Inlägg

Inlägg som GamerGottaGame har skrivit i forumet
Av GamerGottaGame
Skrivet av Disney:

ip adressen och tiden borde vara hans mobil ? tveksamt att vi kan dela på en ip adress men vet inte vad polisen är ute efter?

borde vara port = 993

https://support.google.com/mail/answer/7126229?hl=sv

säg det till polisen och se vad som händer ?

Tack jag testar det.
Polisen hade fått svar från operatören att de behövde portnummer också, vet inte heller varför det skulle behövas.

Är det någon som har en aning om man kan få upp IMEI/serienummer för alla enheter som varit kopplade till kontot. Att hitta för konton som är kopplade nu är inga problem men de som är bortkopplade kan jag inte hitta.

Av GamerGottaGame
Skrivet av Disney:

loggade dom inte in med din mobil? dvs ditt emei som är knytet till din mobil som dom nu har i sina ägor?

har du deras IP borde du kunna begära ut vem som äger denna ip adress? detta borde ju ha gjort på en gång? troligtvis telias nummer som sparas ?

Jag kan se på google att de gjorde en inloggning via en mobil som inte va min(en iphone), jag har även fått ip-adressen de loggade in på men enligt polisen kan man inte göra något om man inte har portnummret också.

Av GamerGottaGame
Skrivet av ChickenzliZe:

Hej ,

Gå till https://myaccount.google.com/device-activity och sen klicka på din telefon. Då kommer en karta upp.
På sidan finns ett info-fönster och i rutan där enhetens namn syns finns en info-symbol
Där kan du se din enhets IMEI

Skrivet av jnsson:

Om du har kvar boxen som telefonen kom i när du köpte den, så står också IMEI numret på boxen

Skrivet av Disney:

har du koll vart du köpte mobilen? (dom borde ha detta = garantin)

kollade snabbt min email och ser att Dustin skriver med Imei i köpmailet.
Samsung har Emei när jag reggade mitt konto där. testa skriv Emei i din mail om du har google ?

Tak för era svar. Jag var något otydlig, jag sköer inte IMEI-numret på min mobil. Jag söker IMEI nummret på mobilen förövarna använde för att logga in på mitt konto.

Skrivet av Zyphoon:

Hej,
Tror ni missförstår, tror han vill ha data på enheten/enheterna som förövarna använd för inloggning...
Detta tror jag är svårt. Har man använt någon "Google"-app så kanske denna skickar med viss info om ens enhet, typ namn/modell. Osäkert om serienummer eller IMEI.

Det är nog inte som om mobilen blivit "MDM Enrollad" och delat info om sig till tjänsteleverantören vid registreringstillfället.

Någon som kan Googles tjänster kan svara bättre på detta btw.

Precis, det är förövarnas IMEI jag vill åt. Har du någon ide vart man kan vända sig för att hitta någon som kan google tjänster bättre? Är det någon ide att dra iväg ett mail till google?

Av GamerGottaGame

Se ip-adress och IMEI nummer via google-konto

Jag vet inte om detta är rätt forumdel men jag ger det ett försök.
För ungefär 1,5 vecka sedan blev jag rånad, förutom att ta pengar så tvingade de mig öven att byta lösenord på mitt google-konto så de skulle kunna ha tillgång till det. Efter detta tog det mig ungefär 1 vecka att lyckas återställa kontot från google så jag har nu tillgång till detta igen. Jag kan se att rånarna varit inloggade på mitt google konto med sin mobil, kan jag på något sätt ta fram information om den mobilens IMEI-nummer för att kunna hjälpa polisen? Eftersom att de efteråt kopplat bort eneheten så kan jag inte i listan över "my devices".

Jag kan se vilken ip-adress de använde men jag kan inte porten så polisen sa att det inte var till hjälp. Jag har gjort "download your data" från google men vet inte riktigt vart i alla filer jag ska leta efter det jag söker. Är det någon som vet om "download your data" ens innehåller information om ip-adresser och IMEI nummer. Kan man kontakta google för att få informationen?

