Inlägg

Inlägg som Halvarsson96 har skrivit i forumet
Av Halvarsson96
Skrivet av Hagge:

Läser du tråden innan du skriver Konsoler ingår inte..

Läs tråden själv.

Han citerade en annan som sa om dom hade räknat med konsoler i statistiken också..Damn

Av Halvarsson96

Köpte nyligen en samsung 46 tummare, smart TV med 3D.
TVn kostar 7k som din budget är på.
Funkar klockrent.

Har ej testat 3D funktionen på TVn än, men det följer med 2st 3D glassögon om man skulle vilja testa.

Finns även ett program som heter Samsung link. Du kopplar i stort sett din TV till din dator så delar man vissa mappar so to speak. Sedan så stremeas det över nätverket. Bilder, Filmer, TV serier, musik osv.

Jag hade funderingar på å koppla TVn till min PC innan brorsan berättade om det programmet.
+Slipper du ändra ljudinställningar så att ljudet spelas upp från TVn (om du hade tänkt å plugga in TVn i samma rum som din dator är i som jag tänkte)

Tycker det funkar klockrent med Samsung Link, men funkar utmärkt å sticka in HDMI kabel också.

Här är TVn iaf

http://www.webhallen.com/se-sv/ljud_och_bild/173655-samsung_4...
Övriga appar som t.ex YT, å Netflix funkar klockrent.

Men nu har jag gjort min rekomendation sen vet jag ej om det är den mest ''prisvärda'' tvn men men

Av Halvarsson96

Har samma problem, hjälp uppskattas!

Av Halvarsson96

Om man laddar ner betan nu, kan man köra när det släpps? (har köpt imperial edition) eller måste man ladda ner en annan version när spelet släpps?

Av Halvarsson96
Skrivet av Namsrof:

Jag bestämmer mig nog för att köra stockkylare och sedan köpa en av dessa benq skärmar med tanke på oklarhet om kylaren faktiskt passar eller inte. Tack för hjälpen

Låter bra det, har du råd å lägga någon hundring mer på en bättre skärm. Så kan du bara uppgradera kylare senare om du tycker det behövs.

Av Halvarsson96
Skrivet av Fireking:

Kylaren kommer passa.

Så specsen har fel menar du då? i7-4770k är 1150 socket.

http://www.coolermaster.com/service/support/model/RR-H412-13FK-R1/

Av Halvarsson96
Skrivet av Namsrof:

Hallå!

Jag har precis bestämt mig för att köpa en ny dator och kommit fram till dessa delar:

http://www.webhallen.com/se-sv/varukorgen?prodlist=145172q1,1...
http://www.inet.se/kundvagn/visa/6567326/2014-03-11

Jag måste förstås ha en skärm också och eftersom dessa delar blev lite dyrare än vad jag tänkt mig från början så skulle jag vilja köpa en lite billigare skärm istället. Jag tänkte mig runt 1000 kr. Jag skulle föredra kring 24" men jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig för dessa pengar så ni kan komma med åsikter om detta också.

Är tacksam för svar

Edit: Skärmen är främst till för gaming ifall detta skulle förändra något.

Jag skulle kolla på en ny kylare om jag vore dig, den har inte support för 1150-socket och det är de på processorn i ditt paket

Av Halvarsson96

RAM minnen är så pass billiga så jag tycker du bara borde köpa nya 4x4 lr 8x8.

8 gig ram räcker helt å hållet dock utan problem

Så jag håller med förestående köp 2 4 gig stickor mycket bättre å garanterat att de kommer å funka också.

Av Halvarsson96
Skrivet av anton_gosman:

Ja det kommer funka, men som sagts tidigare, det är inte rekommenderat. 750w+ hade varit mer lämpat. Skall du köra det 24/7 så borde du fundera över ett bättre nätaggregat.

Tror inte han spelar 24/7 dock. Han hade nog bara tänkt att använda de gammla kortet när han spelar, så att han kan spela med full flyt med sitt 7970. Men som sagt de blir tajt med Watten, så ingenting jag skulle rekomendera på en längre sikt heller.

Av Halvarsson96

Jag vet att det funkar å spela och mina på ett annat kort samtidigt, de är inget problem, förutom att det blir lite varmare i datorn såklart

Min kompis minade med ett 7870 xfx medan han spelade med mig på sitt andra kort, kan bli tajt med Watten, men du kan ju testa?

Jag har dessutom spelat wow med runt 60 FPS på lite tweakade low-settings samtidigt när jag höll på å mina lite grann förut med mitt 7970, inte att rekomendera dock, då du måste vri ner grafiken i spelet, och det kan förstöra spel upplevelsen lite

Av Halvarsson96

Köp ett nytt och bra nätagg som är hållbart för framtiden? Ett nätagg håller i flera år, du kan lugnt köpa kraftfullare för runt 1500 kr t.e.x http://www.inet.se/produkt/6911687/corsair-rm-850w-80-gold-mo.... Sen hittade jag ett med 1000W för runt 1500 också, de räcker gott å väl om du i framtiden vill uppgradera till lite mer ''kraftfulla'' kort.

