Inlägg

Inlägg som Kvantum har skrivit i forumet
Av Kvantum
Skrivet av taimanov:

Du skulle kunna prova köra ned en live-usb av ubuntu och låta datorn stå med skärmsläckare eller liknande under natten får se om den hänger sig.

Laddade ned Ubuntu och kör det just nu från en USB sticka. Datorn har stått på sen igår kväll och står fortfarande på utan någon som helst krasch! Antar då att det antingen är Windows eller min hårddisk som är problemet? Tänker att om jag köper en SSD och lägger Windows där så borde jag inte få några BSODs längre?

Skrivet av Brainsplitter:

Kan ju pröva de olika minnes slotarna ifall det är fel på någon av dem också.

^ Tror nog mer på att det är hårddisken som utlöser krascherna, datorn har som sagt inte kraschat sen igår med båda stickorna i slot 2 och 4.

Av Kvantum
Skrivet av perost:

Det är inte helt ovanligt att så är fallet, fler stickor ställer högre krav på minneskontrollern. Två stickor brukar sällan vara något problem, men det kan hända att du råkat hitta en olycklig kombination av moderkort och minnen. Några saker som kan hjälpa är att ge minnena högre spänning, att klocka ner dem lite, eller att öka timings.

Verkar tyvärr inte som att det är RAM ändå... Fick precis ytterligare en krasch med bara 1 sticka, fast ser ingen felkod i BluescreenViewer/Minidump? Kan testa att köra stickan på 1300Mhz-ish i slot 1 för att se om det gör någon skillnad om det inte finns något annat att testa samtidigt?

Av Kvantum
Skrivet av Brainsplitter:

Ja precis, låt den bara stå över natten utan memtest igång med en sticka i så hoppas man på skillnad!

Goda nyheter (eller inte)! Verkar som att det är RAM-relaterat trots allt. Kör just nu bara en 4GB sticka i slot 2 och datorn har inte kraschat sen igår kväll! Ska låta datorn stå på nu i några dagar för att se om stickan fungerar felfritt.

Funderar nu på att beställa ett nytt kit direkt för att slippa feltesta ytterligare, men tänker å andra sidan att det också kan vara fel på slot 4 som RAM-stickan brukar sitta i? Tänker som sagt låta datorn snurra i ett par dagar till, för att sen testa den andra stickan också.

Får känslan av att stickorna kan fungera var för sig, men inte tillsammans av någon anledning? Stickorna jag använder är ett 8GB kit från Corsair så det bör ju inte vara några problem där, men kan det vara så att det är någon RAM-relaterad inställning som är knasig eller så? Känns liksom onödigt att lägga ut 700:- om det trots allt bara handlar om mjukvara.

Av Kvantum
Skrivet av Brainsplitter:

Har du möjlighet att låna minnesstickor innan du köper nya? Eller kört de var för sig över natten?

Kanske har möjlighet att låna RAM av någon, har kört memtest med varje sticka var för sig i olika slots över natten utan några errors. Ska testa att låta datorn stå på över natten idag med bara en sticka för att se om det gör någon skillnad!

Av Kvantum
Skrivet av perost:

Har du något schemalagt att köra under natten? Antivirus, backup, etc. Du kan ju testa att slå av det i så fall, och se om det hjälper. Det löser ju inte problemet, men kan kanske ge en ledtråd.

Inte vad jag vet tyvärr...

Skrivet av anon179202:

En uppdatering till win 10 löser detta.
Nä men, seriöst så kan dessa koder vara så många olika saker., så jag skulle väl göra,
* memtest och disktest
* se till att windows har tillräckligt med cache size. Och se till att den ligger på en ssd
* flasha senaste bios
* prova en enkel rep av windows,om det kvarstår ..
* komplett omformatering
* om överklockad, gå ner till stock fart
* se till att Intels vita sataportar används till diskarna - inte marvell

Har haft samma problem sen Windows 7 och ett flertal olika nya Windows installationer så tror inte att det är mjukvarufel. Har kört memtest och disktest, har även senaste BIOS och allt är på stock. Kollade satsportarna nu och alla är färgade röda? Hur vet man vilken som är Intel och vilken som är Marvell?