Av GamerGottaGame

Har beställt ett exemplat av Lego Saturn V. Gjorde detta den 7 Juli och det stod att ni skulle få in nya den 11 Juli. Det harr dock fortfarande inte skickats. Har ni någon status när ni får nya igen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av GamerGottaGame
Skrivet av maniac:

Jag skulle rekommendera minst en 360 radiator om du ska köra CPU + GPU. Eller så mycket radiatoryta som ditt chassi klarar. Då kan du köra fläktarna på lägre varvtal för att hålla temperaturerna i schack. Glöm inte en tömningsventil, annars får du problem vid tömning av din loop.

Ang. hårda rör eller mjuka slangar så är mjuka slangar betydligt enklare vid montering och underhåll.
Hårda, PETG eller akryl är det ganska mycket pyssel med att få snyggt. Och besvärligare vid montering och underhåll. Värmepistol finns att köpa på tex Clas Ohlsson för två - trehundra. Och om du bestämmer dig för hårda rör, glöm inte silicon-staven som man sätter in i röret när man ska böja det.

Sen är det upp till var och en vad man tycker är snyggt. Jag använder mig själv av 12mm PETG som jag gillar, men har också sett några snygga byggen om använder sig av EK´s svarta ZMT slang

Om chassiet inte har plats för en 360 radiator någonstans, funkar det att sätta en 240 i taket och en 120 där bak?

Skickades från m.sweclockers.com

Av GamerGottaGame

Planerar att ha vattenkylning i min nästa dator men är nybörjare på ämnet.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10481433/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10481433/

Ser detta bra ut? Som jag fattat finns det två olika typer av kablar. Hårda och mjuka. Hur mycket svårare är det att få till det snyggt med hårda kablar och värmepistol? Finns det något annat alternativ än värmepistol isåfall?

Av GamerGottaGame

The Hateful Eight 7/10
Tarntinos nya film. Som vanligt när det gäller Tarantino var filmen snyggt gjord och skådespelarinsatserna var bra. Första timmen var dock grymt seg och det kändes som att den var långdragen bara för att westernrullar ska vara långdragna.

Av GamerGottaGame
Skrivet av VideoyGTX:

Varför ska ens pewdiepie uttala sig om detta fenomen. Jag undrar vad han vet om "hårt" arbete med tanke på att han en drop out från skolan också.

Han gick industriell ekonomi på chalmers, tror inte han legat på latsidan om han kommit in där.

Skickades från m.sweclockers.com

Av GamerGottaGame

Jag vill ha 720 grader

Av GamerGottaGame

Tar gärna emot en invite av 64gb modellen.

Av GamerGottaGame

Makalös säsongsavslutning, kanske seriens bästa avsnitt någonsin. Hade dock önskat att säsongen skulle avslutas med Lady S(ni som har läst böckerna förstår) men hon introduceras förhoppningsvis i nästa säsong.

Undrar hur nästa säsong blir, bok 4 är seriens sämsta bok enligt och Sansa och Bran har ju inte allt för mycket material kvar så där tror jag tyvärr det blir en filler.

För bokläsare

Såg att Gendrys skådespelare har fått en roll i nästa säsong, vad kan hända med Gendry? Han medverkar ju knappt i fyran eller femman

Dold text
Av GamerGottaGame
Skrivet av Teh Daniel:

Om du gillade Thomas Was Alone kanske The Swapper kan vara något? Eller Escape Goat 1 & 2?

Ska ta och testa Escape Goat. Ser trevligt ut.

Av GamerGottaGame

Behöver hjälp och hitta ett nytt spel!

Jag har spelat en del spel men har svårt och komma på vad jag ska spela här näst och letar efter lite tips.
Det jag helst vill ha i ett spel.

1. Det ska vara vacker. Inte realistiskt vackert utan bara vackert på ett sätt som inte åldras. Exempel Thomas Was ALone, Wind Waker

2.Det ska ha grym story med djupa dialoger.

3. Inget spel där fiender slängs slentrianmessigt emot dig men det ska fortfarande vara svårt.

4.Inte linjärt. Vill helst man ska kunna vika av från stigen och kunna upptäcka saker. Behöver inte vara supermycket eller superstort som Skyrim, bara det inte är linjärt som bf4/cod så blir jag glad.

Finns det något spel efter dess kriterier som ni tror skulle kunna passa mig?