Det du ska tänka på är att du inte behöver köpa alla delar ''splitter'' nya på en gång, börja med nätagg, sen kanske mobo å Processor and so on. Jag kommer ALDRIG köpa en ny dator från grunden då jag bara tännker uppgradera en del i taget, som mitt 650W nätagg t.e.x.

Av Halvarsson96
Skrivet av Robban8275:

Jo jag köpte min mest för att jag tyckte att processor fläkten lät så mycke men blev helt chockerad att det var en så pass stor skillnad med en så billig processorkylare

Standard kylare är inget å ha, dom ger en bara så att man har något men annars så är dom rätt så kassa, du måste ha bra luftflöde i ditt chassi också

Du kan nog dra upp till runt 4,4 ghz går man mycket högre t.ex 5ghz så börjar de bli lite ostabilt (problem å starta vissa program, spel osv.)

Av Halvarsson96

Har ägt en FX-6100 själv inte direkt samma processor men kommer från samma familj, och jag vet att sensorn var helt åt helvete på den.

Häromdagen hade jag en diskussion med en av mina kompisar som fick min gammla fx-6100 när jag uppgraderade till i7, så drog han upp den till 4,4 ghz, idle ca 24 grader (Rumstempratur 20'C) max load nådde han inte ens 60'C, liksom jag har svårt å förstå hur de är möjligt å klocka och ha så låg temperatur med luftkylning, (han har också evo 212)

Tror det kan vara ditt fall att sensorn inte stämmer, MEN ingenting jag kan garantera.

Förresten va är din Rumstemp? 14C idle är väldigt lite å de är svårt å hålla tempen lägre än själva rums tempraturen.

Av Halvarsson96
Skrivet av Xiod:

Juste. 212 evo är inte tyst. Den är relativt tyst, det är skillnad. http://www.inet.se/produkt/5321388/noctua-nh-u12p-se2
Är tyst på riktigt

Skickades från m.sweclockers.com

Noctuan låter mer enligt specsen på 212 evo så är det 9-31 dba, på Noctua står det bara 20 db och 9 db är tystare än 20.

Av Halvarsson96
Skrivet av SplashTerror:

Med FX 6100 och 7870 med 16GB RAM får jag FRUKTANSVÄRDA FREEZES, stutters och runt 15-20fps AVERAGE på LOW allt på low, ingen ssao, ingen msaa inget skit..
Allt på LOW 1080p..
Snittar 15-20fps..

Dags och uppgradera mina specs eller är det spelets fel?

Har samma problem msom dig å jag har överklockat min CPU och sitter med ett 7970 graffikort så de är proccessorn som inte pallar trycket eller nå :S

Av Halvarsson96
Skrivet av mrloggain:

jag tror inte att gta iv kan fungera bra på grafikkort på över 2gb eller om det är mindre vad jag har hört men jag kan ha helt fel.
men gta iv är dessutom kasst portat har jag hört också ^^

Jorå,det funkar klockrent så länge man fixar det,spelet känner helt enkelt inte igen ett 3 gig kort då det inte fanns bak då på tiden

Av Halvarsson96

http://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200145206-...

Bara å följa instruktionerna skit simpelt,från rockstars sida också så.

Av Halvarsson96

Beror ju också på hur du tänkt för framtiden om du vill köra med 2 grafikkort då kan de va bra å ha ett nätagg med högre Watt, MEN om du tänker köra med 1 grafikkort så tycker jag du skaffar ett 600W nätagg med guld certifiering.

Av Halvarsson96
Skrivet av comeflywithme:

Japp jag trycker på rätt tangent, det står rätt klart och tydligt att jag ska trycka på delete.
Jag har nu testat med 3 olika tangentbord(även ett PS2) och inget utav dom fungerar. Jag har även testat att köra bara 1 minne i varje socket, samma fel då.
Jag har kontaktat Gigabyte via epost men dom verkar inte heller veta vad som är fel. Jag får en känsla av att det är ramen som krånglar.
Datorn fastnar alltid vid denna ruta: http://i.imgur.com/hRPRHa2h.jpg och efter ungefär 1 minut så kommer denna upp istället: http://i.imgur.com/Omktz7Bh.jpg

Här är även ett album med lite bilder på hur det ser ut i datorn: http://imgur.com/a/GdSsT

På ditt chassi har du USB portar på fronten? jag hade samma problem att mitt tangentbord vägrade starta innan BIOS skärmen försvann,men när jag kopplade in på fronten så fungerade det,annars får du eventuellt testa med nått annat tangentbord antar jag.

Av Halvarsson96
Skrivet av antonff:

Okej tack för ett snabbt och bra svar! Ska kolla på dom minnena. Då återstår själva bytet då, är det något jag bör tänka på som aldrig bytt processor innan?

Glöm inte å köpa kylpasta.