Har ingen SSD installerad eller till hands just nu, kan det vara så att det är hårddisken som är problemet trots allt? Skulle kanske kunna låna en SSD av en kompis för att testa, alternativt beställa hem en SSD om det skulle kunna lösa problemet?

Av Kvantum
Skrivet av Seziuo:

Kan tillägga att jag har stängt av "Sleep" helt, så min dator står alltid på skrivbordet, så om vi har samma problem är detta inte felet.

Skickades från m.sweclockers.com

Har visserligen på sleep funktion på datorn just nu, men även när jag inte haft det har jag fått samma BSOD... Uppdaterade som sagt Intel chipset saken utan någon som helst skillnad och fick samma BSOD inatt. Har verkligen ingen aning hur man ska lösa detta problem, någon som har några idéer?

Av Kvantum
Skrivet av Seziuo:

@Kvantum: Har samma problem, dock har jag bara fått CRITICAL_PROCESS_FAILED och inte fått blåskärmen förrän några minuter efter jag satt på skärmen. Har satt på XMP i BIOS, kan det vara felet. Kanske provar Memtest86 någon gång under veckan.

Prova gärna memtest så kan vi se om vi har samma problem!

Skrivet av jocke92:

Kan det vara så att datorn går ner i strömsparläge och att det är det som utlöser bsod:en?

Mycket möjligt, läste att det kan vara så att hårddisken går i vila och inte vaknar upp igen, vilket leder till BSOD. Det stod att man kunde uppdatera chipset från Intel, vilket skulle kunna lösa problemet så får väl helt enkelt se!
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2458042/bsod-ntoskrn...

Av Kvantum
Skrivet av Andreaz1:

Nätagg handlar om så mycket mer än kapaciteten och CX-serien har ett riktigt dåligt rykte här på Sweclockers.

En snabb googling gav svaret på vad ntoskrnl.exe är: http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2209014/bsod-ntoskrn...

Där verkar det som att RAM:et ändå var dåligt fast det tydligen klarar sig genom Memtest.

Har läst den tråden innan också, eftersom att alla BSODs jag fått pekar mot ntoskrnl.exe så kanske det är så att det är RAM ändå? Får väl bita i det sura äpplet och klicka hem ett par RAM-minnen, i värsta fall kanske det bara är att skicka tillbaks dem?

Skrivet av thomson:

@Kvantum: Vad har du för moderkort, har du testat att uppdatera biosen.

Har Asus Maximus VI Gene med senaste BIOS.

Av Kvantum
Skrivet av Endohmassato:

Menar du att dina RAM-minnen är overclockad till 1600 Mhz? Sätt dem på "stock" frekvens och spänning och se vad som händer.

Nja, 1600 Mhz är stock. Kan det vara så att det är fel timings eller så? Har inte koll på om man behöver ändra sånt från början kanske?

Skrivet av Andreaz1:

Är det nätagget som ger upp om du låter det stå igång för länge?

Hur länge testade du minnena med Memtest?

Kan mycket väl vara så att nätagget ger upp, men tycker ändå att ett 600W borde klara av att driva mina komponenter? Körde förövrigt vardera minne över natten om jag minns rätt, utan några som helst felkoder eller krascher...

EDIT: BlueScreenViewer visar att det är ntoskrnl.exe som ger fel, vad kan det vara och hur kommer det sig?

Av Kvantum

Dator får BSOD över natten utan anledning

Hej! Har problem med datorn i sig som alltid får BSOD över natten eller ibland under spel. Har alltid varit såhär sen år 2013 då jag köpte alla komponenter, har dock inte orkat fixa det tills nu då jag vill sälja datorn (väldigt dumt, jag vet).