MVH
GamerGottaGame

Av GamerGottaGame

Hjälp mig hitta spelet

Jag letar efter spel jag spel för ett antal år sedan.
Det jag vet om spelet.

*Det var monstoröst svårt.Tror det var till NES.

*Det var någonting med att du skulle gräva dig djupt ner imarken, där ner gjorde du något. Sen skulle du ta dig till markytan igen och sedan bygga dig till himeln där slutbossen var.

Det var vad jag minns av spelet, någon som känner igen utifrån det jag berättat?

Av GamerGottaGame
Skrivet av anon183825:

http://www.adlibris.com/se/bok/the-legend-of-zelda-box-set-pr...

Kul att se att de prioriterat Phantom Hourglass och Sprit Tracks (sämsta spelen helt klart) framför A Link to the Past och Majora's Mask *sarkasm*

När dom ändå höll på kunde dem lika gärna gjort Zelda II, Link's Awakening, Oracle of Seasons och Oracle of Ages, Minish Cap.

Då hade vi kunnat snacka. Men bara en sådan sak som att inte ta med Majora's Mask, ett ev de bättre Zelda spelen är inte OK.

Inget givet köp om man säger så, undvik!

Kan det inte vara så att det skulle bli alldeles för dyrt med guideböcker till alla spel så att de bara de sex senaste spelen?, fast även jag tycker att det är trist att de inte har med klassikern A Link to the past som är ett av mina favorit spel.

Trots allt så får du med guider till OoT, Twilight Princess, Wind Waker och Skyward Sword som är fantastiska spel i mina ögon.

Av GamerGottaGame

Verkar som det kommer en ny kryptovaluta varje vecka nu, blir rörigt att hålla koll på alla. Bara en tidsfråga innan någon startar kryptovalutan Rupees om det inte redan finns

Av GamerGottaGame

Har uppdatert listan nuinte helt men ska fortsätta senare när jag får tid.

Av GamerGottaGame

Tack för svar. Ska uppdatera imorgon när jag får tag i en dator.

Av GamerGottaGame

Svenska spel på steam

Hej!

Tänkte göra en lista med spel på steam som är utvecklade av svenskar. Har försökt göra en själv men det är svårt att hitta information så jag tänkte att vi kan hjälpas åt. Jag börjar med de jag kan och skriver ner dem här nedanför och när ni sedan nämner några nya så uppdaterar jag listan. Ta gärna med en lite beskrivning av spelet , vem som gjort det och självklart en länk till spelet på steam. Svenska utvecklare har ju gjort så många fantastiska spel så denna tråd är för att framhäva dem. Spel jag bara känner till men inte vet så mycket om lämnar jag beskrvningen blank till ett senare tillfälle då jag lägger till det

Amnesia: The Dark Descent av Frictional Games Skräck/Äventyr/Indie

Bionic Commando av GRIN Action/Äventyr

Blueberry Garden av Erik Svedäng Äventyr/Indie
Blueberry Garden är ett spel som utforskar möjligheterna till historieberättande i en surrealistisk värld.
Det utspelar sig i ett självförsörjande ekosystem med levande växter och djur.
Målet är att komma på vad som döljer sig bland svajande träd och fantasifulla djur.

Bob Came in Pieces av Ludosity Äventyr/Indie

Brothers A tale of two sons av 505 Games Action/Äventyr
En man som klamrar sig fast vid livet, och hans två söner som i sin desperata önskan att rädda sin döende far finner att de inte har något val.
De måste ge sig av och leta efter ""Livets vatten"", och under resans gång kommer de att tvingas förlita sig på varandra för att överleva.
Den ene måste vara stark när den andre är svag, modig när den andre är rädd. De måste vara ... Brothers.

Crusader Kings av Paradox Strategi

Crusader Kings II av Paradox RPG/Simulering/Strategi
Även om den mörka delen av medeltiden snart är över, vilar det fortfarande kaos över Europa. Småaktiga herrar strider mot trängda kungar som kämpar för att skaffa kontroll över sina splittrade riken. Påven kallar till korståg för att försvara de kristna i det Heliga landet samtidigt som han vägrar att avstå kontrollen över tillsättning av biskoppar - eller deras rikedomar. Nu är det tid för stordåd. Utöka dina domäner för att säkra din ätts framtid. Fyll dina kistor, utse vassaller, utrota förrädare och kättare, introducera lagar och interagera med hundratals adelsmän, var och en med sina egna agendor.

