat på vad som kan påstås ha funnits lagrat. De skulle aldrig kunna garantera dataintegriteten under den tiden disken befinner sig "hemifrån", så att säga.

Av trolliban

Det är självklart att företaget man skickar in datorn till inte kan eller ska ansvara för datan på diskarna i datorn.
Skulle de ta på sig det ansvaret kan folk börja gnälla om alla möjliga saker gällande filerna; ex. "Den och den filen är korrupt, det var de inte innan. Jag kräver ersättning!". Eller så kan folk helt enkelt skicka in datorn med en tom disk i, för att sedan påstå att de formaterat den i hopp om att få nån form av kompensation.

Man kan aldrig skylla på nån annan om ens egna data går förlorad! Det är alltid upp till var och en att ha tillräcklig backup på det man anser att man inte vill bli av med.

Av trolliban
Skrivet av Delapsus:

Vet inte men det är nog på gränsen. Ditt grafikkort drar 491W i peak load. Har du möjlighet att uppgradera till en starakre nätdel så rekommenderar jag det.

Nej, så mycket drar det inte.
Vore det fallet skulle det vara precis att ett 1200W-agg klarade av att driva ett system med två 590 i...och så är inte fallet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av trolliban

Vengeance pro. Det är dock inga problem att köra de andra med samma timings, så egentligen spelar det ingen större roll.

Skickades från m.sweclockers.com

Av trolliban

Rom:en jag kör i min telefon (MIUI) har inbyggd blacklist, där alla försäljare, radiotjänst, etc hamnar. Sen får jag bara upp en (frivillig) notis i rullgardinen om att ett blockat nummer blivit avvisat

Skickades från m.sweclockers.com

Av trolliban

Ungefär 270:- inkl. frakt vill jag minnas att jag gav. Tog precis en vecka innan jag hade ModMic:en i brevlådan

Skickades från m.sweclockers.com

Av trolliban

Enabla boot logging och kika i boot-loggen för att se om du hittar nåt suspekt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av trolliban
Skrivet av Tumnus:

Ytters få om ens någon skärm med IPS panel är över 60hz. Så om du skulle velat ha en 120hz så hade du tyvärr fått ta en TN panel och offra färgåtergivning för snabbhet. Även om TN panelers färger inte direkt är så katastrofala som folk här på Sweclockers vill få dem till.

Största problemet med färgerna hos en TN är inte färgåtergivningen i sig, så länge man inte jobbar med foto etc.
Det är att färgerna varierar med betraktningsvinkeln, vilket på en stor skärm innebär att färgerna ute i kanterna skiljer sig från de i mitten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av trolliban
Skrivet av sten1930:

Då "Man" lika gärna kan vara en själv som gjort något. Personligen hade jag skrivit komplett istället för där det står "man" eftersom det bara blir otydligt annars.
Tolkade det som att han råkade formatera den andra hårddisken samtidigt som den första, jag misstolkade bara den första delen, I den andra passade det jag tolkade det som in.

I så fall är det helt enkelt din läsförståelse som inte är på topp. I den aktuella kontexten och meningsbyggnaden råder det inga tvivel om att "man" åsyftar tredje part, det vill säga Komplett.
Inga otydligheter alls.

Nog om det, nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av trolliban
Skrivet av Pimpim666:

Många spel är långt ifrån lika stabila med Nvidia Surround. Men det som störde mig mest var att det inte fanns möjlighet att lägga upp profiler för skärmarna som med Catalyst. Därför när du ska byta skärmsetup, inaktivera skärmar, ändra huvudskärm så finns det en ENORM risk att drivrutinerna krashar och måste starta om datorn och då finns det en stor risk att du måste avinstallera drivrutinerna och installera dom igen efter dubbla omstarter.
Hoppades på att det skulle bli bättre i windows 8 men det gjorde det inte...

Att ha 4 skärmar kopplade till datorn har varit en mardröm.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/7114232/Nvidia.png

Ge exempel på spel som inte är stabilt, jag har inte varit med om ett enda. Drivrutinerna har aldrig nånsin kraschat heller...så jag är helt förvånad över det du säger.

Av trolliban
Skrivet av Pimpim666:

Lägg en fps cap så din FPS inte hoppar och slå på adaptive vsync så ska du se att det blir bättre.

En sak att tänka på är att OP ska köra Eyefinity / Nvidia surround och där har AMD mycket bättre drivrutiner.

Jag körde Eyefinity tills för några månader sen, då jag bytte till Surround.
Jag hade inga bekymmer med AMD och har inga bekymmer med Nvidia nu, så jag undrar vad det är med drivrutinerna, beträffande Eyefinity/Surround, du anser är mycket bättre hos AMD?

Av trolliban
Skrivet av Vardagsrum:

Hejsan! Köpte en ny D-Link DIR-655 router för att få igång ett bra trådlöst nätverk hemma. Routern funkar och man kommer ut på internet, men jag får bara ut ungefär 5-7 Mbit/s vilket inte är så kul när man sitter på en 100Mbit/s fiberlina. Jag har hört av mig till internetleverantören och kollat, men problemet sitter högst troligen i routern.

Någon nätverkskunnig som vet vad problemet kan vara? Har aldrig riktigt blivit en fena på det här med nätverk...

Tack på förhand!

Får du 100Mbit utan routern?

Av trolliban
Skrivet av Relive:

Om a2 och b2 är dual channel bör a1 och b1 också vara det :D?

Så nej, ska inte vara det som orsakar problemet så länge inte det är platserna som är trasiga, och det märker du när du testar med memtest.

Det kan vara så att a1 och b1 bara jobbar i dual-channel om det redan sitter minnen i de andra två slotsen.