De felkoder jag får i BSOD är CRITICAL_PROCESS_DIED och MEMORY_MANAGEMENT, har sökt runt men hittar bara rekommendationer till memtest. Testade båda RAM-stickorna var för sig i lite olika slots utan några som helst felkoder i memtest.

Förstår verkligen inte vad som kan vara fel då datorn inte kraschar under stresstester. Kan det vara så att något är fel i BIOS? (Det är i princip stock i BIOS förutom 1600MHz på RAM)

Hur ska jag bära mig åt för att komma fram till vad problemet är? De enda komponenterna som är lite halvdana är nätagget (CX 600M) och hårddisken (Toshiba). Dock visar hårddisken inga fel i testprogram och alla temperaturer på övriga komponenter ligger på en stabil och låg nivå. Har tyvärr inte tillgång till några andra komponenter för feltest för den delen heller.

Hjälp skulle uppskattas enormt!

Av Kvantum

Sitter just nu på en QX2710 och funderar på att köpa TV. Är mycket nöjd över hur Qnix inte har onödiga "smart"-TV funktioner och överflöd av portar, utan bara en bra panel. Skärmen är ju dock bara 27'', undrar om det inte finns några större billiga skärmar/tv-apparater som bara är en bra panel rakt igenom utan massa onödiga funktioner? Någon som har någon idé?

Av Kvantum
Skrivet av Jalle64:

Ja men det kan du väl sänka lite under tiden med MSI AB? Eller menade du ditt system-Ram?

Menade system-RAM, ska köra memtest under natten och se om jag får några errors. Isåfall blir det att reklamera.

Av Kvantum
Skrivet av Jalle64:

Det verkar vara en originalbios ja, men som vanligt så är det alltid risker med att flasha.

Lyckas inte flasha till originalbios, stresstestade grafikkortet och det verkar inte som det är det överklockade BIOS som är problemet. Kollade upp min crash dump och hittade "memory_corruption ( one_bit )". Betyder det då att det är mitt RAM som det är problem med?

Av Kvantum

Hittade tillslut ett BIOS som verkar vara till mitt 770... Verkar detta rätt? http://www.techpowerup.com/vgabios/144526/msi-gtx770-2048-130...

Av Kvantum

Flasha tillbaka till original BIOS på 770

Hej, har ett MSI GTX 770 OC Edition som jag för ett tag sen flashat till ett annat BIOS för att tillåta högre spänning och högre klockfrekvenser. Jag har dock under lång tid fått bluescreens och undrar om det inte kan vara BIOS på mitt grafikkort som inte riktigt fungerar helt... Undrar nu då hur jag kan flasha tillbaka det till original BIOS? Har ingen backup på original BIOS eftersom att jag nyligen formaterat min hårddisk...

Av Kvantum
Skrivet av trickysaer:

ja, du har inte avaktiverat skyddet. starta cmd och bege dig till katalogen där programmet ligger och börja med att skriva nvflash --protectoff

sen när det är gjort så nvflash -4 -5 -6 biosname.rom

Det fungerade. Tack så mycket!

Av Kvantum

https://hostr.co/file/pietvqSCDAUl/nvflash.png

Får det här när jag försöker flasha. Har provat med både MSI.GTX770.G-2G-Gaming.rom och MSI.GTX770.OC-Gaming.rom men får fortfarande samma error. Någon som vet vad problemet kan vara?

Av Kvantum

Gjorde ett par varianter av min design. Om man dock bara får bidra med ett bidrag så är det den röda designen som gäller.

Av Kvantum

Det är väl databegränsningen som sätter stopp för streaming antar jag.

Annars borde det ju fungera bra.

Av Kvantum

https://hostr.co/file/rjCImUHynZ6P/Komplett.png

https://hostr.co/file/rjCImUHynZ6P/Komplett.png

Blev väldigt nöjd med bilden. Kanske blir så att jag ändrar bidraget lite senare.