Dwarfs!? av Power of 2 Strategi/Indie
Som ny arbetsledare för din underjords-dvärgbas, är ditt jobb att hantera den lilla kolonin och göra den så rik som möjligt,
före den möter sin ofrånkomliga undergång! För att överleva så länge som möjligt, måste du styra och vägleda dina giriga
lilla dvärgar till de rikaste punkterna inom grottorna, samtidigt som du undviker alla faror - så de inte förstör ditt rådhus och
dess nödvändiga leverans av öl.

Hamilton's Great Adventure av Fatshark Äventyr/Indie
Hamilton's Great Adventure sätter dina problemlösnings- och timingförmågor på prov. Överlista fienderna, rusa genom nivåerna och samla allt som glänser för att försäkra din plats på resultatlistorna.
Byt mellan Hamilton och fågeln Sasha i enspelarläget för att ta dig genom över 60 utmanande nivåer, eller spela spelet i offline-samarbetsläget och styr varsin karaktär! Spelet stöder både tangentbord/mus och spelkontroller.

Harvest: Massive Encounter av Oxeye Game Studio
Harvest: Massive Encounter är ett prisbelönat strategispel i realtid med strider av episka mått och en unik stil för resurshantering och utforskning. Bygg kraftverk, mineralskördare och försvarstorn och se till att de har tillräcklig energi för att stoppa oändliga horder av onda utomjordingar. Spelet innehåller ett brett utbud av möjliga strategier med de här enkla reglerna, och får dig att testa nya och bättre grunddesigner varje gång.

Hotline Miami av Dennaton Games Action/Indie

Just Cause av Avalanche Action
Din värld – dina regler! I Just Cause är du en latinamerikansk agent och specialist på regimbyten. Du får stöd från en hemlig amerikansk myndighet som vill störta den korrupta regeringen i San Esperito. Den korrupta sydamerikanska staten misstänks för att ha lagrat massförstörelsevapen, och det är ditt uppdrag att eliminera det här hotet mot världsfreden. Det kan vara till din fördel att det tropiska paradiset är i färd med att kollapsa inifrån på grund av att olika aktörer slåss om makten – det behövs bara en liten knuff i rätt riktning.

Just Cause 2 av Avalanche Action/Äventyr

Lead & Gold: Gangs of the Wild West av Fatshark Action

Magicka av Arrowhead Game Studios Action/Fantasy/Rpg/Indie
Magicka är ett satiriskt actionäventyrsspel som utspelar sig i en fantasirik värld baserad på fornnordisk mytologi.
Spelaren tar sig an rollen som en trollkarl från en helig orden som fått i uppdrag att stoppa
en ond magiker som har satt världen i kaos med sina vidriga skapelser som belägrar de godas krafter.

NightSky av Nifflas Strategi/Plattform/Indie

Noitu Love 2: Devolution av Joakim Sandberg Action Indie

Payday The Heist av Overkill Action
PAYDAY™ The Heist är ett actionfyllt FPS som låter spelaren ta rollen som en härdad yrkesförbrytare som utför intensiva, dynamiska kupper i den ständiga jakten efter nästa jackpott. Utrusta dig med en uppsättning av vapen och verktyg. Navigera sex stycken riskfyllda kupper med tre andra personer eller A.I. Co-Op-medbrottslingar.

Payday 2 av Overkill Action

Saira av Kreatoriet AB

Sanctum av Coffee Stain Studios Action/Indie/Stategi
Tror du att Tower Defense-spel bara handlar om att bygga? Då tror du fel. Sanctum är inte ett vanligt Tower Defense-spel. När förödelsen börjar ger du dig in i striden!
Som ett av världens första spel i kategorin First Person Shooter - Tower Defense har Sanctum tagit det bästa av båda världar för att leverera en episk upplevelse utan like.

Shelter av Might and Delight

Sanctum 2 av Coffee Stain Studios Action/Indie/Strategi

Snow av Poppermost Productions Indie/Sport

The Ball av Teotl Studios Action/Äventyr/Indie

War of the Roses av Fatshark Action