Inlägg

Inlägg som olpen har skrivit i forumet
Av olpen

Operativ system krångel (kanske)

I mitten av Juli 2012, byggde jag med hjälp av min bror ihop en dator till en kompis. Komponenterna är dessa, http://www.inet.se/kundvagn/visa/2019375/2012-07-12

windows 7 64 bitars

I slutet av december, fick jag sms att datorn hade börjat krånglat. Den ville inte starta, den rekommenderade att man skulle starta från ett gammalt datum, men funkade inte det heller. Efter vi hade omformaterat den funkade den inte heller, så då började vi felsöka hårdvaru fel, och kom fram till att ett av ram minerna var trasigt. Efter vi hade plockat bort det trasiga startade den som vanligt, men Windows ville inte uppdatera alla uppdateringar , men det funkade att spela. Vi fick en del bluescreens när vi höll på med detta.

Sen nu vid april har den börjat hängt sig igen. Ibland hänger den sig när man ska stänga av den, då måste man använda av/på knappen. LoL crashar utan error meddelande, likadant med left for dead 2, Skype crashar. Ibland stängs datorn av och det blir Bluescreen. Jag omformaterade datorn, och uppdaterade Windows, dock hänger sig uppdateringen vid olika tillfällen. Och den crashade ca 2 ggr under omformateringen med bluescreen. Vi har använt samma Windows på alla datorer, på min brors dator funkar det utmärkt med uppdateringar och allt. På min går det inte att uppdatera men det funkar bra. Men nu har jag laddat hem ett nytt crackat Windows 7 64 bitars och testat omformaterat igen, första gången funkade det, men uppdateringarna hängde sig. Så jag testade att omformatera den igen men då får jag error meddelande när jag installerar Windows.
The file or directory C:\Boot\BCD.LOG1 is corrupt and unreadable. Please run the Chkdsk utility.
Med en massa andra likadana meddelande bara olika "C:\Boot\BCD.LOG1" . nstallation. To install Windows, restart the installation.
I slutet av installationen kommer detta meddelande upp. Windows could not perpare the computer to boot into the next phase of installation. To install Windows, restart the installation. Jag har testat restartat installationen men kommer upp samma meddelande igen.

Bootar ifrån ett usb, som jag har med hjälp av Windows 7 USB DVD Download Tool, lagt in installations filerna, och detta funkade ju eftersom det funkade första gången.

Har tänkt att ladda ner Linux och se ifall det funkar, är det nån som kan nån bra? (helst länk)

Är inte duktig på operativ system så är jätte tacksam för hjälp och svar!